tirsdag den 12. januar 2010

Status over 2009...

Det kniber i den grad med skeerne, så alt går langsommere i de her dage. Julen og nytåret kostede kræfter og madforgiftningen spøger stadig. Argh, det er næsten ikke til at holde ud. Men jeg er heldigvis ved at være mentalt ovenpå igen, det er det fysiske der halter langt bagefter. 

2009 blev året hvor jeg for alvor kom ud af min skal. Efter manges års slagsmål med depression, OCD, angst og socialforbi fik jeg endelig mod på at træde ud i livet og tage kontakt til andre mennesker. En kold januar nat sad jeg og læste 'Newyorkerbyheart' og så en knap oppe i hjørnet hvor der stod 'Opret blog'. Jeg klikkede - og vupti, så flyttede jeg ind i blogland. Sendte straks Birthe en mail og takkede for inspirationen. Siden er det blevet til en masse gode mails og hele 3 hyggelige møder IRL. Håber at 2010 byder på mange flere af begge slags. Jeg vil meget gerne skrive noget mere om bloggen og hvad den har betydet for mig gastronomisk, men det bliver først i forbindelse med 1 års fødselsdagen d 30/1. 

Jeg føler virkelig at jeg har erobret et lille stykke af verden. Her føler jeg mig for alvor hjemme. Det der startede som en lille dagbog over mine aktiviteter i køkkenet, tog en helt anden drejning og blev pludselig et springbræt til et socialt liv uden lige. Først vovede jeg mig til blogtræf i København i marts - og tænk jeg døde ikke af det. Det gav blod på tanden og da den næste mulighed for et blogtræf i Vejle kom, sagde jeg straks ja. Først mødtes jeg med Signe inde i byen til frokost, så vi kunne se hinanden lidt an inden vi skulle følges til Vejle. Det var godt nok grænseoverskridende at skulle mødes 'alene' med en fremmed, men Signe gjorde lynhurtigt alt min tvivl til skamme. Kemien var rigtig god og det er blevet til mange rigtige dejlige møder i løbet af året. Vi fik et lift til Vejle med Vita, som jeg også bare holdt af fra første øjeblik (siden har jeg både mødt Vitas søde kone Dorte og deres dejlige skrubbe Erna Marie). Det blev til en dejlig dag i Vejle sammen med Marianne og Birthe. Og efter den tid tog det sociale fart på en helt fantastisk måde. Ud over mine dejlige veninder E og B, fik jeg pludselig flere end jeg kunne tælle på 2 hænder. Jeg fik kontakt til en kær, gammel veninde som jeg troede var tabt for altid. Fortiden fik baghjul og vi er begyndt på en frisk. Jeg er både glad og taknemmelig for at vi nu ses igen og at fortroligheden kom tilbage.  

Jeg læste på 'Anarkistens (ægte) Kogebog' at Sif ville holde en Konditorisøndag. Efter en kort betænkningstid meldte jeg mig til - og haps - så blev jeg en Kagedåse! Det er blevet til hele 5 kagetræf indtil nu og der kommer heldigvis flere. Og det er så her jeg må tørre en tåre af min kind mens jeg skriver. De kagedåser er den mest fantastiske flok veninder man kan ønske sig. (I ved hvem I er ☺) Vi er allesammen lidt pløk og har derfor en stor rummelighed og forståelse for hinanden. Det er allerede blevet til meget sjov, biografture, ekskursioner, middage, øl og snak. 

I efteråret udgav Sif sin første kogebog 'Anarkistens (ægte) Kagebog'. Det er en bagebog, fyldt med lækre kageopskrifter. Og tænk - hun har opkaldt en af kagerne efter mig. Det var et stort øjeblik for mig da jeg så det. Jeg sagde engang at det var min drøm at få en kage opkaldt efter mig. Og nu har jeg fået det! Den kan endda lånes på biblioteket, så lån den og bag mig ☺

2009 klar til at blive pillet ned. Jeg havde brug for overblik over hele året, så vi har haft 2 Mayland kalendere hængt op ved siden af hinanden i køkkenet. Det gør det nemmere at gøre status over begivenhederne.

Mad: Besøg på Malling & Schmidt. Sushi galore. Ikke mindre end 2 ænder og 19 røde bøffer. Kager i utrolige mængder og en syndflod af Kusmi-te.

Musik: Roskildefestival hvor jeg hørte bla Faith No More og Nine Inch Nails. Tori Amos koncert i Operaen sammen med Vita. Og Nephew på Train. Hvor heldig kan man være at høre alle sine favorit musikere på et år?

Biograffilm: Klassen, Twilight, Revolutionary Road, Milk, He's just not that into you, Mænd der hader kvinder, Star Trek, Slumdog Millionaire, Kærestesorger, Fri os fra det onde, Mammut, Antichrist, The Wrestler, Drag me to hell, Engle og Dæmoner, Coraline, Ice Age 3, Harry Potter og Halvblodsprinsen, Brudte favntag, Pigen der legede med ilden, Taking Woodstock, Zombieland, Julie & Julia, Jennifers Body, New Moon, Luftkastellet der blev sprængt og The Imaginarium of Doctor Parnassus.

I år skulle der ske noget andet. Der blev indkøbt en kalender med lidt mere spræl i + en lille til tasken.

Jeg glæder mig til at se hvad året bringer af spændende ting og sager. Livet som førtidspensionist venter jo lige om hjørnet. Nu da jeg er ved at vænne mig til tanken er jeg begyndt at glæde mig lidt. Selv om det bliver noget af en mental omvæltning, giver det forhåbentligt det ustressede liv jeg har brug for. Bring it on 2010 - jeg er klar! 

7 kommentarer:

 1. Med den udvikling du har taget, så kan det kun blive et rigtig godt år.
  Der er godt nok lidt kameler du skal sluge (pension), men når det er gjort, så tror jeg du hitter på rigtig meget.

  Ønsker dig et lykkebringende 2010!
  Knus Kari

  SvarSlet
 2. jeg ønsker dig et fantastisk 2010 og jeg vil HELT sikkert prøve at bage dig :-) helt sikkert...

  SvarSlet
 3. Kære Malou

  Wouw, for et år. Det er da helt fantastisk, hvad denne verden har bragt dig.
  Jeg ser frem til at møde dig (og jeg kan love dig, at jeg allerede nu har kriller i maven).
  Glæder mig til at følge bloggen i 2010.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. Uh, "bag mig". Lyder næsten for fristende til at man kan lade være... :-)
  2010 bliver godt - bare den fine kalender hiver det en god tand opad!!!

  SvarSlet
 5. Den her blogverden ER bare fantastisk! Intet mindre :)

  Jeg ønsker dig et fremragende år 2010, det kan kun blive godt!

  SvarSlet
 6. Tillykke med dit 2009 Malou! Det har virkelig været et omvæltningens og grænseoverskridelsernes år for dig. På den gode måde.
  Hatten af for at du i den grad er trådt ud af din komfortzone og hurra for at du har haft alle de positive oplevelser, der forhåbentlig betyder, at du også i 2010 vil kunne høste den ene gode oplevelse efter den anden.


  Og jeg siger som de andre - "bag mig!" er da en opfordring man dårligt kan sidde overhørigt :-)

  SvarSlet
 7. Tusind tak for alle de søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...