mandag den 23. november 2009

Confit de canard...

Nå, nu har det værste chok lagt sig. Jeg er langt fra på toppen og trænger til at hvile mig, spise god mad og komme i biffen i aften og se 'Luftkastellet der blev sprængt'. Det er ikke blevet til så meget madlavning her den sidste uge, men lidt trøstemad til Max fik jeg da flikket sammen. 

Jeg havde jo 8 dl andefedt fra min mortensand som jeg gerne ville bruge til noget lækkert. Der er nemlig meget trøst i kød der er simret mørt i fedt. Det er SANDT! Jeg har set det lavet rundt på diverse blogs og fandt inspiration her og her

Ingredienserne først: 2 optøede andelår. Andefedt. Timian, sorte peberkorn, 3 enebær, hvidløg, laurbærblad og salt.

Hak enebær, 2 fed hvidløg og lidt timian sammen med salt. 

Trim andelårene og dup dem tørre med køkkenrulle. smør krydderblandingen på snitfladerne og pak lårene godt ind. Trækker på køl i 12 - 24 timer (mine trak, af tidsnød, kun 4 timer).

Andefedtet smeltes i en gryde og tilsættes hele sorte peberkorn, laurbærblad, hele hvidløgsfed og timianstilke.

Krydderblandingen tørres af lårene og de kommes i et fad/gryde og gøres klar til ovnen.

Det krydrede andefedt hældes over, det er vigtigt at det dækker kødet helt. Ovnen tændes på 140°C.

Et stykke bagepapir klippes til og lægges over. Et rigtigt låg ville danne kondens, som så ville dryppe ned i fedtet.

Giv andelårene 1 time ved 140°C. Skru så ned på 100°C og giv dem 2 timer. Pas på ikke at glide i dit eget savl så længe, det dufter utroligt godt. Efter de 3 timer tages lårene ud og bagepapiret fjernes. Jeg syntes at de så rigtig skuffende og blege ud. Men da jeg havde set det færdige resultat andre steder var jeg fortrøstningsfuld. Det skulle nok virke! 

Da lårene var kølet lidt kom de i et andet fad og blev dækkede med fedtet. De stod derefter på køl i 2 døgn mens de 'modnede'.

Inden de skal laves helt færdige tages de forsigtigt op af fedtet (som derefter smeltes i en gryde, sigtes, køles af og fryses - det kan nemlig genbruges). Pas på, de er så møre at de let kan gå helt fra hinanden.

Først fik de 15 minutter ved 175°C og så lige 4-5 minutter under grillen. Så begyndte det at ligne noget. Både kattene og Max lavede de der 'gi' mig, gi' mig, gi' mig' lyde. Men det duftede altså også fuldstændig fortryllende.  

Andelårene blev serveret med en grov kartoffelkompot, min hjemmelavede rødkål, råkost af rosenkål og gulerod. Hånden på hjertet, det er en færdigkøbt andesauce (undskyld Julia) fra Irma! Men den blev kælet lidt for og tilsmagt med rødkålsgastrik.

Kødet? Det var SMØRMØRT og velsmagende så det næsten var uanstændigt.

12 kommentarer:

 1. Mmmmmmmmm, jeg savler lidt nu :-)

  SvarSlet
 2. Selvom jeg har det rigtig skidt og ikke har lyst til mad, så sidder jeg her med et par liter mundvand i overskud:0)
  Det ser fantastisk ud, Malou!!


  P.S.Har du set at derer blogtræf på Fyn i januar (se ind hos Fru E eller Catatina)

  SvarSlet
 3. Hæ hæ hæ... -Glide i dit eget savl- Det ser vildt lækkert ud... og jeg ville nok savle mere en rigeligt....-ss-

  SvarSlet
 4. Uha. Uhauha. Det ser vel nok godt ud. Det ser faktisk syndigt godt ud! :-D

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Det ser dejligt ud!
  Jeg skal også i gang med at sylte andelår, så bliver de rigtig gode omkring juletid, til diverse frokoster og hyggemad.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Åh, det ser indviklet ud. Men resultatet uden tvivl lækkert. Du er dygtig.
  Jeg har læst lidt tilbage, og det er vel nok træls, din Max har mistet sit arbejde. Det giver usikkerhed og uro. Håber han snart får noget andet

  SvarSlet
 7. Hej Malou,

  Tak for link :)

  Det ser rigtig lækkert ud, og kommentaren med ikke at falde i mundvandet er lige på.

  SvarSlet
 8. Kære Malou!

  Åhh, det ser og lyder jo fantastisk, det skal jeg helt klart lave...........SNART! Det er en af de ting jeg har haft på min to-do-liste i LANG tid :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 9. Wow, det ser bare rigtig lækkert ud.

  SvarSlet
 10. @Signe - OMG! Det er det lækreste and nogensinde. Det må du altså prøve :-)

  @Kari - Det er bestemt en kompliment der vil noget :-) Tusind tak skal du ha'! Jeg kigger lige på det der blogtræf i morgen, det ville være hyggeligt :-)

  @Pernille - Yep, det sagde vi også - ca 100 gange :-) Er du ikke glad for at du får lov til at beholde dine fingre?

  @Vibeke - *fnis* det var lige før jeg gled. Det duftede simpelthen så utroligt godt :-)

  @Piskeris - Tak skal du ha' :-) Det er noget af det lækreste kød jeg nogensinde har spist. Det SMELTEDE i munden. Jeg tror lige at det er noet for dig :-D

  SvarSlet
 11. @Kære Vibeke - Tak skal du ha' :-) Det er bestemt en skøn ting at ha' i køleskabet her ved juletid. Knus

  @Betty - Tusind tak skal du ha' :-) Det er nu ikke så indviklet, men det tager godt nok sin tid. Ja, det er noget skidt med Max - men vi håber på det bedste. Tak, det er sødt af dig!

  @Lars - Selv tak, jeg fulgte dine råd så god som jeg kunne. Well, det var lige før jeg gled ;-)

  @Kære Birthe - Tusind tak, det var SÅ lækkert. Det har også været på min liste i mange år, jeg skulle bare lige skaffe noget egnet andefedt først. Jeg er sikker på at det er lige noget for dig :-) Knus

  @Anette - Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...