tirsdag den 26. januar 2010

Siffoladens Sweet Potato Pie...

Oh la la, jeg har bagt en kage i dag. Well, en tærte er det jo. Signe kommer forbi med sin syge computer i morgen for at se om Dr Max kan kurere den. Hun bliver til en kop te og jeg vil gerne byde på et eller andet til. Jeg var taget ned for at rode efter nogle økologiske kiks eller småkager i Føtex, da jeg pludselig faldt over en bakke søde kartofler. Oh yes, det satte søde (no pun intended) minder i gang. Til en Konditoridag havde Sif disket op med en fortryllende Sweet potato pie og sådan en fik jeg straks lyst til at prøve kræfter med. 

De søde kartofler (6 stk) vaskes og prikkes inden de pakkes ind i folie. 

Jeg pakkede dem ind 2 og 2. De fik derefter ca 35 minutter ved 200°C. Lad dem ligge lidt inden de pakkes ud og flækkes. 

Skrab den møre indmad ud af skrællen med en ske eller et kuglejern. 

Og så er tærtefyldet lige til at blande sammen. Tag en stavblender og *wroom wroom* kartoflerne til det er en fin puré. Tilsæt 175 g brun farin, 2 æg, 1 dl fløde og 1 tsk vanillesukker. Sif foreslår i kagebogen at man også kan tilsætte stødte krydderier, så det gjorde jeg. 1 tak kanel, 1 tak kardemomme og 2 tsk ingefær. 

Opskriften foreskriver en tærtebund af mørdej. Det havde jeg desværre ikke kræfter til i dag, så det blev til en tærtebund jeg.....øh....fandt. *afledningsmanøvre* Se, se - er det ikke Evard der går derovre? Og vi haster videre: Fyldet hældes i tærten (24 cm) og bages i ca 1 time ved 200°C. Den skal kun lige være sat i midten, men må faktisk godt være lidt mævret. 

Jeg var ved at savle en sø mens den bagte. Nøj, hvor det duftede godt. Den fik 48 minutter, så var den som jeg ville ha' den.

Selv om den først er til i morgen blev jeg nødt til at skære et stykke da den var kølet af. Ellers kunne jeg jo ikke blogge det her indlæg vel! Og sæt nu den smagte ganske forfærdelig - det kunne jeg ikke byde Signe. 

Åh ja, det var bestemt en lækkerbid at slutte dagen af med. Og så med et stort glas koldt mælk. Den kan jeg heldigvis godt være bekendt at servere i morgen. Og det bliver med en klat letpisket fløde. Nemlig.

Og så har alle mine bekymringer om Hells Kitchen været forgæves. Der var kommet svar for længst om at jeg stod på listen over publikummer - og ikke nok med det - jeg må tage min skønne søster med. Mailen var bare landet i spamfilteret hos gmail. Nu afventer jeg bare en mail fra produktionsselvskabet med detaljerne. Glæder mig til at se både det indvendige at et tv-studie, selve programmet og mange af de madbloggere jeg enten har mødt i blogland, på FB eller IRL. Det skal nok blive en ordentlig en på opleveren ☺ 

4 kommentarer:

 1. Nøj, hvor jeg glæder mig - som altid til lidt tid i dit skønne selskab, men også til et gensyn med den labre kage :-)

  SvarSlet
 2. årh!

  Den skal laves, det skal den altså damn den var god! og din ser virkelig lækker ud *suk*

  SvarSlet
 3. Mmm - spændende! Det er også et løfte til mig selv - at prøve at lave noget med søde kartofler en dag! God idé til en kage :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har netop tærten i ovnen nu, den dufter fantastisk.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...