lørdag den 26. juni 2010

Førtidspension og frivillig på festival?...

Nu er der ikke længe til jeg drager mod Sjælland, søsterboble og Roskilde festival. Den ene dag derovre sidste år gav blod på tanden. Da jeg jo har en del skavanker at tage hensyn til, har jeg investeret i noget rigtig godt udstyr. Max har været så sød at give et generøst tilskud, så jeg kunne få det bedste af det bedste.

Jeg kommer til at gå rigtig meget derovre og det kræver et par gode travesko. Jeg har købe et par af disse vandtætte Ecco med elastikker i stedet for snørebånd. De er meget behagelige at gå i, så jeg tror det er det rigtige valg.

Teltet (Outwell Vision 200) er simpelthen SÅ smart og lige egnet for en som mig med få kræfter.

Det kommer i en rund, flad 'taske' - lige til at ha' over armen. Man lyner bare og og hiver teltet ud og *Pop* så er det klar til brug. Det er så lidt sværere at pakke sammen. På Outwells hjemmeside kan man heldigvis downloade en video der viser hvordan man gør.

Det er også meget vigtigt at jeg kommer til at ligge godt. Jeg får brug for at hvile mig en del i mit telt hvis jeg skal klare strabadserne. Jeg fandt en oppustelig boksmadras som pustes op med 240 tryk på en fodpumpe.

Jeg pustede den op her til aften for at se hvor hårdt det er. Det er et stort arbejde, men jeg kan godt. Max fik æren af at prøveligge den og var meget godt tilfreds. Så godt har han aldrig selv ligget på festival. Det er dejlig at der nu er styr på udstyret. Nu mangler jeg 'bare' at pakke resten. Jeg har fået tips og ideer til hvad jeg skal og ikke skal ha' med.

Men der er noget der går mig på. Jeg har fået et par stikpiller fra folk der har ondt i røven over at jeg skal afsted. Og jeg ved ikke om jeg skal forsvare mig selv eller bare ignorere det. Er Fibromyalgi og festival noget der kan kombineres? Efter at ha' læst et rigtig godt indlæg om 'Jubelpensionister' her hos 'Nutidspensionist' og kommenteret på det, har det rumlet rundt i hovedet på mig. Er jeg virkelig en af dem 'folk' ser skævt til fordi jeg er pensionist og aktiv? Kan man tillade sig at være frivillig på en festival når man ikke kan passe et normalt arbejde?

I et anfald af monumental sindsyge meldte jeg mig som frivillig og skal arbejde i 22 timer i løbet af ugen. Arbejdet består i at smøre sandwich i en økologisk Fairtrade kaffebar. Jeg ved ikke om jeg kan holde til det, men jeg har meldt klart ud fra starten om mit helbred. Hvis jeg bliver syg og må tage hjem, så er det sådan det er. Jeg er helt klar over at det får nogle høje fysiske omkostninger, men så må jeg jo tage en slapper bagefter. I tirsdags afsluttede jeg et 3 år langt terapiforløb og er nu 'færdigbagt'. Den sociale angst er under kontrol og jeg er blevet lidt mere af det der 'voksen'. Det skal simpelthen prøves af! Hvis ikke nu, hvornår så? Kroppen bliver jo ikke ligefrem mere samarbejdsvillig som årene går. Det er nu det gælder. Kryds fingre for mig.

21 kommentarer:

 1. Kæreste Malou

  Det, at du er førtidspensionst, betyder ikke, at dit liv er gået i stå. Luk ørerne for sådanne stikpiller (ved godt, at det er lettere sagt end gjort...) Men helt ærligt. Du skal leve dit liv!! At du kan arbejde 22 timer på én uge, betyder jo ikke, at du kan arbejde så meget hver eneste uge. Mange førtidspensionister har også job ved siden af pensionen, hvilket er helt i orden.
  Jeg håber, at du får en fantastisk tur og glæder mig til at høre om den. Du er da i hvert fald dækket godt ind med udstyret :) Og arbejdet lyder lige til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Hej Klidmoster

  Her er en førstegangskommentar:-)

  Jeg er utrolig glad for at læse din blog. Både når det handler om mad og når det handler om alt muligt andet.

  Jeg tager hatten af for den personlige udvikling du beskriver, du har været igennem de senere år. Det er til inspiration for andre.

  Jeg håber, du får en super tur til Roskilde:-)

  Rita

  p.s. Uanset hvem man er, har andre altid noget at sige om hvordan man lever. Stå ved dig selv og stå fast!

  SvarSlet
 3. Det er lidt pudsigt, for jeg får slet ikke indtrykket af en jubelpensionist, når jeg læser din blog. Jeg synes, du allerede nu sørger for at beskrive både de gode og de dårlige dage, og jeg kan ikke se nogen grund til, at folk skulle få ondt i røven af at læse din blog.

  Jeg husker de triste/negative indlæg hos dig og andre førtidspensionisters blogge rimelig godt - ikke fordi jeg kan lide at fokusere på det negative, men fordi det lærer mig mere om noget, jeg ikke kender til personligt, men som er vigtigt at kende eksistensen af. Jeg kan godt få lidt ondt i maven, når jeg læser sådan et indlæg - det er i min optik ret private oplysninger, og du skylder jo ikke nogen at fortælle det - så jeg er ret imponeret, når du fortæller om det.

  Jeg er selv en ret privat person, så jeg fortæller sjældent om øv-ting, selvom der har været en række ting, der har naget mig i lang tid. Det er ikke fordi, at jeg vil gøre min blog til et lille solskinssted (selvom det nu lyder meget hyggeligt, nu jeg tænker over det), men simpelthen fordi jeg ikke synes, det rager andre. Derfor synes jeg heller ikke, at du skylder nogen at fortælle en masse detaljer om dit liv. Det her er din private side.

  Jeg kan godt forstå dine tanker, og jeg synes også, at det er godt, at du har det i baghovedet - ikke så meget på grund af dem, der kan få ondt i røven, men mere for at give håb til dem, der er i en lignende situation. At vise dem, at livet er andet end smerter, og at de måske også kan få mere ud af livet, hvis de med små skridt udfordrer det og finder en livsform, der passer dem. Det kunne de fleste mennesker faktisk lære rigtig meget af.

  Og så håber jeg, at vi ses til festivallen - vi må lige sms'es ved :-)

  SvarSlet
 4. Helt enig med de andre. Rigtig god festival. Sikke noget lækkert udstyr du har købt/fået. Knus Anette

  SvarSlet
 5. Åh Malou, hvor er det dog spændende for dig - og nu har du superdejlugt udstyr! Du skal lade de dumme bemærkninger gå ind ad det ene øre og ud ad det andet. Ha' en rigtig dejlig festival og masser af gode oplevelser!

  Varme solskinsklem :-)

  SvarSlet
 6. Efter gennemlæsning af dit indlæg - og indlæg+ kommentarer hos Nutidspensinisten, så syntes jeg faktisk at begge indlæg er gode - de er med til at skabe en (nødvendig?) debat om noget som er virkelighed for rigtigt mange mennesker.
  Personligt syntes jeg ikke du falder i kategorien "jubelpensinist" (men jeg er da - ærligt - støt på andre hvor jeg har tænkt tanken....), du beskriver på en let og forståelig måde at dit liv "svinger" - at der er gode OG dårlige tider - du giver et helt billede, og for mig er det klart det vigtigste:-)
  Hvad angår Nutidspensionistens indlæg så syntes jeg det er velskrevet OG vedkommende, for jo - jeg kan følge hende et ganske langt stykke af vejen:-).

  Anyways, rigtigt god tur til Roskilde - og pas på dig selv:-)

  SvarSlet
 7. Kære Kigært!

  Go for it´girl!!
  Og lyt til alle de kloge mennesker som har skrevet her! Glem de dumme, vi er en masse søde mennesker, som støtter dig og godt kan forstå ;o)
  Det er så godt at du prøver at få det bedste ud af din situation! Det er jo dit liv!
  Knus og rigtig god festival!
  Stinne

  SvarSlet
 8. For mig at se er førtidspension ikke betinget af, at pensionisten skal grave sig ned, æde jord eller have det ad h til resten af livet. Tvært i mod. Jeg synes, du skal lade stikpillerne prelle af og returnere direkte til de bitterf*****, de kommer fra, og så vil jeg ellers ønske dig en rigtig god festival!

  SvarSlet
 9. Jeg tager sgu hatten af for dig !!!

  Skide flot at du melder dig til frivilligt arb selvom det kommer til at koste skeer, som du måske ikke lige har i lommen !

  Bare fordi man er syg stopper livet jo ikke !

  Håber du får rigtig mange super god oplevelser, som du kan huske tilbage på og glæde dig over i lang tid fremover !

  Så nyd og håber du vil hygge dig hos søster, som jo ikke er så langt fra mig... Mørkhøj og Herlev er lige op ad hinande !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 10. Hej Malou.
  Blæs på de negative kommentarer, de viser bare hvor lidt overskud de mennesker har.
  Det er super flot at du har lyst og overskud til at lave frivilligt arbejde!!!!
  Rigtig god festival
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 11. Kære Malou- jeg krydser også alt, hvad krydses kan og håber, du får nogle dejlige dage i Roskilde ;-)

  SvarSlet
 12. Hej Malou...
  Først vil jeg lige skrive, at det ser ud som om du virkelig har forberedt dig godt til din tur, og derudover så håber jeg du får nogle fantastiske dage!
  Desuden vil jeg lige nævne, at jeg selv har omtalt alt det med førtidspensionister på min blog og at jeg helt klart synes du gør det rigtige, ved at tage afsted..
  Dit liv er ikke slut, bare fordi du ikke arbejder længere..

  Stort kram Lea

  SvarSlet
 13. Glem stikpillerne, Malou. Glem dem. Glem dem. Glem dem!

  Vel skal du da ej have dårlig samvittighed over at tage på Roskilde som frivillig, når du er førtidspensionist. Det er der jo en god grund til, at du er. Du kan garanteret klare de der 22 timer i løbet af festivalen, men det er jo ikke det samme som, at du kan klare et job hver dag hele dagen!

  Ha' en skøn Roskildefestival - det er i hvert fald ikke udstyret, du går ned på :-).

  P.S. Hvis du støder på min datter på fredag, så hold lige lidt øje med hende, ikk' :o)

  SvarSlet
 14. Hejsa!
  Vel skal du da afsted - du har helt ret; hvis ikke det skal prøves nu, hvornår så? Jeg er stensikker på at du ikke vil være mange bestikskuffer værd i et par uger efter, men sådan er dét jo, og det er du jo godt klar over. Ondt i røven får jeg først den dag du melder dig som frivillig på samtlige festivaler sommeren igennem...

  Kan du huske jeg fortalte dig om en medicin-reklame jeg så i et amerikansk dameblad? Der stod: "Fibromyalgia - it's what I have, not what I am". Det passer lige på dig!

  God tur! x

  SvarSlet
 15. Kære Malou
  Du skal da ikke straffes yderligere bare fordi livet allerede straffer dig med Fibromyalgi. Få det meste ud af livet, så koster du i øvrigt også statistisk set samfundet mindre i hjælp og medicin. Nyd livet - gør dig selv glad. Du gør det jo med omtanke.
  Knus til dig

  SvarSlet
 16. Kære Klidmoster,

  jeg er så glad for din blog af mange forskellige årsager. Først og fremmest fordi du har så stor kærlighed til mad, og du ikke er bange for at videndele alle de kloge og sjove ting, som du gemmer i dit hovede.

  MEN du giver også mig også håb. Hvis min sygdom en dag skulle vinde kampen, håber jeg at jeg er i stand til at skabe mig et liv med mening og indhold som førtidspensionist/jubelpensionist. Det er nemlig det, hvad jeg oplever og læser i din blog. Du skaber mening og indhold for dig ... og for mig via din blog.

  Jeg er sikker på, at ingen der lever i eller kender til tilstanden med kroniske smerter, ønsker sig at smerterne vinder, og man er nødt til at trække sig tilbage fra et aktivt arbejds- og fritidsliv.

  Tilgengæld er jeg sikker på, at der sidder mange mennesker nede i et sort smertehul af fysisk eller psykisk karakter, og er rævemisundelige på mennesker, som dig, som trodser sygdom og smerter og gør en indsats for at skabe glæde og indhold i sit eget liv. Det er synd for disse mennesker.

  Alle mennesker har brug for at blive set, anerkendt og bekræftet i at de kan noget eller er noget. Det gælder også for førtidspensionister, jubelpensionister eller mavesure ræve.

  Og det er meget krævende at tvinge hjernen til at fokusere på noget andet og mere positivt og givende end leve i smerterne og tanker om kommende smerter.

  Så nyd dine rønnebær! Og fortsæt med dele oplevelserne med os ;-)

  Rigtig god fornøjelse på Roskilde!
  kh S

  SvarSlet
 17. Du får lige et virtuel krammer - og hyg nu igennem! Vi seeees :)

  SvarSlet
 18. Hav en super-duper-fibro-fed tur ... forstå mig nu ret. Jeg håber virkelig du ikke får alt for meget fibro-bøvl, men flest musik-fantastiske oplevelser...
  Jeg ville ønske, jeg havde kræfterne til det.. :)

  Mange sommervarme hilsner
  AC

  SvarSlet
 19. @Kære Hanne - Tak for dine gode konstruktive ord, dem har jeg taget til mig kan du tro :-) Knus

  @Rita - Tusind tak for din kommentar, det er skønt at få at vide. Jeg står fast :-)

  @Piskeris - Tak for god feedback, det er jeg glad for. Jeg tænker tit på om jeg plaprer ud med noget der er alt for privat, men er blevet enig med mig selv om at det at blogge for mig også er en form for terapi. Det er en hårfin grænse og jeg prøver stadig at finde den :-) Jeg er SÅ glad for at jeg kom afsted og prøvede at leve lidt. Det var rigtig hyggeligt at møde dig derude. Det må vi gøre igen til næste år igen :-)

  @Anette - Tak skal du ha' :-) Udstyret var helt perfekt! Knus

  @Madame - Det var SÅ spændende og stort, jeg fordøjer stadig oplevelsen :-) Jeg har øvet mig i at lade den slags bemærkninger prelle af og jeg er blevet helt god til det. Varme regnvejrsklem :0)

  SvarSlet
 20. @Sandra - Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for din tilbagemelding. Uh, tak - det var så stort :-D

  @Stinne - Ha ha, er du nu også hoppet med på Kikært. Det er det bedste kælenavn nogensinde. Tak, jeg gjorde bestemt det bedste jeg kunne for at det skulle blive en succes. Det er simpelthen så fantastisk med alt den dejligt støtte herfra :-) Knus

  @Henny - Lige mine ord! Tusind tak skal du ha' :-)

  @Marianne - Tak skal du ha' :-) Jeg brugte desværre alle mine skeer for hurtigt og havde ikke mulighed for at samle nogle nye - men det gik alligevel. Det blev en stor succes. Tro mig, det kan jeg leve længe på :-) Hvor sjov at du bor så tæt på søs. Hyggehygge

  @Anne - Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 21. @Kære Fr. Møller - Tusind tak skal du ha' :-) Det blev nogle skønne dage derovre.

  @Lea - Du kan tro jeg gjorde meget ud af forberedelserne. Tusind tak for dine søde ord :-) Kram

  @Bente - Yes Maam, de er glemt :-) Jeg kunne desværre ikke holde til de 22 timer, men jeg prøvede. Udstyret var bare helt perfekt. Jeg spottede desværre ikke datteren din, der stod 99.999 mennesker i vejen :-D

  @Tine - Det er lige vand på min mølle! Det er nemlig ikke det jeg er, men noget jeg lever med. Det blev vist både første og sidste gang som frivillig, men det var en stor oplevelse. Men jeg mangler mere bestik end IKEA ligger inde med nu :-D

  @Kære Signe - Tusind tak, sådan kan man også se på det. Det varmer! Knus

  @Sushistegen - Mange tusind tak for din kommentar, jeg blev meget rørt af at læse den. Jeg er virkelig glad for din feedback. Det gælder SÅ meget om at få kvalitet i sit liv, selv om det er temmelig ødelagt af sygdom og smerter. Jeg NÆGTER at blive et offer for selvmellidenhed og bitterhed. Hvad er det for en sygdom du har? Kh Malou

  @Karin - Tak Sveske, du får lige et retur :-) Vi ses på lørdag!

  @Madam Kjeldsen - Det blev en tur på både godt og ondt. Fibro lader sig ikke sådan lige holdt nede en hel uge, så jeg fik lidt bøvl. Men da det var MIG der bestemte, nægtede jeg at give op. Så pyt med at jeg ikke er mange sure sild værd nu :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...