mandag den 10. maj 2010

Forårsomelet med ramsløg...

Åh, du godeste - sikke en fed weekend. Jeg er stadig ikke faldet ned ovenpå det Lambeth kursus hos Sif. Det var en kæmpe succes og jeg glæder mig til at vise det færdige resultat frem. Det bliver i morgen, når jeg har fået styr på alle billederne. 

I går kom jeg hjem efter Twitter-fest hos Ibs (med overnatning) sidst på eftermiddagen og gik lige i brædderne og sov et par timer. Da jeg vågnede op var jeg glubende sulten, men magtede ikke at skulle til at lave det helt store. Men der var gode økologiske æg i køleskabet, så dem ville jeg kaste mig over.  

Tine havde gaver med til Twitter-festen. Kagedåserne fik både ramsløg (nyplukkede fra skoven), estragon og rabarber (af egen avl). Jeg har nu en kæmpe bunke ramsløg der bare venter på at blive tryllet med.  Jeg vil bruge nogle til en pesto med ristede solsikkekerner, bruge en masse i en wokret i aften og fryse resten til senere brug.

Men i aftes blev det så til en omelet med ramsløg og lækkert fyld af sauterede grøntsager. 

Fyldet blev lavet af rester og alt godt fra ugens kasse. Der var gourmetbønner, squash, gul og rød peber samt et nyt rødløg. 1/3 af ramsløgene på billedet blev snittet fint, resten blev hakkede til æggemassen.

Grøntsagerne snittes i små mundrette stykker og sauteres i lidt olivenolie. De fintsnittede ramsløg vendes først i til sidst.

Æggemassen piskes sammen af 4 æg, lidt vand, salt, peber og så mange hakkede ramsløg man har lyst til. 

Omeletten steges på en ikke for varme pande i en blanding af smør og olivenolie. Når den er stivnet så meget som her kan man enten vende den eller lægge låg på. Det er vigtigt ikke at stege den helt færdig inden den tages af varmen, for så kan den let blive tør og kedelig. Æg holder nemlig så godt på varmen at det steger videre når man fjerner varmekilden. Og da min jo skulle foldes om varmt fyld, fik den jo også lidt ekstra varme indefra der.

Den færdige omelet glides over på en tallerken, så ca halvdelen stadig er i panden. Fyldet lægges på og med panden foldes den anden halvdel af omeletten over. Pynt med lidt fintsnittet ramsløg.

Det var nem og lækker aftensmad. Det vil også være en forrygende frokostret evt med et stykke groft brød til. 

14 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Ser godt nok skøn ud :)
  Ramsløgene - gør du noget ved dem, før du fryser dem?
  Hvis jeg finder en skov med løgene - må jeg jo hellere hamstre lidt.
  Jeg har smugkigget på din Lambeth-pyntedekage. Det har du da SÅ meget styr på.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Hvor ser det dog lækkert ud, Malou! Jeg tror aldrig, jeg har set ramsløg i naturen, men nu vil jeg til at lege detektiv :-)
  Varme klem og ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Det ser lækkert ud!
  Jeg gad da godt nok gerne vide, hvor pokker Hanne har smugkikket:)
  Man bliver da forfærdelig nysgerrig!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Hanne

  Tak skal du ha' :-)

  Ja, jeg laver pesto af dem. Man kan også snitte dem eller fryse bladene hele. Du kan finde ramsløg i de fleste større bøgeskove, så det er bare om at komme ud og finde nogen :-)

  Åh, jeg er SÅ stolt af den kage. Det er lige noget for mig, overvejer at øve mig lidt mere i næste weekend.

  Knus Malou

  SvarSlet
 5. Tusind tak Madame. Som jeg skrev til Hanne, så er det ud og snuse i de større bøgeskove :-)

  Varme klem :0)

  SvarSlet
 6. Kære Vibeke

  Tak skal du ha', det var let og lækkert.

  Hanne har smugkigget på Facebook. Jeg sidder med billederne nu, så der går nok ikke så længe inden de kommer på bloggen :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 7. Uhm, det lyder lækkert at bruge ramsløg i en omelet.
  De kan også bruges til at lave kryddersalt med. P den måde har du rigtig længe noget af dine ramsløg.

  SvarSlet
 8. Jeg er misundelig - jeg vil også have ramsløg og jeg aner ikke hvor jeg skal finde dem. Altså misundelig på den gode måde - jeg under dig godt dine lækkerier for jeg vil gerne læse om dem.

  SvarSlet
 9. Nøj! Rigtig lækker ret! Jeg troede ikke, jeg var sulten, men nu vågnede min mave lige... ;-)

  SvarSlet
 10. Gid det var mig, som havde ramsløg i skoven eller en skov...
  Det ser super skønt ud og meget lækkert.

  SvarSlet
 11. Hej Anne-Mette

  Du kan tro det var en lækker omelet.

  Jeg har lavet pesto af alle den jeg havde, men dem der kommer i kassen på fredag laver jeg kryddersalt af! Tusind tak for tippet, det var slet ikke faldet mig ind :-)

  SvarSlet
 12. Hej Signe

  Du må ud i de danske bøgeskove og lede, der skulle være masser af dem derude.

  Tak, hvor er du sød :-)

  SvarSlet
 13. Hej Piskeris

  Åh, Tak skal du ha' - det var det pureste guf :-)

  SvarSlet
 14. Hej Sushisteg

  Du kan også være heldig at finde ramsløg i Kvickly eller Irma.

  Tusind tak, det var også bare guf :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...