søndag den 2. maj 2010

Restaurant Miró...

Lørdag d. 17/3 var vi inde og spise på "Århus ældste gourmet restaurant" Miró. Det havde vi snakket om at vi gerne ville i rigtig lang tid. Første gang vi spiste der for ca 4 år siden, blev vi helt blæst væk. Det var en kæmpe oplevelse at komme et sted som gæst, hvor der bliver taget så godt hånd om en som på Miró. Her går mad, vin, stemning og betjening op i en højere enhed. 

Mirós tyske ejer Toni Leichtle har siden 1990 forkælet århusianerne fra adressen på Marstrandsgade. Konceptet er simpelt og holdbart: en månedlig menu med 6 velkomponerede retter og en ditto vinmenu.

Forventningerne er kørt godt i stilling. Vi behøver ikke at rulle menuen ud og læse den, den er bestilt hjemmefra. Vi skal ha' alle 6 retter!

Nybagt italiensk brød med hjemmelavet smør, hjemmelavet krydderfedt og græsk yoghurt rørt med purløg og citron.

Restauranten kørte et påsketilbud med en 10 grams dåse ægte kaviar og et glas champagne. Det måtte vi ha' med, for det er år og dag siden vi sidst havde fået kaviar. Der var sprøde, søde rodfrugtchips til og en luftig creme fraiche mousse.

Det var virkelig lækkert. Jeg glemte desværre at tage et billede af selve kaviaren. Men det var spændstige små æg, der sprang på tungen med en let og ikke for saltet havsmag. 

Køkkenet sendte derefter en lille appetitvækker: i bunden tangsalat med tyske fjorrejer, hjemmelavet rygeost, den fineste stenbiderrogn, tomatmayonnaise og en sprød salat på toppen. Pivfræk kombination!

Salat af kongekrabbe med krydderurter, fennikel, dild mayonnaise, chips af blå kartofler og varm krabbefløde hældt ved. (2008 Sauvignon blanc - Southern Right - Walker Bay - Syd Africa).

Helleflynder - løg - brioche. Fisken var stegt perfekt. Tilbehøret var en løgpuré, marinerede perleløg og en purløgsskum. (2006 Fess Parker - Chardonnay - Santa Barbara - Californien).

Stegt foie gras serveret med langtidsbraiseret svinebryst og variation over rødbede. Rødbeden var som rå, skum, puré, sirup og spæde blade. (2006 Moulin-a-Vent - Pascal Colvray - la Chapelle de Grunchay - Frankrig).

Derefter en lille ganerenser: jordbærdaiquiri. 

Vagtel fyldt med kalvemørbrad hertil røget kartoffelcreme, kraftig kalve/vagtel glace, hyben, enebærolie samt tyttebær og grønt. (2007 Arboleda Carmenèrè - Valle de Colchagua - Chile).

Forskelligt hjemmebag til osten.

Råmælksoste, i urets retning: Gruyere (ko, frankrig), Lagret Gouda (ko, Holland), Mobier (ko, frankrig), Tallegio (rødkit, ko, frankrig), St. Maune (ged, Frankrig), Lagret Brie (ko, frankrig), Epoiesse (rødkit, vasket i cognac, ko, Frankrig), Fourne d´ambert (ko, Frankrig). (2005 Gewürztraminer Spätlese - Weingut Geil - Rheinhessen - Tyskland). Det er den vildeste ostetallerken jeg nogensinde har fået. Det lykkedes mig da at få smagt på næsten dem alle. Men jeg må med skam erkende at den var spildt på mig, jeg er altså ikke voksen nok til ost endnu. 

Citron mazarin i selskab med mango, passionsfrugt og hvid chokolade. Se lige de små lyserøde kyskager, de var SÅ fine. (2008 Muskat Ottonel - Auslese - Tschida - Østrig).

Max fik kaffe bagefter med en lille spids eller to til. I den sorte æske var der 4 stykker fyldt chokolade.

Det var en helt igennem skøn aften. Jeg har ikke en lillebitte finger at sætte noget sted. Alt var perfekt tilberedt, tilsmagt og anrettet. Der blev skænket generøst op i glassene. Musikken behagelig og afdæmpet. Betjeningen og stemningen var uovertruffen. Forkælelse på 1. klasse!   

4 kommentarer:

 1. Kan se at I har fået samme menu som vores udsendte:)

  http://gastromand.dk/anmeldelse-restaurant-miro-winemaklers-dinner/

  SvarSlet
 2. Argh! Jeg har allerede tabt mit hjerte til Malling & Schmidt, og så hjælper det ikke, at du bliver ved med at blogge om det ene skønne spisested efter det andet - jeg kan ikke nå dem allesammen, når jeg kommer så sjældent i Århus! :-O

  SvarSlet
 3. @Morfar - den bedste mad ever :-D

  @A - Ja, jeg så godt menuen høs jer ;-)

  @Piskeris - Måske skal Miro på listen over steder vi evt kan spise på til næste kagekursus? :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...