tirsdag den 13. juli 2010

Fajitas, næsten som hjemme i Mexico...

Endelig skiftede vejret og bragte både søvn og appetit med sig. Da regnen umuliggjorde grill på altanen, måtte jeg i køkkenet. Det er ved at være længe siden vi har fået noget spicy, så jeg besluttede mig for at lave fajitas med guacamole. Fajitas er strimler af kød, stegt med løg, peberfrugt og krydderier - serveret i en tortilla med salat og dressing.

Magtede ikke lige at støve en opskrift op, så det blev med hvad jeg lige havde ved hånden. Jeg kan godt lide en grov guacamole med en masse fyld. Der skal være bid og knas i, ellers bliver det nemt vammelt. Mit fyld bestod af agurk og tomat (uden kerner), lidt rød peber, lidt hakket løg, ½ finthakket rød chili og 2 fed presset hvidløg.

De 2 avocadoer var desværre ikke så modne som håbet. Det var ikke muligt for mig at mose dem med en gaffel, så jeg måtte i gang med stavblenderen *wroom wroom*. Jeg blendede mosen sammen med saften fra 1 citron, hvidløget, det meste af den hakkede chili, salt og peber. For at få den mere cremet, tilsatte jeg også ca 2 spsk græsk yoghurt.

Mosen blev rørt sammen med fyldet, smagt til med lidt ekstra citronsaft og pyntet med lidt rød chili.

Salatfyldet blev: tomat, majs og agurk.

Tilbehøret: dressing, revet ost og snittet bataviasalat. Dressingen blev rørt af 1½ dl økologisk græsk yoghurt (4%), 1 fed presset hvidløg, 2 spsk citronsaft, 2 tsk spidskommen, ½ tsk røget paprika samt salt og peber.

Jeg havde en svinemørbrad liggende som jeg brugte til kødfyldet. Den blev først afpudset og så skåret i lange strimler. Man kan også sagtens bruge mørt oksekød, kylling eller sågar fast hvid fisk. Kødet blev brunet af to omgange på en knaldhed pande sammen med løg i tynde både og peberfrugt i strimler.

Da begge portioner var stegt tilsatte jeg 1 spsk spidskommen, 1 tsk røget paprika, 2 fed presset hvidløg, salt, peber og ca 1 dl vand. Det hele simrede under låg i ca 5 minutter.

Tortillaerne blev varmet i mikrobølgeovnen i ganske kort tid. Og så var det bare med at 'samle selv' ved bordet. I sidste øjeblik skar jeg nogle grønne oliven i skiver og gav til.

Smør først guacamole på en tortilla, dæk med lidt salat og en passende mængde kødfyld.

Top op med resten. Først ost, så grøntsager og dressing.

Rul sammen og nyd. Den er ikke supernem at bide af, så hav kniv og gaffel i baghånden. Ah, det var det pureste guf!

I aften skal vi ud og spise på Klassisk 65 i Jægergårdsgade. Restaurantens ejer har betænkt mig med et gavekort og det glæde vi os til at indløse. Åh, flamberet peberbøf.......min mund løber allerede i vand ved tanken. Se bare her, hvad vi fik derinde første gang.

10 kommentarer:

 1. det er præcis det jeg havde super lyst til i går! Så i dag er mine avocadoer modne og jeg skal også ha fajitas/tortillas eller hva faen det nu hedder :-D

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Sådan en guacamole gad jeg godt, - jeg har problemer med at spise "babymad":) så den opskrift er hermed tyvstjålet!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dog lækkert ud, Malou! Den idé tager jeg straks til mig - sommermad når det er bedst.

  Varme solskinsklem til dig!

  SvarSlet
 4. Hvor er jeg glad for at jeg allerede har planlagt at lave quesadillas i dag, for ellers ville jeg være kommet i akut mexicansk mad-nød!

  I øvrigt super flot fad/skåle anretning du har der! Hvor har du mon købt det henne?

  SvarSlet
 5. Jeg elsker, at du altid gør noget ekstra ud af serveringen - det ser så godt ud :-)

  Og god tur i aften. Det er altså frygteligt så mange gode steder, du efterhånden har fortalt om her på bloggen - jeg kunne jo lave et helt flere-dages gourmetophold i Århus uden at nå det hele! :-O

  SvarSlet
 6. Arh...det kommer jo an på hvor stor ens kæft er ;)


  Ser dejligt ud!

  SvarSlet
 7. Jeg er først faldet over din blog i dag - og jeg synes virkelig, det er nogle lækre billeder (og retter!) Tak for kikket - jeg vender stærkt tilbage! :-)

  SvarSlet
 8. Årh flamberet peberbøf! Er det det der hvor man flamberer bøffen i et eller andet sprut, og så smører med sennep enten før eller efter? Og så syltede peberkorn ovenpå?

  DET ER GUF!!

  Dine tortillas ser super gode ud!

  SvarSlet
 9. Ååhh-hååå, du aner ikke hvor lækkert det der ser ud, når man har boet i et kalkbrud i en uge og ikke fået andet end primitiv bålmad!!! Jeg vil gerne ansætte dig som mad-mamma til næste år når vi gentager successen! :D

  SvarSlet
 10. @Pernille - Jeg håber at de smagte :-)

  @Kære Vibeke - Jeg er heller ikke vild med alt for 'blød' mad - så den her er der godt med knas i. Knus

  @Madame - Tusind tak skal du ha'. Varme klem :o)

  @Heidi - Tak, jeg håber at du fik lavet noget godt :-) De lange fade er tallerkener fra Bent Brandt, 'bådene' har jeg fundet i Kvickly engang.

  @Piskehaps - Tusind tak skal du ha', jeg er ret vild med at anrette :-D Åh, jeg tror Klassisk 65 er lige noget for dig. Det er kvali til pengene.

  @Ibs - Ork, du kunne ha' kvalt sådan en rulle i 5 bidder ;-) Tak.

  @Nam nam - Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide min blog. Du laver også mad lige efter min smag. Vi ses :-)

  @Ane - Oh yes, først flamberet, så smurt med sennep og til sidst med grønne peberkorn. Det er guf! :-D

  @Nicolai - Tak, hvor er du sød. Fik du slet ikke noget guf? Hvis jeg kan få en køkkenslave til at hjælpe stiller jeg gerne op som madmor! :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...