mandag den 15. februar 2010

Sushi i søsterboblen...

Nå, det kunne være jeg lige skulle tage mig sammen og blogge lidt. Jeg kæmper en brav kamp i de her dage med ske-mangel, snigende influenza og totalt stress af overtænkning og bekymring for fremtiden. Jeg er også nået til den konklusion at jeg må droppe at svare på mange af de kommentarer der ligger og venter. Jeg magter det simpelthen ikke. Sorry!

Jeg mindes de skønne dage i søsterboblen. Søs kom herover forrige fredag ved frokosttid. Vi havde på forhånd aftalt at der skulle en del sushi til.

Vi kørte ind på Sushi+ og fik 2 x frokost-maki, 2 små maki, edamebønner og tangsalat. Jeg var lidt bekymret hvordan jeg ville reagere på den rå fisk efter min skaldyrsforgiftning. Jeg havde jo ikke fået sushi siden. Men det hele var friskt og lækkert. Alle mine bekymringer forsvandt som dug for solen og jeg nød hver en bid.

Søndag kørte vi så til Herlev for at fortsætte søsterboblen der. Puha. vi var ikke for friske. Lørdag havde vi virkelig været på vulkaner. Mere om det senere.

Vi orkede ikke at lave mad da vi nåede Sjælland. Så det blev til en omgang sushi fra vores stamsted Soya Sushi. Vi delte 3 makiruller. Favoritten er som altid den rulle der er toppet med laks. Den er fyldt med dybstegte, sprøde kinarejer og spicy sauce. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde en magen til "hjemme i Århus".

Onsdag var søs og jeg så "gæster" hos Hells Kitchen. Jeg må ikke skrive noget om det før programmet er blevet vist. Og tro mig - så skal jeg nok komme med min helt ærlige mening om det arrangement!!! 

På Sølvtorvet i København er der åbnet en ny japansk restaurant Nagoya. Stedets helt store attraktion er 'running sushi', et transportbånd i 2 etager hvor der kører grønne og orange skåle med sushi og andre delikatesser, lige klar til at snuppe. 

Vi havde jo ikke bestilt bord og måtte tage til takke med et bord ved vinduet og ikke ved transportbåndet. Til gengæld fik vi udleveret en bakke, så vi kunne gå over til transportbåndet og fylde op.

Det kolde mad kører forneden og det varme foroven. For bare 168 kr kunne vi vælge alt det vi ville have.

Vi prøvede lidt af det hele. Til den pris forventede vi ikke verdens bedste kvalitet - så vi blev godt nok positivt overraskede. Det var virkelig omhyggeligt lavet. Sushien (mange forskellige makiruller og kæmpestore nigiri) var superfrisk og SÅ smuk. Der var også små krydrede 'fiskedeller' i ingefærsauce, Store muslinger med karry, stegte ris, letdampet broccoli med sesamdressing, spicy kyllingespyd, små forårsruller og wontons. Nøj, hvor var det godt! 

Jeg havde ikke mit kamera med (måtte ikke tage billeder i Hells Kitchen), så det blev kun til et par billeder med mobilen. Alligevel kan jeg ikke dy mig for at poste et billede af min smukke søster. Vi fik i alt 6 skønne dage sammen før jeg tog toget hjem igen. Håber snart at vi skal søsterboble igen.

I morgen er det pandekagedagen, så der disker jeg op med amerikanske pandekager Betty Crocker style af PULVER. Ja, jeg skrev pulver - det er det jeg har kræfter til ☺

17 kommentarer:

 1. Hurra for søsterbobler og pandekager!
  Jeg planlægger 2 slags, en officiel pandekagedag kan sq da ikke ståes overhørig

  SvarSlet
 2. Øj, 2 slags ligefrem. Du er så avanceret :-)

  SvarSlet
 3. kan jo ikke spise madpandekager uden at få dessert pandekager... det er da logik

  SvarSlet
 4. Jeg skal både ha' morgen, middag og aften! Slå den :-)

  SvarSlet
 5. Uiiii, så fik jeg da lige en anbefaling på et par nye lækre sushisteder jeg skal prøve. Tak :)
  Jeg glæder mig til at læse om Hells Kitchen..

  SvarSlet
 6. Hej Ann-Christine

  Du skal simpelthen prøve Nagoya - det var noget af det bedste jeg har fået længe.

  Uh, du kan tro jeg trænger til at komme af med det indlæg om HK. Men skal vist vente til engang i marts :-)

  SvarSlet
 7. Det lyder til at i har haft en rigtig hyggelig søsterboble -s- Jeg må virkelig meget meget snart afprøve det der sushi... har aldrig smagt det.

  SvarSlet
 8. Ummhhh....

  Jeg var også helt ekset med Nagoya og kunne trille derfra.

  Sender lige en mental ske

  SvarSlet
 9. Det lyder som den dejligste 'søsterhed', Malou! Skønne billeder, selv om du jo ikke kan lokke mig med sushi ;-)
  Klem fra det grå Amager!

  SvarSlet
 10. Tak for tippet! Havde læst lidt om Nagoya for nylig og turde næsten ikke håbe på, at den kunne leve op til det - men det lader det til, at den kan. Det sted må jeg bare besøge :-)

  Og som I dog har smovset og hygget jer. Det er skønt at høre om :-)

  SvarSlet
 11. Super med en anmeldelse af Nagoya - jeg har været lidt skeptisk overfor stedet, netop grundet den lave pris... men det lyder til at kvaliteten er helt OK. Og med varme retter kan en sushi-skeptisk kæreste måske også lokkes med :-D

  SvarSlet
 12. Hold da op, hvor ser det godt ud:)
  Det sted skal jeg klart prøve næste gang jeg er i KBH, uden tvivl.
  Hvor er det rart og læse, hvor skønne de dage med din Søs' har været.

  SvarSlet
 13. Hejsa!
  Jeg er rigtig glad for din blog, men har ikke skrevet før. Jeg ser at du, lige som jeg er rigtig glad for sushi. Så vil jeg da lige anbefale boget "Japansk mad på dansk" af Jens Rahbæk. Den er på tilbud på saxo til 158 kr. http://www.saxo.com/dk/item/japansk-mad-paa-dansk-haeftet.aspx

  Jeg har med (rimelig) succes lært at lave sushi, efter den. Altså hvis jeg selv skal sige det :o).

  Der er nogle rigtigt smukke billeder i bogen, og det er en rigtig "hygge kogebog"

  God dag til dig :o)
  Stinne

  SvarSlet
 14. Nøj, hvor skal det ny sushisted afprøves....min far arbejder ved DSB og kører til KBH 2-3 gange om ugen med et par timers ophold derovre, det er jo lige til en frokost.

  I øvrigt har jeg altid undret mig over, hvordan de holder styr på hvor meget folk spiser på de "rullende" restauranter og hvor meget de skal betale til sidst, men det har du jo løst nu:-)

  Knus fra Anne.

  Ps. Hold fast hvor har du en køn søster, kan du godt hilse hende og sige;-)

  SvarSlet
 15. Tak for alle de søde kommentarer :-)

  Nagoya er godt til pengene, men jeg har da fået bedre sushi andre steder.

  "Japansk mad på dansk" af Jens Rahbæk er bestilt og de søde ord til søster er givet videre :-D

  Kram

  SvarSlet
 16. Hej igen!
  Så vil jeg glæde mig rigtig meget til at hvad du får ud af japansk mad i Århus :o)
  Man kan faktisk lave rigtig OK sushi billigt med bogen.Så god fornøjelse og rigtig god fredag til dig! Stinne

  SvarSlet
 17. Hej Stinne

  Du kan tro jeg også glæder mig til at lave noget :-)

  Tusind tak for din mail, jeg er så småt begyndt at skrive tilbage. Kræfterne har været meget små, så jeg har lige måtte holde en ufrivillig pause fra mails og kommentarer.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...