tirsdag den 15. juni 2010

Og så på en helt almindelig mandag...

I går var jeg tilfældigvis inde i M.P.Bruunsgade omkring frokosttid, så jeg besluttede at forkæle mig selv med sushi. Hvor er jeg glad for at jeg er kommet dertil hvor jeg kan gå ud og spise frokost selv. Det er en stor sejr hver gang.

Jeg fik anvist plads på Sushi+ og bestilte min yndlings frokost: en portion edamame bønner (26 kr) og en 8 stk makirullemenu (75 kr). Det var bare lige hvad jeg trængte til. Alt var super dejligt på nær en maki. Den med spicy tun var ved at slå mig ihjel og jeg er ellers ikke sart med stærk mad. Til gengæld var den med varmrøget laks, flødeost og shitake fuldstændig fantastisk.

Der kom et par Kagedåser til aftensmad og hygge. Stakkels Pernille har været i Mongoliet med sit arbejde og deltog derfor ikke i min fødselsdag. Det betød at hun var gået glip at happerne - specielt dem med laks, så dem lavede jeg naturligvis en omgang af. Denne gang brugte jeg dog flødeost i stedet for græsk yoghurt. Hvordan skal jeg dog sige det uden at miste mit efterhånden blakkede ry som ostehader? Argh, jeg bekender: Philadelphia er spiseligt! Før hadede jeg flødeost som var det fjenden - syntes at det havde et forkert smeltepunkt i munden. Men nu finder jeg det silkeblødt og behageligt, endda lækkert. Tsk tsk, endnu en ost kan tilføjes på listen 'Ting man ikke dør af at spise'.

Laks, flødeost, lidt fuldkornssennep, et squeeze citron, lidt sort peber og en sjat tykmælk. Lad en stavblender *Wroom wroom* køre det til en smørbar creme. Server på kiks eller små stykker ristet brød. Uh, det ville vist også være fremragende som sandwichfyld.

Vi havde planlagt at lave frisk pasta helt fra bunden, men det magtede jeg slet ikke. Jeg havde brug for en nem hovedret, der krævede et minimum at arbejde. Den kylling der var i kødkassen blev derfor lavet i en stegepose som 'alt-i-en' middag. Fuglen fik en citron indenbords og rosmarin/hvidløgssmør over + under skindet. Posen blev fyldt med: 2 porre, 3 store gulerødder, ½ bundt selleri, 1 kg nye kartofler og 2 fintsnittede spæde hvidløg. Jeg fandt en hjemmekogt fond i fryseren som blev tøet op og hældt ved. 1 time ved 200°C og så var der mad. Meget nemmere bliver det altså ikke.

Tilbehøret bestod af 2 hurtige salater. Fintsnittede, rå, grønne asparges vendt med citron og olivenolie på lidt grønne salatblade. Og en blandet 'hvad er der i grøntsagskuffen' bestående af gulerod, radisser, agurk, rød peber og tomater.

Desserten bestod af den lækre is på gedemælk jeg havde i fryseren. Lidt friske, danske jordbær og et dryp jordbærsirup gav prikken over i'et.

Well, undtagen for Ibber. Hun er den eneste jeg kender der ikke kan lide is (eller chokolade for den sags skyld). Hun blev derfor trakteret med *host* det ypperste køkkenet ellers kunne frembringe: en Pop-tart med fyld af brunt sukker. De blev købt i et øjebliks svaghed og havde været en gave til min søster sidst jeg ovre hos hende. Vi delte i porten og jeg fik halvdelen med hjem igen. Sikke et held, så har jeg noget til kræsne gæster. Jeg har simpelthen ondt af de børn der får stukket sådan en ud til morgenmad i USA. Men det er indledningen på et helt andet indlæg.......

22 kommentarer:

 1. De hapsere ser bare gode ud. De skal prøves på lørdag hvor jeg netop stod og manglede en lille start sammen med Champagnen.
  Lyder som en herlig mandag, og dem skal vi have mange flere af.

  SvarSlet
 2. ....and don´t get me started on the cerials....

  Jeg kan se på det hele, at jeg skal ha investeret i nogle stegeposer! Nemt og lækkert :o)

  SvarSlet
 3. For én der ikke altid magter så meget, får du nu alligevel lavet meget dejlig mad.
  Kys S

  SvarSlet
 4. Dit fif med stegeposen går rent ind hos mig, Malou :-) Jeg må på indkøb! Og hvor ser det dog lækkert ud det hele, bare jeg ikke skal spise fisken :-D
  Klem og dejlig solskinsdag til dig!

  SvarSlet
 5. Mums, det ser lækkert ud! Er det fersk eller røget laks, du bruger.

  SvarSlet
 6. Det ser helt og aldeles fantastisk ud kære Malou. Den kylling med en masse grønt i posen må jeg bestemt prøve engang. Fandt nogle stegeposer i skuffen den anden dag, som må have ligget der i flere år, uden jeg nogensinde har overvejet at bruge dem. Tak for dejlig inspiration. Jeg tror også, at jeg må prøve at lave de hapsere engang. Kh Nadia

  SvarSlet
 7. det var mega god mad! og godt selskab for den sags skyld :-D

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Jeg syntes det er flot, at du nu går ud og spiser frokost alene, jeg tænker bare godt et år tilbage, - så der er sket dig noget godt, som sikkert har noget med dine nye veninder at gøre!
  Maden ser som sædvanlig dejlig ud, og nu vil jeg altså finde de kiks.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Vent... kan Ibber ikke lide is? Spiste hun ikke is hjemme hos mig? Eller var det noget jeg fandt på i min hjerne, for at retfærdiggøre at vi var 4 om en is til 12 personer?

  SvarSlet
 10. Det ser godt ud. Alt sammen. Og jeg er ikke overrasket ;-)

  Thumbs up for accepten af flødeost - den råvare kan man nemlig få mange gode ting ud af - synes jeg :-)

  SvarSlet
 11. Jeg er det heldige barn! Og mine fingre lugtede sødt og godt af sukker og kanel resten af dagen.

  SvarSlet
 12. Hej VinKreutzer

  Tak, de er både nemme og lækre :-)

  Uhm, jeg elsker champagne men får det alt for sjældent.

  Totalt herlig mandag - og der kommer en til i morgen ;-)

  SvarSlet
 13. Hej Bibbi

  Ha ha :-)

  Ja, helt ærligt - det er SÅ nemt og dejligt med de stegeposer. En stor stegeso/gryde er selvfølgelig af foretrække - men den er jo tung og bøvlet at bruge og gøre ren.

  Du må på jagt efter nogle poser i stedet :-)

  SvarSlet
 14. Tusind tak, jeg er glad for at du syntes det er lækkert :-)

  Selv om kræfterne ikke var mange, hjalp det helt vildt at ha' Ibber som selvskab. Så snakkede vi så længe - og vupti så var det overstået!

  Kys M

  SvarSlet
 15. Hej Madame

  Ja, du må på jagt efter stegeposer - du vil bestemt ikke fortryde det. Og det gør opvasken så meget nemmere bagefter :-)

  Tak, og ved du hvad: fisken kan let erstattes med alt muligt andet. Jeg så lige en lækker mousse blendet af artiskokbunde hos Hanne K - den er sikkert lige noget for dig.

  Solskinsklem herfra

  SvarSlet
 16. Hej Zentropa

  Tak :-)

  Det er koldrøget laks, men man kan også bruge varmrøget.

  SvarSlet
 17. Tusind tak, kære Nadia - jeg er helt sikker på at det lige er noget for dig at lave. De poser er simpelthen en gave sendt fra himmelen - sådan et måltid kan jo bankes sammen på 15 minutter og så passer det sig selv i ovnen.

  Hapserne er et hit - og når jeg tænker på det lækre laks du kan få derovre.....Oh la la :-)

  Kh Malou

  SvarSlet
 18. Åh, Pernille - det er jeg glad for at høre :-)

  SvarSlet
 19. Kære Vibeke

  Tusind tak skal du ha' - jeg er også bare taknemmelig over at jeg er kommet så langt i min udvikling. Og du har helt ret - alle de dejlige nye veninder har hjulpet det godt på vej.

  Tak, skal du ha' - det var rigtig dejligt med 'alt-i-en'. Du skal vist skynde dig, kiksene er ved at være udsolgt mange steder.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Siffolade

  Ibber kunne rigtig godt lide din is, men havde vist ikke så meget mod på geden.

  Aj, den må du længere ud på landet med - der var ikke til 12 personer i den lillebitte form. Den kunne jo ligge i en håndflade......ikke sandt?

  SvarSlet
 21. Hej piskeris

  Tak skal du ha' :-)

  Oh yes, nu skal jeg bare passe på ikke at få en overdosis flødeost. Jeg har allerede planer om at bruge det til alt muligt og umuligt :-D

  SvarSlet
 22. Du er bare det heldige barn Ibber - og der er flere hvor de kommer fra ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...