lørdag den 31. juli 2010

Status over uge 30 - på godt og ondt...

Sikke en uge. Der er sket noget hver eneste dag. Jeg har både været SÅ glad og SÅ ked af det. Det er blevet til ikke mindre end hygge med 4 veninder, 3 biografture, 2 restaurantbesøg og 52 km på cyklen (fra lørdag til fredag).

Mandag: 'Hviledag', som lige i tiden betyder ingen cykeltur.

Udviklede en ny opskrift på fyldt squash med souffleret feta-top. Opskriften findes her. Fed dag. Biograftur (Soul Kitchen) og tehygge på Cafe Englen med Hanne Z bagefter.

Tirsdag: Bytur med Hanne K. Ingen cykeltur, men god motion af både ben- og lattermuskler.

Hanne hentede mig her allerede kl 10.30 og så satte vi kursen mod Metro. Sådan et par madnørder som os fik hurtigt et par timer til at gå derude. Det er fuldstændig overvældende med alle de spændende madvarer i så store portioner. Hanne er mindst lige så vild med sushi som jeg er, så vi gik helt fra koncepterne da vi fandt de her pakker Tobiko i en fryser. Nu skal vi bare ha' udtænkt en plan for hvordan vi får sådan en delt og transporteret hjem uden den går til.

Efter at ha' købt et par uundværlige småting kørte vi ind til midtbyen og satte bilen. Først skulle vi.....surprise... ha' sushi til frokost og det blev på gode gamle Sushi+. Vi fik begge en omgang edamame med salt og citron + deres frokosttilbud med 8 blandede makiruller.

Vi nuppede lige en ekstra hosomaki pr mand, for vi var temmelig sultne. Hanne fik med avocado og sesam, jeg valgte laks med hvidløg. Fisken var vendt i tørret, pulveriseret hvidløg og smagen var simpelthen henrivende. Den skal jeg godt nok ha' fremover.

Efter frokosten tog vi den store bytur. Jeg besluttede mig for at vise Hanne nogle af mine favoritsteder. Først tog vi i Far East Trading, som har alt hvad hjertet kan begære at ingredienser til det asiatiske køkken. Derefter gik vi ned af strøget, nød det gode vejr og daldrede på må og få. Vi brugte også lang tid i Salling Super, som er et slaraffenland af delikatesser, luksusprodukter og økologiske varer. Den sidste butik vi besøgte var Kunst og Køkkentøj. Her var vi begge klar til at flytte ind. Det ville være nemmere end at slæbe alt det hjem vi gerne ville eje. Nøj, hvor var vi ved at være møre til sidst. Inden vi gik tilbage til bilen havde vi dog lige et stop til på ruten, ParadIS på Nørreallé. Hanne skulle simpelthen udsættes for deres lakridsis som hun heldigvis syntes var et hit. Tak for besøget, Århus og jeg glæder os til at se dig igen!

Onsdag: Den store cykeldag. Det blev til hele 21,5 km.

Signe inviterede mig med i biffen (Metropol) og se An Education. Fra Viby til Trøjborg på cykel, kunne jeg mon det? Jeg hoppede fro på cyklen og tilbagelagde de 9,4 km på blot 38 minutter. Nøj, hvor var jeg stolt af mig selv lige der. Filmen var lige nøjagtig det jeg havde forventet, hverken mere eller mindre. Jeg vil ikke skrive mere om den, for det jeg har at sige er allerede skrevet lige her.

Bagefter cyklede vi ned på Sct. Oluf og spiste aftensmad. Og der ligger den så, min banemand, 'klokken 10' på tallerkenen. Jeg kan simpelthen ikke tåle kammuslinger mere - og det har jeg nu igen lært på den hårde måde. Jeg har haft en god snak med ejeren, som endda tilbød mig pengene tilbage. Men det sagde jeg pænt nej tak til, da det jo ikke var maden men mig den var gal med. Det var ellers en rigtig lækker forret der også bød på 'pil-selv' rejer med aioli, fersk laks, en hjemmelavet blækspruttering og sprød salat. Det blev til en masse snak og hygge, vin og fnis. Signe havde lige været på ferie i Italien og fortalte om alt det spændende mad hun havde fået dernede.

Hovedretten var et fund til de penge. (Undskyld det overbelyste billede, ved ikke lige helt hvad der skete der). Et pænt stykke oksefilet, stegt lige som jeg kan lide det. Tilbehøret var også veltilberedt og lækkert: nye faste kartofler, sauteret spidskål, lidt gulerod og kantareller i flødereduktion.

Desserten var simpel og skøn. Rabarbertrifli med hjemmebagte makroner, fløde og friske jordbær. Åh, mums. Vi cyklede ud af Silkeborgvej, krammede farvel og cyklede derefter i hver sin retning. Og så begyndte min værste tur hjem nogensinde. Jeg havde mavekramper og tænkte bare på at komme hjem i en fart. Da jeg nåede til Ringgaden kiggede jeg ned og fik øje på broen. Den magtede jeg ikke lige, så jeg fortsatte af Silkeborgvej helt ud til Viby Ringvej og hjem af den. Det blev en lang ond tur på 12,1 km i silende regnvejr. Jeg var helt forkommen da jeg kom hjem og skyndte mig langsomt op af trappen. Derefter besteg jeg straks porcelænstronen, hvor jeg så holdt hof det meste af natten med en spand i skødet. Good times!

Torsdag: 12, 2 km på cyklen.

Jeg begyndte at få det bedre torsdag morgen og fik endda sovet et par timer. Da jeg stod op ved 11 tiden følte jeg mig frisk nok til at cykle ud og drikke te hos Sif. Det er sjovt som mine knæ kan lokke med mig. De tiggede ligefrem om en cykeltur. Efter jeg begyndte at få Dolol (kunstigt morfin) som depotmedicin og ekstra D-vitamin har jeg kunne optræne lidt udholdenhed. Det har virkelig givet pote. Ikke bare på det generelle smerter (som jeg jo aldrig helt kan slippe for) men også på humøret. Det giver virkelig luft og frihed at kunne cykle mig en god tur og vide at jeg gør noget godt for mig selv. Siden Roskilde er det endda lykkedes mig at tabe 5 kg, så jeg føler at nu går det endelig den rigtige vej.

På hjemturen havde jeg en rigtig grim oplevelse, der gjorde mig rigtig ked af det. På cykelstien blev jeg overhalet af to 'smarte' cykelryttere. Den ene sagde: "Hum dig så fede", den anden "Ha, du skal trampe noget hårdere i de pedaler hvis det skal ha' nogen effekt". Jeg blev først hvidglødende af raseri og råbte meget højt (Pikansjos er forresten et fortræffeligt, men undervurderet skældsord). Så snart de var uden for hørevidde kom gråden dog og jeg måtte stå af cyklen. Så stod jeg der og tudbrølede helt alene. Helt ærligt, hvor ufølsom kan man være. Hver gange jeg ser en buttet sag på en cykel tænker jeg da "Godt for dig - du gør en indsats selv". Jeg hader at det går mig sådan på. Jeg burde lade den slags bemærkninger prelle af, men hvordan lærer man det? Jeg fortalte Sif om hvad der var sket og hun skrev det her. Er de to spader bange for selv at blive overvægtigt og det er så det de projicerer ud på mig?

'Real life Barbie' (foto lånt her)

Sikke en uge altså!

20 kommentarer:

 1. Hurra for en skønherlig uge du har haft! Og så er det helt imponerende så sej du er! Hatten af for dig :o)
  (Cykelidioterne gider jeg ikke bruge mere energi på at kommentere...stakler er de)

  Krims, krams fra Rikke.

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Sådan nogle idioter skal man nærmest have ondt af. Prøv at tænke på de mest glade og lykkelige mennesker, du kender. Kunne de nogensinde finde på at sige sådan noget? Jeg tror det ikke. Min konklusion er, at de personer, der kan finde på at sige sådan noget, er usikre og miserable mennesker. Jeg synes, det er fedt, at du får cyklet så meget :)
  Kh Nadia

  SvarSlet
 3. Sikken en uge du har haft !!!

  Din tur med Hanne K lyder super skøøn !!!

  Da jeg ikke ligefrem er en sylfide, får jeg også bemærkninger.. i den grimme ende...

  I går havde jeg en cowboynederdel på, som går til lige ned under knæerne... Men når jeg køre bil må jeg lige hive den lidt op, og når jeg så stiger ud af bilen sætte den på plads.. Havde ankel lange leggings på også..

  Kæphøj håndværker på vej til sin varevogn.. HOLD da op nogle kæmpe lamselår du har, kom det fra ham.

  Ja, og de kan kvæle dig på 1½ min - svarede jeg hårdt ... Han vidste slet ikke hvad han skulle sige, satte sig i bilen og kørte væk... Men mig stående og skule efter ham..

  Blev bare så pisse sur... Og ked... Gider ikke folk...

  Kassemanden i Fakta.. gode det godt igen -uden at vide hvad der lige var sket..
  Hvor ser du godt ud med nederdel i dag.......................
  Mange tak...... og SÅ var jeg ved at hyle...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Fy for den- og der er sq da ikke noget mere klamt en små mænd iført stramt nylontøj. YDRK!!
  Sjovt nok har jeg selv forestillet mig dig som sån et slankt lille nips:)
  Jeg er ganske normalvægtig, men har scoret mange grimme kommentarer på mit lyse hår, små bryster og så fordi jeg er enormt hjulbenet! Det svider...
  Op på (jern)hesten igen og tillykke med de minus 5 kg:)

  SvarSlet
 5. Jeg får helt lyst til at kopiere din uge, nå ja, dele af den. Det er mest filmene og sushien, der trækker. Og shoppeturen i Metro og... Men du skal ha' et stort tillykke med din gode cykelstil, og de tabte fem kilo. Det er godt at læse, om de gode fremskridt med det hele.

  Ha' en dejlig lørdag:)

  SvarSlet
 6. Oy vey....some people. Bare vær glad for, at du er et bedre menneske end dem, og at du aldrig behøver se dem igen. (med mindre du ser dem, for så vælter du dem naturligvis af cyklen og ler, når de lander i en hundelort/bjørneklo!)


  JuleMig - FED kommentar! Den vil jeg huske!

  SvarSlet
 7. Det siger vist mere om cykelidioterne, end det gør om dig. Sikke nogen patetiske mennesker.

  Stine

  SvarSlet
 8. Meget blasfemisk, men altså: Måske handler det om måden, man lader det gå ind.Måske endda om ens selvbillede. F.eks. til hende, der skriver om lamselår. Jeg tror, at det var et kompliment, hun fik. Lamselår betyder lækkerlår.

  I dit tilfælde. Ei, skal ikke gøre mig klog, men hvis du kan bruge det, så tænker jeg (der i parantes bemærket med alderen er gået fra 60 til 80, men arbejder på reduktion)hver gang jeg møder en med deller og det hele på cykel, i finess osv.:Godt for dig! Du gør noget.
  (også selv om jeg med skrækblandet facsination styrer på store lår og maver. Men det gør jeg jo også med en alkoholiker på Christianshavns Torv eller en nordsjællandsk papspade i en pervers firhjulstrækker - ikke at det er det samme. Det er bare mere af meget.)

  Altså, det jeg mener er, at du virker som en, der nyder livet og bliver elsket højt af din mand. Hvad andre og spejlet siger hat med det. Du ved jo selv, hvor du vil hen og det tæller...det tæller stort.

  Det var bare det jeg ville sige, hej.

  SvarSlet
 9. Da jeg læste dit indlæg, blev jeg simpelthen nødt til at kommenterer.. For det første, godt at Dolol fungerer for dig.. Håber ikke du har haft de store bivirkninger.. Jeg har, uden at det skal blive for personligt, et kendskab til dem, pga. min kæreste..
  Det andet er de to åndsvage mænd.. Jeg kender selv til overvægt og hvor ondt det gør, når folk kommer med nedladende kommentarer.. Jeg er engang blevet råbt efter af nogle børn/teenagere, da jeg var ude at gå tur.. Nogen folk, mænd, børn m.m. er simpelthen SÅ uopdragne.. Jeg er sikker på at du ser skøn ud, lige meget hva, men er ked af du skulle udsættes for sådan noget..
  Stort kram herfra

  SvarSlet
 10. ALT skrives i den store karmabog, just so you know. Alligevel vover jeg et "LILLE DILLER".

  Ellers lyder det nu som en uge, der er værd at huske tilbage på.

  SvarSlet
 11. Skøn uge, mad, køkkenting, film, det må lige have været en uge efter dit hjerte..

  Godt du kan lide at cykle.. Det er jo en motionsform, som man selv kan styre og passe ind, når man kan, har tid etc.

  Cykelfjolserne.. De vælter i næste uge i en kæmpe ko-lort midt på stien, slår dilleren op i cykelstyret og må de næste 4 uger synge sopran i det lokale drengekor ... :))

  SvarSlet
 12. Jeg overraskes til stadighed over, at nogle mennesker tænker sådan - og at de så er så frække at sige det højt! De burde skamme sig. Det er da mangel på ganske almindeligt "omløb i hovedet"! De må leve et fattigt liv.

  Mange kærlige hilsner, Pernille (der iøvrigt jævnligt får diverse bemærkninger pga. mit skaldede hovede - hér er det dog mest fra gamle damer.. :) )

  SvarSlet
 13. Det er noget af et ugeprogram! Husk i øvrigt at købe en ekstra fryser, inden I tager derud igen - jeg har jer mistænkt for ikke at kunne jer tilbage, hvis I shopper i Metro! :-D

  Og så er jeg helt enig i de andre kommentarer om cykelidioterne - ¤%&"/"&"&"!!!!

  SvarSlet
 14. Om jeg fatter de folk, der har den slags tilbøjeligheder - at kommentere andres udseende, størrelse, race, whatever! Det er mangel på indlevelse, tolerance og forståelse for mennesker. Det er nemt nok at sige, at du ikke skal lade dig gå på - det kan man jo ikk eundgå. Jeg håber til gengæld, at de ikke får dig til at droppe cyklen, men at du fortsat tramper derudaf i dit tempo, i din størrelsen og med dit mod. Cykelstien er for alle - både tykke og smalle. Synes, at din uge rummer langt flest positive oplevelser, som jeg håber vil fylde dig med glæde ved tanken om disse. Mange tanker Camilla

  SvarSlet
 15. Sådan nogle røvhuller da...
  Glem dem, jeg ved det er svært og jeg er bestemt heller ikke en af verdens mindste damer det må du ikke tro. Du skal bare vide at vi er mange som er dig meget taknemmelige for den måde du er på og alt det du beriger os med herinde :-) også selvom jeg aldrig har mødt dig så kan jeg bare mærke at du er en sej kvinde... så jeg tilslutter mig en af de andre kommentarer og ønsker at de dumme mennesker må glide i ti tusinde hundelorte og at ingen samler dem op :-) op på cyklen igen med dig og ud i livet :-) kærlige hilsner herfra.

  SvarSlet
 16. Kære Malou, heldigvis er dine positive oplevelser i overtal og de var skønne at læse om!
  Og det glæder mig, at du har god hjælp af Dolol og ekstra D-vitamin.

  De to idioter på cykel må jo have noget galt med indersiden af hovedet.

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 17. Som altid var det en fornøjelse at være i dit selskab! Det er så træls med allergier, det begrænser bare en på den dumme måde!
  Jeg har vist kommenteret på cykelfjolserne - det er sgu så fedt at du er kommet godt i gang med at cykle!
  Knus

  SvarSlet
 18. Kære Bibbi, Nadia, Marianne, Miss Muffin, Sifka, Ibs, Stine, Susling, Lea, Rita, Madam Kjeldsen, Pernille, Piskehaps, Camilla, Tankehal, Madame og Signe.

  Tusind tak for alle de dejlige og søde kommentarer! Jeg har gjort mit bedste for at ryste den grimme oplevelse af mig og komme videre. Den uge skal kun huskes som god og hyggelig.

  Jeg er langt fra noget lille nips (BMI 39,5) men jeg arbejder på at gøre noget ved det. Det er allerede blevet til 28 km på cyklen i går og i dag.

  Tak for støtte og opbakning.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 19. Jeg ved godt, at dette er et meget gammelt indlæg, men jeg faldt lige over det, og jeg bliver simpelthen nødt til at sige, at jeg lige nu sidder og gnækker højlydt over dit valg af skældsord - pikansjos er et fantastisk ord - jeg troede bare, jeg var den eneste, der brugte det :) Absolut yndlingsskældsord - især til fjolser af den kaliber, du beskriver her!

  :) Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja - det er simpelthen det bedste skældsord. Bruger det glad og gerne :-D

   Ak ja, haters gonna hate. Er heldigvis blevet noget mere hård i filten nu.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...