mandag den 26. juli 2010

Blogtræf og bolognese...

Argh, der er to blogtræf d. 22/8 - og jeg vil gerne med til dem begge. Det ene 'Kunst og kage' er på Sjælland og inkluderer et besøg på J.F Willumsens Museum i Frederikssund efterfulgt af hygge, snak og kage hos Bente. Jeg har mødt flere af de deltagende bloggere før og kunne rigtig godt tænke mig at tilbringe endnu en dag i deres selskab. Men da jeg også skal til Sjælland weekenden efter til Madbloggersymposium må jeg desværre vælge det fra.

Det andet blogtræf er på Himmelbjerget og der kommer en masse mennesker som jeg også rigtig gerne vil møde. Det er Vita og Anne der har taget initiativet og du kan melde dig til her hvis du har lyst til at komme med. Der er snak blandt Kagedåserne om at møde op i flok - mon ikke jeg kan flikke en madkurv sammen til os?

------------------------------------------------------------------------------

Vi skulle ha' haft fyldte squash til aften, men jeg magtede slet ikke at lave mad. Jeg havde fyldet klar, men der var et helt uoverskueligt projekt at lave tilbehør og sauce.

Fyldet lavede jeg allerede lørdag aften. 400 g hakket oksekød blev brunet godt af på en pande og tilsat 1 dl rødvin som fik lov at koge helt væk. Derefter kom kødet i en gryde og blev overhældt med en flaske god tomat-sugo.

Grøntsagerne blev hvad jeg lige havde fra kasserne: en rest champignon, nye rødløg, fennikel og et par nye gulerødder - alt i små tern. Alle grøntsagerne blev sauteret i lidt olivenolie og tilsat kødet.

Jeg kom en masse friske krydderurter i (basilikum og oregano), samt 3 fed hvidløg. Det giver en god basis-smag, men mister noget af kraften ved langtidssimring. Derfor tilsætter jeg altid flere krydderurter og hvidløg lige inden servering.

Retten simrede i 3½ time ved meget svag varme. Der skal endelig ikke tilsættes salt, da retten reducere meget og saltkoncentrationen derfor nemt kan blive for høj. Jeg undlod helt at smage den til, da den jo skulle arbejdes videre med.

I dag har jeg været til bagagerumsmarkede med Anarkisten og var helt død da jeg kom hjem. Jeg er ved at være godt brugt af alle de kilometer jeg har cyklet på det seneste. Sif havde verdens største hjemmebagte kringle med til Max, som tak for hjælpen med et eller andet computerhejs. Den fyldte sgu hele cykelkurven. Da jeg kom hjem med den gik vi straks ombord i den. Uhm, marcipanfyld. Vi guffede løs og blev enige om at skippe aftensmaden til fordel for frugt og rugbrød. Men sådan skulle det ikke gå - pludselig kl sent fik vi begge lyst til varm mad alligevel.

Jeg tog ca halvdelen af fyldet og kom i en gryde. For at gøre det mere som 'ragù alla bolognese' smed jeg et glas flåede tomater, skåret i grove tern, ned sammen med. Retten blev smagt til med salt, peber, agavesirup og balsamico, tilsat en håndfuld hakkede krydderurter og 1 fed presset hvidløg.

Tilbehøret blev glutenfri pasta lavet på majs.

Nem mad på ca 15 minutter. Det var det pureste guf!

Jeg fandt et par fine ting på bagagerumsmarkedet. Dessertglas, en skøn sølvske og en afrikansk hestehale fluevifter. Mere om det i morgen. Jeg har nemlig valgt at tage noget at sove på i nat. Jeg trænger virkelig til mere end de 3-4 timers søvn det er blevet til de sidste mange nætter. Så nu kryber jeg til korset og tager en af de forhadte sovepiller. Det betyder at dagen i morgen er hevet ud af kalenderen. Jeg bliver så mærkelig 'ulden' dagen efter jeg har taget en pille og har det bedst på sofaen. Men så har jeg også mulighed for at få læst lidt, set en film og slappet godt af. Men en ting er sikkert - vi skal ha' fyldt squash til aften!

7 kommentarer:

 1. Kære Malou, rigtig god fornøjelse på blogtræffet i Jylland - det lyder herligt, og vi har jo næsten lige lånt her i København :-) Jeg er spændt på at læse mere om røverkøbene i går, og din bolognese lyder vildt lækker!

  Varme solksinsklem :-)

  SvarSlet
 2. Øv ja, det er lidt ærgerligt, at Himmelbjergtræffet ikke faldt samtidig med, at jeg var lige for foden af det. Men måske til næste år:)

  Jeg glæder mig til, vi ses den 28.8. Det er et spændende program, de har strikket sammen til os.

  SvarSlet
 3. Tror faktisk jeg vil kaste mig hovedkulds ud/op i blogtræffet....hvis altså jeg tør komme alene :o/ Arjj, jeg er jo voksen og selvstændig og alt muligt. Tror næsten jeg måske tør :oP

  SvarSlet
 4. Hej Malou..

  Håber du får det super hyggeligt til blogtræffene.. :-)
  Den bolognese ser fantastisk ud, og har helt klart inspireret til at jeg snart skal lave en STOR portion..
  Hvor har du fundet det majs-spaghetti? Ser da ud som noget, jeg gerne ville prøve..
  Håber du får sovet godt..

  Kærligst Lea

  SvarSlet
 5. Men vi er nogen, som sætter stor pris på, at du 'bytter om' på Sjællandsweekenderne ;-)

  Selv skal jeg til et par Copenhagen Cooking-arrangementer den 22., så jeg venter også med blogmøderne til weekenden efter.

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Hvor ser det bare godt ud. Det lyder vildt lækkert med både frisk oregano og basilikum i tomatsaucen (ærger mig nu over, at jeg ikke fik plantet oregano på altanen. det må blive næste år).
  Kh Nadia

  SvarSlet
 7. @Madame - Tak kære du, der skal jo nok komme flere blogtræf 'derovre' :-) Uh, jeg blogger om dem i morgen. Tak, den var rigtig god :-) Varme klem

  @Sifka - Ja, det kunne ellers ha' været hyggeligt. Næste år :-) Jeg tro det bliver et smaddergodt symposium, det skal vi nok gøre vores til ikke? :-D

  @Bibbi - Kom frisk! Der er en masse søde kagedåser også. Vi kan måske finde ud af noget køre-sammen-halløj :-)

  @Lea - Tak, det plejer at være meget hyggeligt. Dejligt at du kunne lide bolognesen :-) Pastaen har jeg købt i 'Ren Kost' i Jægergårdsgade, men mon ikke de har den i andre helsekostbutikker? Tak, jeg sov som en baby :-)

  @Piskehaps - Tak, jeg glæder mig rigtig meget til en weekend hos dig :-) Jeg er spændt på at læse om dine oplevelser.

  @Nadia - Tak kære du, den var fyldig og god. Du må ha' nogle krukker i gang på altanen - kan det mon ikke nås endnu?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...