mandag den 25. januar 2010

Kassedame og kagedåse for the win!...

I dag stavrede jeg ud i køkkenet. Træt af toast, suppe og take-out. Nu skulle der rodes lidt i kasserne efter nogle grøntsager. Jeg fik kun en lille kasse i fredags, så den skulle være til at komme igennem. På fredag kommer der ingen kasser, jeg har meldt ferie. Og det er der verdens bedste grund til: min søster kommer nemlig på fredag. Så står den på søsterboble i en lille uges tid. Først hygger vi her i weekenden (med sushi og Osse buko) og søndag kører vi så hjem til hende i Herlev. Så for hun først et par barnefri dage her sammen med storesøster og så får jeg et nogle dage derovre sammen med min lille niece. Fuldstændig fantastisk plan! 

Jeg gravede først en fennikelknold frem. Der var ikke rigtig nogen plan til at starte med, det skulle bare blive til noget salat-agtigt som jeg kunne spise til en toast. Først skar jeg fenniklen i meget fine skiver og smed den i mikroovnen i 2 minutter til den var sprødmør. 

Der var nogle fine cocktailtomater med i fredags. De stod bare og duftede af sommer i køkkenet. Her om vinteren er det en gave at få modne økologiske tomater. Bare farven gør mig glad. 

Halvdelen af den dampede fennikel blev lagt på et fad. I køleskabet fandt jeg en dusk persille, som jeg smed i minihakkeren sammen med citronsaft, olivenolie og salt.  

Persille/citronblandingen blev vendt i den resterende fennikel og 5 tomater i skiver. Salaten blev pyntet med den fintsnittede fennikeltop.  

En pludselig indskydelse fik mig til at lave et helt måltid ud af salaten. Toasten blev droppet og en dåse tun blev fundet i gemmeren og drænet. Det blev bare en super lækker aftensmad. En anden gang vil jeg nok koge en håndfuld speltkerner og komme i som ekstra fyld. Uh, kikærter ville heller ikke være dårligt.

I dag er det Siffoladens fødselsdag. Hun holdt konditoridag + fødselsdag for alle kagedåserne sidste lørdag. Der er billeder af kagebordet her

Og se lige: hun havde bagt en 'Klidmostertærte'. 

Det hele var som altid superlækkert, men den her står jo mit hjerte (læs: og mave) ganske nær. 

6 kommentarer:

 1. Lækker mad og vidunderlig kage.

  SvarSlet
 2. Årh hvad hvor ser den salat god ud :-)) Og den Tærte kan man da kun drømmes sødt om -s-

  SvarSlet
 3. Mmm hvor ser den mazarinkage dog fantastisk lækker ud! Har du mon opskriften på den?? :)

  SvarSlet
 4. Miri - Tak :-)

  Vibeke - Tak, den var bare et hit. Det er min ynglingskage i hele verden :-D

  Signe - Sagde den labre dame ;-)

  Eva og Alex - Tak :-)

  Sofie Maria - Den er bare SÅ god. Den er fra Anarkistens (ægte) Bagebog. Du kan købe den på hendes blog :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...