onsdag den 15. juli 2009

Sushi og sager hos Søs...

Jeg har lige været en lille tur rundt i blogland. Hos 'Nicolais Verden' så jeg noget lækkert sushi, der fik mig til at tænke på mit besøg hos min søster i sidste uge. 

Min søster er først blevet hooked på sushi for nyligt. Hendes kæreste er bestemt ikke begejstret for den kolde rå fisk, så det blev kun Søs og jeg der skulle ha´. 

Vi udvalgte 3 forskellige maki-ruller til deling. Det blev købt det samme sted som sidst jeg var på besøg, Soya Sushi i Brønshøj. 

Vi fik en ura-maki (inside-out). Den var fyldt med krebsehaler, laks, spicy sauce, forårsløg og avocado. Det grønne 'kaviar' hedder tobiko og er flyvefiskerogn farvet med wasabi.

Denne smukke rulle er en kaburi-maki (topped roll). Den var fyldt med tempurastegt kæmpereje og spicy sauce og dækket med laks. Det er den bedste rulle jeg nogensinde har fået. 

Vi fik også en helt almindelig maki-rulle (futo) med tun, avocado, agurk og spicy sauce.

Der skulle også lidt tilbehør til. Jeg elsker disse lune soyabønner 'Edemame'. De er salte og dryppes med citron, inden man 'suger' bønnerne ud af skallerne. 

Det blev også til en portion tangsalat. Jeg kan næsten ikke forestille mig at spise sushi uden af få det til.

Søs var bange for at vi ikke kunne blive mætte af sushien, så hun hev hjemmelavede forårsruller op af fryseren. De blev penslet med lidt olie og bagt sprøde i ovnen. Vi fik sødt chili-dip til. Wow, de var gode. 

Min søster er, som jeg, vild med at lave mad. Og så er hun bare så dejlig og betænksom. Ikke alene stod hun op og hentede os i Roskilde kl 03.45, hun havde også forberedt sig på at skulle behandle vores eventuelle tømmermænd dagen efter.

Så der kom kul på Weberen og hun diskede op med det store byg-selv burger gilde. Med hjemmelavede 'sveller' og det hele.

Ok, jeg indrømmer det. Burgere grillede over kul smager altså bedre end på en gasgrill! Uhm, mozzarella, bacon og store syltede agurker gjorde den bestemt ikke ringere. Det var fryd for slatne festival folk. Tak Søs, du er en engel ♥

En af de andre aftener lavede vi pizza på Weberen. Dejen var en økologisk pose fidus, fyldet tomatsauce, lufttørret skinke, feta, frisk mozzarella, tomatskiver, pesto og soltørrede tomater. Den fik lige en håndfuld friske basilikumblade efter bagning. Den blev helt fantastisk god! Dog skulle vi lige ha´ brugt 2 minutter på at læse brugsanvisningen på pizza-stenen først. Der stod nemlig at man skulle rulle dejen ud og lægge den på stenen FØR man kom fyldet på. Men så var vi gået glip af 'morskaben' ved at få hele pizzaen bugseret over på stenen. 

Da vi var i Metro faldt vi over denne cheesecake i frysedisken. Jeg ville normalt ikke købe den slags, men den var fri for tilsætningsstoffer og kunstige ting af nogen art.

Vi fik flødeskum rørt op med hjemmelavet brombærsyltetøj ovenpå. Nøj, det var kræs. Men man kunne kun spise et lillebitte stykke, det var kraftig kost. 

Besøget bød også på en tur i zoologisk have. Jeg fik ikke taget så mange billeder, men det blev da lige til et enkelt fra Sommerfuglehallen.

Og her er hun så, min lille niece A på 2 ½ år. Hun er af racen 'dansk frygtløs' og kaster sig gerne ud i vilde projekter. Da hun så hestene og ponyerne tilbød Søs hende en tur. Ja tak, det ville hun gerne og kravlede kry op på en pony (der var hvid som Pippi´s). 

Jeg huskede tilbage på min egen traumatiske pony-tur i Legoland som barn. Det satans kræ gjorde krumspring og jeg vrælede hele turen. Men A var vild med det og snakkede ikke om andet resten af dagen. Dog skvattede hun i søvn så snart vi kom ud i bilen. 

Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg ikke er så god til/ved børn. Men hende her kan jeg slet ikke stå for. Det er fedt at være moster, når hun bliver større skal jeg forkæle hende og lære hende alle mulige og umulige narrestreger. Hun er nu sød når hun sover ☺  

28 kommentarer:

 1. Nørj hvor ser det bare lækkert ud Klidmoster! De der hjemmelavede forårsruller kunne jeg godt lige nappe.

  Jeg rullede faktisk nogen suuuper lækre sammen tidligere på året med marineret kylling og de lækreste grøntsager. Smed dem i fryseren og glædede mig til at æde dem senere.

  I mellemtiden skvatter en af vores gæster på hovedtrappen og vrider foden om. Løbet tør for frosne ærter, hvad tror du så pseudo-teenagerne bruger som omslag? Ja.. det er helt rigtigt - mine stakkels forårsruller!

  SvarSlet
 2. Det ser så indbydende og lækkert ud! Så er det jeg savner at bo i en by med en sushibar.
  Det må være dejligt at du og din søster deler denne glæde ved mad.
  Niecen er skøn :-)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare lækkert ud, men jeg er også helt tosset med sushi.
  Jeg kunne spise det hver dag.
  Jeg har jo lige ikøbt en weber grill og vi har lavet burgere, de blev super, næste køb er en pizza sten til den. :)

  Knus

  SvarSlet
 4. Wauw, sikke en masse dejlige oplevelser du har haft! Det var meget spændende at læse om. Og din lille niece ser bare så kær iud - dejligt hvis du kan lære hende nogle narrestreger ;)

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 5. Har stadig ikke smagt sushi... mon det skulle lykkes mig i sommerferien, min yngste vil nemlig også rigtig gerne smage, og vi skal til Skagen, mon de har det deroppe af...

  Hjemmelavet burger - uhm.... det er nu godt.

  Sikke en smuk og yndig niece du har, kan godt forstå du ikke kan stå for hende...

  Til Auramin - den var rigtig god, den med de hjemmelavede forårsruller, sad og grinte højt over den... måske du kan grine af den nu? ;-)

  SvarSlet
 6. Åh nej Nico - fik du krisehjælp bagefter?

  Jeg vil også have grøn rogn. Hold op det er smukt. Det ville gøre sig på en liden canapé.

  SvarSlet
 7. Når jeg laver sushi, plejer jeg også at lave tempura-rejer - det er virkelig kræs! :D

  SvarSlet
 8. Det er SKØNT at være moster. Jeg nyder min nevø på snart 5 i store drag. Han er så sjov - og lidt af en bølle til tider. IKKE mosters skyld. Ahem! :-D

  Lækkerierne ser forøvrigt ganske lækre ud. Uhm!

  Hav en dejlig dag - klem

  SvarSlet
 9. Jeg har det vist præcist som dig - jeg har aldrig været typen, der går i selvsving over en baby... de interesserer mig ikke, og jeg har aldrig følt trang til at reproducere! Lever glimrende uden!

  Men lige præcis guldbørnene er der noget specielt ved - måske fordi jeg følger dem på en anden måde end andre venners børn? Især den ældste er simpelthen MIN guldklump - på trods af afstanden!

  SvarSlet
 10. Årh for fanden moster!

  1- søstre er det bedste i verden!
  2- cheesecake er SÅ gudelækkert!
  3- flyvefiskerogn er spas!

  I Petersborg, hvor jeg OFTE spiste sushi, fordi det var så røvbilligt og røvlækkert, lavede de maki-stykker blot med flyvefiskerogn ovenpå risene. Jeg tror, der vel var en spiseskefuld rogn og når man får alle dem i munden på en gang, er det svært ikke at grine (men det ville se klamt ud, hvis man gjorde!), fordi de bittebittesmå æg bare kommer ALLE steder hen i mundhulen. Og så brister de på den sjoveste facon.

  Ej, man skal måske være svært barnligt anlagt (som mig!) for helt at værdsætte det, men øjh, hvor har det bragt mig morskab.

  Men det ærgrer mig, at sushi er så (relativt) dyrt herhjemme i Danmark...

  SvarSlet
 11. Kære Malou
  Det ser dejligt ud, til trods for, at jeg endnu ikke spiser Sushi! Kunne du ikke få den opskrift på rullerne fra din søster? for de ser altså gode ud!
  Vi skal på Malling og Schmidt d. 5 august, den første dag efter at de åbner efter ferien. Vi "fejrer" min datter og svigersøns bryllupsdag, jeg ville finde en anledning, og det fandt jeg!:)
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Det lyder rigtig hyggeligt - din niece ser da rigtig sød ud ;-) Sushi er vist ikke lige noget for mig :P Knus og god aften

  SvarSlet
 13. Hej Nicolai

  Ja, ser det ikke bare for godt ud. Min søster er bare ferm til at lave forårsruller.

  For pokker, jeg håber at du tog den ene og tævede den anden med! Nøj, det var en svinestreg...

  Stakkels små sagesløse forårsruller :-)

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Miri

  Ja, er sushi ikke bare smukt. Jeg kan godt forstå at du mangler en sushibar i nærheden. Men det er nu ikke fordi der findes så mange fantastiske steder i en storby som Århus, så når jeg er 'over there' er det bare med at slå til :-)

  Vores far var autodidakt kok og arbejdede i mange år på Grønttorvet, så vi er blevet præsenteret for spændende råvarer siden vi var små. Selv om hun er københavner med stort H og jeg er jyde - så er maden vores følles sprog :-)

  Tak, allersødest når hun sover ;-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Pernille

  Ja, for mig er sushi også små kunstværker. Jeg kunne nok ikke spise det hver dag, men nok hveranden :-)

  Jeg kan bestemt kun anbefale den der pizzasten, det bliver bare SÅ lækkert. Og som bonus kan den bruges i ovnen om vinteren!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Uha, Madame - det var bare en masse dejlige oplevelser på kort tid :-)

  Jeg er bare SÅ glad for min søster, hun er guld værd!
  Og jeg kan mærke at det er godt for mig at være moster, så jeg vil gøre mit bedste for at blive en god af slagsen :-)

  Varme klem :0)  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 17. Hej Kirsten

  Kan du så se at få det smagt :-D
  Mon ikke du kan støve noget sushi op i Skagen!

  Uhm ja, jeg foretrækker også burgere af den hjemmelavede slags...

  Tak, jeg er også temmelig glad for hende - jeg har jo også en lille genetisk andel ;-)

  Glad Sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Sif

  Jeg var gået amok over alt det spilte arbejde og råvarer.

  Ja, det ser ret fedt ud med den grønne rogn. Jeg havde faktisk kig på de her fancy små sager.

  Kh
  Malou

  SvarSlet
 19. Hej Anne

  Ja, for pokker - det smager jo fantastisk :-)

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Bibo

  Ja, alt det sjove - ingen ansvar :-D

  Du må lige give mig nogle fif til hvordan man 'laver' en bølle :-)

  Tak, det var bare super dejlig mad. Masser af lækkerier!

  Du må også ha´ en dejlig dag
  Klem
  Malou

  SvarSlet
 21. Hej Nille

  Dejligt at høre at jeg ikke er den eneste. Men det er sådan lidt tabu at indrømme det i disse børnevenlige tider :-)

  Jeg har heller aldrig haft nogen drøm om at stifte familie, det er en ansvar jeg bestemt aldrig bliver moden til at tage. Jeg kender desværre mange der får børn fordi det forventes af dem.

  Men ja, det er det fede ved at være moster. Knus, kram og leg - ingen ansvar! :-)

  Glad Sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 22. Hej Ibber

  Jeg er helt enig i alle 3 ting :-)

  Åh ja, dem helt med rogn er også bare SÅ gode. De hedder Gunkan (slagskib) :-)

  Jeg har kun fået dem med lakserogn, som jo er store. Men jeg kunne levende forestille sig alt det spas man kunne få ud af en mundfuld af de små :-D

  Ja, der må være nogen vi kan klage til!

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 23. Kære Vibeke

  Nu må du altså se af få det smagt :-)
  I uge 32 kan du faktisk få en pakke leveret fra Skagenfood.

  Jeg spørger lige min søster efter opskriften på rullerne! De er bare SÅ gode og sprøde, uden at være fede.

  Det var en god anledning til at tage på M&S. Jeg tror de er på tærene efter ferien, så det kan I godt begynde at glæde jer til :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 24. Hej Anette

  Du kan tro det var hyggeligt!

  Tak, hun er en rigtig vildbasse - men hun er altså slet ikke til at stå for ;-)

  Hvis du ikke er til rå fisk, smager det altså rigtigt godt med røget laks og rejer i stedet for.

  Knus og god aften
  Malou

  SvarSlet
 25. Kære Malou!

  Mmm, det sushi gør mig altså sulten nu og jeg kan kun får sushi hvis jeg selv laver det! Og så må jeg altså prøve de edame bønner engang, håber vi snart kommer til storbyen (læs: Århus)

  Sikke en søster, hvor er det dejligt for dig - og for hende! - godt at I har så meget glæde ud af hinanden. Det ser sandelig ud til, at hun også er ret ferm til at lave mad :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 26. Kære Birthe

  Ja, det kan jeg godt forstå - det var også noget helt vildt appetitvækkende sushi :-)

  Så må du jo gøre op med dig selv om det skal være sushi eller ribeye der skal på bordet når I kommer til byen :-D

  Du kan tro min søster er guld værd. Vi har aldrig boet sammen og har aldrig været uvenner, så der er mange godt ting vi kan være sammen om nu som voksne. Far har givet hende nysgerrigheden på gode råvarer, jeg har lært hende lidt køkkenteknik - så nu går det over stok og sten :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 27. Sikke en sej søster - hende har du opdraget godt! :-D

  Det må altså være rart at have en 'madnyder' at hænge ud med og så tilmed en, der også kan lide at lave mad!

  SvarSlet
 28. Hej Piskeris

  Ja, hun er en perle :-)

  Og vi har ikke boet sammen som børn, så der er ingen gammelt nag eller jalousi mellem os. Vi har aldrig været uvenner eller oppe at skøndes. Så det er den fuldfede søster-idyl :-)

  Hygge
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...