onsdag den 12. maj 2010

Duck-wok...

I morgen er det min fødselsdag og det skal fejres med en fest på lørdag. Jeg har inviteret hele flokken af kagedåser og hvad der dertil hører. Det er første gang jeg skal holde fest for ene mennesker jeg har lært at kende enten direkte eller inddirekte via bloggen. Og jeg glæder mig som et lille barn. Jeg ser frem til at forkæle dem alle med hjemmelavet økologisk guf. Der bliver forhappere, buffet med salater, posekyllinger og en oksefilet. Det skal nok blive godt. Det kræver dog en del oprydning, rengøring og forberedelse med sådan et ryk ind. Så jeg tager det i små etaper. Da der ikke er ret mange kræfter at tage af, benytter jeg en klassisk nødløsning: kom noget af rodet i en flyttekasse og kig på det siden hen. Men så var jeg så lige så uheldig at falde over kassen i går og slå mig grimt. 3 fingre på højre hånd blev vredet rundt, neglene flækkede og det blødte. Nøj, hvor jeg tudede.   

Og min stakkels fryser lider også. Den er simpelthen proppet til bristepunktet. Jeg har organiseret og ryddet op, men lige meget hjælper det på pladsen. Men jeg fandt et par gode ting jeg havde glemt alt om. Og da jeg jo hader at smide brugbar mad ud fik jeg straks nogle idéer til hvordan det kunne anvendes.

Det sidste bryst fra juleanden dukkede op. Det var heldigvis hverken blevet frysebrændt eller harskt af at ligge så længe. Det duftede af stjerneanis og de andre krydderier anden var stegt med, så det var perfekt til det jeg havde i tankerne.     

Grøntsagerne blev 'alt godt fra kasserne'. Et hoved pak choi, ½ squash, en gulerod, 2 nye løg, 4 gourmetbønner, en rød peberfrugt og et nyt spædt hvidløg.   

Vi fik take-out i mandags, da jeg havde en rigtig dårlig dag. Der var en god portion nudler tilbage som jeg også gerne ville ha' brugt. Alle grøntsagerne blev snittet fint, det tog dog en evighed pga mine smadrede fingre. Pak choien blev delt i stilk og blade, da bladene kun skal ha' 10 sekunder til sidst. Andebrystet blev 'pelset' og hevet i grove trævler. Jeg snittede det fine hvidløg og lidt ingefær som smagsgivere og smed en lille tørret chili i puljen. Grøntsagerne fik en hurtig tur på panden i lidt olie inden and og nudler kom ved. Til allersidst vendte jeg de grønne blade, lidt soya og 2 spsk sød chilissauce i.    

Det var godt nok lækkert. Og jeg var glad for at den smagfulde and ikke gik til spilde. Resterne blev til dagens frokost, så det har været fuld udnyttelse af råvarerne.

I morgen står den først på brunch i byen med Max og derefter kræmmermarked på Tangkrogen med Sif. Det bliver hyl!  

18 kommentarer:

 1. Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen i morgen. Dagens gode råd: la´da´være med at gøre rent og rydde op til EFTER gæsterne er gået. Det ser de slet ikke for din gode mad.:o) Stinne

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert ud... tillykke med fødselsdagen og en medfølelelses AV med hånden

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Tillykke med fødselsdagen!
  Jeg håber du får en pragtfuld dag, med masser af skønne (spiselige) gaver:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Hip hip, hurra! Kære Malou, hjertelig tillykke!

  Retten du tryllede frem ser godt nok lækker ud - den vil jeg bruge som inspiration til aftensmaden.

  Varme regnvejrsklem fra Nordsjælland :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med fødselsdagen. Håber du får en skøn og dejlig dag :-)

  SvarSlet
 6. Uhmm, hvem der bare var en dåse! ;o)

  Ha´en skøn fødselsdag og god bedring med skaderne....

  SvarSlet
 7. Tillykke med fødselsdagen. Jeg håber, du får en dejlig dag.

  God bedring med hånden, det lyder som et slemt styrt.

  Og den nudelret er bare lækker.

  SvarSlet
 8. Tillykke tillykke tillykke (og pust pust)!

  SvarSlet
 9. Rigtig hjerteligt tillykke med dagen - i dag! :)

  SvarSlet
 10. Tillykke med dagen i morgen! Jeg glæder mig til høj sol og 25 grader... ;-)

  God måde at få brugt and på - det ser rigtig skønt ud!

  SvarSlet
 11. Tillykke... Håber I øvrigt at du har modtaget bogen, som du vandt ved min lille give-away...

  SvarSlet
 12. Hvem der bare var en dåse - og det ville jeg aldrig have troet jeg ville sige. Du kan altså noget med mad.
  Hjemme hos os betyder det at manden er Jylland halvdelen af ugen at der snart er lavvande i fryseren - og det er ellers mig som er shop-o-holic, men det skal altså meget til for gide shopping med to små ikke-andet-end-legetøjs-shoppende mennesker.
  Og tillykke

  SvarSlet
 13. Uha, jeg kan liiiige nå det, inden dagen rinder ud: HURRA og hjertelig tillykke med fødselsdagen. Håber du har nydt den ;-).

  SvarSlet
 14. @Stinne - Tusind tak :-) Ha ha, når man har 3 katte skal der nu lidt rengøring til inden. Jeg håber dog at maden distraherer for resten :-D

  @Kimm - Tusind tak :-) Det er typisk mig at smadre fingrene lige inden jeg skal lave mad til så mange.

  @Kære Vibeke - Tusind tak :-) Jeg havde virkelig en skøn dag og fik nogle rigtig dejlige gaver. Knus

  SvarSlet
 15. @Madame - Tusind tak kære Madame :-) Jeg håber at du fik en dejlig ret ud af det. Mange klem fra Smilets by

  @Vibeke - Tusind tak :-) Jeg fik en rigtig skøn fødselsdag - og jeg får en ekstra i dag. Oh la la...

  @Bibbi - Tusind tak :-) Du er velkommen til at være en dåse - vi spiser kl 18 ;-)

  SvarSlet
 16. @Anette - Tusind tak :-) Det var en skøn dag. Nu går det heldigvis bedre med hånden. Tak, det var skøn restemad.

  @Lotte - Tusind tak :-) Nu går det heldigvis bedre og jeg kan snitte igen.

  @Tina - Tusind tak :-) Og jeg får en ekstra fødselsdag i dag. Wuhu!

  SvarSlet
 17. @Piskeris - Tusind tak :-) Well, jeg er ked af at jeg svigtede med vejret *fnis*. Tak, det var super restemad.

  @Lone - Tusind tak :-) Ja, det har jeg - og jeg er meget glad for den. Og chokoladen er min ynglings :-)

  @Signe - Tusind tak :-) Hey, du kan sagtens blive en kagedåse, men jeg kan godt forstå at det er langt at køre. Måske kunne du komme til Konditorisøndag hos Sif engang?

  @Bente - Tusind tak :-) Åh, jeg havde en rigtig skøn dag. Glæder mig til at se dig igen d. 29!

  SvarSlet
 18. Kære Malou
  Jeg er gået helt i stå med at lave wokmad ... så nu fik jeg lige lidt inspiration til at komme igang med det igen.
  Lyder virkeligt lækkert med and.
  Knus Hanne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...