onsdag den 23. december 2009

Det pureste guf...

Weekenden har sat sine spor, der er ikke meget energi tilbage på kontoen. Jeg har heller aldrig før haft så mange gæster eller set så mange mennesker i december. Der er blevet julet igennem og det har hjulpet lidt på humøret. I går tog jeg et break fra juleforberedelserne, trodsede snemasserne og tog ind til byen. Jeg skulle mødes og spise frokost med min veninde E. Vi havde ikke set hinanden siden julefrokosten på Kohalen, så der var også lige lidt opsparet snak ☺     

Vi gik op i M.P. Bruunsgade og fik en gang frokost på Sushi+. Åh, det var bare så lækkert. Jeg ELSKER sushi. 

Bagefter gik vi ned på Baresso og fik en Chai-cino. Det var dejligt at sidde der i varmen og kigge få sneen der væltede ned. Men vi var begge noget bekymrede for hvordan vi skulle komme hjem. Vi sagde farvel og gik i hver sin retning. Jeg ville lige i Irma og ha' lidt guf til aften. Max mødte mig dernede og vi handlede det sidste ind til jul også. Men sikke en hjemtur - det var en sand gyser. Vi måtte vente i 55 minutter, F-E-M-O-G-H-A-L-V-T-R-E-D-S, på en bus der normalt går hvert kvarter. Jeg var mere død end levende da den endelig kom. Mit centralnervesystem er så flink at tolke kulde som smerte, så det var en rigtig slem bustur hjem. Da vi kom til endestationen nægtede mine ben at samarbejde, så det tog sin tid at komme helt hjem. 

Men hjem kom vi da. Da vi var tøede lidt op gik jeg i gang med at lave noget mad. Det skulle være en omgang 'Hurra-det er juleferie-mad'. Først fik vi mini toast med andelevermousse med lidt forskelligt pynt.

Jeg gjorde hovedretten klar, så den kunne være færdig i en fart når vi var klar til mere mad. Bøfferne (rib-eye) blev marineret i olivenolie, hvidløg og timian. Kartoflerne fik samme marinade og skulle bare ha' ca 15 min i en knald varm ovn. Salaten er fintsnittet spidskål med lidt sweet pepper relish.

Det var bare lige hvad vi trængte til. Der kom en skive hjemmelavet kryddersmør på bøffen. Der kom en god australsk shiraz i glassene - og så begyndte juleferien!

Og så syntes jeg lige at jeg vil blære mig lidt med den smukke Lambeth-kage som Sif har givet mig i julegave. Det er min vildeste kagedrøm der er gået i opfyldelse. 

Er den ikke bare smuk?  

Wow, se lige de fine detaljer. 

Og så var den også smuk inden i. Red Velvet er bare den bedste kage (næst efter mazarin, naturligvis). Tusind tak, jeg blev SÅ glad for den ☺

Nu vil jeg trisse ud i køkkenet og begynde på julemiddagen. Anden bliver langtidsstegt i dag, så der er så lidt som muligt at lave i morgen. Glade dejlige jul! 

12 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er du heldig at få sådan en smuk kage !

  Hyggehygge

  SvarSlet
 2. Åhr mand, og jeg har ikke engang fået morgenmad endnu...

  SvarSlet
 3. Selv tak! Jeg har sjældent mødt nogen, der værdsætter en lambeth kage som dig.

  Og nu er jeg pissesulten, tak for det!

  SvarSlet
 4. Mums..sikke en masse gode sager du der viser frem...Lad mig melde mig ind i "sulten klubben", for sikke lækkert det hele ser ud..Og ikke mindst den helt igennem smukke og fantastiske kage...smovssssss gid det var mig som havde fået sådan en fin kage :-)
  Glædelig jul ønskes du herfra ..Knus Irene

  SvarSlet
 5. Åhhhhhh, og suk, og ihhhhhhhh....

  Sikke skønne ting. Den kage .. er bare så fin! Red velvet - hvordan er smagen?

  Og det er ikke så flinkt af dig at blogge billeder af sushi... ;o) jeg kunne simpelthen spise det dagligt. Hmmm... Der er dog købt ind til det, så jeg en dag imellem jul og nytår skal forkæles med sushi!

  Lige nu ærgrer jeg mig gul og grøn over, at jeg ikke tog bøffer op af fryseren i morges.

  Kan du have en skøn, skøn lillejuleaften.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Jeg spiser ikke rå fisk, - endnu!
  Men resten, er da bare guf, - og sikke en smuk kage, jeg ville have svært ved at skære i den, dekorationen er jo simpelt hen fantastisk, men den er nu også flot med det røde fyld.
  Jeg håber at du og Max får en fantastisk jul, med masser af hygge, og god mad.
  Stort juleknus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Det ser enooooooooormt hyggeligt ud, Malou!
  Kan du virkelig spise de der maki-ruller i een mundfuld? Jeg har altid store problemer med at gabe over de store maki :D

  SvarSlet
 8. Shit mand, det der stykke død ko ser godt ud!

  God fornøjelse i morgen. Og glædelig jul til jer begge. Og kattene. Og alle de andre :)

  SvarSlet
 9. Hvor ser det lækkert ud!!!

  Glædelig jul :0)

  SvarSlet
 10. Denne gang har jeg snydt og fyldt maven, inden jeg læste på din blog - ellers var jeg jo bare blevet sulten som jeg plejer ;-)

  Håber du og Max får en rigtig dejlig jul - hils mange gange og husk at slappe af og nyde dagene :-)

  SvarSlet
 11. Åh ih guder! Hvor man kan få den kage henne?

  Den må og skal købes/laves og spises! Den er jo lyserød ;)

  SvarSlet
 12. @Jule Mig - Ja, ikke :-)

  @Sifka - Tak :-)

  @Sif - Jeg er helt blæst væk af de kager. Respekt for godt håndværk der! Velbekomme :-)

  @Irene - Tusind tak skal du ha' :-) Knus

  @Kære Hanne - Kagen smager af vanilie med lidt kakao. Den er mild og god. Uh, jeg glæder mig til vi skal spise sushi sammen :-) Knus

  @Kære Vibeke - Du skulle altså prøve. Om ikke andet, så dem med rejer. Jeg var også ked af at skære i den, men den smagte så godt. Tak, det blev en lidt hård jul. Der kommer heldigvis en ny :-) Knus

  @Nicolai - Tak skal du ha' :-) Yeps, jeg kan lige klemme en hel ind af gangen. De går for nemt i stykker når man bider dem over :-)

  @Ibber - En rigtig smuk død ko :-) Tak, glæder mig til at se dig på lørdag :-)

  @Marianne - Tak skal du ha' :-)

  @Piskeris - Du er så snu :-) Jeg håber at I havde en god jul.

  @Erna Lola - Ja, er den ikke fantastisk. Det er Sif (Anarkisten) der har bagt den til mig. Hun tager desværre ikke i mod bestillinger. Du kan sagtens bage en der ligner. Bare googl 'red velvet', så skal der nok dukke en brugbar opskrift op :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...