torsdag den 15. oktober 2009

Forkælelse & forkølelse...

Det har været en rigtig social uge. Først den vilde tøse-dag i lørdags (som jeg stadig prøver at komme mig over). Tirsdag havde vi 'drengene' til rollespil her. I går var jeg på visit hos Sif som også havde besøg af Kagekonen og i dag har jeg haft Signe til frokost og the. NU skal jeg også bare ligge under dynen helt til lørdag middag og pleje min dårlige hals og feberhede pande.

En flok på 5 granvoksne rollespiller kræver en del føde. Jeg lavede en monster-stor gryde bolognese med 'alt godt fra kassen'. Så kunne de få det med fuldkornspasta og et bjerg af friskrevet parmesan. Min intention var dog at der skulle være godt plads til dessert, for jeg havde en KÆMPE overraskelse i baghånden.

Ud over hakket oksekød kom der et bjerg af hakkede grøntsager i bolognesen. Det var rødløg, fennikel, porre og 2 slags gulerødder (hvide og lilla).

Jeg havde fundet de her glas i Kvickly på tilbud til 10 kr stykket. Økologiske flåede tomater er jo ikke ligefrem billige, så jeg syntes at det var et hit med den her færdige sauce til når kræfterne er små. Først tilsatte jeg en sjat rødvin og derefter indholdet af de 3 glas. Bolognesen simrede ved lav varme i ca 4 timer og blev til sidst smagt til med salt, friskkværnet peber, gastik og lidt sukker.

Der blev 3 store bøtter ud af anstrengelserne. Den ene kom i fryseren og de 2 kom på køl til 'drengene'. Da de havde spist, hev jeg desserten frem. En hel bradepande cheesecake a'la Birthe

Og hvor blev de skuffede. Der var faktisk kun en, udover Max, der kunne lide den. De andre mente ikke at 'ost' og 'kage' hørte sammen. De sagde ligefrem at den slags vist mest var for tøser! Jeg var målløs - troede faktisk nærmest de ville ha' slikket bradepanden og hulket i taknemmelighed. Mit skrøbelige bage-ego kan slet ikke klare den slags afvisninger. Næste gang kan de få et glas koldt kogt kartoffelvand og en klidkiks! Basta!

I går var jeg så ude hos Sif og blive totalt forkælet. Det var bare lige hvad jeg trængte til. 

Hun havde lavet lækker efterårsmad: oksebov i mørkt øl m/bagt kartoffelmos og rodfrugter.

Og fra køleskabet fremdrog hun sørme en gamle ven fra 80'erne: cherry cola! Jeg var ulykkelig da den i sin tid forsvandt fra hylderne i vores lokale kiosk. Den der syntetiske marcipanagtige smag havde jeg godt nok savnet. Nu må jeg selv på jagt efter et par flasker til den hemmelige gemmer. 

Til dessert diskede hun op med en nybagt græskar-mazarintærte. Silkeblød og med aromatisk sødme. Snakken gik lystigt hen over bordet, meninger blev delt og livsstilsvalg blev hånet. Jeg kunne dog mærke hvor det bar hen af med mig, der bare fik mere og mere ondt i hovedet og halsen. 

Pernille kom forbi med en masse æbler (Belle de Boskop) fra hendes have og der var sørme også en kasse til mig. Hun var så sød at forbarme sig over mig og kørte mig, ikke alene hjem, hun bar også alle æblerne op på 3. sal. 

Det havde bare været en dag fyldt med forkælelse. Kagekonen havde endda også en overraskelse med til mig: en skøn økologisk læbe, ansigts og krops balsam fra 'The Green Factory'. Det er en lækker økologisk webshop hvis indehaver Valdemarsro også er blogger. 

I dag skulle Signe så komme til frokost. Jeg havde haft planer om at lave en spicy græskarsuppe, men min krop nægtede bare den slags udfoldelser. Heldigvis kunne jeg jo bare trække en skuffe ud i fryseren og frembringe bolognese i en fart. 

Og Signe ville heldigvis gerne ha' et stykke cheesecake. Bagefter var jeg desværre nødt til at smide resten ud. Det gør lidt ondt, der var da for mange penge i den bradepande. Åh, well - man skal vel ikke græde for længe over spildt ostekage.

Signe forkælede mig bare for vildt. Jeg fik et stort glas hjemmelavet ajvar, 3 små dåser Kusmi og de her superfede ko-gummistøvler. Hun kunne ikke passe dem, men de sidder perfekt på mig.

Nu håber jeg bare ikke at jeg har givet en forkølelse i bytte for alt den forkælelse! 

11 kommentarer:

 1. Den der ostekage.... De skulle have smæk i deres bare ..... !!!! Jeg ville have ædt den hele OG slikket fadet !! :-D
  Men det er sørmer ærgeligt at du skal til at ligge syg. Håber at et par kopper the kan gøre underværker. Rigtig god bedring.

  SvarSlet
 2. utaknemmlig skarn :D den ser super lækker ud den cheesecake. Den må prøves når jeg får gæster igen.
  Hvis der er noget der kan få en på dupperne igen er det kusmi :)

  SvarSlet
 3. Jeg tror næsten, at jeg havde proppet kagen ned i halsen af dem -de utaknemmelige spillere. Jeg drømmer stadig om, at tage mig sammen til, at lave den, men synes, at det virker helt uoverskueligt. God bedring.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 4. Lige præcis - sikke nogle utaknemmelige skarn. Ville med glæde have været din gæst, elsker cheesecake... ;-)

  SvarSlet
 5. Hvad? HVAD?!?!?! Hvordan kan man ikke lide den formidable cheesecake?! :-O

  Ja, hvis det var mig, ville jeg have nægtet at lave mad til dem en anden gang. Jo, det mener jeg!

  *er rystet*

  (og jeg har serveret den for hankønsvæsner, der elskede den - en af dem forsager ellers kager med frugt i, men denne her elskede han)

  Sandelig godt at der var andre, der så kunne forkæle dig med mad, æbler, delikatesser m.m. :-)

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  mmmm, den bolognese ser god ud, jeg elsker sådan en pastasauce, der får lov til at simre længe og inderligt! :-)

  De SKARN! det er første jeg har hørt at nogen ikke kan lide den og guderne skal vide at den er blevet serveret for mange. Kærestens søster havde en rest med på arbejde efter hendes fødselsdag og der sloges de om at få det sidste stykker (og der er flest mænd!). Hm, sådan nogle utaknemmelige skarn, kartoffelvand er næsten for godt til dem ;-)

  Den mazarinkage ser ultimativt lækker ud, MUMS!

  God bedring, jeg føler med dig, for jeg ved hvordan du har det. Jeg skulle have været vaccineret i morgen, men jeg venter, forkølelsen er ikke ude af min krop....

  God weekend til dig.

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 7. Det er VIGTIGT at blive forkælet og vi skal bare tage imod, især de af os *host host* som bare ikke er gode til det. Du har haft en fantastisk dejlig uge - hvor skønt at læse. Og ved du hvad - er enig med bla. piskeriset - den cheesecake ser da formidabel ud. Må prøve den en dag jeg har modet til at kaste mig ude i bageriet i køkkenet. God weekend og god bedring

  SvarSlet
 8. Ja jeg har jo sagt min mening, dybt og inderligt og mange gange om de utaknemmelige spader.

  Fnys.

  Må deres terninger blive runde.

  SvarSlet
 9. Tæller det ikke at jeg spiste 2 stykker?

  SvarSlet
 10. Kære Malou

  Hvor har du bare fortjent at blive forkælet oven på de utaknemmelige skarn af nogle mænd!

  Fede, fed støvler!

  Godt bedring og weekend til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 11. @Vibeke - De skulle ha' haft en endefuld og i seng uden kage :-) Tak, det går heldigvis bedre nu.

  @Linebinevaskemaskine - Ja, har du aldrig hør til mage? Yep, Kusmi redder dagen (igen) :-)

  @Bente - Klø på, den er nem at lave. Problemet er at få nogen til at spise den :-) Tak!

  @Kirsten - Du skal være velkommen til en gang cheesecake :-)

  @Piskeris - Well, det spørger jeg også mig selv om. Fremover kan de holde Dolmio-dag om tirsdagen :-) Yep, det var godt jeg blev forkælet på andre fronter.

  @Kære Birthe - Det var også en rigtig god bolognaise :-) Jeg er også fuldstændig lamslået - hvem kan ikke lide cheesecake? Når vi ses igen har jeg en masse opskrifter til dig :-) Knus

  @Bibo - Du har ret, særligt vi skal forkæles :-) Den er SÅ god den kage, den må du prøve. Tak, i lige måde :-)

  @Sif - Det skal jeg sige videre til spaderne! Tak

  @Max - Jo, skat. Du får ingen slag i denne omgang :-D

  @Kære Hanne - Tusind tak skal du ha' :-) Ja, er de ikke bare fede? Jeg har allerede haft dem på flere gange. Tak, i lige måde :-) Knus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...