fredag den 9. oktober 2009

ABC i ord og billeder: C...

Petunias billedleg ABC er i denne uge nået til C.

Uh, det første der popper op i mit hoved med C er chokolade. Jeg så en tegneserie med Garfield, her den anden dag, hvor der stod: Stress is the disease - chocolate is the cure. Det passer vist meget godt på mig ☺

Den (efter min mening) bedste chokolade i verden!

Hvid økologisk chokolade med lakrids. Wow, første gang jeg smagte den blev min skæbne beseglet - nu er det ikke andet der dur. Det passer så ikke helt, men det er klart den foretrukne. Så tak Signe for at skyde min økonomi (og kostomlægning) i sænk med denne dyre, lækre vane!

Som barn var det Feodora jeg spiste. Det var det eneste chokolade min mor købte når vi var i Tyskland. Det var mørkt og bittert, ikke ligefrem børnevenligt - men det var det der var og så vænnede man sig til det. Faktisk kan jeg ikke så godt lide lys chokolade, men det hvide kan jeg så til gengæld æde i rå mængder.   

Når jeg skal lave konfekt, overtrække kager eller bare ha' en lille snack, har jeg de her chokoladeknapper. De er rigtig gode og så er der en idiotsikker fremgangsmåde på posen, der altid giver perfekt resultat = bonus!

Og så bliver jeg på falderebet nødt til at indrømme at jeg ELSKER de her Polly med chokoladeovertræk. De er ikke særlig lødige, men de smager bare SÅ godt. Heldigvis kan de ikke fås i Danmark længere, ellers ville jeg konsumere (mindst) en pose om dagen. Uhm, men da Birthe så var i Sverige havde hun ikke mindre end 2 slags med hjem til mig. Hvor heldig kan man være?

Se andre bidrag med C her.

27 kommentarer:

 1. Chokolade var også min første tanke. Polly køber vi også masser af når vi holder ferie i Sverige og det er næsten hver sommer. Så jeg synes dit indlæg er godt, men den med chokolade kender jeg ikke.

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig kan Polly købes i Danmark stadigvæk. I skal bare ikke handle ind i Netto. Gå i Bilka, der ligger de på alle slik-hylder i 200g poser.

  Og ja, det er ca. verdens bedste slik, når de lige har ligget i køleskabet en times tid :)

  SvarSlet
 3. Det var sjovt og spændende at læse, Malu. Uha ja, chokolade er godt :-) Jeg sværger selv til en 85 procent fra Rapunzel, men min mormors yndlings var Feodora.

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 4. Det så veldig godt ut, og jeg eeeelsker sjokolade!! :) Så dette var midt i blinken for meg ;9

  SvarSlet
 5. MMM - lurer på om jeg finner sånn hvit med lakris i butikkene her i Norge. Og så må jeg si at det er adskillig mer swung over chokolade med C, enn sjokolade med s! Kjempefin c fra deg!

  SvarSlet
 6. Åh suk. Så sidder jeg her og har lyst til chokolade!! Hvordan dét ord ikke faldt mig ind for mig selv begriber jeg ikke. Noget bedre C er da svært at finde!

  SvarSlet
 7. Å, ja - den øverste sjokoladen her så aldeles nyyyydelig ut. Jeg må bare huske å se etter den om jeg er i Danmark. Velsmakende C bidrag hos deg :)

  SvarSlet
 8. Kunne ikke sagt dte bedre selv! Men enda så mye sjokolade jeg har spist, så er jeg ikke kurert! Men jeg prøver hele tiden!!!

  SvarSlet
 9. den sjokoladen så god ut:) Lakris sjokolade er en favoritt i huse ther også:)Og hver gang vi er i Sverige så kjøper jeg Polly,den lyseblå posen med Hasselnøtt og kokos. Mmmmmm den er god:)

  SvarSlet
 10. Uhh, hvor køber du den chokolade med lakrids? For den ser da for god ud.

  I skulle prøve den fra marabou, med salmiak fyld. Man kan købe den i løkken i en slikbutik ejet af en svensker. Den er fantastisk...

  SvarSlet
 11. Hvid chokolade med lakrids! Det kan du ikke mene. Det må jeg vist prøve, bare en enkelt gang. Selv om jeg skal tabe mig og ikke må spise lakrids p.gr. af blodtrykket.

  SvarSlet
 12. mmmm... heldigvis har jeg en sjokolade innenfor rekkevidden her jeg sitter.... jeg er sjokoholiker:-)Ha en riktig god helg

  SvarSlet
 13. Så fristede, det så godt ut
  Får ta en bittebitteliten sjokoladebit før jeg går til sengs:
  G

  SvarSlet
 14. Åh vilka läckra bilder! Jag lider av chokomani. Jag älskar också Polly, men dom ska vara färska!

  SvarSlet
 15. Jeg eeelsker også chokolade. Det er bare det bedste og man bliver aldrig træt af det!

  SvarSlet
 16. Kære Malou

  Chokolade ... det er bare gudespise.

  Jeg havde helt glemt Mølle Skovly chokolade. Det er ellers så lokalt, som det næsten kan blive. Tidligere havde en restaurant ude på landet ved Skals med vegetar mad og så selvfølgelig masser af lækkert chokolade. Dejligt at blive husket på det:)

  Dejligt igen at læse hos dig:)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 17. der måtte jeg ut og sjekke skuffen for å se om vi hadde noe, bare kokesjoklade men det får holde . MEN den må en prøve en gang. God helg. ;O)

  SvarSlet
 18. Choklad är en riktig bra medicin mot stress så jag får väl bara säga mig enig med Garfield. Ahlgrens bilar smakar ju inte dumt dom heller :)

  SvarSlet
 19. Sjokolade ja! Jeg er også meget glad i sjokolade, men har ikke smakt noen av dem du har presentert her. De ser absolutt fristende ut :)

  SvarSlet
 20. Sjokolade er farlig godt! Den favorittsjokoladen din hørtes kjempegod ut. Sjokolade og lakris sammen frister. Jeg tror jeg må se etter den sjokoladen neste gang jeg kommer til Danmark.

  SvarSlet
 21. Mums den hvide chokolade med lakrids ser god ud..
  Kan finde den på nettet, men kan det købes i Århus? Kan jo lige så godt spare portoen.. ;-)
  -Sara!

  SvarSlet
 22. @naalogtraad - Chokolade er min første tanke hver dag :-) Åh, Polly - der er SÅ gode. Tak, det er en rigtig god chokolade.

  @Anonym - Uh, jeg skal i Bilka efter billigt øko-sukker i denne uge, så vil jeg kigge efter Polly' er. Tak for tippet!

  @Madame - Tak skal du have :-) Jeg har aldrig smagt den fra Rapunzel, men det skal jeg da nu. Varme klem til dig :0)

  @ElinSire - Tak skal du ha :-)

  @mormonsen - Det kan fås i Coop' s butikker. Findes de i Norge? Ja, det er et lækkert ord på dansk. Tak :-)

  @Anne Thompson - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Sommertid - Tak skal du ha' :-)

  @Lene - Ja, den må du prøve. Tusind tak skal du ha' :-)

  @Petunia - Jeg har det på samme måde. Så må vi jo bare spise noget mere :-)

  @Evami - det er en helt fantastisk chokolade. Den blå Polly er også min favorit :-)

  @Heidi Meldgaard - Den kan købes i Irma og større helsekost butikker. Uh, jeg kan simpelthen ikke lide Marabou. Det er for dårlig en kvalitet chokolade til min smag.

  @Henny - Det skulle du bestemt unde dig at smage en enkelt gang. Jeg var selv skeptisk, men min tvivl blev hurtigt gjort til skamme :-)

  @qehenne - Ha ha, endnu en af slagsen. Tak, i lige måde :-)

  @Gunsside - Tak skal du ha' :-)

  @Mona - Tak skal du ha' :-) Jeg skal godt nok ha' skaffet nogle Polly' er snart

  @Hoptimisten - Lige mine ord :-)

  @Kære Hanne - Dejligt at det kunne sætte gang i hukommelsen. Tusind tak skal du ha' :-) Knus

  @linsky - Tak skal du ha' :-)

  @Living next to me - Jeg håber at du fandt noget. Du må prøve den hvide engang :-)

  @Mia - Jeg er også helt enig med Garfield :-)

  @Melusine - Det kan jo være du kan finde noget lignende hvor du bor? Tak skal du ha' :-)

  @Marit Johanne - Det er en fantastisk chokolade. Den må du prøve at finde når du kommer til Danmark :-)

  @Sara - Ja, den kan fås i Irma og Ren Kost i Jægergårdsgade. Jeg håber at du kan finde den :-)

  SvarSlet
 23. 1000 tak, må på jagt en af dagene.. :-)

  SvarSlet
 24. Du lar deg friste av disse nydelige biter;-))
  Tar du de med 85%-99% prosent kakao er den rene medisinen.

  Beklager sen kommentar.
  Mitt c-innlegg er her:
  http://toraamusic.blogspot.com

  SvarSlet
 25. Ih... Jeg er lige stødt på dine "ABC-indlæg" og hvor er der bare mange lækre ting. Jeg ved godt det er meget gamle indlæg. Dette er simpelthen også min favoritchokolade - selvom den er noget dyr. Jeg ved ikke om den fra Irma er billigere, da der vist ikke er lige så meget i. For min skyld kan der komme lakrids i ALT! :-)

  SvarSlet
 26. Hej Bogb

  Den fra Irma vejer det halve og koster det halve :-)

  Det er psykologisk tror jeg. Folk vil godt købe en plade god chokoladen for 35 kr - men at skulle hoste op med 70 kr er der flere der lige vil tænke over (på trods af at pladen så er dobbelt så stor).

  Oh yes, der må gerne komme lakrids i ALT :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...