onsdag den 7. oktober 2009

En lille lækker sag...

Så fik jeg endelig samlet lidt kræfter til at komme i køkkenet og kreere noget jeg kan blogge om. Det er jo primært en madblog, selv der er lidt langt mellem de madrelaterede indlæg i tiden. Jeg har været så heldig at blive nævnt i det seneste nummer af 'Spis Bedre' - så nu må jeg hellere komme i gang med at lave noget mad, så jeg kan leve op til betegnelsen 'god madblog' ☺

Det er godt selskab jeg her er kommet i, alle super gode madblogs. Der er ikke mindre end 3 på listen som jeg kender IRL, samt et par stykker jeg sikkert kommer til at møde. 

Og nu til noget ganske andet: den lille lækre sag!

Da mit kage indtag er steget eksplosivt siden jeg blev blogger, har jeg måtte gøre noget for ikke selv at eksplodere. Så nu har jeg købt denne lille søde springform på kun 18 cm. Så kan jeg bage små kager, som ikke giver dårlig samvittighed.........eller noget. I dag skulle jeg bage en lillebitte nuttet cheescake (efter Birthe' s gode opskrift, dog kun halv portion) til i morgen. Jeg skal til the hos Sif og har fået lov at tage kage med. Ja, jeg ved godt at det svarer til at tage sand med til Sahara - men hun skal jo selv bage vildt meget de næste dage til konditorisøndagen (som så er på lørdag).  

Jeg fulgte instruktionerne og bagte formen tom i 10 minutter. Er der nogen der ved hvorfor man mon skal gøre det?

Formen blev foret med bagepapir og kiksebunden klargjort. Det er også fedt, at til en lille kage kan jeg lave det hele i minihakkeren og ikke svine foodprocessoren til. Mindre opvask = bonus!

I sidste uge fik jeg (i stedet for en blomst, som kattene alligevel æder) denne fede polynesiske vaniljestang fra Chas. E. i Ryesgade. Vi var der for at købe en flaske whiskey som gave til weekendens fødselar - og der på disken stod der et kæmpe glas med disse lækre 'svedende' stænger. Jeg stod og savlede for vildt over dem! "One please" sagde Max og overrakte mig den fingertykke, stanniolindpakkede polyneser. Til denne lille cheesecake brugte jeg lidt under det halve.    

Jeg er bare så glad for at de økologiske produkter bliver flere og bedre. Nu kan man ligefrem få økologisk flødeost i min lokale SuperBest. Nu mangler jeg bare at finde nogle øko kiks i en helsebiks, så kan jeg lave en 100% økologisk cheesecake.  

Der var lidt kiksebund til overs, så jeg ville prøve at lave en lille portionskage. Det var desværre ikke fyld nok til. Men jeg stiller den i fryseren, så kan det prøves en anden gang, muligvis på tirsdag. 

Den skulle ikke bage så længe, den lille kage. Ostelaget fik ca 14 minutter og cremefraichelaget ca 7 minutter. Nu skal den bare stå og sætte sig på køl natten over. I morgen formiddag laver jeg så frugtkompotten til at komme ovenpå. Sif har allernådigst fået lov til at få hindbær på i stedet for blåbær. Men pyt, 'drengene' skal spille rollespil her på tirsdag og de skal også ha' cheesecake (den store bradepandeversion) - med blåbær.   

Så fik den hindbærtopping (kogt med lidt vanilje og citron).

Og efter på tirsdag skal der altså også gå laaaaang tid før jeg skal lave cheesecake igen!

8 kommentarer:

 1. Jeg blir sq snart nødttil at lave den der...

  og tillykke med nævnelsen ;-)

  SvarSlet
 2. Hva'? Men blåbærudgaven er sååå lækker!

  God idé med den mindre form. Jeg burde gøre det samme (og i øvrigt ikke læse sådan et indlæg lige inden sengetid... nu vil jeg drømme om den kage hele natten :-))

  SvarSlet
 3. Den ser godtnok frygtelig lækker ud den cheesecake :D og sikke en nuser lille form.

  SvarSlet
 4. Hahaha... Kan rigtig godt lide at du har købt en lille form :-D ... Tillykke med at du har fået din Blog i bladet :-)
  Mht at tage sand med til sahara... Så selvom man laver mange kager... Så er der nu ikke noget bedre end at få kage fra andre :-)
  Hilsen Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Malou!

  ÅH, jeg kunne altså godt spise sådan et stykke cheesecake lige nu - og klokken er kun 10.30! Den kan helt sikkert spises på alle tider af døgnet :-) God ide med sådan en lille form, det må jeg se om jeg kan finde. Hvor har du købt den?
  Det er vist for længe siden jeg har fået cheesecake, selvom der var en overgang hvor vi fik den MEGET!
  De vaniliestænger ser for LÆKRE ud, gik jeg kunne få fingre i sådan nogle hernede........meget bedre end en blomst!

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 6. jeg ved det, jeg ved det...
  Man bager formen inden brug, af samme grund som man vasker nyt tøj inden man tager det på - for at få fabriksgiftene ud :-)
  Det ser superlækkert ud!

  SvarSlet
 7. PS: mon du vil spørge Max om han tror han kan få tid til at kigge på min side engang hen over vinteren? - tak :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 8. @Pernille - Hmm, tænk på det svineri det vil lave i dit køkken ;-) Tak skal du ha'!

  @Piskeriset - Yep, men tro mig, hindbær er bestemt heller ikke dårligt. Og Sif fik jo lov at bestemme :-) Ha ha, jeg er allerede meget glad for den form. Kagedrømme er nu heller ikke de værste :-)

  @Linebinevaskemaskine - Tak, den var drønlækker. Hun kan noget hende Birthe :-) Formen er bare SÅ sød.

  @Vibeke - Ha ha, det var en nødvendighed. Alt den kage bliver min død :-) Tak, det var sjovt at se det på tryk. Uh, du taler jo selvfølgelig af erfaring - det er jo også mange skønne kager du selv laver :-)

  @Kære Birthe - Ja, der er vel altid til et lille stykke cheesecake :-) Og nu har du vel ikke fået noget siden vejfesten d 30/8? Formen er fra Magasin (jeg har sendt en mail) og vaniljestængerne kan købes samme sted som lakridspulveret, bare billigere :-) Knus

  @Signe - Du har vundet en præmie!!! Hmm, det lyder jo logisk nok :-) Tak, det var kræs. Knus

  @Birthe - Han skal nok se at komme igang med det. Der er nogen skriven sammen frem og tilbage med dem der har købt Newyorkerbyheart.dk. Men de vil vist ikke lige sådan af med det. Men det skal de :-) Knus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...