tirsdag den 18. maj 2010

Kagens Dag...

Kan man sige nej til kage? Well, det kan man da vist ikke. Jeg har godt nok ondt over alt og er totalt smadret efter weekenden, men Kagens Dag ville jeg altså gerne prøve at opleve. Sammen med Anarkisten og Hanne Z (som havde stået i kø mandag for at få billetter) mødte jeg op på rådhuset til det største kage-knald EVER. 

For bare 50 kr er der adgang til alt det kage du vil være bekendt at spise. Bagerne arbejder gratis og overskuddet går til et velgørende formål. Jeg tog en masse billeder, men poster kun nogle få her på bloggen. Resten af billederne kan ses her

Den første tallerken. Fragilite m/jordbærcreme, 'Apple Jack' og kransekage træstamme m/appelsinnougat og kransekage m/creme og jordbær. I aften-nyhederne på TV2 Østjylland kunne man fange et glimt af mig der stod i kø til den sidstnævnte kage. 

Mozartbolle m/ lagkagebund og konjakcreme, Lagkage petitfour m/ frossen jordbærcreme og chokoladeovertræk + en mini Kaj-kage.

Solbær macaroon m/solbærsnask, chokoladesouffle m/hindbær (den der smagte allerbedst og var lavet af Callebaut chokolade) og glaseret kransekage m/ bær.

'Den falske chokoladesouffle' m/hindbær (den smagte meget dårligt og virkede ubagt), mini-trøffel, kransekage m/nougat og chokolade.

Hver af de 19 bagerier mødte op med 300 kager. Det er 5700 kager til 3 x 350 pers = 5,4 kage pr person. Jeg må med skam erkende at jeg smagte på hele 23 stk. Kun små bidder, men alligevel nok til at bedømme kvaliteten. Man er vel en nysgerrig fagnørd. Og var kagerne så gode? Nej, de var faktisk en skuffelse. Der var meget lang mellem de gode, som faktisk alle kom fra samme bager. Konditorkager er ikke hvad de har været, men det er ikke kun bagernes skyld. Folk gider simpelthen ikke betale for ordentlige råvarer, så for at presse prisen ned gåes der på kompromis. Om jeg fatter hvorfor folk gider æde kager lavet af margarine, raffineret hvidt sukker, falsk flødeskum og dårlig chokolade. Sif har skrevet meget mere om det her. Det er både første og eneste gang jeg deltager i Kagens Dag!   

7 kommentarer:

 1. Åh, det var synd, at det var en skuffelse, Malou - for ideen med Kagens dag er jo virkelig god. Men du har helt ret - det er trist at konditorbagerne er nødt til at nøjes med dårlige råvarer.
  Nu ved du så, hvor du kan købe lækre kager i Århus :-)

  Varme solskinsklem fra mig!

  SvarSlet
 2. Øv altså - det lød ellers så godt!
  Den der jordbær fragilite på bill. 1, kan godt få mine tænder til at løbe lidt i vand. Men skindet bedrager åbenbart :o(

  SvarSlet
 3. Åh nej. Skulle ALDRIG have læst dit indlæg, for nu ryger slankekuren igen på afveje idag....margarine eller ej !!

  SvarSlet
 4. Enig... det er trist, at konditorbagerne går på kompromis med kvaliteten pga prisen. Hvad blev der af 'lidt med godt' ?

  SvarSlet
 5. Jeg sidder også og leder efter lidt men godt - kunne de ikke bare have lavet kagerne i den halve størrelse - Og jeg synes det er mærkeligt at håndværkere har lyst til at arbejde med mindre end det bedste

  SvarSlet
 6. Hmmmm, jeg må sige, at det faktisk ikke kommer bag på mig. Desværre. Men det er desværre en holdning, man møder mange steder - ikke blot når det drejer sig om kager. Rigtig godt brød er det også svært at finde. Og med kødklisterets indtog kan man også begynde at tvivle på ordentligt charcutteri... Folk vil ikke betale for kvalitet, så enkelt er det vel egentlig. Men det ville måske hjælpe på det, hvis man fjernede noget af momsen på gode råvarer, sådan som flere har foreslået...

  SvarSlet
 7. @Madame - Ja, ideen er skam helt fin. Jeg kan heldigvis få verdens bedste kage her i byen, ikke fra en bager, men hos Sif (Anarkisten). Hun bruger kun økologiske råvare og ægte SMØR :-D Varme klem

  @Bibbi - Ja, pokkers også. Den ser lækker ud, men virkede helt forkert mod ganen. Uff :-D

  @Mutter - Ha ha, undskyld. Jeg håber dog at du brød kuren med noget der var bedre end det her :-D

  @Lone - Det er bare SÅ ærgerligt. Ja, det må du nok spørge om. Så hellere et lille stykke god chokolade.

  @Signe - Det kan godt være billederne der snyder, for kagerne var for det meste ret små - de er bare fotograferet meget tæt på :-D

  @Lotte - Tja, jeg ser det som endnu et argument på at vælge økologien til. Så er man da sikret en vis kvalitet.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...