tirsdag den 8. juni 2010

Agurketider...

Det er ikke de store gastronomiske ting jeg har at blogge om i tiden. Det er fysisk en rigtig hård tid. Fibromyalgien viser børster og gør væsen af sig på en meget ubehagelig måde. Så det er ikke rigtig blevet til andet end rugbrød de sidste par dage. I dag fik jeg mig dog forvildet ned på torvet for at handle lidt. Der er nemlig økologiske kyllinger på 1500 g til 99,95,- i Føtex i denne uge. Sådan en har jeg nu liggende i køleskabet til i morgen. Jeg besluttede mig for at lave hjemmelavet agurkesalat til kræet. Det kunne jeg lige overkomme i dag.

I kassen lå en ensom agurk og ventede på lidt opmærksomhed. Det skal jeg love for den fik. Inden den blev snittet i tynde skiver fik den en tur.....well, otte...med et kanalerjern.

Sådan et jern er kun til fis og ballade. Det kan ikke bruges til så meget andet end at lave kanaler i grøntsager med. Dog er det også effektivt til at fjerne 'øjne' på nye kartofler.

Jeg magtede ikke at salte og gøre ved i dag, så de fine agurkeblomster blev overhældt direkte med varm eddikelage. Den blev kogt sammen af 1 dl eddike, 100 g rørsukker, ½ dl vand, 10 sorte peberkorn, 1 tsk salt, 1 tsk brune sennepsfrø og 1 tsk anisfrø.

Der var også lidt en bagtanke ved at lave agurkesalaten i dag. Så kunne jeg jo snige mig til at spise et par hotdogs til aften. I Føtex fandt jeg nemlig også wienerpølser, nedsat fra 31,95,- til blot 14,95,-. Haps, 5 poser af dem til fryseren. Brødene kan man ikke få øko, men de her fuldkornsbasser går an i en snæver vending.

Lad mig med det samme slå fast: NEJ, jeg er ikke sponsoreret af Heinz. De laver bare tilfældigvis nogle produkter som jeg rigtig godt kan lide f.eks verdens bedste baked beans. Deres mayonnaise er også bare lige i vinkel og kombineret med den milde sennepspickles, giver det en lækker remoulade. And don't get me started on the ketchup - Det er KUN Heinz der dur. Mkay?

Pølserne kom i en gryde i stedet for på panden. Kog rigeligt vand op med lidt salt og en sjat eddike, kom pølserne i og tag gryden af varmen. Lad pølserne trække under låg i 5-7 minutter til de er gennemvarme. Brødene fik et hurtigt knald på brødristeren. Mange tak til Adam Price for at gøre hotdogstilberedning og spisning meget nemmere. Jeg har altid flækket brødene på tværs og bakset med at få balance på dyret. Og pludselig står han så der på tv og skærer ned midt i brødets top, så der er en stabil base til pølsen. Hallo, det virker jo indlysende - men det kan jeg jo først se nu iggå? Her i huset følger vi altid samme formel for hotdogs: ketchup under pølsen, sennep til venstre, remoulade til højre og ketchup i midten. Ja, OCD er ikke sådan at slippe af med.

Et skud ristede løg og den hjemmelavede agurkesalat fuldender værket. Er den ikke lige til at sætte tænderne i?

Og nu kalder sofaen på mig.

Jeg skal nemlig allerede til at samle ekstra kræfter sammen. Jeg skal være frivillig i Fair Trade-kaffebaren på årets Roskilde festival, hvor jeg bla. skal lave sandwiches. Det er muligvis galimatias at melde sig som frivillig når man har fibromyalgi - men det skal altså prøves. Livet er simpelthen for kort til at lade sig definere af sine begrænsninger. Jeg har investeret i et godt telt og en meget komfortabel box-luftmadras, så jeg kan hvile ud imellem vagterne. For et beskedent beløb har jeg købt mig ind på medarbejdercamping, hvor der er mere ro og gratis varmt bad. Min kære søster har endda tilbudt at hente mig hjem til Herlev hvis jeg får brug for at komme lidt væk fra det hele - og køre mig derud igen. Og Max kommer over på en endagsbillet torsdag og siger hej. Men puha, der er allerede sommerfugle i maven - mange sommerfugle.

35 kommentarer:

 1. Jamen der er da heller ikke noget at diskutere - der er Heinz ketchup og kun Heinz - sådanerdetbare!

  Men jeg bliver simpelthen nødt til at spørge til eddiken ved pølsekogningen - det har jeg ikke hørt om før?

  Jeg har netop fundet ud af, at jeg skal på festival i år (!), så mon ikke vi ses derude? :-)

  SvarSlet
 2. Hjemmelavet gurkesalat er the one and only - og så smager det bare rigtigt på hotdogs. Men jeg er nu osse stor tilhænger af amerikansk Relish!

  Det er for sejt du skal gå til hånde på Roskilde. Party on Wayne!

  SvarSlet
 3. Hej Piskeris

  Yes, endnu en på Team Heinz!

  Jeg har altid kommet lidt eddike i kogevandet i den overbevisning at det giver et bedre knæk til pølsen (og holder på farven, hvis det er røde pølser) - men jeg har absolut ikke noget at bakke den teori op med. Det er er trick jeg lærte af min mormor da jeg var lille og jeg sender hende en kærlig tanke hver gang jeg koger pølser :-D

  Ja, vi ses derude på pladsen - om ikke andet kan vi jo aftale og mødes et sted og sige hej. Skal du være der hele festivallen eller på en endagsbillet?

  SvarSlet
 4. Jeg har billet til alle dage, men jeg er nok ikke derude om lørdagen, da jeg allerede har planlagt en udflugt med min mor den dag (til en forestilling, hvor der er købt billetter, så den kan jeg ikke lige ændre). Og ja, det må vi finde ud af, det kunne være hyggeligt! Så bliver det jo en hel tradition at ses til Roskilde festivallen :-D

  SvarSlet
 5. Hej Bibbi

  Den her var altså vildt god. Jeg må med skam erkende at der nok ikke bliver så meget tilbage til kyllingen i morgen. Det er ikke sådan at være en lækkersulten kornfed pensionist :-D

  Amerikansk relish - er det sådan en slags hakkede syltede agurker med noget ekstra i?

  Tak, jeg føler mig også lidt sej. Det er godt nok at springe ud på dybt, dybt vand. Men hvis der er noget jeg har lært i året som Kagedåse, så er det at den slags mod belønnes. Om ikke andet, så indad til ;-)

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Det med eddiken er rigtig, jeg ved ikke det med farven, jeg spiser ikke røde pølser, men de bliver mere sprøde, man kan også bruge en pæn sjat øl, det er der en del pølsevogne der gør.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Hej Malou...
  Tænkte at jeg lige ville smide en lille kommentar tilbage, efter du var inde forbi mig.. Håber du får en fantastisk tur på Roskilde..! Jeg skal nok tænke på dig, når jeg sidder i biografen og nyder Edward og Jacob for alle pengene

  Kærligst Lea

  SvarSlet
 8. Jeg stemmer også for Heinz :) Ps. Den hotdog ser bare alt for god ud. Pps. Fedt du tager til Roskilde.

  SvarSlet
 9. Det VAR dog genialt med at skære ned i toppen. Hvorfor hulen har vi aldrig tænkt på det? Fra nu af vil jeg aldrig lave det på anden vis.

  SvarSlet
 10. Forstod altså ikke det med brødet. Det må du tegne for mig en dag. Min mor brugte også eddike i kogevandet. Knæk! Og kram!

  SvarSlet
 11. http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=18465

  Dette var lige den første, den bedste opskrift jeg kunne finde, men der mange udgaver. Den man som regel får på Hotdogs i USA er uden dild, men med en krydderiblanding. Tror der kunne være en lille bitte smule ingefær i og måske en knivspids kanel?
  Og ja, mod belønnes altid!!! ;o)

  N.B.: Jeg hælder osse altid en sjat eddike i pølsevandet!

  (- Kornfed Førtidspensionist for President!)

  SvarSlet
 12. Belønning til den som vover.
  Hvad ligger til højre på din hotdog?
  Og ja hjemmelavet agurkesalat smager namnam og bedst på dag to.
  Jeg kan ikke lide ketchup og da det er mig som køber ind får de svansøs fordi den er billig og kommer i en lille flaske som ikke fylder så meget i mit alt for lille køleskab. Når manden selv køber ind er det heinz. Men der er altså ikke meget service på den slags i mig. Den bedst mayo er fra Frankrig og er i en beige tube med orange låg og nu kan ikke huske hvad den hedder. Det er lidt ligesom med ham tyskeren der flytter mine ting.

  SvarSlet
 13. Dengang jeg arbejde i pølsevogn, lærte jeg at skære brødet skråt ovenfra - for så kan hotdoggen stå, når den er "færdigmonteret"! Ligesom når man vasker tøj, er eddike med til at holde på farven - og ja, det gør også pølserne mere sprøde.
  Knus

  SvarSlet
 14. Føler lige pludselig, at jeg ikke kan undvære sådan et kanalerjern.... men Heinz´en skal helt klart udskiftes med Beauvais, og der må gerne lægges ½ frisk chili i agurkesalaten.

  Og det skrå pølsebrødssnit skal snarest prøves af.

  SvarSlet
 15. Rigtigt god tur til Roskilde - det er VILDT hyggeligt at være frivillig derovre, og lige til info, du bliver SÅ glad for medarbejdercamping;o)

  SvarSlet
 16. Wow ! En smuk hotdog! Det havde jeg ikke troet muligt! Hvor finder man sådan en dims til at lave blomster med?

  Det er rigtig godt og sejt at du prøver Roskilde. Man kan mange ting, bare man får den ro og hjælp som skal til, og det lyder som om du er godt forberede! Go for it´girl!!!

  :o)) Stinne

  SvarSlet
 17. Hø du skrev analjern.

  Jaja kanaljern jeg ved det. :D

  SvarSlet
 18. Mums, jo det ser vel nok lækkert ud! Sjovt, for jeg kan kun spise Beauvais' ketchup - mon det er noget med, hvad vi blev præsenteret for som barn? Men her elsker vi også hjemmelavet agurkesalat :-)

  Det er vel nok spændende med din Roskilde-planer!

  Regnvejrsklem :)

  SvarSlet
 19. Ej hvor smart med sådan et kanaljern - sådan et vil jeg altså også have, så jeg kan lave en ligeså fin agurke salat :-D

  SvarSlet
 20. De damer, de damer, tillad mig at berige jeres smagsløg! Der findes adskillige produkter der hiver heinz ketchup rundt ved næbbet!
  Lad mig introducere :

  No. 1 - Stokes - REAL tomato Ketchup

  No. 2 - Wilkinsons TipTree - Tomato Ketchup

  No. 3 - Mutti - ægte italiensk ketchup.

  Heinz er vel det man kan kalde for en allround standard. Men de her produkter er ærlige og ægte! Og smagen er til månen og tilbage igen!

  De bedste hilsner

  Faster Philip

  SvarSlet
 21. Kære Vibeke

  Jeg har godt hørt det med at pølsemændende bruger øl i vandet. Nu er det heller ikke røde pølser jeg spiser mest af, få knopper på tungen af rødt farvestof.

  Det er nu dejligt med en pælse der har et godt knæk ind i mellem :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 22. Hej Lea

  Dejligt at du kigger forbi :-)

  Tak skal du ha', jeg glæder mig rigtig meget til Roskilde allerede. Hyg sig i biffen - bare du holder fingrene fra Edward, så er vi cool :-D

  Kærligst
  Malou

  SvarSlet
 23. Hej Nadia

  Yes! Team Heinz styrer :-)

  Tak, der skal nu en hotter til engang i mellem. Det er vel sådan noget du kommer til at savne derovre i det store udland?

  Uh, jeg har skam kolde fødder hver anden dag - men det skal altså bare prøves.

  Kram
  Malou

  SvarSlet
 24. Åh, Sif - ja man kan spørge sig selv hvorfor det aldrig er faldet os ind.

  Heldigvis kunne Adam Price så vise os hvordan man gør forbereder en stabil base til pølsen. SMS.

  SvarSlet
 25. Wuhu, Vita - har ikke alene tegnet og fortalt, der er også billeder af det hele :-D

  SvarSlet
 26. Hej igen Bibbi

  Mums, det ser lækkert ud. Det må jeg hellere prøve engang.

  Kram

  SvarSlet
 27. Hej Signe

  Ha ha, fejlen er spottet og rettet. Så kvik du er ;-)

  Ikke lide ketchup????? Er det overhovedet muligt :-D

  SvarSlet
 28. Hej Signe

  Aaaaa, det var nu også smart med et skråt snit foroven. Det prøver jeg næste gang. Cool, så er det på plads!

  Knus

  SvarSlet
 29. Hej Mutter

  Hmm, det kunne være at jeg skulle udlodde sådan et jern næste gang.

  Beauvais er alt for sødt for min smag, men det er jo det nogen foretrækker. Jeg plejer også at komme chili i agurkesalaten, men valgte anisfrø denne gang.

  SvarSlet
 30. Hej Sandra

  Tak skal du ha' - jeg tror det bliver en kæmpestor oplevelse. Cool, jeg er spændt på campingpladsen :-)

  SvarSlet
 31. Hej Stinne

  Ha ha, tak - ja, den er pimpet godt op den hotter :-D

  Kanalerjernet kan man købe i 'Kunst & Køkkentøj' og andre steder hvor de har køkken udstyr. Jeg laver også en give-away med en snart.

  Jeg kan godt fortælle dig at den Roskilde-oplevelse koster mange kræfter allerede. Men jeg er sikker på at den grundige planlægning belønner sig i den sidste ende.

  Tak :-)
  Malou

  SvarSlet
 32. For fanden Morfar - det hedder jo et kANALerjern iggå?

  SvarSlet
 33. Hej Madame

  Jeg er helt sikker på at barndommens smagsindtryk har en del at sige. Men jeg spiste nu altså også Beauvais i mange år inden jeg så lyset :-)

  Hjemmelavet agurkesalat er altså noget ganske særligt.

  Tak, jeg glæder mig også helt vildt.

  Varme klem

  SvarSlet
 34. Hej 2300 Happiiiness

  Ja, du må anskaffe dig sådan et jern - man kan også lave andre sjove salater med det.

  Laver en give-away snart :-)

  SvarSlet
 35. Hej Faster Philip

  Wuhu, jeg kender da 2 ud af 3 :-D

  Wilkinsons TipTree har jeg smagt, men ved ikke om jeg kan få den her i Århus. I det hele taget er alle deres produkter virkelig lækre.

  Mutti har de i vores Salling. Jeg køber det som koncentrat af og til.

  Jeg vil prøve mig frem :-)

  De bedste hilsner
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...