lørdag den 27. marts 2010

Fredags forkælelse...

I går var Max og jeg på "køb dig glad" tur i Salling Super. Begrebet er faktisk en smule misvisende, for man behøver faktisk ikke at købe noget dernede for at blive glad. Man skal bare gå langs hylderen og kigge på alle de spændende specialiteter i glas, på dåser, i poser og i løs vægt. Der var faktisk kun en ting jeg SKULLE ha', for min Vladimir-dåse var gabende tom - og et liv uden Vladimir er ikke et liv værd at leve. Overdrivelse fremmer forståelsen, ikke?

Jeg magtede ikke rigtig at skulle hjem og lave det helt store aftensmad, så vi besluttede os for at købe noget guf med hjem og så nippe lidt af det til et glas rødvin. For det kan godt være at bøffen kan undværes på en fredag, men rødvinen kan bestemt ikke. 

Jeg købte en dåse artiskokker som efter planen skulle marineres i hvidløg, persille og citron. Da jeg havde hældt væden fra ændrede jeg dog mening. De skulle da laves til dip! Først klemte jeg den overskydende lage (vand tilsat citronsyre) fra artiskokkerne med fingrene. Dippens øvrige ingredienser blev: 1½ dl græsk yoghurt, 1 spsk mayonnaise (Heinz), 1 fed presset hvidløg og 2 spsk hakket persille. Frem med stavblenderen og *wroom wroom*.  Dippen blev smagt til med salt peber og et squeeze citron.    

Jeg kunne ha' købt mig fattig i afskåret delikatessepålæg nede i Salling. Men når jeg står foran montren og skal vælge bliver jeg altid så praktisk (læs: nærig). Holdbarheden er simpelthen for kort til at man bør købe for meget. Ellers ender man jo med *gys* at skulle smide noget ud. Så det blev kun til et enkelt lag med røget lammekølle. Derefter gik den praktiske og økonomisk bevidste husmoder så over og fandt en spegepølse og en paté i køledisken. Så er der da pålæg til frokost de næste par dage.

Tilbehøret blev: lækre økologiske cocktailtomater, pesto, oliven-tapanade, artiskokdippen, cornichoner, hjemmesyltet rød peber og italienske grønne oliven.  

Brødet var et stort lækkert bondebrød fra Emmery´s.

Og så var der dækket op til hyggemad. Adventskrans, siger du? Der er ingen adventskrans på det billede, som i *This is not the adventskrans you are looking for*. Virkede mit Jedi mindtrick? Nå ikke. Det siger lidt om hvor mange (eller få) kræfter jeg har i tiden. Det virker som et uoverskueligt projekt at få pakket det julepynt væk. Men nu er kasserne da kommet op fra kælderen, så er det 'bare' om at tage mig sammen til at fylde dem.     

Aj, hvad er nu det? Nede i Salling er de SÅ snedige. Der står man og får vejet sin Vladimir af henne ved den skønne tedame - og så lyder det pludselig bagfra: Skal du ikke lige smage et stykke chokolade? Så er det gudhjælpemig en Summerbird-pusher der står det med hele sortimentet af påskeæg. Han byder gavmildt af dem alle og vi er ikke sene til at finde vores favoritter. Og der står jeg så - på "køb dig glad" tur med skattepenge på lommen. Verdens nemmeste offer. Både Max og jeg køber 5 stk hver. De skal nydes her i påsken.   

Er de ikke smukke? Jeg er fuldstændig forlibt i det blå spurveæg. Det var dog ikke det jeg spiste i går. Det var det mørkebrune 'Pollock d´Or' med marcipan og mørk chokoladeganache, der måtte lade livet. Uha, hvor var det godt. 

Nu skal jeg hvile mig og slappe af. I aften kommer nemlig til at koste kræfter. Vi skal ud og spise fancy for sidste gang i et stykke tid. Indtil Max får et job har vi ikke så meget på kontoen til luksus. Faktisk ved vi ikke helt hvad der kommer ind på kontoen i de næste par måneder. I år har vi dog været så heldige at få penge tilbage for både varme og el, så dem vil vi bruge på en dejlig aften på Restaurant Miró. Så kan vi sidde med vores vandgrød hele April og mindes den gode mad vi fik derinde ☺  

9 kommentarer:

 1. Åh Kikært

  Som du altså kan!

  SvarSlet
 2. Sikke nogle utrolig smukke æg.
  Håber I får en dejlig aften på Miro.
  Knus

  SvarSlet
 3. Umm! Det blå og grønne æg kan jegihvertfald godt stå indefor :)

  SvarSlet
 4. Håber I får en rigtig dejlig aften. Sikke nogle smukke æg - jeg har set billeder af dem i et af mine madblade, men billedet ydede dem ikke helt retfærdighed i forhold til det du har taget:-)

  Og trøst dig med, at vi går imod de varmere tider, hvor du kan plukke bær, frugter, nødder og svampe, samt plyndre folks køkkenhaver - så bliver der lidt at supplerere vandgrøden med - men vi håber/ved, at gemalen får arbejde længe inden alt det er modnet:-)

  SvarSlet
 5. Det var en dejlig tur at være med på rundt i Sallings skønne kælder.
  Hvor er I søde - I skal have puttet en god middag ind i memory boksen, og så kan I sidde og mindes en skøn aften, når det bliver trange tider. ;-)
  Det bliver det forhåbentlig ikke. God weekend.

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Åh, Vladimir, åh Vladimir - kan kun give dig ret. Livet er fattigt uden prinsen!!
  Tror lige jeg må forbi Dahls Vine i Viborg... jeg MÅ smage det blå æg ........ og nogle af de andre
  ;-)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 7. Jeg smagte det blå æg sidste år, og det var virkelig en øjenåbner! Nu sidder jeg og savler over det dejlige påskeæg-billede :-)

  Jeg kan godt følge dig i indkøbstur-lykke. Jeg elsker også at gå rundt og finde inspiration på hylderne og kan blive helt høj af at få fikse ideer og se nye ting! :-D

  SvarSlet
 8. Wow, hvor ser det bare lækkert ud!

  /Jeanett
  http://jeanettd.blogspot.com

  SvarSlet
 9. Tusind tak for alle de søde kommentarer :-)

  Varme forårsklem
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...