søndag den 10. januar 2010

100...

Så nåede jeg de magiske 100 faste læsere (101 i skrivende stund faktisk). Det vil jeg gerne fejre med en lille give-away og dele ud af nogen af mine personlige favorit-lækkerier.  

Selvfølge skal der være lidt mundgodt. Først en plade hvid chokolade med den skønneste vaniliesmag, yderst behagelig men vanedannende (undskyld). En bøtte af, efter min mening, verdens bedste glutenfri lakridser fra Johan Bülow. Læs mere om dem her.  

Disse 12 små bøtter fra Rice bliver hurtigt totalt uundværlige i køkkenet. Jeg bruger mine til alt muligt: til at fryse fløderester, andefedt og krydderurter - til at uddele smagsprøver i, låne lidt 'et eller andet' med hjem eller til at gemme godbidder i. De er madpakkens bedste ven: til oliven og syltede sager, til salatdressing, hummus eller tunsalat - slut med sjappede madpakker!. Nu er jeg jo bare en simpel køkkennørd, men mon ikke også de har 100 andre anvendelsesmuligheder udenfor køkkenet? (Tak til Line for at introducere mig for dem).

For at få fingre i de dejlige sager, skal du skrive en kommentar og evt komme med et forslag til kommende blogindlæg. Nu banker førtidspensionen jo på døren og det ville være dejligt med et projekt at kunne kaste sig over. Jeg har allerede indkøbt nogle materialer så jeg kan lege lidt med molekylær gastronomi. Men hvad kunne du tænke dig at jeg skulle lave?   

Det er ikke noget krav at nævne give-awayen nogen steder eller at du tilmelder dig som fast læser. Men det ville da være hyggeligt hvis du gjorde ☺

Jeg trækker en vinder mandag d 18/1 kl 18.01

59 kommentarer:

 1. Lækkert! Jeg håber du er blevet mere frisk end sidst vi hørte fra dig?

  Mht fremtidige projekter:
  - Tema-menuer (fransk, italiensk osv)
  - Bisque!(skaldyr-, hummer- osv) Jeg drømmer selv om at lave bisque fra bunden, men det er som om jeg ikke helt tør gå i gang.

  Håber jeg vinder :) :)

  Hilsen Astrid W.

  SvarSlet
 2. Tillykke med de mange læsere :-)
  Fine sager du deler ud af - jeg vil meget gerne prøve lykke.
  Ideer...Måske temaer; F.eks desserter !

  SvarSlet
 3. For at udfordre dig selv - noget mere med bagning???
  Tillykke med de mange læsere.
  Knus S

  SvarSlet
 4. mmh det skal jeg da lige deltage i når det er sådan nogle lækre ting ! og mht førtidpension så må jeg lige sige at måske ser det sort ud nu at du ikke skal arbejde, men engang bliver du glad for det (taler er erfaring, har den selv), du bliver langt mindre stresset og kan nemmere gøre som det passer din krop.

  og du virker kreativ så du kunne da begynde på strik/hækling/syning. der findes en masse nybegynder ting som altså ikke er så nybegynderagtige :)

  SvarSlet
 5. Kære Malou

  Jeg håber, at du har det bedre og at du kan mærke, at det går fremad.
  Og forhåbentligt er sushimareridtet kommet lidt på afstand:o(

  Tillykke med de 100! Sikke dog nogle dejlige ting, du giver væk.
  Jeg må vist hellere komme med en idé.

  Hvad med noget med nogle basis-teknikker/fif fra din madverden. Eller franske grundteknikker/grundopskrifter ...
  Måske hen i retning af Julia Childs-verden. (Har endnu ikke set filken - skam på mig!)
  Må du have en dejlig søndag.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 6. Til lykke med alle læserne, har jo kigget med et stykke tid. OG det er altid en fornøjelse!
  Jeg synes også temaer er en fin ide.
  Vil gerne deltage i spillet.

  SvarSlet
 7. Den giveaway må jeg være med i! Det var dog nogle ualmindelig lækre ting, du disker op med :)

  Jeg mener også, at temaer må være sagen - og som Signe skriver; bagning.

  SvarSlet
 8. Yay - tillykke! :-)
  Ideer - hvad med fiskeretter, farserede ting, grillretter (hvis I har adgang til grill?), langtidsmarinerede retter eller retter med diverse former for bønner?

  SvarSlet
 9. Hejsa.
  Dejligt med en stor flok læsere jo :) Jeg vil rigtig gerne prøve lykken da!! Elsker alt fra Rice og lækkerier får man vel aldrig nok af :o)
  Jeg jubler når der er en lækker dessertopskrift at hente - det er der jeg leger mest nemlig...
  Kh Kvium

  SvarSlet
 10. Jamen tillykke med de 100, og så vil jeg da også gerne være med i din fine give away.
  Jeg synes at supper skulle være temaet, i disse kolde vinter dage, er der ikke noget bedre end en varm suppe..Evt. supper som man lavede dem i gamle dage.
  Knus Irene

  SvarSlet
 11. Nu har jeg fulgt lidt med på sidelinien, her gennem julen og synes du har en rigtig flot blog med mange gode ideer og fantastiske billeder... Hvis der skulle komme nogle forslag fra mig af, så var det flere opskrifter på alt det lækkeri du laver. :) Måske ikke dagligt, for det kan godt blive en stor omgang, men du kunne måske lave en ugentlig blog hvor der hver uge var et eller andet bestemt. Fx en ting med fisk, en ting med kød og en form for kage/dessert/lign. Så ville det heller ikke være et krav at du skulle stå og lave det hele samme dag, men du kunne evt. gemme nogle ting til kommende uger. :)

  SvarSlet
 12. Tillykke med alle dine læsere, det er nogle dejlige ting at du vil dele ud af.

  Ja jeg syntes din blog er fin og inspirerende, så hvad skulle du finde på ??? måske noget med nogle tema uger, eller også noget med hvordan man kan lave noget festligt uden at det koster en krig :)

  Knus og dejlig dag

  SvarSlet
 13. Tillykke med det ene og det andet, så et kommende blogindlæg må og skal da handle om et bryllup - altså.

  God søndag.

  SvarSlet
 14. Jeg må da være med det er nogle fine præmier.
  En ide kunne måske være grønt tilbehør, der kunne jeg godt nogen gange bruge noget inspiration.
  Bare jeg vinder.
  Hilsen Maria

  SvarSlet
 15. Uhh, jeg meldte mig med det samme som læser og blev læser nr. 96.. Jeg har vel læst med i godt og vel 7 mdr. så det var vel også på tide jeg blev FASTlæser:-)

  Elsker din blog og har jo prøvet at få en af dine gode give væk gaver. og opskriften på Dig blev prøvet med det samme.

  Jeg syntes klart at et fremtidigt projekt skulle være noget med Tapas. I alle afskygninger.

  Knus
  heidi

  SvarSlet
 16. Jeg er selv på førtidspension for fibromyalgi og tænker hver dag på, hvor dejligt det ville være at skulle på arbejde. Men når det ikke er muligt, glæder jeg mig over at kunne få den hjælp økonomisk.Jeg synes du er meget kreativ..bare fortsæt i det gode spor. Mvh Birgit

  SvarSlet
 17. Sikke nogle gode sager :) Du har jo i forvejen en vildt inspirerende blog med alt mellem himmel og jord. hvad med dip'er, dressinger og marinader med nye og spændende råvarer. f.eks. vanilla til kød :)Elsker jo som sagt også de bittesmå bøtter der er fast inventar i min madkasse.

  SvarSlet
 18. Hjertlig tillykke med de 100 ;)

  jeg stemmer helt klart for flere salater.. du formår at få det til at se SÅ lækkert ud, men feta,bønner og andre lækre ting. jeg finder meget inspiration på din blog. det er faktisk lørg mht salater : jeg går slavisk efter opskriften!! for jeg vil så gerne blive bedre til dem..og ikke mindst finde een som manden kan lide (den kræsenpind)

  tak for en god blog

  knus Lene

  SvarSlet
 19. Tillykke med de 100 læsere :) (og forestående bryllup??)

  Elsker at følge med her på bloggen, du laver de lækreste ting!
  Jeg synes det kunne være fedt med et asiatisk tema. Uhhhhm.

  Kh Betina

  SvarSlet
 20. Så prøver jeg også at deltage - det er nogle fine præmier du uddeler :-)

  Først og fremmest tak for en inspirerende blog, med både gode billeder, og gode historier - også om andet end mad.

  Hvis jeg skulle komme med forslag til et emne, så er der ingen tvivl - jeg foreslår indisk mad, som er min favorit for tiden. Jeg må indrømme at jeg ved ikke om det er noget du har gjort i før, men hvis ikke, så kunne det jo passende være nu, hvis det ellers er noget du kan lide :-)

  Hilsen
  Heidi

  SvarSlet
 21. Kan kun holde med dig i Bülows lakrids (så er det at min sjæl siger at jeg er stolt Bornholmer)... Har dog kun smagt versionen med Chili - hot hot hot :D

  Følger spændt med i din blog.
  Er altid rart med god inspiration på mange punkter.

  SvarSlet
 22. Kære Malou!

  Tillykke! :-)

  Jeg synes I skal spise mere fisk ;-) - og ost i forskellige former......
  - også at bruge lakridspulver i den almindelige madlavning (ikke desserter, konfekt osv.)

  Held og lykke med dit projekt :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 23. Tillykke med de mange faste læsere - jeg glæder mig hver gang, jeg kan se, at du har nyt på bloggen.
  Sikke skønne ting du udlodder - det vil være dejligt at være med i lodtrækningen.
  Nye ideer....hmmm..tænke tænke..slowfood, eller noget med 1 ret første dag og brug resten til en anden ret næste dag. Gerne noget nemt, når man kommer hjem fra job. Salater er altid velkomne.

  Håber, du er kommet dig efter sushien.
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 24. Hej Klidmoster.

  Vil da også meget gerne være med i lodtrækning om de dejlige ting. Din blog er en fantastisk inspiration i hverdagen, og dine julefrokostopskrifter var min bibel i december. For første gang turde jeg lave sylte selv - og den blev supergod og ikke fersk!!!
  Nå, mht. temaer kunne det være noget med restemad - at få mest muligt ud af lidt. Eller noget om anvendelse af krydderier/krydderurter: hvad giver et pift, hvad passer sammen med hvilke kødarter eller lignende.
  Mange tak for dit store blog-arbejde.

  SvarSlet
 25. Jeg kunne godt tænke mig du lavede nogle flere dressinger/dip, for jeg synes det svært at undvære noget at dyppe i, men sauce hører sig altså ikke til hvis man gerne vil være lidt sund:)
  Du har tidligere lavet nogle spændende nogen jeg har hentet god inspiration i...

  SvarSlet
 26. Tillykke med de 100 faste læser, nu 103 ,-) Og med det kommende bryllup...

  Ideer, ja sjovt nok så sidder vi i dag søndag, og diskuterer tilbehør til hvad man kalder nytårtorsk. Vi har nemlig lige fået foræret en hel pose, andet problem med den torsk er, at jeg er en "torsk" til at filiterer fisk, så tips og triks.. og så læst jeg at en sagde supper... supper og simremad på denne årstid ville være skønt...

  Hygge fra Betina

  SvarSlet
 27. Hej!

  Mange tak for en rigtig fin blog :o)

  Jeg vil ligesom en anden foreslå mere bagning (gerne avanceret med surdej) og så er chokolade jo altid et hit (f.eks. testsmagning af forskellige kvalitetsbarer/fyldte chokolader)!

  Keep up the good work!

  SvarSlet
 28. Weeeee åårh hvad .... De der små bøtter er da bare for fede. Og uhmmm hvidchokolade og lakrids... kan det blive bedre ?!! Jeg syntes tapas er en fantastisk ide. Eller salater med rodfrugter. Hilsen Vibeke

  SvarSlet
 29. Uhm - dem kunne jeg godt tænke mig at smage !

  Mit forslag:

  Budget-mad. Mindre spild-mad. Altså noget med at bruge årstidens ingredienser, og måske noget, hvor "resterne" eller de tiloversblevne ingredienser kan bruges dagen efter. Noget, der økonomisk ikke trækker tænder ud.

  SvarSlet
 30. Kære Malou
  Hjertelig tillykke med de mange faste læsere!
  Glæder mig til at se hvad du finder på!
  Pas nu på, at du ikke går hen og "binder" dig til for meget, for så kan det nemt ende med, at bloggen bliver en pine, i stedet for en glæde!
  Kærligst
  Vibeke

  SvarSlet
 31. Tillykke med de mange læsere og TAK for alle de dejlige opskrifter og skønne ting du deler. Jeg er ingen ørn i et køkken men jeg forstår ting som du skriver meget bedre end opskrifter i fancy blade og sådan noget så jeg er en ivrig bruger af dine ting.
  jeg har ikke læst alle kommentarer igennem men jeg tænker på om marinader, dips, noget mere om sushi, og italiensk mad kunne være lækkert...

  SvarSlet
 32. du har da forlængst passeret de 100 - hvad med os der følger dig via vores rss-readers? Mere lam!
  - og tak for god madlir

  SvarSlet
 33. Tillykke med de 103 faste læsere !

  Indrømmer blankt at jeg har siddet og savlet hver gang jeg har været forbi din blog her i julen !!!

  Du kan jo alt med mad !

  Tænkte om du kunne finde på at kaste dig over at lave is, både den gode fede og så nogle lidt mere slankevenlige, men med god smag ?

  Glæder mig til at forsat følge dig

  SvarSlet
 34. Uhm lækre sager - jeg besøger dagligt din fine madblog, men har vist ikke kommenteret før. Som tema kunne jeg foreslå "Mad, der gør glad" altså noget af det, du er allermest glad for at lave og spise - det kan da ikke undgå at inspirere dine trofaste læsere.
  Tak for gode læseoplevelser her på bloggen.

  SvarSlet
 35. Aarhh! Chili lakridsen fra Bülow er min top-top favorit lakrids! Men hvorfor, hvorfor spørger jeg, skal bøtterne være så små?

  SvarSlet
 36. Hej klidmoster

  Tillykke med de 100! Er sikker på, at der er mange flere der følger dig, uden at give sig til kende. Så vidt jeg husker, er du også modstander af at smide mad ud. Det kunne være fedt, hvis du kunne vise os, hvordan du får brugt fx dine kasser fra aarstiderne.com. Jeg bestilte dem engang, men synes ikke jeg fik brugt grøntsagerne, da vi kun er to. I disse klima- og finanskrisetider er der jo idé i at bruge sine varer fuldt ud.

  Venlig hilsen

  Stine

  SvarSlet
 37. Tillykke med de mange læsere! Det er så flot!

  Det ville være dejligt hvis du kom med et fisketema. Jeg tror mange danskere har problemer med at gøre fisk lækkert, så lidt inspiration ville være dejligt!

  Hilsen Anne

  SvarSlet
 38. Pick me, pick me, pick me... hvis du er heldig så kommer jeg selv og henter min præmie ;o)

  Jeg har ikke rigtig ideer til fremtidige projekter og dog, for kunne det ikke være spændende at gå på opdagelse i forskellige køkkener (cajun uge, japansk uge, marokansk uge, argentinsk uge osv)

  SvarSlet
 39. Jeg er fast læser, men er bare ikke registreret :)

  Hvis jeg havde tid og overskud ville jeg vildt gerne prøve at lave min egen ost. Man kan købe et hjemmeosteri, og så kan man fx selv lave feta og flødeost og....
  Men det med molekylær gastronomi ville jeg også vildt gerne prøve.


  http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/komplet-hjemmeosteri-179p.html

  SvarSlet
 40. Jeg melder mig også på banen som fast ikke-registreret læser. Tak for en god blog.
  Synes det er rigtig fedt du spørger dine læsere, hvad de synes der kunne være spændende du lavede - respekt.

  Jeg har tænkt over at det kunne være fedt hvis du havde et tema omkring småretter/tapas/forretter - kært barn har mange navne.

  Og ellers synes jeg det ville være fedt hvis du lavede et tag eller tema, der gik på vært/værtindegaver - altså hjemmelavede spiselige gaver.

  Håber du har fået det bedre.

  SvarSlet
 41. Allerførst... tillykke med de 100 faste registrerede læsere :) - som jeg nu ser, er blevet til 103!!! Er dog ret sikker på, at endnu flere læser med.

  Dette er en god lejlighed til at rose dig for din blog. Elsker at følge med, du laver så mange super lækre ting! At blive fast læser i 2009 var et af mine gode valg.

  Jeg håber, at du er ved at komme dig ovenpå jul og nytår. Det kan jo tage lidt tid. Jeg kan selv slet ikke finde ud af at komme igang med at blogge - har så dårlig samvittighed over at jeg "bare" følger med.

  Sikke nogle skønne ting du vil dele ud af. Håber at du kan bruge bare en enkelt af mine idéer - det vil være en ære, at have været med til at "forme" et af dine indlæg :-

  Idéer til fremtidige blogindlæg kunne være:
  - nye spændende og anderledes smagssammensætninger
  - tapas
  - salater
  - fisk
  - og af helt egoistiske årsager kunne det være fantastisk, hvis du kunne/ville sætte hovedet i blød for et par tomatfrie retter, som under normale omstændigheder ville indeholde tomat.
  - Og så måske lækre retter tilberedt i stegeso (både moderne og retro).

  Mange hilsner fra Eva

  SvarSlet
 42. Tillykke med læsere nr 100. Det var da dejligt.

  Mht tema vil det være dejligt at læse/lære om indisk mad samt "kokke"mad som vi almindelige kan finde ud af..altså extra lækkert, flot præsenteret "hverdagsmad"

  SvarSlet
 43. Det er også en dejlig blog du har, så jeg kan godt forstå dit antal af faste læsere stiger!!

  Inspiration kunne være temaer som mad fra forskellige lande :0)

  Hilsen Lisa

  SvarSlet
 44. Tillykke med at læsermålet er nået :-)
  Jeg tænker lande-/verdensdels-temaer. Fx synes jeg, jeg ser for få opskrifter på afrikansk mad. Jeg spiste en overgang en del etiopisk take away, men restauranten er blevet erstattet af en mexicansk :-( Ikke at det ikke smager godt også, bevares, der er bare så mange af dem og så få afrikanske.
  Men sådan et globalt tema, hvor man tages med på en kulinarisk rejse rundt i verden, det ville ikke være så dårligt - synes jeg :-)

  SvarSlet
 45. Uhh.. Tillykke med de mange faste læsere - jeg er også en af dem, selvom jeg ikke er registreret, for får det ikke brugt det der. Jeg kan godt selv huske hvilke blogge jeg gerne vil besøge nemlig.
  Ide: anderledes salater/grøntsagsretter. Er studerende, men med mindre overskud af tid, så bruger ofte dine retter som inspiration (her i weekenden blev den første posekylling lavet), og jeg elsker de ting, hvor man nærmest har hele måltidet på en gang. SÅ nemt når man ikke har så stort et køkken, og meget mere overskueligt, end mange forskellige ting. - Igen f.eks. poekyllingen og dine linsesalater :)
  Mvh Cathrine

  SvarSlet
 46. Sikke fine lækkerier du har som give away og tillykke med de mange læsere!
  Jeg er også stor fan af de lakridser.
  Og så skal jeg da lige finde ud af hvordan jeg får mig tilmeldt som fast læser. Det tæller ikke hvis du er på min googlereader, vel?

  SvarSlet
 47. Molekylær gastronomi - det aner jeg tæt på ingenting om. Så det kunne jeg da rigtig godt tænke mig, at du skrev et indlæg om ;-)

  Og tillykke med alle læserne - det kører bare!

  SvarSlet
 48. Hej
  Jeg har også fulgt med i et stykke tid, og bl.a lavet dine lakridstrøfler... muums :)

  Det er sørme svært at komme med nye ideer, jeg havde noget med bønner/linser og noget med salater men begge dele er nu nævnt..

  Jeg har en søn på snart 20, der er flyttet hjemmefra for 1 1/2 år siden. Han har altid interesseret sig for mad, og stod så igår over moar´s kødgryder og sagde... "åhh bare jeg var lige så god som dig, jeg mangler inspiration" så mit bud som ikke er nævnt endnu, må være - mad for fattigrøve, både de unge og os andre :)

  Men ellers fortsæt som du plejer, det er altid spændende at kigge herind :)
  - og selvfølgelig skal jeg da vinde en af dine lækre præmier, jeg har jo føselsdag, dagen efter din udtrækning ;)

  Ciao Anita

  SvarSlet
 49. Du har en dejlig blog fordi den har så meget personlighed og du skriver så det er værd at læse. Så jeg ønsker mig mest bare mere af det hele.
  Og når det nu er tilladt at ønske sig noget specifikt, så hvad med noget hjemmelavet sushi og et japan-tema.
  Og tillykke

  SvarSlet
 50. Hej Malou. Jeg har tagget dig i en blog-leg. Fordi jeg ved du sidder der og keder dig foran skærmen og slet ikke har nogen feeds at kigge på... og noget! ;-P

  Spring på hvis du føler for det. Det er lige tilpas gak!

  Ses i morgen! ♥

  SvarSlet
 51. Jeg er sikker på den chokolade vil være balsom på såret fra den visdomstand der ligger og raller hos tandlægen. ;-)

  Nå, spøg til side. Tillykke med at have rundet de 100. Det er dig vel fortjent. For man skal da sørge for at være fodret af, når man kommer forbi.

  Nu har jeg en veninde med gluten allergi og tænker noget med tema ud i glutenfri. Eller hvad med noget med mad fra andre kulturer...

  Men ellers bare keep up the good work, og stress dig ikke for meget.

  SvarSlet
 52. Lækre ting du giver væk!!
  Jeg kunne bruge opskrifter/ideér til gæstemiddage med 2-3 retter, sat sammen så de passer til at følge efter hinanden. Tak for bloggen.

  SvarSlet
 53. Tillykke med de faste læsere. Nu har jeg snart læst din blog i ret mange måneder :)
  - og ikke mindst lækker lækker lakrids!! Lakrids jeg kunne leve af døgnet rundt, men desværre er det jo dyrt for en studerende som mig :)
  Må jeg foreslå hjemmelavet sushi?? Nu du er så glad for det, kunne det være meget rart at se en lille udførlig guide i hvordan man gør. Har aldrig rigtig 'turde' gå i krig med det selv. Det andet forslag kunne være sydstatsmad, rigtig gedign amerikansk mad. Stærkt inspireret af True Blood selvfølgelig! :)
  God tirsdag til dig

  Kit

  SvarSlet
 54. Hejsa.
  Jeg læser dig også tit, med stor fornøjelse.
  Alle forslagene er jo fine, molekylær madlavning lyder spændende.
  Har hørt så meget om de fem smagsvarianter men skal forsøge at få puttet sammen i sine madkreationer, men kan ikke rigtig finde ud af den sidste, Umami.
  Måske en mulighed?
  Tak for en inspirernde blog!
  Med venlig hilsen Marianne

  SvarSlet
 55. Tillykke med de mange læsere!

  Jeg kunne godt tænke mig nogle bud på sammensatte menuer - fx hovedret og dessert, som passede sammen.

  SvarSlet
 56. Sikke en lækker give away, jeg er helt sikkert med :)

  SvarSlet
 57. Mmmm, gode sager :oP
  Tillykke med de faste - de er helt fortjent!
  Jeg kunne godt bruge nogle spændende forslag til Tapas og så spøger ideen om vanille-sorbet, i min mentale kulisse....

  SvarSlet
 58. Uhmmm... de lakridser ville da passe fantastisk i en engelsk postkasse...
  Mht fremtidige projekter, saa stemmer jeg paa noget om 70ernes mikromakro mad. :)

  SvarSlet
 59. Jeg ville elske at du skrev noget om comfort food, trøstemad eller feel-good-mad.
  Hvad spiser du selv, når du trænger til et eller andet?

  Boksene ville passe fint til mig...

  Lene

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...