torsdag den 24. juni 2010

Salat med vandmelon og feta...

Det kniber lidt med appetitten i de her dage. Jeg er såmænd sulten nok, der er bare ikke rigtig noget jeg har lyst til. Faresignalerne blinker - men der skal altså noget i maven. Sprødstegt kylling kan jeg dog som regel klemme ned, så sådan en smed jeg i ovnen. Den blev lavet med mit hjemmelavede urtesalt og hvis du vil se hvordan jeg til tilberedte kyllingen, så klik her.

Tilbehøret måtte ikke være for tungt, så jeg fik Max til at købe en lille vandmelon på vej hjem fra arbejde. Jeg havde mest lyst til at bare at guffe den i mig au naturel - men nu var der lagt planer for at lave en salat med den.

Jeg elsker vandmelonsalat og har udviklet et par forskellige hen af vejen. Ud over melonen er der en ting der går igen i dem alle: limemarinerede rødløg. Det er som om syren fra limesaften 'koger' svovlforbindelserne ud af løget og giver det et sprødt syrligt bid. Det passer perfekt til den søde melon.

Rødløget skal skæres i meget tynde både. Brug evt en mandolin. Sådan et monstrum har jeg ikke (har ofret fingerspidser nok til køkkenguderne), så jeg bruger en kokkekniv. Masser limefrugten godt mod bordpladen, så er den mere villig til at slippe saften. Kom de snittede løg i en plastikpose og tilsæt limesaften. Lad løgene marinere i et par timer i køleskabet.

Endnu engang måtte jeg i skuffen efter mine parisiennejern (kuglejern). Jeg skar melonen ud i tykke skiver og lavede kugler i 2 størrelser til salaten. En agurk blev også gjort klar. Den blev flækket, udhulet og skåret i lange smalle strimler, der så til sidst blev skåret i skrå stykker.

Salaten blev samlet på et langt smalt fad. Melonkugler og agurken nederst. Jeg tilsatte lidt feta skåret i trekanter, de limemarinerede rødløg, en mild grøn chili i tynde skiver og et drys tørret mynte (fra Tines have). Salaten fik et lille skud olivenolie, et drys friskkværnet peber og lidt urtesalt.

Jeg havde et bake-off brød liggende som blev kylet i ovnen efter kyllingen og det krævede lidt dyppelse/smørrelse. Resten af fetaen røg i blenderen sammen med lidt tykmælk og blev blendet til en tyk creme. Jeg havde ikke rigtig noget at komme i. Der var ingen peberfrugt eller friske krydderurter. En pludselig indskydelse fik mig til at vælge noget at den estragon jeg tørrede i sidste uge, sammen med et fed presset hvidløg.

Det blev faktisk ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Jeg er spændt på at smage den igen i morgen, når smagen har udviklet sig mere.

Det var lige hvad jeg magtede at spise. Let, drønlækker sommermad.

I år måtte vi desværre springe Sct. Hans over og knokle herhjemme i stedet. I morgen kommer der ikke mindre end 5 håndværkere og skifter alle vinduer + altandøren. Det har vi ventet på i årevis, for indeklimaet her lader meget tilbage at ønske. Nå ja, og persiennerne klapre når det blæser fordi de gamle vinduer er utætte. I morgen tidlig inden Max cykler på arbejde, flytter han mig og kattene over i naboblokken. Der bor min venindes lillesøster og hun har tilbudt os husly mens håndværkerne er her. Det er SÅ fedt at vi kan være derovre, for ellers skulle de stakkels stressede kræ ha' tilbragt tiden på badeværelser omgivet af lam og virak. Og jeg ved heller ikke hvor jeg skulle ha' gjort af mig selv. Så nu har jeg lavet en madpakke af resterne fra middagen og pakket en taske klar med min lille netbook, en bog, et blad og en flaske rabarbersaft. Det skal nok bliv en god dag for alle parter. Og når Max så kommer og henter os hjem igen - så starter sommerferien. Ahhhhh........endelig!

20 kommentarer:

 1. Smuk smuk salat kære Malou. Og fetacremen gør mig sulten til trods for, at jeg har til aften har grovædt lasagne (begynder at spekulere over, om den ikke bare ville passe perfekt som tilbehør). Kh Nadia

  SvarSlet
 2. Super flot salat - jeg lavede næsten den samme udgave i forgårs, men din version er godt nok noget kønnere :-) God ide med at lave melonen i kugler, det tror jeg også jeg skal prøve næste gang.
  Feta er bare lækker at bruge som creme/dip og man kan jo næsten komme hvad som helst i af urter og krydderier.
  God fornøjelse i naboblokken - håber tiden med klaprende persienner er ovre!

  SvarSlet
 3. Sikke en smuk salat!
  Og jeg håber altså ikke appetitten fejler noget på lørdag :-)

  SvarSlet
 4. Det måltid er et syn for guder! Må lave vandmelonsalat i morgen aften tror jeg.

  God skiftevinduer-dag!

  SvarSlet
 5. Oh thou inspirest meeee. Love!

  SvarSlet
 6. Lige det er min yndlingssalat, og din er smuk - jeg skal altså snart have købt det værktøjssæt. Jeg plejer at lave den med bredbladet persille og oliven måske lidt rucula og uden agurk.
  Du er en sand kunstner med opstillinger og billeder.
  Krydser fingre for en dejlig dag til dig. Knus

  SvarSlet
 7. Hvor er det en kreativ salat. Ser virkelig lækker ud. Jeg må prøve den!:-)

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Flot salat du der fik tryllet frem:)
  Når håndværkerne, at få det hele skiftet i dag? Jeg syntes altid, at håndværkere "har tid nok", og en dag fra eller til, tar man ikke så nøje, sådan har det været, når både min veninde og jeg havde brug for dem.
  Jeg håber at mine fordomme bliver gjort til skamme, for alt andet vil være umenneskeligt!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Hvor ser det lækkert ud !! Jeg er også vild med vandmelon salater, men resten af fam, mener jeg er HELT gal på den - og at melon altså er dessert !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 10. Kære Malou

  Mums - det ser bare lækkert ud.
  Jeg elsker sådan nogle cremer!! Den bedste aftensmad er lige præcis sådan noget med en creme, lidt salat, nogle oliven og noget godt brød.
  Din salat ser også skøn ud - melonsalat med Feta er bare noget af det bedste sommermad.
  Uhmmm, uhhmmmmmm. Jeg er sulten igen!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 11. Hvor ser det fantastisk ud Malou!
  Og det er lige sådan noget, som jeg har lyst til i det her vejr..
  Håber forresten at du får en super tur på Roskilde.. :-)

  SvarSlet
 12. Utrolig smuk salat, du har skruet sammen - nuij :-)

  Jeg har også en aftale med mit lille melonjern - hvis bare de kugler bliver halvt så flotte som dine, så er jeg glad! :-D

  SvarSlet
 13. Jeg tror jeg er nødt til at sige tak for mad. Jeg måtte da lige lave melonsalat og da jeg har et tskmål af metal måtte jeg lige prøve om det kunne lave kugler og det kan det faktisk og rimeligt pæne (altså ikke i forhold til dine, men dog). Og så fik salaten lige et drys hakkede lilla timianblomster og en passionsfrugt. Og hold da helt op det var dejligt.
  Nam og tak

  SvarSlet
 14. Super smuk salat. Har lavet noget tilsvarende og det svarer himmelsk.

  SvarSlet
 15. @Nadia - Tak søde :-) Det var en spændende ny smag med estragon til fetaen. Kh Malou

  @Heidi - Ha ha, hu er det jo heldigvis smagen og ikke udseendet det kommer an på. Ja, feta er et taknemmelig offer :-) Tak, aldrig mere klaprende persienner her!

  @Signe - Tak :-) Heldigvis var appetitten god nok :-D

  @BillyRubin - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Vita - *bukker* Dejligt at kunne inspirere dig Toots ;-)

  SvarSlet
 16. @Signe - Tak, du må ønske dig sådan et sæt til jul :-) Din version laver jeg også af og til, den er skøn. Tusind tak for rosen, jeg er glad for at du kan lide det jeg laver. Knus

  @Sund Fornuft - Tak skal du ha' :-) Det er bare en lækker salat her i varmen.

  @Kære Vibeke - Tak, jeg er også ganske tilfreds med salaten :-) Håndværkerende skiftede alle vinduerne på ca 3 timer, så det var bare skønt :-) Knus

  @Marianne - Ha ha, jeg var også selv ret skeptisk den første gang jeg lavede den. Ferskner, jordbær og æbler er altså også lækre i salater. Du må prøve at lokke lidt med resten af familien :-) Hyggehygge

  @Kære Hanne - Tusind tak :-) Ja, det er enkelt og lækkert med fetacreme, brød og oliven. Knus

  SvarSlet
 17. @Lea - Tusind tak, det var bare lækkert :-) Åh, Roskilde var en STOR oplevelse.

  @Piskeris - Tak skal du ha' :-) Det kræver lidt øvelse at lave kuglerne, men det er umagen værd. Pres den godt ned i frugtkødet inden du begynder at dreje, så bliver de rundere ;-)

  @Signe - Velbekomme, jeg er glad for at det blev godt. Det lyder lækkert med timianblomster og passion :-)

  @Camilla - Tak :-) Ja, er det ikke bare lækkert har i varmen?

  SvarSlet
 18. @Lea - Tusind tak, det var bare lækkert :-) Åh, Roskilde var en STOR oplevelse.

  @Piskeris - Tak skal du ha' :-) Det kræver lidt øvelse at lave kuglerne, men det er umagen værd. Pres den godt ned i frugtkødet inden du begynder at dreje, så bliver de rundere ;-)

  @Signe - Velbekomme, jeg er glad for at det blev godt. Det lyder lækkert med timianblomster og passion :-)

  @Camilla - Tak :-) Ja, er det ikke bare lækkert har i varmen?

  SvarSlet
 19. Din salatopskrift dukkede op, da jeg stod i supermarkedet og googlede vandmelonsalat, og det er jeg glad for. Ikke mindst tricket med limemarineret rødløg er helt fantastisk... så tak for det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor herligt - jeg er glad for at du kunne lide salaten. Ja, de løg er ret gode til ikke? ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...