søndag den 1. november 2009

Skønne jomfruer og dejlige nevøer...

Sikke en weekend! Der er blevet fyldt i hovedet, både igennem munden og igennem ørerne. Men det har kostet 'skeer' og jeg har allerede måtte aflyse en del ting i næste uge. Den influenzavaccine jeg fik i torsdags har vist sig at give nogle bivirkninger. Der hvor jeg blev stukket er det meget hævet, hårdt, rødt og varmt. Og jeg syntes også at jeg føler mig lidt sløj. Allerede på onsdag skal jeg vaccineres igen (mod H1N1 'svineinfluenza') så jeg skal vist tage den lidt med ro.   

Fredag fik jeg leveret en kasse med 8 flotte jomfruhummere fra Aarstiderne. Jeg har lavet dem til et par konfirmationer engang, men aldrig herhjemme. Heldigvis er de nemme at gå til.

Men jeg syntes de ser lidt uhyggelige ud. De lå og stirrede ondt på mig med deres døde øjne. *gys*

Først flækker man jomfruerne på langs. Det er nemmest at lægge dem med maven nedad, stikke kniven ind der hvor halen møder hovedet og så flække det først. Vend dyret om og flæk halen bagefter. Fjern tarmstrengen og skyl forsigtigt hvis der sidder noget 'snask'. Dup dem tørre med køkkenrulle.

Læg jomfruerne i et fad eller bradepande og giv dem en generøs omgang smeltet krydderSMØR. Jeg havde jo mit hjemmelavede SMØR, som jeg smeltede forsigtigt i mikroovnen.

Jeg lavede en salat af alt godt fra kassen og hvad jeg havde i skabet. Det blev til 2 slags gulerødder (tynde skiver og spåner), tomater, agurk, majroer, majs, rødløg og oliven med mandler. Marinaden blev laver godt syrlig med hvid balsamico, så den kunne bryde det søde og fede fra jomfruerne.

Ved servering plukkede jeg nogle salatblade og lagde under den blandede salat. Jeg havde købt et økologisk 'bag selv færdig' flutes i Irma som vi fik til, sammen med lidt aioli rørt med persillepesto. Jomfruerne fik en tur under grillen i sidste øjeblik. Og så må jeg hellere citere brødrene Price selv: "Sæt dem under grillen i ca. 5 minutter. Giv dem endelig ikke for meget. Server øjeblikkelig med lun flûtes og kold hvidvin. Brug ikke bestik, og husk at snaske, sutte og slubre højlydt undervejs". Bevæbnet med en nøddeknækker og hvidvin gik vi løs på de stakkels jomfruer.  Uha, hvor var det lækkert!

Lørdag var så dagen hvor Nephew spillede på Train. Først mødtes jeg med min veninde B på China Wok House, hvor vi fik buffet og lækker sushi. Og så gik vi ned på Train for at møde 'nevøerne'. Selve koncerten, lyden og musikken var helt fantastisk! Det var alle pengene værd. Jeg glæder mig allerede til den næste koncert d 6/3 i Scandinavian Center. Det kan kun blive bedre når de fysiske rammer bliver større. For forholdene på Train er langtfra optimale. Simon Kvamm udtrykte flere gange frustration over scenens størrelse og kommenterede tætheden af publikum. Og vi stod virkelig som sild i en tønde. Vi forsøgte at stå ude i siden og undgå den værste virak, men det lykkedes ikke. Bag os stod der nogle ekstremt fulde, totalt hensynsløse blonde duller (ja, så er de stemplede). De væltede rundt, hujede, hoppede og klappede med hænderne over hovedet hele tiden. Det resulterede i at jeg konstant fik en spids albue ind i ryggen, ned i skuldrene eller ind i baghovedet. Jeg forsøgte flere gange at få dem til at forstå at vi alle sammen skulle ha' en god oplevelse og om de ikke ville vise bare lidt hensyn. Der var ingen respons! Så jeg blev skubbet til, trådt på og hevet i håret (de havde armbånd på der sad fast i min hestehale når de klappede). Jeg var ved at overveje at gå flere gange. Men jeg holdt ud og prøvede at få det bedste ud af koncerten. Det her var slemmere for mig end Roskilde hvor der trods alt var 60.000 mennesker! Jeg har det som en bøf der har været igennem en kødmørner. Uden at lyde alt for meget som 'Prinsessen på ærten' så er jeg ganske gul og blå over det hele. Jeg må bare erkende at koncerter på 'små' spillesteder som Train og fibromyalgi ikke duer sammen. Altså med mindre det er med en nummereret siddeplads som til Tori Amos.   

Jeg tog lige et billede af min taske og mit 'koncert-kit'. Det der med at kvinder slæber rundt på kæmpe tasker fulde af alt muligt ragelse, holder ikke altid stik. Det er en 20'er der ligger på bordet. Det er bestemt også den mindste taske jeg ejer.

Det vigtigste jeg skal ha' med til en koncert på Train: pung (med buskort, billet og dankort), Elizabeth Arden 8-hour stick, Gajoler, ørepropper, vådservietter og en 20'er til garderoben.

Jeg købte de her silikone ørepropper på Roskilde. De er GULD værd! Allerede da opvarmningsbandet gik på var de nødvendige. De dæmper lyden uden at forvrænge. Selv om jeg havde dem på under hele koncerten summede og hylede det i mine ører på vejen hjem. Jeg kan kun opfordre til at investerer i ørepropper hvis man går til live koncerter, for man skal passe på sin hørelse. 

Så nu skal jeg bare under dynen på sofaen, se Twilight (igen, igen, igen) og prøve at hvile min mørbankede krop. 

7 kommentarer:

 1. Uha det ser lækkert ud. Tror vist snart, at jeg må få fat i nogle jomfruhummere igen (hvilket minder mig om, at jeg stadig har en portion jomfruhummersuppe i frysen. Oh, fryd!). Træls med dullerne under koncerten. Du skulle have sendt en albue i deres retning ;)

  SvarSlet
 2. Kære Malou.
  For det første vil jeg lige takke for dit råd omkring saft. Jeg googler det selvfølgelig og havde slet ikke overvejet den mulighed ;)

  For det andet, hummerne har jeg kun fået en gang, men noj hvor smager det altså godt.

  For det tredje, hvad er det for dimser der er runde, grønne og med en hvid rund midte, du har i salaten???

  FOR det fjerde :) godt at et par duller ikke kunne få dig helt ned med nakken, men det kan søreme være en prøvelse at gå til koncert på de små spillesteder. Ikke alle har pli og nærvær nok til at huske at der er andre omkring en, der OGSÅ gerne vil ha en god aften med musikken. Og dutterne til ørene er nemlig super. Jeg har bare mistet mine, og ved ikke hvor man ellers kan finde dem henne..


  Jeg ønsker dig en rigtig god dag og sender masser af knus til dig.

  Henriette

  PS: kommer du til bolgtræffet herovre denne gang ?

  SvarSlet
 3. Pyha, det lyder som en hård omgang med koncerten, Malou - men hvor er det godt, at du bruger ørepropper! Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have energi til den oplevelse, du fortæller om.

  Varme klem og ha' en god mandag :-)

  SvarSlet
 4. Fantastisk ske-historie :-)
  Og mmmm, er vild med jomfruhummere!
  Knus og god heling
  Signe

  SvarSlet
 5. Mums, lækre jomfruhummere! Det har jeg aldrig prøvet at lave, men det burde jeg måske ;-).

  Selvfølgelig skal der være plads til alle til sådan en koncert - det er det desværre bare ikke alle, der forstår! Håber musikken trods alt overskyggede resten.

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  Hvor ser det bare lækkert ud - jeg er SÅ vild med jomfruhummere, desværre får vi dem for sjældent.....

  Jeg er slet ikke god til koncerter af den slags, jeg beundrer dig mod :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 7. @Foodfanatic - Tak skal du ha' :-) Jeg var positivt overrasket over smagen, men ikke over prisen. Tro mig - de fik både albuer og skældsord fra mig :-)

  @Kære Henriette - Det var så lidt, jeg håber at du fandt nogle opskrifter du kan lide. Ja, jomfruhummere er noget af en delikatesse. 'Dimserne' er oliven med mandler der er skåret i skiver. Jeg havde bestalt over 300 kr for billetten, så jeg VILLE ha' det bedste ud af koncerten. Men jeg er færdig med de små spillesteder, det er for hårdt! Jeg har lagt et link til ørepropperne på din blog:-) Tusind tak og i lige måde! Desværre, jeg skal selv til mini blogtræf sydpå den dag. Men måske efter jul? Knus

  @Madame - Det var simpelthen sådan en hård omgang. Uden de ørepropper kunne jeg ikke ha' været der i 5 minutter. Det tog også alt den enerig der fandtes i mig og så lidt til :-) Tak, i lige måde. Klem

  @Signe - Den er rigtig god til at forklare kroniske sygdomme med. Uh ja, det er bare super lækre :-)
  Tak, jeg er næsten hel igen. Knus

  @Bente - Uh, det er drønlækkert. Det skulle du tage at prøve engang. Nu hvor der er gået over en uge, er det musikken der fylder mest. Heldigvis :-)

  @Kære Birthe - Tak, det var simpelthen så lækkert. Det er noget helt andet end dem fra frost. Uh, jeg tror vist ikke det var mod - nærmere overmod. Jeg havde glemt hvor ubehageligt det var at stå så tæt og blive puttet rundt. Men musikken var skøn :-) Knus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...