mandag den 15. marts 2010

Oscar og Chili con carne...

Det er godt nok ikke meget jeg får blogget i tiden. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst eller mangler noget at blogge om. Der er bare ikke ret meget overskud på kontoen i de her dage. Der har dog været kræfter til at lave noget rigtigt hyggeligt sammen med nogle af Kagedåserne. Vi holdt nemlig Oscar-uddelings-nat her sidste søndag/mandag. Vi startede ud allerede kl 19.30.

Anarkisten troppede op med denne drøm af en kage. Det er en top-hemmelig nyudviklet opskrift, men jeg kan røbe at den indeholder hasselnødder både i fast og flydende form. 

Det var kraftig kost, men vi holdt os jo ikke ligefrem tilbage, så vi blev pænt mætte. Jeg havde lavet en stor gryde chili som vi skulle på bordet meget senere (kl ca 03). Og kagen havde lagt så god en bund at vi slet ikke åd hverken chips eller slik hele natten!!!!!  Ja, chokerende ikke? 

Kagedåserne havde godt nok også været på Burger King inden de kom herud. Og se lige hvad de havde med til mig og Max. 'His and Hers' Whoppere. De kom straks på køl og gemt til frokosten om mandagen. Og ja, de kan sagtens lige varmes i mikroovnen og kyles i hovedet.

Men vi fik da plads i maverne til en portion chili hen på natten. Jeg havde lavet basen af 3 x 400g økologisk hakket oksekød, 3 store løg (snittet groft), 4 fed hvidløg (skåret i tynde skiver), 2 friske røde chilifrugter, forskellige tørrede chilier, 1 kanelstang, 3 dl rødvin og 1 glas tomatkoncentrat. Den ene røde chili blev snittet fint os svitset sammen med kød, løg og hvidløg. Den anden prikkede jeg nogle huller i med en kødnål og lod koge med hel i gryden sammen med kanelstangen. Jeg smuldrede også en stor og en lille af de tørrede chilier i. Der kunne altid komme mere i senere hvis det trængte til mere 'heat'. Jeg tilsatte også 2 tsk røget paprika og 3 tsk stødt spidskommen. Tomatkoncentrat og rødvin kom på og basen simrede i små to timer ved lav varme. 

Peberfrugten blev skåret i tern og gemt til senere. Den kommer jeg først i til sidst, sammen med bønnerne, ellers koger den bare helt ud.

Bønnerne bestod af 3 dåser Heinz baked beans, (de er godt nok ikke økologiske, men dem jeg allerbedst kan lide i hele verden) en dåse kidneybønner og 4 dl kikærter fra fryseren. Det er mange bønner at komme i, men det kan jeg godt lide. Når bønnerne og peberfrugten først er tilsat, skal chilien ikke koge mere end 20-30 minutter før den er færdig. Den færdigkogte ret smages til med ekstra stødt chili, 50 - 75g god mørk chokolade samt rigeligt salt og peber.  

Jeg havde lavet en god grov salat til, af letdampet broccoli, rød peber og fintsnittede gulerødder. Vi fik en klat Thise cremefraiche på toppen og et godt sejt stykke brød til. 

De sidste kagedåser tog hjem kl 9 mandag morgen. Vi har allerede aftalt at gøre det igen til næste år. Og så håber vi at de tager sig lidt sammen der ovre i Hollywood - for det var sgu lidt tamt i år. Højdepunktet var faktisk ikke da Sandra Bullock vandt sin Oscar, men da hun ankom på den røde løber i en fantastisk sølvkjole og kastede håndtegn. Ikke alt for selvhøjtideligt og meget cool. Respekt! 

Til aftensmad mandag fik vi en klat chili på et stykke rugbrød med et bette spejlæg. Resten røg i fryseren til en anden god gang.

Jeg sidder lige og kigger på mine billeder af weekendens mad. Dette vil for altid blive husket som weekend hvor vi fik rød bøf med bearnaisesauce 2 dage i træk. Nu skal vi leve vegansk og biodynamisk den næste uge. Med løg på....... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...