fredag den 4. september 2009

Testbagning...

Jeg har fået det ærefulde hverv at være en af testbagerne til Anarkistens nye kogebog, som udkommer senere på året. Modig kvinde, er hun, for det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg ikke er den mest drevne bager der kan opstøves. Sært nok kan jeg i en stor kombiovn lave både brød og kager til 300 pers uden problemer, men herhjemme bliver mit bagværk sært. Men nu ville jeg tage kampen op og udfordre mig selv til at bage....ikke en men hele to ting på en gang!

Det færdige produkt bliver aldrig bedre end summen af de enkelte dele, så jeg købte nogle gode råvarer at lege med. Well, så gode som jeg nu kunne få dem i Føtex.

Alt blev vejet af og gjort klar. Første projekt var nogle citronmuffins. Jeg fulgte den kyndige vejledning og fik dem i ovnen på rekordtid.

De hyggede sig i ovnen og Max kom, ført af duften, svævende ud i køkkenet. "Du bager og det dufter godt", sagde han forvirret. Det skal lige siges at han ikke fik noget af den store cheesecake (som var den bedste kage jeg nogensinde har lavet) så det var på tide at han også fik noget godt. 

Og gode det var de. Men de fik desværre et kort liv og en brutal skæbne - vi åd dem!

Dagens anden testbagning var en mazarintærte. Så fik jeg også lige prøvet at lave en mørdej. Jeg ved ikke om det er alt den træning af hænder og håndled på CST, men det gik let og jeg fik ikke ondt bagefter. Bonus!

Jeg kunne endda selv rulle dejen ud og lægge den i formen. Fyldet blev 'wroom wroom' i maskinen og hældt i.

Min form var mindre end opskriften foreskrev, så kanten blev alt for høj. Så jeg trimmede den med en urtekniv og frøs resterne. Så kan jeg bruge dem til minitærter med blåbær i næste uge.

Ja, så slap mit bageheld op. Jeg havde sat ovnen på varmluft! Men jeg hev den ud i tide og den var kun ganske lidt for brun på toppen. Fyldet var hævet lidt for meget op, men dalede lidt ned igen ved afkøling. Jeg overvejede om jeg skulle skære lidt at toppen af, men blev enig med mig selv om at det ville blive noget rod.

Da den først blev overtrukket og pyntet kunne man ikke se det.

Jeg er faktisk lidt stolt af den. Mørdejen var rigtig vellykket. 

Og fyldet var også rigtig godt. Jeg syntes dog at den lidt for brune top skulle ha´ været skåret af alligevel, for den gav lidt bitterhed. Men vores gæster, som fik den til dessert, kunne rigtig godt lide den. Der kommer et indlæg om det gæstebud i morgen. Nu skal jeg nemlig til at gøre mig klar til en kæmpe fest. Der er personalefest i Max´s firma og det bliver holdt i et cirkustelt på Tangkrogen. 500 ansatte + påhæng, med mad fra Formel B. Jow jow, man er vel blevet social.

12 kommentarer:

 1. Mundvandet stiger !!!
  Hvilke lækre kager og du har da bevist du kan bage !
  God fest :-)

  SvarSlet
 2. Meget dygtig, er du :-)
  Hav en fabelagtig fest!
  Knus og god weekend
  Signe

  SvarSlet
 3. Du kan da godt bage!
  Det ser dejligt ud, men at I fik udryddet de citronmuffins, syntes jeg da er godt gået, især hvis det kun var dig og Max.
  God fest!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. elsker mazarinkage - og blir nu lækkersulten, hvad der slet ikke er på sin plads - og du bærer skylden, Klidm.
  God fest!

  SvarSlet
 5. Jeg har altså svært ved at forestille mig, at du skulle have svært ved at bage :-)

  Bagværket set lækkert ud! Glæder mig til når Sif udgiver sin bog!

  Hav en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 6. Det ser bare så lækkert ud, Malou! Men så syndigt at jeg ikke ville vove at have sådan noget i huset - jeg ville jo spise det hele ;-)

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 7. Kære Malou!

  Hvor ser det godt - og lækkert ud :-)

  Personlig bager jeg aldrig med varmluft, fordi jeg engang har hørt fra en "professionel", at det skulle udtørre og gøre kager og brød tørre. Jeg ved ikke om det passer, men konsekvent bager jeg altid med "almindelig" varme....

  Håber, at det var en god oplevelse i går og dejligt at se, at du har fået mod på at bage :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 8. Uha, tænderne løber faretruende i vand, når jeg kigger på dine lækre kager! Det holder vist ikke helt det der med, at du ikke er en dreven bager :-).

  Fortsat god weekend!

  SvarSlet
 9. Jeg mener nu nok, at du nu med stolthed kan kalde dig "Bager" - de kager ser usansynlig lækre ud.
  Go´ søndag - trænger I til at slappe lidt af i dag? ;O)

  SvarSlet
 10. Wow, Malou - den er mindst lige så fin som Anne Kirstens egen! Og garanteret lige så lækker!

  SvarSlet
 11. Det ser lidt for godt ud :-)
  Godt, jeg ikke er testbager - jeg ville tage 100 kilo på på ingen tid...

  Men den ostekage i forrige indlæg fortjener næsten at blive lavet snart. Hold da op, hvor lyder den fantastisk :-D

  SvarSlet
 12. @Miri - Tak, jeg fulgte jo bare Sifs opskrifter. Men jeg har bestemt fået mere mod på at bage. Tak, det blev en fin fest :-)

  @Signe - Tak, jeg syntes også at jeg slap ret godt fra det :-) Uh, det blev en rigtig fin fest - det er jeg ved at blogge om nu. Knus

  @Vibeke - Well, det er noget af det bedste jeg har bagt i flere år. Ha ha, der blev gjort kort process med de muffins. Men de var altså bare så lækre at vi ikke kunne lade dem være. Tak :-)Knus

  @Zette - Sorry, jeg tager gerne skylden for din lækkersult ;-) Tak.

  @Piskeris - Jeg kan bage til 300 pers i en prof ovn uden problemer. Det er svært herhjemme i en lille ovn og med små mængder dej. Det var rigtig godt bagværk. Jeg glæder mig også til at se bogen i færdig form. Tak, i lige måde :-)

  @Madame - Mums, siger jeg bare. Det var lækre sager. Det var meningen at gæsterne skulle ha haft noget med hjem. Men det glemte jeg og så måtte vi jo *suk* spise det hele selv :-) Varme klem :0)

  @Kære Birthe - Tak, det var også bare kræs. Jeg tror også jeg vil droppe alt hvad der hedder varmluft til bagning fremover. Så ser vi hvordan det bliver :-)Det blev en god fest. Ja, jeg ender jo med at bage lige så meget som dig :-D Knus

  @Bente - Ha h, savl du bare. Well, jeg har altså ikke bagt ret meget de seneste år. I den tid jeg har blogget er det kun blevet til 4-5 kager. Men nu tager jeg revence :-) Tak, i lige måde.

  @Nina - Det er ligefør jeg burde kalde mig bager, for jeg er allerede ved at planlægge næste bagning :-) Ja, vi var lidt slappe i søndags. Men det blev da lige til en tur i biffen :-)

  @Ibber - Uh tak Ibs, det var noget af en kompliment :-)Det var bestemt ikke dårligt!

  @Ellen - Ha ha, det gælder om at testbage når man skal ha' gæster :-) Du må simpelthen prøve den cheesecake - den er intet mindre end fantastisk :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...