mandag den 12. oktober 2009

Lækker løssluppen lørdag...

Nu er jeg endelig kommet mig så meget over weekenden at jeg er i stand til at blogge om den. Det har været en lørdag der kommer til at gå over i historien! Det startede ellers så stille og roligt med konditorilørdag ude hos Sif. Der blev budt på efterårskager med græskar, nødder, æbler og pærer. Desværre er mine billeder ikke blevet så gode. Men det er jo naturligvis ikke min skyld. Vi sad så tæt at jeg ikke kunne komme til at gå rundt om bordet og knipse. I stedet overrakte jeg mit kamera til Pernille, som så blev udnævnt til fotograf. 

De få billeder jeg selv nåede at tage er pletvist overbelyste. Da lyset blev mere gunstigt at fotografere i, var kagerne på magisk vis pist væk. 

Men jeg har stjålet det her billede fra kagebagernes egen blog, så hele udvalget kan ses. 

Men for pokker hvor var det nogle lækre kager. Det var primært tærter og blød brød, som jo hører til i den lidt 'tunge' kategori af bagværk. Man møder muren relativt hurtigt, men spiser alligevel videre. Resistance is futile!  

Jeg kunne leve af de her kringler. Det der butternut-fyld er en skøn opfindelse.

Både butternut og sweet potatoe var fortryllende som pie-fyld. Det har en skøn mundfylde uden at være vammelt. Og så bliver alt jo bedre med en klat letpisket fløde fra Thise. 

Vita, Dorte og bette Erna Marie var også mødt op til kageorgiet. Her smagte den lille skrubbe for første gang en bid kage. Det viste sig så senere at den butternut squash pie indeholdt nogle mirakuløse økologiske stoffer som sætter gang i spædbørns udvikling. Inden dagen var omme havde hun lært sig selv at KRAVLE! Well, at jeg så også kravlede senere på natten er en helt anden historie.

Efter en skøn eftermiddag fyldt med kage, snak, grin og pinlige fortællinger sagde vi farvel og tak for denne gang. Signe, Iben og jeg fik en lift ind til byen af Tine-som-ikke-har-en-blog-men-som-er-cool-alligevel. Efter alt den søde kage trængte vi til noget salt og noget øl. 

Vi tog på den amerikanske diner der ligger i forbindelse med Sharks Pool Hall. Jeg har aldrig været der før, men jeg kan love for det er et sted jeg kommer igen! De har min allermest yndlings sennep og en spand med 4 kolde Budweiser til 100 kr. 

Fra menuen bestilte jeg en L.A Prime m/ aioli og sprøde sveller. Det var en helt igennem tilfredsstillende oplevelse. Vi fik en spand øl eller to til inden vi gik videre ud i byen.

Signe tog os med på Bryggeriet Sct. Clemens, hvor man kan få hjemmebrygget øl i STORE glas. 

Glasset hedder en 'Kwak' og rummer 1L. Vi lagde ud med en omgang af stedets pilsner. Det kræver lidt træning at drikke af de glas. Man kan meget nemt komme til at tippe det i en uheldig vinkel og så får man øl i navlen. Men øvelse gør mester og efter et par runder havde vi helt styr på det. Signe måtte desværre bryde op og tage hjem til en meget tissetrængende hund. Så hun efterlod Iben og jeg uden opsyn ☺

Vi besluttede os for at blive til Bryggeriet lukkede kl 01.00. Jeg prøvede kræfter med Månedens øl 'Efter 8' som er en chokoladestout med pebermynte på ca 6,6%. Den var stor, sort og ond - men smagte som en drøm!

Da der var 25 minutter til lukketid fik vi lige et par "små" øl at slutte af på. Tro mig - efter indtagelse af så meget øl bøvser man en hel del. Vi fik ros af tjenerne der sagde "sådan skal det lyde". Den slags opmuntringer skal man passe på med at give mig. For så går der jo sport i det. 

Efter Bryggeriet lukkede fandt vi et par andre vandhuller. Fik en gin & lemon på Sway, et par Long Island Iceteas på Fidels og endte på Lilletorv med høkerbajere fra 7-11. Så var det Iben kom i tanke om Sherlock Holmes der havde åbent til kl 06.00. Der tog vi op og drak videre til de lukkede. Det var en dyr, men helt fantastisk nat. Og vi var totalt frie. Vi mødte mange piger der forsøgte at være cool og sådan lidt smarte. Det valgte vi så ikke at lægge under for og var totalt truck. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været på tøse-druk på den måde. Sikke en befrielse! Vi kravlede op mod banegården og bus/taxa.  

Sikke en lørdag! Søndagen blev så til gengæld revet helt ud af kalenderen. Det var de værste tømmermænd i mands minde. Det var først ved 22 tiden jeg kunne holde vand nede. Puha, jeg er for gammel til den slags eskapader. Men endnu engang følte jeg sejren over den sociale fobi og glædede mig over at føle mig så godt tilpas i MIN by.   

14 kommentarer:

 1. Det lyder som den mest perfekte lørdag. Jeg håber jeg en dag kommer forbi sif og smager hendes kager. Det ser og lyder bare godt. Mums.
  Og så sidder jeg her og bliver en smule sentimental -ggg- Kan slet ikke huske hvornår jeg sidst var på tøsedruk... Det er alt alt for mange år siden... Damn !!

  SvarSlet
 2. Arh din drukmås! Det var vist godt jeg valgte at blive hjemme og sove. For den der chokoladestout var blevet min alt for tidlige død. Kan man købe deres øl på flaske nogen steder monstro?

  SvarSlet
 3. Kære Malou

  Lyder som en lørdag i himmerige - fuck, hvor er sådan nogle byture fantastiske.
  Kan lige forestille mig dig (uden dog at have mødt dig...) stille op i sportsgrenen BØVS;)

  Knus Hanne

  SvarSlet
 4. "Uden opsyn"... you crack me up! I love it.

  Tak for sidst, det var FREMRAGENDE. Selvom søndagen var lidt mindre end fantastisk.

  SvarSlet
 5. Jeg bliver mere og mere *grrrr* over at jeg havde bilen med og skulle hjem. Men hey, så fik I da et lift :-)

  Den der pumpkin pie var fantastisk - det anede mig nok at den havde særlige magiske egenskaber

  SvarSlet
 6. Tak skæbne, hvor er det en fed lørdag, du har haft! Alene kage-arrangementet.. og så garneret med en god middag og en superb aften i byen! Jeg er ikke sikker på, at jeg havde holdt så længe, men jeg er også en svagdrikker! :-D

  Det er godt nok nogle fancy ølglas - de måtte godt bo hjemme hos mig :-)

  SvarSlet
 7. @Sif: Man kan købe deres øl med hjem i 2 liters flasker...
  Det var en SÅ sjov aften, og jeg var ikke engang med til alt det vilde efter midnat - ØV!
  Må huske at få hunden passet næste gang...

  SvarSlet
 8. Kære Malou!

  Så tro da pokker at du har lagt på knæ og kaldt på "ulrik", hold da op sikke en tur :-)

  Den diner ligner da lige noget for mig, nu bliver jeg da nødt til at komme på besøg hos dig, så jeg kan prøve den! Jeg købte den sennep i Malmø i år (hos Grays) og jeg nyder den SÅ meget! Det er jo en all-american favourite :-D

  Knus og godt at du er kommet dig
  Birthe

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Ih du milde, jeg havde været "død og borte", hvis jeg havde været på sådan en tur, for både et kagebord og turen ud i natten samme døgn, havde bare smadret mig fuldstændig.
  Jeg kan ikke spise ret meget kage, jeg kan godt lide kager, men min krop protesterer, og så fast food, jeg må indrømme, det ser rigtig godt ud og jeg ville være til at friste, men så kommer øllerne og drinks, for at slutte med øl, det ville være komplet umuligt, - det er godt klaret, og I har sikkert haft det festligt, og jeg har fået mig nogle gode grin imens jeg læste dit indlæg!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Det lyder som en fantastisk aften. Det er lige før vi må være stødt på hinanden. Jeg var nemlig på Sherlock Holmes pub i lørdags (godt nok ganske kort). Hvor henne af i Smilets By bor du?

  SvarSlet
 11. I er totalt cool, at I kan rumme så mange bajer. Dybt misundeligt. Koldt skuldret af jer, Klidmoster.

  Og så gad jeg godt eje sådan et Kwak-glas i ½ liters størrelse, hvis det findes? Om ikke andet gad jeg godt prøve at drikke en øl af det.

  SvarSlet
 12. Og der skulle så have stået: Godt skuldret, ikke noget med kolde skuldre her :-D

  SvarSlet
 13. hædr så kan man ikk forlange mer!

  SvarSlet
 14. @Vibeke - Det var en helt perfekt dag. Det gælder om at være klar på tasterne når kagedagen bliver annonceret, pladserne bliver revet væk. Ha ha, tøsedruk er helt fantastisk. Det skal der altså være plads til en gang imellem :-)

  @Sif - Drukmås? Well, du har jo ret. Ja, den der sorte havde sendt dig direkte i gulvet. Du kan få den som i en flaske på 2 L, men den koster KASSEN.

  @Kære Hanne - Det var ganske fantastisk :-) Ha ha, virker jeg virkelig som sådan en bøvser? *fnis* Knus

  @Ibs - Ha ha, det var sådan det føltes. For pokker hvor slog vi os løs. Selv tak, næste gang gør vi det lidt billigere ikke? Og knap så meget spand dagen efter :-)

  @Tine - Og vi er meget taknemmelige for det lift! Næste gang må du med :-) Yep, der er magi i de kager der.

  @Piskeris - Det var simpelthen den fedeste bytur jeg nogensinde har haft. Og kagedagen var også helt i top :-) Det kræver sin kvinde at hælde 28 genstande ned. Der er ikke noget at sige til at søndag var dårlig :-) Ja, er det ikke bare de fedeste glas?

  @Signe - Ja, næste gang må du få passet børn og hund. Så må du kravle hjem sidst på natten :-)

  @Kære Birthe - 28 genstande fik jeg indenbords. Det er fuldstændig vanvittigt. Men jeg betalte godt nok også prisen for det - på flere måder. Det er en hyggelig diner, der kan vi godt tage ind når du kommer. Åh, det er også bare den bedste sennep :-) Knus

  @Kære Vibeke - Jeg tog hovedet under armen og gjorde det. Tro mig, jeg kan heller ikke holde til den slags og jeg lider stadig under det. Men det var altså en rigtig hyggelig nat alligevel :-) Der blev godt nok også grinet igennem :-D Knus

  @Foodfanatic - Det var en helt fantastisk aften. Vi var der først meget sent på natten. Jeg bor i Viby :-)

  @Zette - Ja, tænk at jeg kunne rumme 28 genstande? Det er jo helt pløk. Man kan vist godt købe dem et sted i København. Prøv at google kwak. Tak :-)

  @Morfar - Du ville ha' været SÅ stolt af mig!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...