lørdag den 19. september 2009

Klar til Tori...

Så har jeg fået samlet lidt kræfter. Haft en stille uge uden for meget stress, men fyldt med rare ting. I går og i dag har jeg dog tilbragt en del tid i køkkenet. Jeg har nemlig lavet en kæmpe madpakke til i morgen.

Uh, jeg bliver hentet af Vita om bare 12 timer. Så går den over stok og sten mod København, Operaen og Tori Amos. Jeg glæder mig som et lille barn! Siden 1993 har jeg næsten dagligt hørt hendes musik. Og nu skal jeg endelig se hende live. Det er STORT! Hun har spillet i Danmark et par gange før, men jeg har jo ikke været i stand til at tage til koncerter før i tiden. Jeg har stadig lidt svært ved at fatte at jeg rent faktisk har været på Roskilde i år, det var også en KÆMPE oplevelse. Nine Inch Nails OG Tori Amos på det samme år - det er sandt nok hvad der siges: alt godt kommer til den der venter! Og ventet, det har jeg ☺

Åh, hvor jeg glæder mig til at se hende tæt på. 

Madpakken består 'bare' af frikadeller og salat. Det lyder nemt og enkelt, men jeg kom i vanlig stil til at kamme lidt over. Så det blev til 2 slags frikadeller (af 1600 g kød) og 3 salater. Men så er der også lidt deller til fryseren og salat som Max kan få i morgen. Jeg lavede dellerne fredag aften, så de kunne nå at komme i fryseren.

Jeg er fuldstændig tosset med frisk basilikum og fik butikkens sidste 2 potter hapset til mig. Jeg lavede en tyk pesto med olivenolie, ristede solsikkekerner, hvidløg og lidt salt. 

Hver fars bestod af 800 g hakket kød, 2 æg, 1 ½ dl havregryn, salt og peber. Den ene blev tilsat ca 1 dl pesto og 150 g feta i små tern.

Den anden blev med porre og bacon.

Bacon/porreblandingen fik en tur på panden sammen med lidt timian. Jeg spredte det ud på en stor tallerken, så det kunne køle af i en fart inden det kom i farsen.

Med latexhandsker på, formede jeg alle dellerne og gjorde dem klar til at komme på panden.

Efter de havde fået en fin stegeskorpe kom de i bradepanden og blev bagt færdig i ovnen ved 175°C til de havde en kernetemperatur på 75°C. 

Så skulle man jo tro at vi fik frikadeller til aften, men nej nej. Fredag er jo 'bøf-dag' og det kan der altså ikke sådan lige laves om på. Desuden var Max faldet og havde trykket et par ribben, så der skulle også lidt forkælelse til. (Han havde været til teambuildning-dag med sit arbejde og havde fået en fodbold lige i smasken så han besvimede. Av!). Den slags udløser naturligvis lidt ekstra opmærksomhed på tallerkenen fra mig. 

Så efter at ha' lavet 50 frikadeller gik jeg i gang med aftensmaden. Chateaubriand m/smørristede østershatte, marinerede grønne bønner, romanesco, favoritkartofler (fra NYBH) og bearnaise. Nøj, det var godt - og så lige med et glas australsk shiraz til. 

I dag har jeg været i biffen og se 'Taking Woodstock'. Den var so-so og når det nu kun kostede 35 kr. På hjemvejen handlede jeg lidt i Irma for jeg skulle hjem og i gang med salaterne.

Kogt perle-pasta og belugalinser. 

Linser, dampet broccoli og julienne af gulerod vendt i en marinade af olivenolie, hvid balsamico, fuldkornssennep, agave-sirup, salt og peber.

Til kartoffelsalaten lavede jeg en feta-baseret dressing. Fetaen blev blendet med rød peber og persille. Den blev smagt til med lidt presset hvidløg og honningdijon.

Kogte Sava kartofler og dampede grønne bønner udgjorde fyldet.

Fetablandingen blev vendt i. Salaten trækker nu på køl natten over og smages til i morgen. Der er stadig mere dressing at komme på, hvis kartoflerne har suget det hele.

Perle-pastaen blev vendt med pesto og blandet med majskerner, squash og rød peber i tern.

Puha, det tog længere tid end forventet (surprise!). Men jeg har hygget mig, hørt Tori og fået mig selv kørt godt op til i morgen. Det bliver spændende om jeg får sovet ret meget i nat. Nu vil jeg høre lidt mere Tori og pakke færdig. Nu er der pludselig kun 11 timer til afgang ☺ 

10 kommentarer:

 1. Man skal altså ikke læse med hos dig, når man ikke har fået morgenmad endnu. Giisp hvor er jeg blevet sulten!!

  Nu kender jeg ikke lige til Tori Amos musik, men med den madpakke, så tror jeg også jeg ville kunne li' hendes musik, bare for at få en bid med ;)

  Rigtig god tur her over og håber koncerten bliver årest anden store oplevelse for dig.

  Knus Kari

  SvarSlet
 2. Rigtig god fornøjelse med koncerten.

  Jeg tror, jeg bliver nødt til at teste dine deller og salater, for at konstatere, om de nu også smager godt;)

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejligt, at du er ovenpå igen, Malou. Rigtig god fornøjelse med koncerten - det bliver stort!

  Din mad ser helt vild lækker ud :-)
  Klem og god tur!

  SvarSlet
 4. Den madpakke hører vist under kategorien "Luxus". Rigtig god fornøjelse med Tori og god bedring til Max!

  SvarSlet
 5. Kære Malou!

  Hvor ser det bare lækkert ud, gid jeg skulle med - jeg kender godt nok ikke Tori Amos, men bare for madens skyld ;-)
  Håber, at I får en FANTASTISK oplevelse! Pas godt på hinanden og giv en trøstende krammer til Max, den stakkels mand....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 6. Hoooooooooooooold da op en marathon. Men det skinner jo ud af bloggen at du slapper af ved at stå dér i køkkenet og bare "kokke-amok". :-D

  RIGTIG GOD KONCERT - du har virkelig fortjent hende. ;-)

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Det ser vidunderligt ud, jeg gad godt smage både frikadeller og jeres aftensmad.
  Håber at Max har det godt, og at du får en fantastisk tur og oplevelse i København.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Godt at læse indlæg fra din hånd igen!
  God tur og koncert
  venlig hilsen
  Karina

  SvarSlet
 9. Overskud! Hvor er jeg misundelig på det.
  Håber du nød din koncert, den var efter mit hoved fantastisk!
  Perlepasta? Har jeg aldrig hørt om før. Er det almindelig pasta bare i kugle, eller er vi ude i noget spelt, quinoa?

  SvarSlet
 10. @Kari - Tak, det er dejligt at du finder indlægget appetitvækkende. Åh, Tori er fantastisk - hende skulle du lære at kende :-) Knus

  @Sifka - Tusind tak, det var en fed oplevelse. Ja, gider du lige teste om det nu er godt nok ;-)

  @Madame - Tak, ovenpå var vist så meget sagt. Det var en fortryllende koncert - og jeg græd af glæde. Tusind tak :-) Klem

  @Nina - Tusind tak, de var også vilde med den. Jeg har givet ønsket om god bedring videre :-)

  @Kære Birthe - Tusind tak :-) Uh, du skulle prøve at høre Tori Amos - måske er det noget for dig? Åh, det var sådan en fantastisk koncert. Jeg bærer den stadig i kroppen. Hvor er du sød, jeg har givet ham et forsigtigt knus fra dig :-) Knus

  @Bibo - Ja, det var noget af en maraton. Det er desværre autopiloten jeg slår til - og så lider jeg bagefter. Tusind tak, det var en KÆMPE oplevelse :-)

  @Kære Vibeke - Tusind tak skal du ha' - koncerten var forrygende og Max er i bedring :-) Knus

  @Karina - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Kit - Uha, det var 'fake' overskud - men jeg skulle jo igennem. Ja, var det ikke bare en skøn koncert? Perlepasta er en slags cous cous - perler lavet af hvedemel og vand. Supergode til at suge smag -)

  Glade efterårshilsner til alle :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...