onsdag den 11. august 2010

Feriefryd...

Åh, den her lille ferie er balsam for sjælen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg melder mig som kattepasser. Men hvor er det dog svært at lave mad i en andens køkken. Max kalder mig køkken-nazisten når jeg forlanger at ALT skal stå på en helt bestemt måde derhjemme. Men det er der altså en grund til. Det letter arbejdsgangen og giver mulighed for at få et godt flow. Noget der er en absolut nødvendighed i et professionelt køkken. Det kan jeg altså ikke lægge fra mig selv om jeg ikke arbejder længere. Så når jeg laver mad andre steder tager det lang tid og jeg farer forvirret rundt. I går tog det næsten 3 timer at lave aftensmad, selv om det bare var bøf med 2 slags salat. Da jeg så endelig var færdig og dækkede bord, fik jeg så øje på den fine oversigt Sif havde tegnet af køkkenet til mig. Der stod udførligt hvad der var i hvilke skabe og skuffer. Flot Malou!

Et af privilegierne ved at være hussitter og kattepasser er at kunne tage på plyndringstogt i haven. Sif har mange krydderurter og spiselige blomster, så dem ville jeg bruge nogen af i maden.

Timian (til broccolisalaten), rosmarin (til bøffen) og oregano (til tomatsalaten).

Jeg plukkede også lidt appelsintagetes til salaterne. De har en lækker aromatisk citrussmag.

Og lidt hjulkrone. Dem har jeg elsket siden jeg var barn. Der findes ingen andre spiselige ting der er blå fra naturens hånd. Ud over at pynte gevaldigt har de en let frisk agurkeagtig smag.

Jeg havde købt 2 bakker blandede økologiske tomater og taget med herud. Der var 9 forskellige slags. Dem ville jeg lave en smuk salat af.

De havde alle forskellige en forskellig sødme og aroma. Det var rigtig sjovt at smage på dem og se hvad de gemte på indeni.

Jeg gav tomaterne lidt salt, peber, olivenolie og hvidvinseddike. Pyntede med lidt oliven, feta, hjulkrone og dryssede med lidt hakket oregano. Desværre blev billederne ikke helt som jeg ville. Det er nemlig også svært at fotografere et fremmed sted. Derhjemme kender jeg lyset, her måtte jeg prøve mig frem.

Det blev også til en broccolisalat med marinade af olivenolie, æblecidereddike og et fed presset hvidløg. Jeg fandt en dåse cannellinibønner, som jeg også blandede lidt af i. Prikken over i'et var de fine appelsintagetes.

Bøffen havde jeg købt hos den lokale slagter, som har ry for at være rigtig god. Først varmede jeg lidt olivenolie op på en støbejernspande sammen rosmarin og hvidløg for at trække aromastofferne ud. Da olien var varm nok til at stege bøffen i, fiskede jeg smagsgiverne op og tilsatte en god klat SMØR. Bøffen på 300g fik ca 7 minutter i alt.

Ah, så var der endelig mad. Et godt glas rødvin og lidt musik fra computeren, så var jeg glad. Bøffen ser lidt mørk ud, men.....

Den var bare helt perfekt indeni. Det var temmelig dejligt at sidde alene og spise bøf på en helt almindelig tirsdag. Det er jo trods alt ferie.

Og katten? Den har det som blommen i et æg. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er lidt af en kattehvisker. Tror kun jeg har mødt 2-3 katte i hele mit liv som ikke kunne lide mig. Der var en gang en spirituel dame der fortalte mig at katte var kvinders hemmelige healere og vice versa. Det ved jeg ikke helt om jeg hopper med på, men jeg kan godt lide idéen. Jeg kan jo godt lide at etablere en forbindelse til katte og mærke at de giver respons. Crazy catlady?

Gnaskepot ligger her på sofaen ved siden af og snurrer. Hun lader til at være ganske godt tilfreds med livet, universet og alt det der. Jeg tror lige jeg nupper en lur sammen med hende, for jeg har en træls fibro-dag i dag. Måske bliver jeg healet så?

18 kommentarer:

 1. Selvforkælelse, hvor dejligt!

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Det var dog en fantastisk flot middag, du der fik stablet på benene, og din tomatsalat ser bare vidunderlig ud!
  I år har min have ikke været noget at skrive hjem om, men næste år, vil jeg atter igang med alt det der gør, at haven bliver den store smagsgiver, da jeg så urterne fra Sifs have, blev jeg bare så ærgerlig på min have, og min gigt! Det har været et dumt år, både i haven og med mig, men jeg håber det ændrer sig, når jeg skal i gang med noget andet, pokkers dyrt medicin.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Tak for det smukke indlæg; Du er jo mad-kunstner :O) Der er helt sikkert nogen som jeg skal have i mit urtebed til næste år! Min datter og jeg er også "katte-viskere" Vi kan møde katte de mest usandsynelige steder. Katte, som vil snakke og fortælle historier. På en almindelig dag gennem byen møder vi ofte 2-3 katte, som helt ud af ingenting dukker op. så jeg er helt sikker på at vi er nogen stykker som har et særligt bånd til de små pelsdyr. Gnaskepot, ser nu også helt særligt kær ud, og jeg er sikker på at hun er healende :O)
  Go dag og go bedring!
  Stinne

  SvarSlet
 4. Det lyder superskønt alt sammen :-)
  ... og så er jeg vild med navnet Gnaskepot, hehe - perfekt!

  SvarSlet
 5. Du er fantastisk til visuelle udtryk og indtryk til mig. Skønne salater.

  SvarSlet
 6. Du har så meget ret. Jeg holder også meget af at vide hvor tingene står, så jeg ikke skal bruge tid på det, men alene kan koncentrere mig om maden. Samtidig gør det, det lettere når jeg er stresset eller har ondt og mister overblik og koncentration, fordi jeg de dage så kan lave mad på/med rygraden ;)

  Pt. hvor jeg ligger i total flyttekaos er det ret uoverskueligt at lave noget som helst der bare rimer på "rigtig" mad...

  Men der kommer vel en dag, hvor alt er på plads, og resten smidt ud...

  SvarSlet
 7. Gnaskepot som healer-mis! Dén var ny, selv om hun vistnok bliver mere og mere fredelig :-)

  Aleneferie = guld. Især med så god mad!

  SvarSlet
 8. Er det ved at være sådan, at du rent aldersmæssigt skal til at have briller :)))))

  Spøg til side, lækre salater og en skøn bøf... og ja til det med kattehealingen... :))

  SvarSlet
 9. Ummmm den tomat salat der..... mums

  SvarSlet
 10. Fantastisk flot tomatsalat - de blå blomster, og de forskelligtfarvede tomater matcher bare perfekt...

  SvarSlet
 11. Så dejlig læsning Malou, lige bortset fra din trælse fibro-dag, men alt det andet er frydefuldt og øjenguf.

  Regnvejrsklem til dig og Gnaskepot :)

  SvarSlet
 12. Iiiimponerende! Jeg gider ikke at lave mad, når jeg er alene hjemme - så bliver det til en rugbrødsmad, en bolle med noget fyld, en bunke skrællede gulerødder eller lidt frugt.

  Men ok, havde jeg også adgang til så fantastisk flotte tomater, så... *slurp*

  Fortsat god karma til dig og kattebassen :-P

  SvarSlet
 13. Du har fuldstændig ret.......Det er svært at arbejde i et køkken man ikke kender......
  Synes din salat er uimodståelig mmmm
  KH
  Marie

  SvarSlet
 14. PS - Max har ret. Du ER en køkkennazist, og ordnung-muss-sein rækker som bekendt helt ned i opvaskemaskinen :-)

  Men vi tilgiver dig gerne, når vi ser (SMAGER!!) alt det du tryller frem!

  SvarSlet
 15. @Signe - Fuldstændig fantastisk :-)

  @Kære Vibeke - Tak, du kan tro jeg også nød den :-) Jeg håber virkelig at din nye medicin kommer til at gøre noget godt for dig og din gigt. Der er så meget livskvalitet at hente i din have, så det er synd at du ikke magter den i år. Knus

  @Stinne - Tak skal du ha' :-) Herligt, det er nu noget ganske særligt at kunne bonde med katte på den måde. Gnaskepot gav lige lidt overskud på kontoen :-) Også god dag til dig. Tak :-)

  @Magrethe - Tak skal du ha' :-) Det er et rigtig godt kattenavn til en kat der kan finde på at gnaske lidt på en :-D

  @Signe - Tusind tak for rosen :-)

  SvarSlet
 16. @Ida - Ja, det er totalt umuligt af finde rundt. Pøj pøj med flytningen :-)

  @Tine - Hun er blevet mild og blid med tiden :-) Tak, det var som 4 mdr alm ferie holdt på 4 dage. Jeg er helt ladet op nu :-)

  @Madam Kjeldsen - Ha ha, jeg har skam læsebriller allerede :-) Tak skal du ha'. Det gjorde godt det hele :-)

  @Marianne - Uhm, du kan tro den var god :-)

  @Heidi - Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 17. @Madame - Tak skal du ha'. Jeg er heldigvis ved at have den mentale indstilling på plads, så de slemme fibrodage spolerer kun planerne -ikke humøret. Lune regnvejrsklem :0)

  @Piskehaps - Jamen, jeg syntes da netop at det er når man er alene der skal lidt ekstra til. Åh, de tomater var sublime. Tak, vi havde nogle rigtig dejlige dage sammen :-)

  @Marie - Jeg for rundt som en flue i et syltetøjsglas. Godt jeg ikke er den eneste der har det sådan. Tak skal du ha' :-)

  @Bibbi - Uh, du kan tro det var hyggeligt :-)

  @Tine - Hov hov, jeg er verdens sødeste pastelfarvede nazist om noget. Og opvaskemaskinen SKAL pakkes på den RIGTIGE måde - der findes kun EN måde, nemlig MIN måde :-D JA, alt er glemt når mit smørmøre lam smelter på din tunge ;-.)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...