onsdag den 18. november 2009

Life is what you make it...

Puha, sikke en uge det har været allerede. Grunden til jeg punkterede i mandags, var varslet af fyringsrunde på Max's arbejde. Det stressede mig bare helt vildt. Usikkerhed om fremtiden er noget af det værste, specielt fordi min egen situation har været så uafklaret.

Og i dag skete så det vi frygtede: Max blev sagt op! I alt er 49 stillinger blevet skåret væk i løbet af krisen. Hvoraf de 18 så er blevet fyret i dag. Resten har været opslåede stillinger der er taget ned og folk der er gået på pension, hvis stillinger ikke er blevet genbesat. 

Nu skal Max bruge alle sine kræfter på at finde et andet job inden d 1/3. Han er en ret sej dot.net udvikler, så det kan være at der er et bette job et sted til ham. Der er da allerede et par ting der ser spændende ud, som han skal ha' kigget lidt på. Heldigvis er der hele 3 måneder til, men de kan jo hurtigt få ben at gå på.

Men det er en stor omvæltning i vores liv. Det får den konsekvens at jeg bliver indstillet til pension nu, i stedet for at skulle i jobprøvning efter nytår. Så længe vi ikke ved hvad der sker efter d 1/3 2010, er det alt for stor en stressfaktor. Jeg har brug for ro og stabilitet for at prøve kræfter med en jobpraktik. Men jeg er allerede nu blevet lovet at jeg kan få chancen for en ny prøvning om 1 år, hvis jeg har mod på og kræfter til det. Jeg har ellers arbejdet SÅ hårdt, både fysisk og psykisk, forsøgt at optræne kroppen til lidt bedre udholdenhed og styrke. Rystet min dårlige opvækst af mig, taget ansvar for egen lykke og sat fokus på de 'ægte' ting (god mad, sunde relationer og hvad der ellers hører med på den konto). Hoppet ud i livet med begge ben, mødt en masse dejlige, sjove og fantastiske mennesker. Alt sammen ting der skulle ruste mig til at klare et fleksjob. Det er svært ikke at græde over spildt mælk. Så jeg forsøger at fokusere på det positive. Måske får jeg et så ustresset liv at jeg kan sove? Måske får jeg mindre ondt og bliver mere glad af ikke at være stresset hele tiden? Wow, allerede der kan jeg se lyset. Nå, ja - og når jeg bliver pensionist kan jeg køre med DSB til halv pris. Så kan jeg besøge min elskede søster meget mere. DET er en positiv tanke jeg kan bruge til noget!       

I morgen skal jeg noget jeg glæder mig helt vildt til: til forpremiere på New Moon sammen med en flok af de skønne kagedåser. Uh, jeg glæder mig så hårdt som min indre teenager kan holde til. Det er ikke kun filmen, men også totaloplevelsen jeg glæder mig til. En hel summende sal fyldt med vampyrfreaks, tilbageholdte åndedrag og Evard på lærredet. Og hvis jeg er heldig bliver det med mavsen fuld af sushi. Det skal nok gå alt sammen!

21 kommentarer:

 1. Hej Klidmoster. På jeres vegne er jeg ked af at læse, hvad du skriver. Det er ikke skægt, og det giver en masse udfordringer, man oftest gerne ville undgå. Jeg synes, det er godt, at du kan vælge at komme i jobprøvning senere, for det kan jo sagtens være, at du får overskud til det, og så er det ærgeligt at have pensionen som en permanent løsning.
  Held og lykke - godt I har hinanden!

  SvarSlet
 2. Du skriver, "at du allerede har arbejdet SÅ hårdt, både fysisk og psykisk, forsøgt at optræne kroppen til lidt bedre udholdenhed og styrke. Rystet min dårlige opvækst af mig, taget ansvar for egen lykke og sat fokus på de 'ægte' ting (god mad, sunde relationer og hvad der ellers hører med på den konto). Hoppet ud i livet med begge ben, mødt en masse dejlige, sjove og fantastiske mennesker". Læs det lige igen. Det er en pæn portion at deale med, og alt det forsvinder jo ikke bare. Det er bestemt ikke spildt mælk! Nu er der et nyt år, som du kan bruge til at videreudvikle dig, og stabilisere det du allerede, har opnået.

  Når det er sagt, kan jeg da godt forstå, at du freaker ud, det ville jeg også gøre, for det er eddemuggeme ikke sjovt, når der er usikkerhed omkring det økonomiske!

  Jeg tror på det. Det skal nok gå, for bøtten vender altid igen.

  God fornøjelse med kagedåserne, Edward, og alle de spidse tænder. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den:D

  Og så lige tilsidst en bunke opmuntrende, og varme knus med på vejen.

  SvarSlet
 3. Årh det er jeg ked af at hører :-( Jeg sender en portion varme tanker jeres vej og håber at de nye år bliver helt fantastisk -s-

  SvarSlet
 4. årh hey! Sifka er totalt klog dér. Selvom der er meget der har ændret sig rent økonomisk/fysisk, så er der jo ikke ret meget der har ændret sig i forhold til dine relationer og plads i verden.

  \m/

  SvarSlet
 5. Kære Malou. Jeg MÅ lige indskyde her, at uanset hvor meget jeg gerne ville arbejde, og hvor meget jeg slog mig i tøjret, så har det været en stor lettelse i mit liv, da jeg endelig accepterede at lade mig pensionere. Jeg fik det meget bedre, alene fordi jeg ikke skulle forholde mig til jobs af enhver art, og som jeg kiksede efter kort tid, fordi jeg nu engang har det som jeg har det.

  Når det er sagt, så er jeg så ked af at også Max er fyret, men jeg er sikker på at han nok skal finde noget andet. Det glæder mig at du kan se det positive ved den sag, men det er da ikke morsomt at skulle ud i jobsøgning og livsændringer.

  Jeg sender masser af knus og minder også om, at som pensionist er det også museeer der bliver billigere.. ;)

  Kærlig hilsen og god fornøjelse med varmpyroplevelsen.

  SvarSlet
 6. Mange varme tanker herfra til dig!

  SvarSlet
 7. Hey Kikært

  Øv for den!

  Nu er jeg af den faste overbevisning at i to har knoklet så meget for god karma, at det her bare er vejen til noget endnu bedre.

  Og desuden har Sifka jo fuldstændig ret. Alt det gode i har opnået til nu - forsvinder jo ikke bare.

  På med vanten, op med hovedet, frem med barmen!

  Monsterkram til jer begge!

  SvarSlet
 8. Satans osse!!!!
  Jeg håber godt nok at Max finde ret nyt job lige om snart - og så er det altså fedt, at du har så forstående en sagsbehandler, der er villig til at udskyde arbejdsprøvningen til EFTER pensionen er tildelt.
  Held og lykke med det hele - og husk nu at du er en skøn kvinde no matter what :-)
  Kæmpekram Signe

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Det var dog en træls omgang! Jeg håber og tror, at din Max nok skal finde et job, det er heldigvis brug for folk der kan noget med udvikling, og det vil der altid være.
  Tag du nu bare din pension, det giver fred og tid til, at se hvad man så kan, jeg syntes ligesom Signe, at det lyder til, at du har en fornuftig sagsbehandler.
  Store knus og kram!
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Kære Malou!

  Hvor træls at Max blev fyret, men desværre er det jo stadig en usikker tid for mange - jeg er sikker på, at det nok skal lykkedes ham at finde noget, når han lige får tid til at sunde sig....
  Godt at du tager den beslutning om førtidspension nu, det sidste du ville have brug for, var et evt. nederlag ved en ny jobprøvning, så hellere prøve om et års tid, når I forhåbentlig har mere ro på hjemmefronten......
  Knus til Jer begge
  Birthe

  SvarSlet
 11. Det er sjældent jeg siger det her om nogen, men jeg synes du er skidesej og jeg er stolt over at du er en af MINE bedste veninder.
  Dér, nyd det, det var din kvote for i år.

  SvarSlet
 12. Kære Malou! Det gør mig ondt at høre, og jeg håber, Max hurtigt finder noget andet - det er nemlig helt vildt stressende at blive ramt på sit levebrød.
  Jeg sender mange varme kram til dig!

  SvarSlet
 13. Åhnej :-(
  Du må endelig hilse Max og ønske ham held og lykke med jobsøgningen. Jeg håber også, at I kan holde næsen ovenvande, og at du kan bruge alle de gode ting, du har opnået i år.

  Og så rigtig god tur ind i mørket sammen med spidstænderne - jeg er OVERHOVEDET ikke misundelig og kan selvfølgelig godt vente til på søndag, hvor jeg skal se den. *vrider sig i det skjulte af utålmodighed*

  *kram fra Djævleøen*

  SvarSlet
 14. Hov! Måske kan Max få job i mit firma? Vi mangler meget op til flere dygtige .net-konsulenter og vi har en rigtigt god arbejdsplads .... SKRIV!

  SvarSlet
 15. Held og lykke til Max - blogverden er fuld af hjælpsomme mennesker.

  SvarSlet
 16. Kære Malou

  Det er først nu, jeg når rundt i blogland og finder dit indlæg om Max' flyring. Kan godt forstå det stresser dig, men al din forberedelse på arbejdsprøvning er jo ikke spildt! Du er kommet langt og det kan ingen tage fra dig.
  Jeg synes, det virker som om du - på trods af den nye stressfaktor - har fat i den lange ende.
  Kram herfra

  SvarSlet
 17. @Zette - Tak skal du ha! Det skal nok gå alt sammen. Nu er jeg bare spændt på hvor lang tid sådan en pensionssag tager at komme igennem. Uha ja, det er vi også taknemmelige for.

  @Sifka - Hmm, du har helt ret - det er bestemt ikke spildt. Så må jeg bygge videre på det i stedet for at klynke for meget over det. Nej, økonomien er et meget ømt punkt, det bliver noget af en omvæltning. Men penge er jo heldigvis ikke alt :-) Tak, det er fedt med støtte og knus :-). Filmen var FANGTASTISK :-=

  @Miri - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Vibeke - Tak skal du ha'! Mon ikke nok det skal gå alt sammen. Vi tror på det :-)

  @Pernille - Ja, hun er klog at høre på hende Sifka! Pyt med at økonomien bliver dårlig - med det netværk kan jeg klare alt :-)

  SvarSlet
 18. @Kære Henriette - Uh, det hjælper at høre. Jeg håber også at fred og ro kan give mere livskvalitet. Tak, vi håber også at han finder noget andet i en fart. Top nice, det er jo også rigtigt. Det var en skøn film! Knus

  @FruHeist - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Vita - Ja øv, det er det! Karma skylder os fandme snart et slot eller noget i den retning. *skyder barmen frem* Pas på verden, her kommer jeg :-) Mosterkram

  @Signe - Lige mine ord! Jeg tror på at han nok skal støve et eller andet op. Min sagsbehandler er virkelig kompetent, hun siger at nu har jeg kæmpet nok. Nu skal jeg ha' ro for ikke at knække. Tusind tak, hvor er du bare selv skøn :-) Kæmpeknus

  @Kære Vibeke - Ja, det er en træls omgang. Han skal nok finde et eller andet, som du skriver er der jo altid brug for udviklere. Ja, jeg er ved at vænne min til tanken om pension. Det bliver sikkert godt for mig, men det kræver tilvænning. Ja, hun er en rigtig god sagsbehandler. Knus & Kram

  SvarSlet
 19. @Kære Birthe - Ja, det er godt nok træls lige nu. Tak, jeg tror også at det lykkedes ham at finde noget. På en måde er det godt at jeg nu skal søge pension, jeg var noget bekymret om jeg kunne klare arbejdsprøvningen. Jeg er sikker på at ro og hvile kommer til at gøre mig godt. Knus

  @Sif - Wow, det er store ord! Tusind tak og i lige måde. Jeg skal nok rationere det så det holder resten af året :-)

  @Kære Madame - Mange tak skal du ha'. Han skal nok finde noget, det tror vi på! Tak, i lige måde :-) Kram

  @Piskeris - Lige mine ord! Det skal jeg gøre, han er allerede i gang med at søge. Vi træder vande lige nu, men vi skal nok klare den. Jeg er sådan lidt on/off bekymret :-) Uh, det var en god filmpremiere. Jeg håber også at du nød filmen i søndags :-) Kram

  SvarSlet
 20. @Lene - Tusind tak for tilbuddet, det er vi begge meget glade for. Det var super pænt af dig :-)

  @Sister - Mange tak skal du ha'. Ja, sikke en masse venlige og hjælpsomme mennesker der findes i blogland :-)

  @Kære Lotte - Sikke en masse dejlige ting at få at vide. Tusind tak skal du ha'. Jeg har helt klart fat i den lange ende :-) Kram

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...