mandag den 31. maj 2010

Lige lovlig light...

Jeg sidder i toget på vej hjem fra København og gør status over besøget. Der har været Søsterboble, blogtræf, sushi og shopping i lange baner. Det vel jeg blogge om en anden dag. Nu skal jeg bare hjem og slappe af og være helt alene i en rum tid. Mit hovede summer af alt den snak og alle de indtryk.   

Føtex i Herlev bød på en lidt sjov oplevelse. Søs og jeg daldrede lidt rundt i de forskellige gange på udkik efter noget vi havde lyst til at proppe i hovedet. Og så var det vi fandt det her glas 'asier' på en hylde. En ting er at glasset har fået lov til at forlade fabrikken, en anden ting er at det overhovedet er blevet sat på hylden. Tænk at det slet ikke er blevet opdaget at glasset ikke indeholder en eneste asie. Hvem har mon pakket de asier ud? Tydeligvis af en der enten havde meget travlt eller som ikke så på det han/hun havde i hænderne. Vi fik os et godt grin og en snak med et par andre kunder om disse nye ekstreme nye light-produkter. Jeg har dog lidt fortrudt at jeg ikke købte glasset med hjem. Det kunne ha' været en sjov vandre-gave.

fredag den 28. maj 2010

Jordbærdrømme...

I sidste uge fik jeg en kasse med 1 kg jordbær leveret fra Aarstiderne. Jeg havde drømt om at forvandle dem til lækre sager. Selvfølgelig skulle vi ha' jordbær med fløde til dessert. Og jeg ville gerne lave et enkelt glas marmelade og hele syltede bær i mørk rom.

Drømmen viste sig desværre at blive forvandlet til et mareridt da jeg så nærmere på bærrene. Der var rigtig mange rådne imellem og der var små dårlige pletter på de fleste. Faktisk var det under 1/3 af kassen der kunne bruges som de var. Heldigvis er der aldrig bøvl med Aarstidernes kundeservice, så de fik en venlig mail med et billede og jeg fik naturligvis pengene refunderet. 

Egentligt burde jeg jo ha' smidt alle de dårlige bær ud, men fik alligevel en ide. Jeg gik alle bærrene efter med hård hånd og skar alt det dårlige fra. Det der stadig kunne bruges, kom op i en lille gryde. Det var nu alligevel ærgerligt at smide noget ud som man kunne tvinge lidt velsmag ud af.

Jeg tilsatte 1 flækket vanillestang og 4 spsk rørsukker. Ville lave en lille marmelade, men ombestemte mig og lavede en sirup i stedet for.  Så jeg tilsatte 1½ dl ekstra sukker lidt mørk rom og skallen fra ½ citron. Da gryden havde simret i 40 minutter, siede jeg bærrene fra og kogte siruppen ind, inden den blev hældt på flaske og stillet på køl. 

Det der var tilbage var en lille kompakt jordbærgrød som Max kan spise her mens han er alene hjemme. Siruppen kan vi spise på is her hen over sommeren, komme i koldskål eller lave sorbet af.  

Og så har jeg fået en ny ting til køkkenet: en Le Creuset grillpande. Jeg har længe ønsket mig en, men ville ikke hoste op med de 699,- den koster. Glæden var derfor stor da jeg fandt en på QXL. Den var kun brugt en gang og jeg vandt auktionen med et bud på 260,-. Søs ville gerne give mig den i fødselsdagsgave, så det var en ekstra bonus. Og for at det ikke skal være løgn, så boede sælgeren i Virum, så Søs og jeg kunne køre ud og hente den i aftes og spare 75,- på portoen.     

Og så er det lige jeg spørger: hvordan skal sådan en behandles? Skal den mættes med olie inden brug? Jeg forestiller mig at den skal pensles med et godt lag olie og så bages i ovnen. Er jeg galt på den?

Nu vil Søs og jeg gøre klar til til at tage på Ya Ya og spise 'running sushi' inden vi går ud og kaster drinks i hovedet. Tjaw!

torsdag den 27. maj 2010

Kyllingesalat med hvide asparges...

Til gårsdagens togtur havde jeg lavet en dejlig madpakke bestående af en sandwich med hjemmelavet kyllingesalat. De sandwich som DSB vil være bekendt at sælge i toget er altså ikke værd at spise. Sidst jeg kørte i tog købte jeg en af nød og talte ikke mindre end 11 E-numre på emballagen. Men så kunne den til gengæld også holde sig i rigtig mange dage. Aldrig mere! 

I en af kasserne var der hvide asparges som var perfekte til sådan en kyllingesalat. Jeg har en aversion mod aspargessnitter fra dåse. Der kan man virkelig tale om et mad-traume fra barndommen. Jeg kunne til nød tåle dem i en tartelet, men min gamle farmor kom dem i alle sine gryderetter med svingende succes. Tit var de så udkogte at der kun var trævler tilbage i en uklar sauce.....nej, nej, nej - "I'm going to my happy place".   

Tirsdag købte jeg 2 rotesseri-kyllinger som jeg pelsede for kød. Skrogene kogte jeg en fond på (for man smider jo ikke smag ud, som min mester sagde). I fryseren havde jeg en pose med tomatrester og stængler fra løvstikke, persille og ramsløg. Det kom i gryden sammen med et par gulerødder, 2 laurbærblade og lidt sorte peberkorn. Vand på til det dækkede og så simrede gryden i et par timer mens jeg pakkede kuffert. Fonden blev siet og afkølet, så kan Max varme den og selv knalde lidt kylling og grøntsager i til dagens aftensmad.

Jeg brugte dog ca 4 dl af fonden til at koge mine asparges i. Jeg tilsatte kogelagen lidt salt og en knsp sukker. Der skal skrælles meget mere af hvide asparges end man regner med. Hellere for meget end for lidt, trævlerne kan virkelig ødelægge nydelsen. Men smid endelig ikke skrællerne ud, men kog dem med, der er en masse fin smag i dem. Kog de hele asparges i ca 7-10 minutter, til de er lige netop møre. Fisk dem op og lad skrællerne koge videre i ca ½ time til en aspargessuppe. Jeg sigtede den lille suppe og spiste den til natmad med lidt kylling og 2 asparges skåret i snitter. Oh la la.....sikke en lækkerbisken.  

Onsdag morgen lavede jeg så kyllingesalaten. 3 kolde kyllingebryster blev skåret i tern og de resterende hvide asparges i snitter. Jeg kom også lidt finthakket rød peber og 2 cornichoner i.

Dressingen blev rørt sammen af 2 spsk Heinz mayonnaise, 1 tsk ravigotte, 1 tsk French sennep og ca ½ dl creme fraiche. Den blev smagt til med lidt citronsaft, salt og peber. Fyldet blev rørt i og salaten trak på køl i et par timer så de forskellige smage kunne hygge sig lidt sammen. 

Kyllingesalaten blev fyldt i et lækkert flutes. Jeg havde fjernet en del af krummen, så der blev mere plads til fyld og jeg ikke skulle kæmpe mig igennem så meget hvidt brød. Jeg smurte ikke brødet først, men lagde et lag sprøde salatblade i bunden. For at sandwichen ikke skulle blive for sjappet lod jeg tomaterne forblive hele og tog dem med for sig.

Sandwichen blev pakket ind i madpapir og tomaterne kom i den lille runde bøtte. I den øverst bøtte kom jeg to små speltvafler, som kunne lege dagens kage til en kop te i toget. Så langt kom jeg dog aldrig, så dem gemmer jeg til hjemturen i stedet for. Men sikke da en dejlig sandwich, den var lige i skabet.

Jeg går og planlægger en lille give-away, men det bliver først når jeg er tilbage i Århus på mandag. Piskeriset har netop nu en i gang, hvor hun bla. bortlodder en økologisk kogebog. Vil du ha' en chance for at få fingre i den, så deltag her

onsdag den 26. maj 2010

Brunch med bobler...

I går var jeg på cafe og få brunch sammen med Ibber. Max havde været så sød at give os den Smartbox han fik i afskedsgave fra det gamle arbejde, så vi havde 4 forskellige steder at vælge imellem. Vi ville ha' været på Cafe Hack, men de åbnede desværre først kl 16.30 om tirsdagen. 

Valget faldt i stedet på Cafe Römer, som ligger ved åen.

Vi fik lov til at vælge 4 ting fra brunch-menuen, som blev serveret med et glas ikke for sød cava til. Maden var nogenlunde, men ikke noget at råbe hurra for. Jeg fik bagt laks m/chilisauce og rucola, kyllingesalat m/estragon, en lille croque madame m/vagtel spejlæg og en amerikansk pandekage m/ahornsirup. Tja bum, jeg blev da mæt - men ikke imponeret. Kyllingesalaten var simpelthen så kedelig og smagsforladt. Pandekagen var en præfabrikeret klæg ishockey puck, som dog gled ned med SMØR og sirup nok. På vejen hjem købte jeg 2 rotesseri-kyllinger. Så var der både nok til at proppe kattekællingen med, til Max de næste par dage og så jeg kunne lave en ordentlig kyllingesalat til min madpakke.

Og sikke en madpakke det blev, med den hjemmelavet kyllingesalat tilsat nykogte hvide asparges. Jeg har netop spist den her i toget. Jeg ville ha' blogget om den med det samme, men kablet til kameraet ligger nede i kufferten. Det må vente til i morgen så. Men hvor er jeg bare glad for den her lille computer, tænk sådan at kunne blogge på farten. Fagre nye elektroniske verden.    

tirsdag den 25. maj 2010

Snapt og stærkt...

For 3. dag i træk stod menuen på oksekød. Der var nemlig stadig en tynd skive rib-eye tilbage fra lørdagens bøf orgie og da jeg så fandt et lille ekstra stykke mørbrad i fryseren, var lige nok til en hurtig ret i wokken.  

Spicy oksekød m/kokosmælk og dampet sort quinoa.

Kødet blev skåret i strimler og marineret i 1 spsk karrypasta (økologisk vindaloo), 1 spsk rapsolie, en rød chili og 1 fed hvidløg i tynde skiver. Det var det sidste fed jeg havde i huset, men jeg havde lidt ramsløg som kunne vendes i til sidst for at give lidt ekstra smag.

Den sorte quinoa skal skylles grundigt inden kogning. Frøene er nemlig dækket af et bittersmagsstof (saponiner). Kom rigelig koldt vand i en skål og gnid frøene mellem håndfladerne for at vaske bitterheden væk. Tilberedning: 1 del quinoa til 2 dele vand + lidt salt. Bring vandet i kog med salt og tilsæt quinoaen. Lad frøene simre møre under låg, ved svag varme, ca 15-20 minutter. Læs meget mere om quinoa her.

Grøntsagerne var alt godt fra bunden af grøntsagsskuffen. Jeg rejser jo i morgen, så der skulle ryddes op. Det blev til ½ hoved sommerkål, 1½ rød peberfrugt, 2 gulerødder, 2 nye rødløg og 8 gourmetbønner. Først svitses kødet af 2 omgange og stilles til side. Grøntsagerne får også en tur inden kødet tilsættes, 1 ds kokosmælk hældes over og der smages til med salt, peber og et par dråber citronsaft. Inden servering vendes retten med de snittede ramsløg.

I dagene der kommer skal jeg finde ud af hvordan jeg skal blogge fremover. Jeg har tilmeldt mig et par gastronomiske tiltag og det syntes jeg forpligter lidt. Men mon ikke det bliver noget med maden øverst og så det private nederst, så kan dem der kun læser med om maden, hoppe fra når det er læst. Men meget mere om det senere, nu skal jeg ind til byen og spise brunch. 

Og som den 'Crazy Cat Lady' jeg nu er, må jeg lige sige til Trixie Belle: Tillykke med dagen, din gamle katte-kælling. 12 år og still going strong - katten der kører på lige dele sindssyge og kylling. Og ja, du skal nok få alt det kylling du kan proppe i dig senere!

mandag den 24. maj 2010

Genbrug og nye tiltag...

I går kunne jeg sætte rigtig hurtig og nem restemad på bordet. Kartofler fra fredag blev skåret ud i mundrette stykker, vendt i resten af dressingen og drysset med lidt fintsnittet ramsløg. 

Resten af de sauterede grøntsager blev blandet med skyllede salatblade og 4 tomater i både (uden kerner) inden de blev overhældt med lidt hvid balsamico og olivenolie. 

Den kolde bøf blev skåret i tynde skiver og salaten fik et par oliven - der var mad på bordet i løbet af 5 minutter!

Her til morgen har jeg lavet brunch bare til mig selv. Håndskåret, sprødstegt bacon fra Mindeslund, scramble æg, Heinz baked beans, en grillet tomat og rugbrød med SMØR + et glas nypresset blodgrapejuice. Vi var ellers inviteret til fødselsdag med brunch, men Max er taget afsted alene. Jeg er simpelthen nødt til at passe på mine få kræfter også selv om det betyder at jeg må skuffe nogen. Der skal nemlig bruges mange kræfter i ugen der kommer: der er nemlig dømt Søsterboble i Herlev allerede fra på onsdag. Billetten er bestilt og kufferten hentet i kælderen. I dag vil jeg så planlægge hvad der skal i den. Ud over at besøge min søster, skal jeg nemlig også besøge Maxs moster og til endnu et blogtræf. Det kræver lidt ekstra tøj og nogle overraskelser.

Bente H har taget initiativ til et (klik der →, der er ikke et link i billedet) blogtræf med spisning på lørdag. Det er altid hyggeligt at hænge ud med en flok bloggere og jeg har efterhånden mødt en del af de deltagende. Du kan stadig nå at melde dig til, sidste frist er først i morgen. Ses vi?

lørdag den 22. maj 2010

Ordentlig syg bøf der...

Oh la la.......så blev det tid til årets første bøf fra grill. Det blev så godt nok til bøf-lørdag i stedet for den sædvanlige bøf-fredag. Fredag var jeg nemlig til test-dinner hos Sif, hvor vi fik den sidste dessert serveret fra Titanic, inden hun (Titanic altså, ikke Sif) gik ned. Mine smagsløg græder stadig. Ikke at sorg, men af fryd!

I ugens kasse var der en masse guf, bla. nye kartofler. Dem ville jeg da gerne forkæle lidt. Først fik de en tur med en skuresvamp, for at fjerne det værste snavs og jord. Derefter blev de kogt ca 5 min i kogende vand, inden vandet blev hældt fra og de blev dampet tørre i gryden.   

Kartoflerne blandes med 2 fed hvidløg i tynde skiver, 1 håndfuld smuttede mandler, 1 stor dusk rosmarin, 6 snittede ramsløg og skallen fra ½ citron. .

Blandingen vendes med olivenolie, salt og peber. Hele herligheden kommes i en stegepose, der får ca 40 min ved 200°C.

I ugens store basiskasse fandt jeg en masse forskellige grøntsager. Der var både peberfrugt, gulerødder, blomkål, gourmet bønner, spæde rødløg, squash og ramsløg.  

Alle grøntsagerne snittes og lynsteges på en knaldhed pande. Til sidst tilsættes ½ dl vand og grøntsagerne damper under låg ca 5 min. Der skal stadig være bid i det hele.

I fryseren havde jeg et stykke oksefilet. I stedet for at stege det helt, skar jeg det ud i et par(KÆMPE) bøffer. Jeg vejede dem ikke, men et forsigtigt bud lyder på 450g pr stk. 

Den lille Weber baby blev rigget til og bøfferne fik hvad de havde fortjent. Jeg stak mit stegetermometer i og stegte dem til ca 55°C - inden de hvilede i 15 min indpakket i folie. I hviletiden steg temperaturen til hele 62°C. Bøfferne var dog stadig pænt lyserøde og saftige i midten, lige som vi kan lide dem.

Den færdige tallerken. Jeg serverede en kold 'sauce' til, bestående af finthakket ramsløg, hvidløg, græsk yoghurt, creme fraiche, Heinz mayonnaise, fuldkornssennep og citronsaft + salt og peber.

Åh, det kattefjæs er næsten ikke til at stå for. Mooooooooar - du har bøøøøøøøf!

Og sikke en bøf. Mør, rød og saftig. Kan man ønske sig mere? 

fredag den 21. maj 2010

En fedtemad med jord på...

Ja, det var så en af gaverne til min fødselsdag. Der hører selvfølgelig en historie til. Det forholder sig sådan at i løbet af 2009 mødte jeg en masse sjove piger/damer/kvinder (der er ikke helt enighed om hvilken betegnelse der foretrækkes) som blev i samlet flok til 'Kagedåserne'. En af disse piger/damer/kvinder var Karin og det er fra hende den oprindelige fedtemad som begreb stammer fra. Det skal siges om Karin at hun har en oste-fobi. Det er ikke sådan at hun ikke bryder sig om ost - nej, for hende er ost FJENDEN. Og det kunne jeg jo så bestemt relatere til, da jeg havde haft selvsamme fobi i mange år. Jeg fortæller derfor Karin om den ondskab jeg blev udsat for som barn. Hvis jeg klagede min nød og gav udtryk for sult f.eks inde i byen - ja, så blev jeg da tilbudt en cheeseburger! Der kommer det så prompte fra Karin: "Jeg blev altid tilbudt en fedtemad med jord på".  Tah da.....begrebet blev hermed straks optaget i mit vokabularium. 

Kagedåserne har alle taget det til sig og vi bruger det faktisk til mange gode ting. "Du vil ha' og du vil ha' - du kan få en fedtemad med jord på". Det holder bare! Senere er der så kommet en tilføjelse til. Der er noget man enten kan få i stedet for eller sammen med fedtemaden. Det er så et los i .....øh, de nedre regioner på en pige/dame/kvinde....you know. Men det er altså kun dem der har gjort os uret der bliver tilbudt den kombination. Som regel gælder tilbudet kun selve fedtemaden.

Da jeg havde pakket alle de andre fødselsdagsgaver ud i lørdags, rakte Ibber mig denne fine æske. Jeg var overbevist om at det var et eller andet hjemmelavet guf. Jeg tog låget af æsken og stirrede ned i den.

Først troede jeg at det var noget hvid chokolade med nødder eller lakrids. Men så nåede lugten min næse. Lugten af fedt og løg. Og så kom latterbrølet. Jeg havde sgu fået den berømte fedtemad med jord på. God stil der!   

onsdag den 19. maj 2010

Fødselsdagsbuffet 2010...

Så fik jeg endelig lidt kræfter at blogge med. Jeg har været helt flad siden festen i lørdags og kagegildet i går hjalp bestemt ikke på det. Det kostede så uhyggeligt mange kræfter at holde den fest. Men jeg har nydt hvert et øjeblik af den tid og de kræfter jeg har brugt, både før og under, på at forkæle mine gæster. Det er alle mennesker jeg er kommet til at holde af og dem ville jeg gerne traktere med det bedste jeg kunne magte at byde på. Jeg havde med vilje gjort det nemt for mig selv og valgt en menu der kunne planlægges og laves over to dage. Allerhelst ville jeg ha' lavet noget fancy tallerkenanrettet med mange små retter, men kræfterne rækkede altså 'kun' til en rustik buffet. Godt det samme, for så kunne jeg hygge med mine gæster i stedet for at tilbringe en masse tid i køkkenet og stresse over det.

'Forret'

Men så lavede jeg til gengæld nogle vældig fancy happere. De blev serveret til en fordrink af økologisk hyldeblomst og danskvand. Små kiks med kant, fyldt med rare sager. Bagerst: fetacreme m/rød peber og andelevermousse m/kapersbær. Forrest: laksemousse m/karse. Se flere billeder og alle opskrifterne her.

Salatbuffeten

Bagerst, fra venstre: Durumkerner 'tabbouleh-style', kold kartoffelsalat m/røget paprika, tomatsalat m/ramsløg, linsesalat, kikærter i ravigotte og aparges m/bacon og ristede mandler. Se flere billeder og alle opskrifterne her. Forrest, fra venstre: Hummus, feta i tern, oliven, fetacreme og Ibbers hjemmebagte grissinier.

Kødet

Helstegt oksefilet m/marinade af olivenolie, timian, rosmarin og hvidløg. Posekylling m/soya, honning, hvidløg og ingefær. Posekylling m/løvstikkepesto. Se flere billeder og alle opskrifterne her.

En tallerken med lidt af det hele. Dog uden asparges. Det er hummus der gemmer sig under den store dusk karse. De to ting smager bare helt fantastisk sammen.

Signe kom med 2 slags af det lækreste hjemmebagte brød. Grove flutes og et madbrød med fyld af oliven. Sidstnævnte kan du finde opskriften på her.

Pièce de résistance

Oh la la....og se lige hvad Sif havde med til mig (og KUN til mig, men jeg valgte alligevel at dele den med gæsterne, så gavmild er jeg). Det er et fint kunstværk og det var næsten synd at skære i den. Er du nysgerrig for at se hvad der er indeni? Der er billeder af det her.

Tak til alle mine gæster for at være med til at gøre det til en succes. Det er den bedste fødselsdagsfest jeg nogensinde har holdt. Tak for alle de dejlige gaver og det gode selskab. Det var været en stor og positiv oplevelse at åbne mit hjem og mit hjerte for jer!

tirsdag den 18. maj 2010

Kagens Dag...

Kan man sige nej til kage? Well, det kan man da vist ikke. Jeg har godt nok ondt over alt og er totalt smadret efter weekenden, men Kagens Dag ville jeg altså gerne prøve at opleve. Sammen med Anarkisten og Hanne Z (som havde stået i kø mandag for at få billetter) mødte jeg op på rådhuset til det største kage-knald EVER. 

For bare 50 kr er der adgang til alt det kage du vil være bekendt at spise. Bagerne arbejder gratis og overskuddet går til et velgørende formål. Jeg tog en masse billeder, men poster kun nogle få her på bloggen. Resten af billederne kan ses her

Den første tallerken. Fragilite m/jordbærcreme, 'Apple Jack' og kransekage træstamme m/appelsinnougat og kransekage m/creme og jordbær. I aften-nyhederne på TV2 Østjylland kunne man fange et glimt af mig der stod i kø til den sidstnævnte kage. 

Mozartbolle m/ lagkagebund og konjakcreme, Lagkage petitfour m/ frossen jordbærcreme og chokoladeovertræk + en mini Kaj-kage.

Solbær macaroon m/solbærsnask, chokoladesouffle m/hindbær (den der smagte allerbedst og var lavet af Callebaut chokolade) og glaseret kransekage m/ bær.

'Den falske chokoladesouffle' m/hindbær (den smagte meget dårligt og virkede ubagt), mini-trøffel, kransekage m/nougat og chokolade.

Hver af de 19 bagerier mødte op med 300 kager. Det er 5700 kager til 3 x 350 pers = 5,4 kage pr person. Jeg må med skam erkende at jeg smagte på hele 23 stk. Kun små bidder, men alligevel nok til at bedømme kvaliteten. Man er vel en nysgerrig fagnørd. Og var kagerne så gode? Nej, de var faktisk en skuffelse. Der var meget lang mellem de gode, som faktisk alle kom fra samme bager. Konditorkager er ikke hvad de har været, men det er ikke kun bagernes skyld. Folk gider simpelthen ikke betale for ordentlige råvarer, så for at presse prisen ned gåes der på kompromis. Om jeg fatter hvorfor folk gider æde kager lavet af margarine, raffineret hvidt sukker, falsk flødeskum og dårlig chokolade. Sif har skrevet meget mere om det her. Det er både første og eneste gang jeg deltager i Kagens Dag!   

mandag den 17. maj 2010

Pausebillede(r) II...

I dag er sofaen min bedste ven. Jeg vidste godt at weekendens udskejelser ville hævne sig. Fibromyalgi og hjemmelavet økologisk fødselsdagsbuffet til så mange mennesker er bare ikke en optimal kombination. Men for pokker, hvis jeg skulle lade mig styre af mine begrænsninger på den måde kunne jeg lige så godt hoppe af planeten. Og jeg var få forhånd klar til at tage konsekvensen af sliddet. Den fest har nemlig til gengæld givet så meget på den sociale konto. Jeg er glad for og taknemmelig over at jeg har lært så mange sjove, skøre og helt igennem fantastiske mennesker at kende. Det er bestemt ikke sidste gang jeg inviterer til sådan et gilde!    

Alle de billeder jeg tog af maden, før og under festen, er slørede i den ene side pga snask på linsen. Så i går lavede jeg en tallerken med rester, så jeg kunne få bare et godt billede. Dog var der ingen asparges tilbage, de fløj nemlig af fadene i rasende tempo.

Lørdagens menu. Der kommer særskilte indlæg med happerne, salaterne, kødet og alt det andet når jeg får flere kræfter. 

De eneste kræfter i dag har jeg valgt at bruge på at lave en hurtig frokost. Smørdampede asparges m/ sauterede østershatte, cherrytomater, ristede mandler & bacon. Det var bare lige hvad jeg trængte til, selv om jeg havde fantaserede om et pocheret æg på toppen. Men det magtede jeg bare slet ikke at kaste mig ud i. Nu vil jeg synke tilbage på sofaen under en dyne og hvile mit mørbankede legeme. *gab*

søndag den 16. maj 2010

Pausebillede(r)...

Argh, jeg er helt død i sværen. Det har bare været nogle mega lange og hårde dage. Det koster godt nok mange kræfter at lave mad til så mange mennesker. Men det var bare alt umagen værd. Fødselsdagsfesten blev en kæmpe succes og der blev næsten spist op. Sif havde bagt denne helt fantastisk flotte lambethkage til mig. Der skal nok komme en masse billeder og opskrifter de næste dage, jeg skal bare lige samle noget overskud til det. Desværre er mine billeder ikke blevet så gode den her gang, der var nemlig snask på linsen. 

Hele køkkenet er faktisk smurt ind i snask. Halleluja for opvaskemaskinen siger jeg bare!

Jeg blev helt vildt forkælet og fik en masse fede gaver. Se lige denne fine fedtemad med jord på som jeg fik af Ibber. Der følger en sjov historie med, den skal jeg nok diske op med en dag. Nu skal jeg simpelthen bare gå kold på sofaen......*ralle*