søndag den 28. februar 2010

Jeg, en førtidspensionist...

17 dage tog det. Jeg havde ellers indstillet mig på at det kunne tage op til 12 uger før der kom en afgørelse. Der var også en lille del af mig der frygtede at det blev et afslag. Man har før hørt de grimmeste historier om pensionssager der bliver afvist at den ene eller anden uhyrlige grund. Og da mit liv har været meget påvirket af Murphy's lov turde jeg ikke tro på noget før jeg stod med papiret i hånden. I torsdags ringede min sagsbehandler så og fortalte at der var et brev på vej i posten med ordlyden "Din ledighedsydelse stoppes da du er tilkendt pension fra d. 1/3 2010". Hun ringede for at forberede mig og snakke lidt med mig om det hele. Brevet ville nemlig komme med posten sådan at jeg ikke ville kunne nå at ringe til hende inden weekenden. Det blev jeg utrolig rørt over. Hun rakte virkelig ud efter mig og gav mig en sjælden omsorg over telefonen. Desuden tilbød hun at jeg kunne ringe og få en tid hos hende når jeg havde brug for at snakke lidt. Det er nemlig vigtigt at jeg holder fast i min drøm om at kunne bestride et fleksjob engang i fremtiden. Det vil hun gerne hjælpe mig med. Nu skal jeg så 'bare' til at vænne mig til tanken om at jeg fra i morgen er førtidspensionist.

Men jeg må sige at jeg ikke er på toppen. Max havde sidste arbejdsdag i fredags og det påvirker ham meget. Der er ingen der rigtig ved hvor mange penge vi får i kassen d. 1/4, så der er mange bekymringer lige nu. Så vidt jeg har forstået skal min pension udregnes efter Maxs sidste årsopgørelse. Og da den jo er fra hans tid i et godt betalt arbejde og ikke de dagpenge han nu skal til at modtage, ja så ved jeg ikke hvordan og hvorledes.

Hvis der sidder nogen derude der kender til pensionsudregninger, eller som sidder i lignende situationer vil jeg meget gerne have del i jeres erfaringer.

18 kommentarer:

 1. Tillykke med afgørelsen.
  Håber at du kan affinde dig med den..

  Ja, nogle gange er man heldig at det glider igennem, heldigvis.

  Reglerne er jeg ikke inde i, slet ikke efter de nye regler.

  SvarSlet
 2. Ey Kmoster. Det skal nok gå. ikk åh?

  SvarSlet
 3. Jeg vil også sige "godt du har fået en afgørelse" og har en empatisk sagsbehandler. Der må da være mulighed for at få ændret på hvilke tal din pension skal udregnes efter? Men jeg aner så absolut intet om det - vil bare krydse fingre for det. Og så vil jeg ønske Max pøj pøj med at finde nyt job. Mange hilsner og kram herfra.

  SvarSlet
 4. Det var godt nok hurtig sagsbehandling. Tillykke, trods alt. Det er jo ikke for sjov, man bliver pensioneret i utide...

  Jeg er selv ude i "limbo" lige nu. Min psykiater har sygemeldt mig på ubestemt tid, da alle medicinske muligheder er udtømte. Jeg lever med kronisk depression. Jeg er lige blevet fyret og håber så, at kommunen vil indstille mig til førtidspension.

  Jeg synes det er en svær situation, I står i, når Max står uden job nu. Jeg ønsker jer alt det bedste.
  Kram fra
  Mette

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Dejligt at det nu er på plads.
  Da min mand levede, var min pension meget lav. Han havde en god løn, og straks efter hans død, steg pensionen.
  Jeg tror, at hvis Max går meget ned i indkomst, så skal I/du nok have fat i din sagbehandler, for en regulering.
  Knus
  Vibeke
  PS: Prøv at kikke ind på siden
  https://www.borger.dk/Emner/pension-og-efterloen/typer-af-pension/folkepension-foertidspension-mm/foertidspension/Sider/foertidspension-ny-ordning.aspx?

  SvarSlet
 6. Dejligt at din pension kunne gå hurtigt igennem for du har helt ret i at man hører de værste historier.

  Din pension må kunne blive udregnet efter jeres indkomst nu og her så du må have fat i din sagsbehandler.

  Held og lykke med det
  Knus

  SvarSlet
 7. Hej Malou

  Dejligt for dig, at pensionen blev tilkendt. Nu kan få ro fra det offentlige til at passe på dig.
  Og når du på et tidspunkt har kræfterne til det, så kan du igen tænke på flexjob.

  Det er det aktuelle indkomstgrundlag, din pension skal udregnes efter. Dvs. når Max får dagpenge fra nu, så er det den månedlige bruttoløn han har nu, som skal ganges op til 12 måneder.

  Du kan altid ringe til Borgerservice og få dem til at lave en beregning, så du kan få ro i sindet. Der er jo ikke noget som økonomi, der kan give én ondt i maven.

  Her er også et link, hvor I selv kan beregne pensionen:

  https://pensionsguiden.borgerservice.dk/

  Ønsker dig det bedste.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 8. Når det nu ikke kan være anderledes, så ønsker jeg dig tillykke med hurtig afgørelse. Håber du kan finde dig tilpas, med dit "nye liv"? ;-)

  SvarSlet
 9. jeg har selv pension og jeg mener at den er udregnet efter den løn i mener han vil få her i 2010, og ikke fra sidste år.. sådan foregår det i hvert fald her.. :) og tilykke med det.. du er ikke mere bundet end du stadig kan lave alt det du elsker allermest.. men ring og snak med evt din sagsbehandler eller en person i dit pensionsudvalg.. mener nummeret står på din første "lønseddel"

  SvarSlet
 10. Først, tillykke med tilkendelsen af førtidspensionen, selvom det ikke bliver den rene økonomiske lykke for jer ...

  Mht. økonomi, så vil du som samlevende modtage nedsat førtidspension, et beløb på lidt over 13.000 kr. om måneden før skat. Det faktiske beløb, hvis man er enlig førtidspensionist, svarer til beløbet for højeste dagpenge. Alle disse satser kan du se på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.
  Da din samlever/ægtefælle nu er på dagpenge, sker der så vidt jeg kan huske ikke reduktion i din pension. Men jeg vil da klart råde dig til at tage kontakt til din sagsbehandler for at få mere råd og vejledning om de korrekte satser.

  ... Der kan godt komme en virkelig down-periode efter tilkendelse af pension... Selvom det er en lettelse på mange måder, så er det at få tilkendt førtidspension også lig med tab...

  Trods alt dette vil jeg ønske dig held og lykke, for der er lys for enden af tunellen. Det har taget mig 3 år at nå dertil, efter min bevilling gik igennem 1. januar 2007...

  Kærlig hilsen
  Fru Kjeldsen

  SvarSlet
 11. Tillykke med afgørelsen. Du kan også ringe til Gigtforeningens telefonrådgivning på 39 77 80 80, de kan måske fortælle mere?

  SvarSlet
 12. Kære Klidmoster.
  Allerførst tillykke med den hurtige afgørelse. Håber du kan finde ro og få tid og overskud til at se hvad fremtiden bringer. Du er så kreativ og energisk trods modgang, så jeg tror du får en god fremtid... der er krummer i dig ;o)
  Og tak for den skønne sushibog. Har aldrig prøvet at vinde noget før, så jeg er helt euforisk... mine skønne unger er ved at bladre bogen igennem og vælge weekendens menu ;o)
  Så tak for gevinsten i din give away!!
  KH Marianne

  SvarSlet
 13. Hej ynglings mad skribent ;o)
  Vi sender en stor opmuntrende tanke, og håber at I får det til at hænge sammen. Og at du må få overskud til at skrive rigtig meget på din blog.
  Stinne

  SvarSlet
 14. Godt at din sag faldt på plads - og fedt at høre, at der findes den slags sagsbehandlere derude!

  Jeg kan kun tilslutte mig, hvad andre har skrevet: når Max indkomst har ændret sig væsentligt, så er det de aktuelle vilkår, der skal beregnes efter. Men ... det har du sikkert allerede tjekket ;-).

  SvarSlet
 15. Tillykke med ro og fred til at finde ud af, hvad du kan og magter. Og tro mig, det er altså slet ikke slemt, at være på pension, HVIS det viser sig, at sådan skal set forblive. Den skal du også lige huske!Det er ikke et nederlag. Husk det er et nederlag ikke at passe på dig.

  SvarSlet
 16. @Annika - Tak skal du ha', jeg håber at det giver ro i en fart.

  @Morfar - Jow da, det skal det bestemt!

  @Anette - Tak skal du ha', også fra Max. Kram

  @Mette b - Tak, jeg er også selv lettet over hvor glat det er gået. Det er vel nok også en barsk situation du er i nu. Jeg håber at du bliver indstillet til pension! Kronisk depression er også min følgesvend. Jeg krydser fingre for dig! God karma herfra. Kram

  @Kære Vibeke - Ja, det er faktisk dejligt at det er på plads nu. Vi har også fået styr på udregningerne og det hele. Jeg har igen været heldig og fået den sødeste sagsbehandler i pensionsafdelingen der tog hånd om det hele :-) Knus

  SvarSlet
 17. @Pernille - Tak, jeg er også glad for at det er på plads. Min nye helt fantastiske sagsbehandler tog heldigvis straks hånd om det hele :-) Knus

  @Hanne - Tak, jeg kan langsomt mærke roen brede sig. Nu vil jeg vente 1-2 år og så forsøge mig med et flexjob igen. Økonomien er der heldigvis styr på nu. Alle de bekymringer for ingenting :-) Tak, det er jeg glad for. Knus

  @Kirsten - Tak skal du ha' :-)

  @Fie - Tak skal du ha', nu kan jeg slappe af. Det er heldigvis kompetente folk der har taget hånd om alle detaljerne. Så nu er der kun tilbage at affinde mig med det hele :-)

  @Fru Kjeldsen - Tusind tak, skal du ha'. Det skal nok gå alt sammen, vi må bare spænde livremmen godt ind. Jeg kan godt mærke at det er en down-periode, heldigvis har jeg min terapigruppe og mit netværk som er guld værd. Det er dejligt med feedback fra dig som jo selv har været turen igennem. Kram

  SvarSlet
 18. @Zette - Tak skal du ha' :-) Cool, jeg har lige et par ting at spørge om. Tak.

  @Kære Marianne - Tak skal du ha', det er pænt sagt. Jeg håber også at det bliver godt. Jeg er glad for at bogen falder i jeres smag :-) Kram

  @Stinne - Tusind tak skal til jer begge. Jeg håber bestemt også at jeg får mere overskud nu :-) Der er snart en mail på vej til dig!

  @Bente - Tak skal du ha'. Jeg er så lettet over at ha' fået den 'rigtige' sagsbehandler. Hun fik lige tjek på det hele og manet alle mine bekymringer i jorden :-)

  @Deborah - Tak skal du ha'. Det er vigtigt at huske at det ikke behøver at være en permanent løsning.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...