fredag den 27. november 2009

Syltet flad...

Orv, hvor er jeg flad nu. Jeg har været i køkkenet det meste af dagen, på trods af at jeg ingen kræfter eller overskud har. Det gør bare ondt at sidde og ligge, så jeg kan lige så godt stå derude og lave et eller andet. Så går tiden og jeg bliver distraheret fra smerterne. Det var ren sylteterapi!

Jeg lavede først en rødbedekompot. Den er kraftigt inspireret af en rødbedechutney jeg fandt i 'JUL' af Camilla Plum. Men jeg fik givet den mit helt eget præg. Det smager vildt godt og er en slags hybrid mellem syltede rødbeder og min julerødkål. Opskriften kommer en af dagene.

Det blev også til en løg/peberfrugtmarmelade og syltede peberstrimler. Mon ikke også der kommer en opskrift eller to på et tidspunkt. Lige nu orker jeg bare ikke at skrive dem.

Det blev til en hurtig gang suppe mens jeg syltede. Blomkål i store buketter blev kogt meget møre og drænet. Hønsefond, mælk og en slat fløde kom på og *wroom wroom* med stavblenderen. Suppen blev smag til med lidt friskkværnet peber, havsalt og et par dråber hvid balsamico. Den saltlage peberfrugterne havde trukket i, blev kogt ind til en nærmest sirupsagtig væske (Max kaldte det 'selve peberfrugtens sjæl'). Den var så kraftig at den næsten smagte af lakrids. En smule kom på suppen sammen med lidt gulerod i minitern.

Nu skal jeg bare kvæle en håndfuld piller og gå kold foran fjerneren. I morgen står den på superhygge sammen med 'kagedåserne' når Sif byder op til kagebal med '7 bløde & 7 hårde'. Det glæder jeg mig til!

7 kommentarer:

 1. Godaften kære Malou. Lækkert og fristende som altid ser dine frembringelser ud. Jeg kan godt se at det er bedre i stedet for at ligge med smerterne, men også at du nu må være helt drænet. Nyd aftenen på sofaneseren, den er da fortjent nu.

  Jeg kan ikke sige mig fri for at være dybt misundelig på lørdagens kagekalas, og jeg glæder mig da til at se billeder fra slaget. Uhmmm :))


  Mange knus Henriette

  SvarSlet
 2. Øøøøj hvor ser det lækkert ud. Den der blomkålssuppe .... øøøj øøøj øøøj :-D ....
  Rigtig god fornøjelse hos SIf... Jeg ville så gerne prøve det en dag. Men i dag vil jeg holde fødselsdag for mig ældste dreng...-s-
  Hilsen Vibeke

  SvarSlet
 3. Kære Malou

  Den blomkålssuppe ser så smuk ud!
  Og der er bare ikke noget som at sylte. Jeg elsker det.

  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. Kære Henriette

  Tusind tak skal du ha', jeg er glad for at du kan lide mine frembringelser :-)

  Du kan tro jeg gik totalt omkuld bagefter. Men det var rart at ha' brugt dagen på noget konstruktivt i stedet for bare at sidde og hænge.

  Det var et fantastisk kagekalas! Uh, hvor var det godt. Der kommer billeder på bloggen torsdag, når bogstavslegen når til 'K' som selvfølgelig skal være kage :-D

  Mange knus
  Malou

  SvarSlet
 5. Kære Henriette

  Tusind tak skal du ha', jeg er glad for at du kan lide mine
  frembringelser :-)

  Du kan tro jeg gik totalt omkuld bagefter. Men det var rart at ha'
  brugt dagen på noget konstruktivt i stedet for bare at sidde og hænge.

  Det var et fantastisk kagekalas! Uh, hvor var det godt. Der kommer
  billeder på bloggen torsdag, når bogstavslegen når til 'K' som
  selvfølgelig skal være kage :-D

  Mange knus
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Vibeke

  Ih, tak - hvor er du sød :-)

  Det var et kagebord af episk omfang. Vi døde næsten af at smage det hele. Du må helt klart med en gang.

  Jeg håber at det var en hyggelig fødselsdag :-)

  Glad julehilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Hanne

  Tak, den var sørme også smuk i munden :-)

  Du har helt ret, det er skønt at sylte. Det er bare en skam det fylder så meget. Kunne godt bruge en viktualiekælder eller noget :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...