lørdag den 10. juli 2010

Ah, hjemme ved grillen igen...

Endelig hjemme i mit eget køkken igen. Der er bare ikke ret mange kræfter at gøre godt med. Roskilde har tømt hele bestikskuffen, der lå kun lige en lille bøjet ske i hjørnet som jeg kunne omsætte til en gang hjemmelavet grillmad på altanen - med hjælp fra Max.

Efter 2 ugers ferie fra Aarstiderne var det en fryd at hive lækre sommergrøntsager op af kasserne igen. Jeg har ved gud ikke fået for mange grøntsager mens jeg var på Sjælland. Kan huske at jeg lå i mit telt den sidste aften og fantaserede om sprødmør broccoli. Så trænger man altså virkeligt til grønt!

Jeg magtede ikke at koge kartofler eller lave kompliceret tilbehør - der skulle bare være mad i en fart. I denne uge fik jeg den store basiskasse og den bød på et spidskål som jeg tryllede om til en let, syrlig sommerslaw.

Kålen blev snittet relativt fint og vendt med en stor håndfuld hakket persille. Derefter blev den æltet godt sammen med dressingen, så den også selv kunne frigive lidt af sin væde. Dressingen blev rørt sammen af 1 dl skyr, 1 tsk honning-dijon, 1 spsk ravigotte, saften fra 1 citron, friskkværnet sort peber og lidt hjemmelavet urtesalt. Let, lækker og knasende salat.

Der var også nogle store solmodne tomater som jeg lavede en frisk tomatsalat af. Af den estragon jeg havde fået fra Tines have, havde jeg ud over at tørre noget også lavet en omgang estragoneddike.

Skiver af tomat og lidt finthakket nyt løg blev overhældt med estragoneddike og olivenolie. Hele herligheden fik et skud peber, lidt urtesalt og tørret estragon. Syrligt og friskt. Max var ikke udpræget vild med kombinationen af tomat og estragon - men jeg syntes den var lige i skabet.

Des sidste salat var bare en masse snittede friske grøntsager. Squash, rød peber, broccoli og nye gulerødder. Broccolien fik lige 1 minut i mikro-ovnen, så den blev sprødmør som ønsket.

Dagens grill-emner var gode oksepølser og hakket svin/okse.

Det blev til et par fine karbonader som blev smurt med lidt olie inden de kom på grillen. Når man skal stege hakket kød på grillen er det vigtigt at den er vildt varm når kødet kommer på. Der skal en hurtig forsegling til, så saft og kraft bliver inden i kødet og ikke pibler ud og ned igennem grillristen. Karbonaderne blev kun vendt 1 eneste gang. Da de havde fået ca 2 minutter, løftede jeg dem fri med en spatel og drejede den en halv omgang. Så fik de fine grillstriber på begge leder. Efter yderlige 2 minutter blev de vendt og processen gentaget. De trak derefter ca 5 minutter indpakket i folie.

Ah, det var lige hvad jeg trængte til. En saftig karbonade og masser af grøntsager. Bagerst i køleskabet fandt jeg en dåse af den gode feta som vi også fik til, sammen med lidt friske salatblade.

Hvor var det dejligt at kunne sidde på altanen igen. Myren var dog lige ved at nuppe min pølse mens jeg tog billedet. 2 sekunder efter havde hun poten på. Frække kræ!

I dag blev resten af salaterne til en hurtig omgang frokost - en dåse tun blev tilsat og lidt ekstra olivenolie. Det kniber med appetitten her i varmen, men det her var nemt af få ned.

Jeg har slet ikke fordøjet alle indtrykkene fra Roskilde endnu. Men jeg glæder mig til at skrive lidt om mine oplevelser når jeg kommer så langt. I dag står den dog på visit hos Signe, der holder "Wee, jeg er færdig som lærer" reception og i morgen på et køligt biografbesøg med Kagedåserne til Eclipse.

7 kommentarer:

 1. umm siger sønnen, som kigger med og spørger så er det en restaurant? nej siger jeg, men hvis det skulle vi derhen....
  Jeg sender skeer i din retning

  SvarSlet
 2. Dejlig let sommermad og hvilket skønt billede hvor manden kigger kærligt på fotografen.

  Tak for en dejlig blog, Klidmoster.

  SvarSlet
 3. Åhhh mums, hvor ser det super lækkert ud !!!

  Ungerne og Fruen har også sagt at de glæder sig helt vildt til at få vores egen mad i dag, efter en uges ferie i det græske !!!

  Hvad er det for en feta du spiser ???

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  Ja det koster, når man gør noget ud over det sædvanlige, men det er godt at du har Max til at give en hånd, når det kniber!
  Det ser bare lækkert ud, og som noget man godt kan spise, selv om det er varmt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Dejligt at have dig her igen!
  Skønne billeder og gode idéer du disker op med .. som altid :)

  Det med spidskålen skal jeg have prøvet ... jeg har været lidt idéforladt på det punkt.

  Broccolien ... hvordan gør du helt præcist. Jeg bruger ikke min mikroovn til ret meget andet end at varme op i. Skal broccolien ligge i vand? Er det ved fuld effekt?

  Det er bare lækkert med en god pølse. Jeg har i mange år ikke brudt mig om pølser... men det er jo simpelthen fordi der er så få gode af slagsen. Sidste år kunne jeg finde nogle lækre fair food øko pølser med ramsløg fra Aalbæk ... jeg kan ikke finde dem i år og jeg bliver snart desperat efter en god pølse!!!! Måske jeg skal prøve dem fra Hanegal :)
  Ha' en dejlig søndag - du er sikkert stadig mæt efter besøget hos Signe ;)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 6. Det er så fedt, du kom af sted! Kan godt forstå, at det tærer på kræfterne, for det er en kæmpebunke af oplevelser og indtryk.

  ... og så synes jeg da lige, at det er et imponerende dejligt udvalg af sommerlækkerier, I hyggede jer med. Nammenam!

  SvarSlet
 7. @Signe - Wow, det er vist den største ros jeg har fået i nyere tid :-D Hvis I kommer på de her kanter er Restaurant Klidmoster naturligvis åben for jer ;-)

  @Anonym - Tak for din søde kommentar, hvem end du er :-)

  @Marianne - Tak skal du ha' :-) Det er den tyrkiske feta på dåse fra Føtex jeg har brugt her. Håber at du fik fodret familien med hjemmelavede lækkerier :-) Hyggehygge

  @Kære Vibeke - Tro mig, jeg kunne ikke lave mad i det omfang jeg gør uden hjælp fra ham. Tusind tak :-) Knus

  @Kære Hanne - Tak, hvor er du sød :-) Broccolien kommer bare i en bøtte med ca 3 spsk vand - på fuld effekt i 1 minut, ryst bøtten og giv den evt 1 ekstra minut hvis buketterne er store. Åh, de der ramsløgspølser kan jeg godt huske. Hanegal er ok, men der findes mange gode øko-pølser på markedet. Knus

  @Piskehaps - Jeg er SÅ glad for at jeg kom afsted, selv om jeg stadig er smadret efter det. Tak skal du ha' :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...