torsdag den 27. maj 2010

Kyllingesalat med hvide asparges...

Til gårsdagens togtur havde jeg lavet en dejlig madpakke bestående af en sandwich med hjemmelavet kyllingesalat. De sandwich som DSB vil være bekendt at sælge i toget er altså ikke værd at spise. Sidst jeg kørte i tog købte jeg en af nød og talte ikke mindre end 11 E-numre på emballagen. Men så kunne den til gengæld også holde sig i rigtig mange dage. Aldrig mere! 

I en af kasserne var der hvide asparges som var perfekte til sådan en kyllingesalat. Jeg har en aversion mod aspargessnitter fra dåse. Der kan man virkelig tale om et mad-traume fra barndommen. Jeg kunne til nød tåle dem i en tartelet, men min gamle farmor kom dem i alle sine gryderetter med svingende succes. Tit var de så udkogte at der kun var trævler tilbage i en uklar sauce.....nej, nej, nej - "I'm going to my happy place".   

Tirsdag købte jeg 2 rotesseri-kyllinger som jeg pelsede for kød. Skrogene kogte jeg en fond på (for man smider jo ikke smag ud, som min mester sagde). I fryseren havde jeg en pose med tomatrester og stængler fra løvstikke, persille og ramsløg. Det kom i gryden sammen med et par gulerødder, 2 laurbærblade og lidt sorte peberkorn. Vand på til det dækkede og så simrede gryden i et par timer mens jeg pakkede kuffert. Fonden blev siet og afkølet, så kan Max varme den og selv knalde lidt kylling og grøntsager i til dagens aftensmad.

Jeg brugte dog ca 4 dl af fonden til at koge mine asparges i. Jeg tilsatte kogelagen lidt salt og en knsp sukker. Der skal skrælles meget mere af hvide asparges end man regner med. Hellere for meget end for lidt, trævlerne kan virkelig ødelægge nydelsen. Men smid endelig ikke skrællerne ud, men kog dem med, der er en masse fin smag i dem. Kog de hele asparges i ca 7-10 minutter, til de er lige netop møre. Fisk dem op og lad skrællerne koge videre i ca ½ time til en aspargessuppe. Jeg sigtede den lille suppe og spiste den til natmad med lidt kylling og 2 asparges skåret i snitter. Oh la la.....sikke en lækkerbisken.  

Onsdag morgen lavede jeg så kyllingesalaten. 3 kolde kyllingebryster blev skåret i tern og de resterende hvide asparges i snitter. Jeg kom også lidt finthakket rød peber og 2 cornichoner i.

Dressingen blev rørt sammen af 2 spsk Heinz mayonnaise, 1 tsk ravigotte, 1 tsk French sennep og ca ½ dl creme fraiche. Den blev smagt til med lidt citronsaft, salt og peber. Fyldet blev rørt i og salaten trak på køl i et par timer så de forskellige smage kunne hygge sig lidt sammen. 

Kyllingesalaten blev fyldt i et lækkert flutes. Jeg havde fjernet en del af krummen, så der blev mere plads til fyld og jeg ikke skulle kæmpe mig igennem så meget hvidt brød. Jeg smurte ikke brødet først, men lagde et lag sprøde salatblade i bunden. For at sandwichen ikke skulle blive for sjappet lod jeg tomaterne forblive hele og tog dem med for sig.

Sandwichen blev pakket ind i madpapir og tomaterne kom i den lille runde bøtte. I den øverst bøtte kom jeg to små speltvafler, som kunne lege dagens kage til en kop te i toget. Så langt kom jeg dog aldrig, så dem gemmer jeg til hjemturen i stedet for. Men sikke da en dejlig sandwich, den var lige i skabet.

Jeg går og planlægger en lille give-away, men det bliver først når jeg er tilbage i Århus på mandag. Piskeriset har netop nu en i gang, hvor hun bla. bortlodder en økologisk kogebog. Vil du ha' en chance for at få fingre i den, så deltag her

9 kommentarer:

 1. Mmmmm, det lyder som det bedste alternativ til DSB's trekanter med skinke og ost :-)

  SvarSlet
 2. Hvad kan jeg sige udover nomnomnom ;)

  SvarSlet
 3. Måske DSB skulle lure din opskrift!? Hvis jeg kunne guffe sådan en sandwich i toget, ville jeg køre i tog lidt oftere :oP

  SvarSlet
 4. Arj, nu har jeg bare vildt lyst til at lave kyllingesalat. Tak for idéen!

  Kristina

  SvarSlet
 5. Pivgodt alternativ til den langtidsholdbare sandwich! Hov, jeg skulle da have tænkt på at bestille take-away mad fra dig, nu hvor du skulle til Djævleøen! :-D

  SvarSlet
 6. Den kyllingesalat lyder bar SÅ lækker, Malou - hold da op :-) Glæder mig til i morgen ...

  Varme regnvjrsklem!

  SvarSlet
 7. @Signe - Tak, det var bare lige i vinkel :-)

  @Nadia - Det var bestemt det helt rigtige at sige :-D

  @Bibbi - DSB har kuk i kysen, det der 'mad' de sælger er SÅ hæsligt. Tak skal du ha' :-)

  @Kristina - Velbekomme, jeg er glad for at du kan lide den :-)

  @Piskeris - Tak skal du ha' :-) Uh, nu kommer jeg jo snart på dine kanter - så madudbringning er da en mulighed ;-)

  @Madame - Tusind tak skal du ha' :-) Varme klem

  SvarSlet
 8. Ov jeg har først opdaget denne herlige ting nu! Det får flokken til lørdags frokost! Ahhh men lige et dumt spørgsmål: Hvad er ravigotte?
  TAK for inspirationen! :o)
  Og dejlig lørdag
  Stinne

  SvarSlet
 9. Hej Stinne

  Tak for dine søde ord :-)

  Du får lige et billede at Ravigotten på FB ;-)

  Kram

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...