onsdag den 21. juli 2010

Koldskål med rabarber & lakrids...

"Kan du holde varmen" - er det mest latterlige spørgsmål der findes lige nu. En af ulemperne ved at være......lad os kalde det 'rubensk af statur', er man kampsveder fra morgen til aften. Jeg har kun lyst til kold mad og drikke. Starter dagen med en smoothie af frosne bær, spiser meget lidt i løbet af dagen og kræver så koldskål til aftensmad. Jeg elsker hjemmelavet koldskål med tykmælk, æg, vanille og citron - men har ærlig talt fået så rigeligt i år. Der skal variation til nu.

Den færdige koldskål fik en lidt besynderlig farve, sådan lidt knækket mode-beige.

Min koldskål med hyldeblomst var et stort hit, men jeg havde ikke mere hyldeblomstsaft at gøre godt med. Men jeg havde da rabarbersaft i fryseren. Op med det og så hovedet i blød. Havde jeg ikke engang smagt en is fra Løgismose med rabarber og lakrids? Den smagskombination måtte kunne bruges til koldskål også.

Jeg rodede lidt i skabene og fandt nogle forskellige ting frem. Det frysetørrede lakridspulver var stadig tørt og brugbart. Skyr skulle der helt sikkert i, for det er proteinholdigt og giver en bedre mæthedsfornemmelse. Agavesirup i stedet for sukker og en dåse kokosmælk til næste projekt.

Og hvad kom der så i?

4 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk agavesirup
Marven fra ⅓ polynesisk vanillestang
1 dl koncentreret rabarbersaft
1½ tsk lakridspulver
150 g skyr
5 dl kærnemælk

Æggeblommerne piskes til en skummende æggesnaps med sirupen og vanillemarven. Lakridspulveret opløses i rabarbersaften og piskes sammen med skyren. Rør skyrblandingen og kærnemælken sammen med æggesnapsen. Juster sur/sød-balancen med lidt ekstra rabarbersaft eller sirup. Køl ned og server med vanillebagte rabarber og mini kammerjunkere.

Jeg var ikke helt sikker på om rabarber/lakrids-varianten ville være for outreret for Max, så jeg lavede en anden portion med kokos/vanille/citron også. Det var første gang jeg forsøgte mig med kokosmælk i koldskål, men det bliver bestemt ikke den sidste.

Jeg brugte næsten de samme mål som til den anden, men brugte 4 spsk agavesirup i stedet for 3, 2 dl kokosmælk og saften fra ½ citron i stedet for saft og lakridspulver. Kokos-koldskålen blev serveret med sukkerristede havregryn lavet på panden.

Max ÅD løs af dem begge - han var fuldstændig vild med de nye varianter, så de er begge godkendt og kommer i 'bogen'. Jeg havde regnet med at der også var til i morgen, men det er der desværre ikke. Så det bliver bare til et par madder, for i morgen er hviledag.

Apropos hviledag, i går var jeg på 'Tour de Brabrand'. 10 km omkring Brabrand sø på cykel blev det til. Det er jo med at holde den gode form ved lige. For selv om kageform også er en form, er jeg glad for at min kondi og udholdenhed er blevet bedre.

Når jeg kigger ud fra vores altan kan jeg lige få et glimt af søen. Jeg er ved at få pip at det stillads. Vinduerne er jo blevet skiftet og blokken malet - pil nu det øjebæ ned for pokker!

Med fingeren på zoomknappen bruger jeg kameraet som kikkert. Der måtte jeg simpelthen ned, så jeg pakkede en taske, kørte på torvet efter en sandwich og cyklede ud i den danske sommer.

På den modsatte side af søen, ved Sølyst, ligger et fugletårn. Her gjorde jeg stop for at spise min frokost.

Der var en bænk jeg kunne sidde på og nyde udsigten mens jeg spiste.

Min sandwich var en bagel med flødeost, røget laks og en masse grønt. Mad smager altså bare helt anderledes i det fri.

Da jeg havde spist gik jeg op i fugletårnet og kiggede mig omkring. Hvis man kniber øjnene lidt sammen kunne det her med lidt god vilje være et sted i Toscana.

Og jeg kunne kigge hjem. Grøfthøjs 16 etagers højhus er et godt pejlemærke. Vi bor lige under den røde plet.

Og jeg kunne se hvor jeg skulle hen. Helt ud hvor søen ender og så til venstre.

Det var en rigtig dejlig cykeltur. Jeg mødte 17 heste, 22 køer, 9 ænder og 1 mus. Da jeg næsten var rundt holdt jeg lige et stop her. Det er den her plet jeg kan se hjemme fra altanen.

Det sidste stykke vej hjem går gennem Høskoven. Jeg elsker den lille strækning. Det gør mig slet ikke noget at bo i en lejlighed når jeg har så dejlige steder tæt på. Jeg håber at vejret arter sig så det kan blive til flere cykelture i den nærmeste fremtid.

8 kommentarer:

 1. Uhm, det lyder spændende:)
  Måske jeg forsøger mig herhjemme, men Kristian kan bedst li tingene "er som de plejer":)

  SvarSlet
 2. Godt nok spændene det du får "rodet" dig ud i. Jeg er den eneste der kan lide koldskål, hjemme hos os.....

  Hvor er det et fedt område du har omkring dig, hvis vi ser bort for stilladset..... hmm

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Uhh, du har da rigtig fået vovet dig ud i den store, vilde natur. Kunne kende alle billederne fra jeg boede i højhuset i Grøfthøj - det er jo ved at være nogle år siden, men der blev gået nok gået ture rundt om søen og lign.:-)

  I øvrigt var det også lige før jeg kunne genkende stilladserne. De stod nemlig også meget meget lang tid, da vi fik skiftet vinduer i siden tid - lidt træls ikke at kunne kigge ud, i flere måneder.

  SvarSlet
 4. "Rubensk statur" sikke et fantastisk begreb.... jeg ler stadig.... og forstår dig. Jeg har netop besluttet mig for at løbe hver anden dag i min ferie og lave 40 mavebøjninger hver morgen.... og tusinde retter som jeg med god samvittighed kan gå og småspise :-) Indtil videre har jeg løbet en gang...

  Lækker koldskålsvariant .... mums, jeg laver aldrig koldskål, jeg nøjes med at købe Thiese og blande lidt jordbær i.

  SvarSlet
 5. Wauw, sikke en skøn cykeltur med indlagte oplevelser! Det er virkelig flot at du kan cykle så langt. Og så er det dejligt at læse, at Max var vild med dine nye varianter af koldskål :-)

  Klem og ha' en dejlig aften, Malou!

  SvarSlet
 6. Hvor er du altså bare dejligt kreativ kære Malou. Jeg ville slet ikke have tænkt på den smagskombination, men hvor det dog lyder lækkert.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 7. F*ndens også - nu røg der endnu et indlæg på listen over ting, der skal prøves! Jeg er jo helt pjattet med at udfordre gængse opskrifter, så det lyder som nogle pivfrække varianter! :-P

  SvarSlet
 8. @MisMuffin - Tak skal du ha'. Ha ha, sådan har Max det normalt også :-)

  @Marianne - What? Jeg har da sjældent hørt om nogen der ikke kan lige koldskål. Du må prøve at lave den her til dem ;-) Åh, der er så pænt herude. Hyggehygge

  @LaTascha - Jeg elsker området her :-) Det er sjovt at du også har boet her. Vi flyttede fra højhuset året før der blev sat nye vinduer i og glædede os over at vi ikke skulle døje med det bøvl. De er heldigvis ved at pille vores stillads ned nu :-)

  @Sushistegen - Hæ hæ, 'erotisk buttet' ville ha' været for meget :-) Det er svært med den motivation, men lidt har også ret. Jeg har aldrig smagt Thises koldskål, men jeg tror hellere jeg må få det gjort :-)

  @Madame - Åh, det var sådan en dejlig tur. Tak, du kan tro jeg også er glad for at være kommet i gang med at cykle igen. Han ÅD :-D Varme klem

  @Nadia - Tusind tak skal du ha' :-) Jeg elsker at finde på noget nyt og spændende. Jeg skal bestemt forsøge mig med den igen :-)

  @Piskehaps - Sorry, bare se at komme i gang - jeg tror lige det er noget for din smag ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...