fredag den 5. marts 2010

ABC i ord og billeder: X...

Petunias billedleg ABC er i denne uge nået til X. 

Hmm, den er svær. Da jeg jo har besluttet mig for kun at skrive om ting der har en kulinarisk tilknytning er mulighederne meget begrænsede. Jeg kan kun komme på Xylitol (kunstigt sødemiddel) og Xanthan gum (konsistensmiddel). Jeg har faktisk begge dele i huset som en del at de ting jeg skal bruge til mine molekylære gastronomiske eksperimenter. Men mere om det på et andet tidspunkt.

Så mit X bliver Xtra. Ja ja, det er ikke den korrekte stavemåde, men når Kvickly kan skrive det - så kan jeg sgu også! Og i dag har den fået xtra meget gas på alle tangenter. Skattefar havde lidt i godteposen til os begge, så vi besluttede os for at tage ind til byen og spise en fancy frokost.

Valget faldt på Restaurant ET. Vi har været derinde en skøn aften i sommers og det var et hit, så vi ville gerne se om de også kunne diske op med en lækker frokost. Vores forventninger blev indfriede til fulde.

Da vi kom fik vi en lækker brødkurv med lunt hjemmebagt brød. Maltet mørkt og sejt lyst, med urteaioli og smør. Vi havde ikke mod på at dele en hel flaske vin så tidligt på dagen, så vi bestilte 2 glas hver. Tjeneren fandt så frem til et par hvidvine der ville passe til vores forretter og en god rødvin der passede til vores hovedret. 

Max startede med stedets klassiske fiskesuppe med crouton, revet gruyère og safran-aioli.

Jeg fik lov til at smage og det var virkelig kræs. En cremet kraftig suppe hældt over en bund af hvid fisk, fennikel, kammusling og en kæmpe reje. 

Jeg fik en ret der ikke figurerede på menukortet. Men da tjeneren fortalte at den var en mulighed, slog jeg straks til. Koldrøget laks med radise, agurk, peberrod. Desuden var der smilende vagtelæg, skovsyre, citronemulsion og malt-croutoner. Jeg var i den 7. himmel!

Hovedretten var Confit de Canard med kartoffelpuré, fennikel og krydderurter.

Kartoffelpuréen var rørt med fuldkornssennep og toppet med sprødstegt tørsaltet bacon. 

Den smør-møre and lå i den mest fortryllende sauce. Reduceret til det punkt hvor den nærmest geléterer mod læberne. Krydderurterne, der inkluderede fennikeltop og estragon, var vendt i en skarp, krydret dressing der brød fedmen på en forfriskende måde. 

Det var virkelig en xtra lækker frokost.

Se andre bidrag med X her.  

10 kommentarer:

 1. I har altså nogle fantastiske restaurantoplevelser - det er altid så dejligt at høre om :-)

  SvarSlet
 2. Det där var ingen dålig frukost :)
  Såg gott ut alltihop!
  Fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 3. Orv, hvor lækkert, det hele ser ud!

  SvarSlet
 4. Uhh hvor ser det godt ud! Og jeg er vild med den lille gryde med mosen i - er det en Le Creuset, mit øje skuer;-)? Sådan nogle kunne jeg da godt overleve at servere kartoffelmos i til mig selv og Morten eller når vi har gæster:-)

  SvarSlet
 5. Dette så jo Xtra godt ut!
  En nytelse for øyet og sikkert for magen også (for dem som er så heldige å få smake;))

  SvarSlet
 6. Nu bare må jeg ha en Xtra - chewing gum.
  Jeg ble riktig så sulten av at se dine fantastiske matbilleder.

  SvarSlet
 7. Årrrrrh, canard confit ... nu fik jeg mundvand i tastaturet ...

  SvarSlet
 8. Xtra delikat og xtra godt ser dette ut. Morsom løsning ;)

  SvarSlet
 9. Ahhh... tennene løper i vann her. Det ser deilig ut:-) Ha en god uke!

  SvarSlet
 10. Tak for alle kommentarene :-)

  Da vi hverken har hus, bil eller barn - bruger vi vores penge på at spise lækker mad ude af og til. Det her var virkelig godt.

  Ja, det er en lille Le Creusetgryde. Første gang vi spiste på ET fik vi bernaisesaucen serveret i en også. De er ikke alene søde, de holder også godt på varmen.

  Varme forårsklem
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...