tirsdag den 8. december 2009

Julefrokost part II...

Efter pakkelegen fortsatte julefrokosten med min hjemmelavede sylte. 

Den var blevet rigtig god efter at ha' fået lidt mere gelatine og salt. Et par af kagedåserne havde ikke smagt sylte før, men kunne heldigvis godt lide den.

Den blev serveret med den krydrede rødbedechutney og en blanding af dijon og fuldkornssennep. Vi holdt atter en pause i spisningen og hyggede lidt med at vise hinanden sjove hjemmesider og høre lidt musik.

Og så kom den første lune ret på bordet, den hjemmelavede leverpostej. Den blev serveret med sauterede champignons og bacon. Desværre glemte jeg at tage et billede af både af det pyntede fad og en pæn mad. Jeg havde simpelthen for travlt med at snakke og hygge mig. Selv om jeg gerne vil blogge om min mad, vil jeg altså også gerne være til stede i øjeblikket og glemme alt om kamera og belysning. Men leverpostejen var et hit og blev spist op. Så nu overvejer jeg faktisk om jeg skulle bage endnu en omgang til fryseren.

Den sidste lune ting var oksemedister fra Hanegal med julekål og hjemmelavet rødkål. Den kom først på bordet kl 01.40 om natten, så vi kunne faktisk spise noget af den uden at blive helt forædte. 

For ikke at knokle mig selv i gulvet, tog jeg nogle genveje. Hvidkålen er købt frossen og kogt op med fløde, smør, salt og masser af friskkværnet peber. Åh, jeg elsker det. I 'gamle dage' fik vi det til revelsben. Men da det ikke er verdens sundeste spise, får vi det altså kun den ene gang om året. Igen blev der spist op og det tog jeg som et godt tegn.

Aftens (well, nattens) allersidste anretning, var lidt ost. Jeg er jo ikke den store ostespiser og havde bare købt 2 oste som jeg ikke selv hader. En økologisk brie og en Port Salut. Jeg glemte alt om de kiks jeg havde købt og vi fik bare lidt speltbrød til. Tilbehøret er en peberfrugt/løgmarmelade og julesyltede nødder (opskriften kommer en anden dag).

Og snip snap snude - så var den julefrokost ovre. Tine blev hentet af kæresten. Iben og Pernille overnattede. Wow, det gør jeg gerne igen. Det var SÅ hyggeligt!

Dagens pakke fra pakkekalenderen er en overraskelse. Den bliver udtrukket som en lille ekstra ting d 15/12 til min Jule-giveaway. Så husk at deltag!

8 kommentarer:

 1. Jeg skyder på at I alle blev mætte og glade og meget tilfredsse :-)

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Det lyder til, at I bare har hygget jer!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Kan kun anbefale at fryse leverpostejen ned rå, så kan man altid lige tage en op og bage, mums!
  Knus

  SvarSlet
 4. Oh how we loved it. And how I love it still.

  SvarSlet
 5. Hold da op en masse eventyrlig mad! Mums!

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  Det er da et under at I kunne rejse Jer fra bordet, efter alt det mad :-D Det ser lækkert ud.....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 7. Ummh igen
  Og jeg glæder mig til nøddeopskriften.

  SvarSlet
 8. @Miri - Åh, ja, der var ingen der gik sultne eller sure fra det bord :-)

  @Kære Vibeke - Det kan du tro, det var den bedste dag længe! Knus

  @Signe - Tusind tak, super godt tip :-) Knus

  @Ibs - Åh, jeg smelter helt. Er lige ved at pakke lidt konfekt til dig nu :-)

  @Eva&Alex - Tusind tak :-)

  @Kære Birthe - Vi var så snu at spise det langsomt over 8 timer, så vi blev slet ikke overmætte på noget tidspunkt. Tusind tak :-) Knus

  @Signe - Tusind tak :-) Jeg håber at du kan lide nødderne!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...