søndag den 27. juni 2010

Le Basilic...

I går havde jeg den fornøjelse at være ude og spise med Signe. Hun er lige blevet færdiguddannet som lærer og det skulle fejres. Så for første gang nogensinde var jeg på Le Basilic, som er en 'medbring-selv-vin' restaurant. Man kan sammensætte sin menu som man vil, eller vælge stedets 'gourmetmenu' med valgfri hovedret, for 40 kr ekstra. Det sidste sagde vi ja tak til og efter ganske kort tid dukkede der en tallerken med forretter op.

I glasskålen er der noget så sjældent som en hummerbisque uden fløde. Den var desværre meget salt, men med brød gik det lige. På tallerkenen var der også (i urets retning) en skive bresaula pakket om lidt chilihumus og dryppet med persillepesto. En salat af mango, spæde blade, pistacienødder og marineret artiskok. Den sidste ting var en lakseterrine med krebsehaler. Den var desværre også meget salt og smagte meget kraftigt af hvid peber. Signe havde en lækker hvidvin fra Wolf Blass med, som vi fik til.

 Jeg havde rødvin med til hovedretten. Og da der var noget at fejre havde jeg investeret i en rigtig god flaske shiraz. Francis Ford Coppolas vingård i Californien laver nogle rigtig gode vine. Den her er jeg fuldstændig vild med. Det er en rigtig kraftkarl med toner af blomme og lakrids, med lidt peber i næsen. Den koster 165 kr i detailhandlen, men på en restaurant kan man komme til slippe så meget som 530 kr for den.

Signe valgte 'dagens fisk' som i går var stegt hellefisk. Jeg valgte lammekrone med hvedeotto og urter. Til begge retter fik vi nye kartofler. Lammeretten var lækker uden at være prangende. Kartoflerne var godt nok blevet fuldstændig mishandlede. De var kogt og genopvarmet i ovnen. De var seje at tygge ned i og fuldstændig som mos i midten. Ærgerligt.

Desserten var der ikke en finger at sætte på, det var knaldgodt og velsmagende det hele. Bagerst en skål passionskoldskål med en kugle æblesorbet. Pivfræk smagskombination. Til venstre et stykke chokoladebrownie med nougatmousse på toppen og lidt ingefærsirup. Til højre en orange-chokolademousse med jordbær og citronmelisse. I midten lidt coulis på mango og røde bær. Signe havde den mest fantastiske dessertvin med som vi lappede i os med stort velbehag. Regningen lød på 325 kr pr snude. Helt ærligt, så syntes jeg at maden var ganske fin til prisen. Der var selvfølgelig nogle skønhedsfejl og småærgelser hen af vejen - men til den pris kan det godt tilgives. Det er bestemt ikke sidste gang jeg spiser på Le Basilic. Det er et hit at tage vin med hjemmefra, da det tit er det der gør et restaurantbesøg dyrt. Bagefter gik vi på 'Sherlock Holmes' for at høre Signes mand spille livemusik. Det var superhyggeligt og vi sang med af hjertens lyst og drak et par fadøl.

Hmm, skulle vist ikke lige ha' drukket øl efter vin. Da jeg vågnede i morges havde jeg det ikke alt for godt. Heldigvis kunne jeg høste frugterne af min gode planlægning og pakke kufferten i en fart. Alt hvad jeg skal ha' med til Roskilde stod nemlig klar, lige til at kyle i kufferten.

Jeg får sikkert ikke brug for halvdelen, men HVIS nu. Ja, det er vampyrtænder. Nu går jeg jo glip af premieren på Eclipse, så jeg må selv ud og gå til biddet. Muhahahaha........

Trixie Belle 'hjalp' med at pakke tøjet. Jeg læste et sted at det var bedst at rulle tøjet til pølser, så krøller det ikke så meget. Uha, hvor var det svært at vælge hvad jeg skulle ha' med. Heldigvis fandt jeg en pakkeliste på nettet et sted og brugte som guideline.

Tøjet blev sorteret og lagt i skraldeposer, som jeg sugede luften ud af. Tah da...det hele kunne være i kufferten.

Nu sidder jeg i toget med det danske sommerland drønende forbi. Jeg er glad, ved godt mod og meget spændt på ugen der kommer. Søs henter mig i Roskilde og så kører vi ud og får smækket teltet op. Wow, det sker virkelig. Jeg skal på Roskilde. Wee!

12 kommentarer:

 1. God tur Malou!
  Hvad er det for et apparat du sidder og skriver på, jeg skal på jagt efter en lille bærbar, men jeg har ikke begreb skabt om, hvad jeg skal købe, det eneste jeg ved er, at den må ikke fylde alverden, men skal være til at håndtere med de åndsvage krogede fingre.
  Kan du give mig et tip?
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Tak for i går, det var skønt :-)

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke

  Tak skal du ha' :-)

  Det er en Asus Eee PC som kun vejer 1,1 kg. Den er perfekt til os der ikke har så mange kræfter.

  Den er købt her: http://www.pixmania.com/dk/dk/5476987/art/asus/eee-pc-seashell-1008p-eng.html

  Jeg er simpelthen SÅ glad for min og har den med overalt :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 4. Kære Signe

  Selv tak - det var en skøn aften :-D

  Møs

  SvarSlet
 5. Hej Vibeke,

  Det er sådan bette en jeg købte til Malou: http://www.asus.dk/product.aspx?P_ID=LUiLXJyf53i17Dmh
  Wupti havde den på tilbud til 1.999, lige nu er er den dyrere: http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=677744
  Men man kan godt få billigere netbooks (inkl. andre eeepc modeller).

  Venlig hilsen Dr Max

  SvarSlet
 6. Kære Malou og Max
  Tak for svarene, nu skal jeg på jagt på nettet
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Jeg håber, du får en rigtig god og oplevelsesrig festival.

  SvarSlet
 8. Det lyder som en dejlig aften til trods for oversaltningen og kartoffeldrabet :) Hav en fantastisk tur og pas på dig selv. Kh Nadia

  SvarSlet
 9. Jeres restaurantbesøg lyder vildt spændende - jeg kan godt lige konceptet med, at man kan tage sin egen vin med.

  Ha' en rigtig god tur, Malou! Varme solskinsklem :-)

  SvarSlet
 10. Rigtig god tur til Roskilde. Ser ud til at vejret holder:-)

  SvarSlet
 11. Håber du får den allerbedste tur!!! Jeg er heldigvis ikke misundelig....

  Det med at tage vinen med selv, er jo en super idé - som du siger, er det som regel der kæden hopper af, rent prismæssigt :o)

  SvarSlet
 12. @Vibeke - Pøj pøj med jagten :-) Knus

  @Anette - Tak skal du ha' :-)

  @Nadia - Det var en rigtig dejlig aften. Jo tak, jeg overlevede turen i fin stil :-) Kh Malou

  @Madame - Ja, det er et forrygende koncept. Det skal jeg snart prøve igen :-) Tak. Varme regnvejrsklem :0)

  @Sund Fornuft - Tusind tak :-) Åh,m vejret var bare SÅ fantastisk godt hele vejen igennem. Bonus!

  @Bibbi - Tak, det blev en fed tur :-) Ja, det er et genialt koncept. Og der er vist mange steder der gør det efterhånden.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...