onsdag den 2. december 2009

Lakridstrøfler II...

Dagens høst fra pakkekalenderen er en pose hvid chokolade. Det her er bare den bedste pakkekalender NOGENSINDE! Det er jo det pureste guf so far. Det bliver spændende at se hvad der dukker frem som dagene går. 

Jeg er fuldstændig pjattet med hvid chokolade. Der findes meget på markedet, men det er ikke ret meget at det der er værd at spise. Det meste er fyldt med palmefedt og vaniljearoma. Men der er heldigvis undtagelser. Mine favoritter er Valrhona og så det her fra Mølle Skovly. Det smelter behageligt i munden og smager at ægte vanilje. Det oplagte valg er at lave endnu en omgang hvide lakridstrøfler, så det gør jeg. Men det bliver i min nye opdaterede version. 

Sif har foræret mig en pakke aluforme, så denne gang ville jeg støbe trøflerne. Først smeltede jeg lidt mørk chokolade og kom lidt i bunden af hver form.  

Den hvide trøffelmasse laves af 100 g hakket hvid chokolade der overhældes med en kogende blanding af:  ½ dl fløde, 5 g flydende honning og ½ tsk lakridspulver. Rør den glat og kom den i en pose, når den er til at røre ved. Klip et lillebitte hjørne af posen og sprøjt trøffelmassen i formene. Der skal være ca 2 mm kant foroven.

Lad trøflerne sætte sig lidt inden det næste skridt. Hak derefter lidt mørk chokolade og smelt det over vandbad (eller i mikroovn).

Kom lidt smeltet chokolade oven på hver trøffel og lad den stivne lidt. Lav en blanding af 3 tsk mørk muscovado og 1 tsk lakridspulver. Inden chokoladen sætter stivner helt, drysses hver form med sukker/lakridsblandingen. 

Kom rigeligt på, det overskydende kan vippes af når trøflen er stivnet helt. 

Og så er det bare at udvise lidt viljestyrke og ikke bare kaste dem ind i hovedet. Jeg var jo nødt til at spise den her efter billedet var taget. Den stod jo bare der og frøs uden sin frakke. Men resten er sat væk og skal blive væk helt til på lørdag. *suk*  

I dag har jeg været på Skejby til kontrol og ved lægen for at få vaccination nr 2 mod flæskepesten. Og så har jeg prøvet en grænseoverskridende ting: at spise frokost alene på en restaurant. Jeg rystede lidt på hænderne og spildte soya ned at trøjen, så nervøs var jeg. 

Men det var alt besværet værd. Åh, hvor jeg elsker sushi.

21 kommentarer:

 1. Hej!

  Utrolig lækker sushi (og blog :D), men hvor er det fra??

  SvarSlet
 2. SMUK SMUK SMUK mad - der der trøfler.. wauw

  SvarSlet
 3. Uh, på restaurant alene (og så oven i købet tage billede af maden...) - du er da for vild.
  Der er jo faen til forskel på at smide en shawarma i hovedet og så ligefrem at sætte sig ved et bord solo!
  Flotte trøfler - fortryder mere og mere at jeg takkede nej (men vil selvfølgelig heller ikke stemples som årets værste mor!).

  SvarSlet
 4. Whau...Malou, både med slikke-rasen og spisen-alene :-)

  Ik' det aller aller aller bedste - at spise ude, og med sig selv.
  Det har jeg også gjort, men sgu kun af nød :-)
  Det bedste trick er, at se sig GODT OMKRING INDEN du sætter dig ned. Helst en vinduesplads med udsigt over hele lokalet ;-)

  Glæder mig endnu mere til at følge din blog her i december.

  SvarSlet
 5. Jeg tror det ender med, at jeg bliver nødt til at forsøge mig med lakridstrøfler, fåk hvor er de flotte.
  Ps. Hvilket knap skal man trykke på, for at få sådan en fin pakkekalender (ja joakim/jakob er ikke så opfindsom!)

  SvarSlet
 6. det er en virkelig smuk trøffel! virkelig flot :) er lakridssmagen meget skarp og dominerende, eller mere sådan krydret undertone?

  SvarSlet
 7. Jeg synes, det var meget ædelt af dig at æde den stakkels trøffel, der stod helt alene der på bordet og så betuttet ud ;-)

  Superlækker opskrift - den må jeg huske på!

  Og det der sushi er jo heller ikke så ringe endda... :-P

  SvarSlet
 8. Åhhh savle.. må vist lave de trøfler engang, for er den perfekte blanding - choko og lakrids..

  Din alene-spisning ser også godt ud.. mums.

  SvarSlet
 9. Sejt at du overvandt noget du var ræd for !
  Og de der trøfler fik altså mundvandet til at løbe!
  Og så er de jo ultra smukke at se på.

  SvarSlet
 10. SMOVS....hvor ser de lækre ud....nam nam...

  SvarSlet
 11. Jeg har planlagt lakridstrøffeleksepriment efter din inspiration i weekenden, men de bliver nok mere i version I end II, som er lige vældig avanceret...

  SvarSlet
 12. Hej JuleMoster :-))

  Det ser bare rigtig lækkert ud. Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor dominerene lakrids smagen er ?
  Hilsen Vibeke

  SvarSlet
 13. Kære Malou!

  Wow hvor er de fine! Kan de laves ude de aluforme, for jeg ved ikke om jeg kan få fat i sådan nogle? Nu har jeg jo endelig fået lakridspulver, så nu skal det da bruges :-D

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 14. Øj, det sushi ser godt ud! Hvorfra? Jeg har endnu ikke fået sushi i Århus siden jeg flyttede hertil.

  SvarSlet
 15. @Anne - Hej. Tak skal du ha' :-) Den lækre sushi er fra Sushi+ i M.P.Bruunsgade i Århus. Det var bare SÅ godt :-)

  @Nadia - Tusind tak skal du ha', jeg er glad for at du kan lide dem :-)

  @Signe - Ja, det er fagre nye verden :-) Jeg følte godt nok at folk gloede helt vildt, men jeg forsøgte at gøre mig lidt ligeglad. Tak, de er vildt gode. Selvfølgelig skal du prioritere ungerne. Du må bare komme til the en dag, så byder jeg på trøfler og det løse :-)

  @Fru Heist - Ja, der sker noget :-) Jeg tog det bedste bord så jeg kunne holde øje med de andre. Og lod som om jeg var dybt optagen af min sushi. Tak, jeg vil forsøge at diske op med noget spændende :-)

  @Stride - Ja, du må altså prøve at lave dem, de er vildt godt. Tak, jeg prøver det bedste jeg kan. Hmm, knappen hedder "hvis du giver mig den her pakkekalender bliver jeg glad, sød og nem at leve sammen med". Den sidder vist ikke det samme sted på alle mænd ;-)

  SvarSlet
 16. @Line - Tusind tak :-) Hmm, i selve trøflen er den diskret og bryder fedmen fra den hvide chokolade fint. Det er det ovenpå der smager mest igennem. Men det er jo frysetørret pulveriseret lakridsrod jeg bruger. Man kan også bruge knuste spejderhagl eller noget med salmiak, hvis man ønsker en kraftigere lakridssmag.

  @Piskeris - tak, jeg er dejligt at bliver anerkendt for min heltegerning :-) Du må simpelthen prøve at lave dem, de er SÅ gode. Åh, det var bare skønno sushi :-)

  @Annika - Tak skal du ha' :-) Det er altså en rigtig god kombination med chokolade og lakrids. Uh, det var bare dejlig sushi :-)

  @Miri - Du kan tro det krævede overvindelse. Jeg trippede frem og tilbage et par gange før jeg gik ind :-) Tak, de er altså helt vildt lækre :-)

  @Mrs Cakeaholic - Tak skal du ha' :-) Kunne også godt forestille mig en hvid chokoladecreme med lakrids mellem vaniljebunde. Var det noget? :-)

  SvarSlet
 17. @Zette - God fornøjelse :-) Hvis jeg havde bedre hænder ville jeg også foretrække version I. Det er bar så bøvlet at rulle dem. Men jeg vil foreslå at du laver en kombi og bruger muscovado til at rulle i :-)

  @Vibeke - Hej, så du har spottet mit decembernavn :-) Tak, de er altså også meget lækre. Som jeg skrev længere oppe er den ikke så voldsom. Det er drysset der smager mest af lakrids.

  @Tine - Tak søde :-)

  @Kære Birthe - Ork ja, så skal du bare lave version I. De ligger også på bloggen. De er bare svære at trille syntes jeg. Dejligt at du fik fat på noget. Det smager altså også godt bare i en kop kogt vand :-) Knus

  @Karen - Tak skal du ha' :-) Det er fra fra Sushi+ i M.P.Bruunsgade. Det er faktisk rigtigt godt. Det bedste i Århus er dog fra Sashimi på Skovvejen :-)

  SvarSlet
 18. Kære Malou

  Jeg har lige hjembragt en hvid chokolade Vahlrona-bar ... og ingen tvivl, jeg skal lave dine lakridstrøfler med noget af den.

  Jeg har aldrig turdet at gå alene på restaurant, du er sgu sej.
  Og sushien ser forrygende ud ... ikke pænt af dig at smide et billede på af det;o) Igen vågner sushi-djævlen i mig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 19. Hvordan har du haft det efter vaccinen? Jeg kalder det i øvrigt for baconfeber ;-)

  SvarSlet
 20. @Kære Hanne - Uh, det er også bare den bedste hvide chokolade :-) Tak, det var overvindelsen værd. Ha ha, så kan du jo glæde dig over at der snart kommer et nyt sushisted i Viborg :-D Knus

  @Eva og Alex - Puha, jeg har godt nok ikke haft det for godt efter vaccinen. Men hellere det end at blive alvorlig syg af baconfeber :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...