søndag den 25. juli 2010

Ud og hjem igen...

Jeg vågnede i morges med ønsket om at der skulle ske noget. Formen er god, men kun så længe at den bliver holdt ved lige. Jo flere smerter og jo mere ømhed jeg har i leddene - jo vigtigere er det at bevæge dem, dog uden at overanstrenge. Det har længe været mit ønske at besøge væksthusene i Botanisk Have og i dag skulle det være. Max var med på ideen og foreslog at vi cyklede derop. Google Maps kunne oplyse at der var en tur på 7, 2 km - hver vej. Det syntes jeg var lige i overkanten af hvad jeg kunne klare, men jeg lod mig overtale til at gøre forsøget. Jeg kunne jo altid sætte cyklen og tage en bus hvis det blev for meget. Men vejret var godt og vi tog den med ro og nød turen. Jeg klarede at cykle hele vejen og var rigtig godt tilfreds med mig selv.

Væksthusene set ovenfra. (Foto: H. C. Steensen). Det er ved at være sidste chance hvis man vil besøge stedet. Den 1/9 lukker husene for publikum og der sættes en gennemgribende renovering i gang. Der bliver først mulighed for at se det færdige resultat engang i løbet af 2012.

Af samme grund er mange af planterne allerede sat i potter så de er nemmere at flytte. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har haft en kaktus-fetish og på et tidspunkt havde over 100. Og jeg skal love for at jeg her fik min lyst styret - i det ene væksthus var der kaktusser overalt!

Jeg var fuldstændig vil med alle de store. Nøj, hvor var de skønne.

Den her var jeg specielt vild med. Men den var godt nok noget af et monster. Max står ca ½ meter bag den, så det viser hvor stor den er. Jeg tog en masse billeder i de forskellige væksthuse, de kan ses her.

I hus 5 (den tropiske regnskov) der er ca 1.000 kvadratmeter i grundplan, findes der et bassin med vandplanter. Disse kæmpeåkander kan bære vægten af et barn på 2-3 år.

I den anden side af bassinet fik jeg øje på noget interessant. 'Oryza sativa' som vi kender som ganske almindelige hvide ris.

Foran var der nogle små fine vandplanter der hold sig selv flydende med luftfyldte stængler. Da jeg lænende mig frem for at tage et bedre billede fik jeg øje på noget guldglimmer nede i vandet.

Yikes, det viste sig at være en lille piratfisk med et ret så imponerende tandsæt.

Den virkede meget ivrig efter at æde mig rå. Se lige hvor den griner smørret! Dens øjne sagde: "Saftige klidmoster, jeg må gnave lidt i dit fedtmarmorerede lår - kom straks her ned".

Da vi havde set alt i væksthusene var det blevet frokosttid. Hmm, hvad skulle vi dog finde på? Sandwich, rullekebab eller måske frokost på en cafe?

Nope, det skulle være sushi på Sushi+! Jeg er næsten overbevist at der var piratfisk i makirullen nr 2 fra venstre i 2. række. Enten det eller spicy tun - man kan aldrig være sikker.

Vi cyklede langsomt hjem og så var jeg også helt færdig. 14, 4 km på en dag er super godt gået hvis jeg selv skal sige det. Det gør faktisk mest ondt i hænderne at at holde på styret......og lidt i måsen af at sidde på sadlen. Men knæene jubler over at være blevet brugt. Vidste du at den væske der smører et led kun dannes ved bevægelse? Aftensmaden skulle ha' været fyldt squash, men jeg magtede kun lige at lave fyldet. Vi spiste et stykke brød i stedet. Jeg er meget træt, men glad - det har været en rigtig god dag.

12 kommentarer:

 1. Puha, blev du ikke lidt bange da du måtte kigge ned på uhyret gennem linsen? Synes godt nok den ser ond og sulten ud!

  SvarSlet
 2. Skøn lille tandmakrel du har fanget der. Har set mange piratfisk i mit liv. Men aldrig en der har vist sit tandsæt andet end i en spisesituation.

  Og ja - jeg synes også det er hårdere for hænder og håndled at cykle end for resten af kroppen *suk*

  Sejt at du cyklede hele vejen!

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Jeg har i sin tid boet, så jeg havde udsigten ud over botanisk have i Århus, det er rigtig mange år siden, og det irriterer mig stadig, at jeg aldrig fik set nærmere på haven og væksthuset
  Det var da ellers noget af en cykletur!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Haha, jeg kommer altid til at fnise, når du laver lidt fis i dine dejlige indlæg :D

  Vil også i Væksthusene igen inden de lukker!

  SvarSlet
 5. Vi kan lave en udflugt til væksthuset i København en eller anden gang, du er herovre. Der er også masser af katus:)

  Det var da en fin lang tur, du klarede, dér.

  SvarSlet
 6. Hvor er det flot at du kunne cykle så langt og bagefter trave rundt i Botanisk Have!

  Det er nogle helt skønne billeder, du viser - også af piratfisken :-)

  Jeg er spændt på, hvad bagagerumsmarkedet byder på af genbrugs-guf i dag. Varme sommerklem!

  SvarSlet
 7. Hvor er det flot, at du cyklede så langt..
  Det så dog ud som om, at det var det værd.. På nær lige den piratfisk.. ADR!! :-)

  SvarSlet
 8. Godt gået med alle de cyklede kilometer!!! Og dejligt valg af udflugtsmål. Jeg har selv tilbragt mange, lange, skønne stunder i væksthusene i de år, jeg boede i Århus. Jeg har tilmed lavet opgave i Almen Botanik om sukkulenter og tilbragte dagevis med at sidde og tegne kaktus og agave, levende sten og euphorbia :-D Er spændt på en gang at se resultatet af renoveringen!

  PS: Personligt synes jeg, at væksthuset i Århus er mindre rodet og mere givende at besøge end det i Kbh, men Kbh vinder på selve bygningen, der er utroligt smuk. De skulle bare skilte noget bedre.

  SvarSlet
 9. Sikke en dejlig tur. Men tænk at du turde blive stående ved den fæle fisk. Dér havde jeg nok trukket mig skyndsomt tilbage.

  SvarSlet
 10. Hæ, en klidmosterhaps! Det lyder bestemt ikke dårligt ;-)

  Ærgerligt at der går så lang tid, før de åbner igen. Gemalen og jeg var forbi udendørsområdet sidste år, da vi var i Århus, og det så meget spændende ud. Tror jeg må kigge forbi der, når de åbner igen, for jeg når det ikke inden september.

  SvarSlet
 11. @MissMuffin - Jeg skreg som en tøs da jeg fik øje på den :-D

  @Vita - Tro mig, den var helt klar på en spisesituation med mig som for-, mellem- og hovedret :-D Vi må ha' nogle 'skumfiduser' til at sætte på styret. Tak, jeg følte mig også ret sej :-)

  @Kære Vibeke - Ih, har du boet i Århus? Botanisk have og væksthuset er helt bestemt et besøg værd. Ja, det var noget af en tur :-) Knus

  @Anne - Ha ha, tak for din kommentar - nu er det mig der fniser :-) Ja, det er med at benytte sig af muligheden i en fart.

  @Sifka - Ja tak, det ville være en rigtig fed udflugt! Du havde mig med 'kaktus' :-D Tak :-)

  SvarSlet
 12. @Madame - Tak, jeg var godt nok også mør bagefter. Ih, den fisk var så styg :-) Jeg har glemt alt om mit genbrugs-guf, det kommer på en af dagene. Varme klem

  @Lea - Tak, mine knæ var meget glade for turen :-) Ja, *gys' ikke?

  @Lotte - Tak skal du ha' :-) Ih, jeg kunne godt forestille mig at det var et dejligt sted at sidde og tegne. Tak for tippet, men jeg må altså se det i Kbh også. Jeg glæder mig også til at se det færdige resultat :-)

  @Mutter - Skønherlig tur :-) Tro mig, der er zoomet godt - jeg skulle heller ikke for tæt på :-D

  @PiskeHAPS - Hmm, tør jeg mon nu lukke et øje ovre hos dig? Ja, 2 år er lang tid lukket. Men kom og se det når det åbner igen - jeg byder gerne på en happer ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...