tirsdag den 14. juli 2009

Spise her - med hjem?...

Jeg har bare haft sådan lyst til kinamad i flere dage. Men jeg ved at det vi kan få udefra er alt for salt og lavet af halvdårlige råvarer. Så der var ikke andet at gøre end at selv gå i gang. Jeg operede, Max assisterede. 

Først hakkede jeg stort stykke ingefær, 5 fed hvidløg (det ene fed i ultratynde skiver) og skar 2 røde chilifrugter i skrå skiver.

Jeg havde noget lækkert økologisk kyllingebryst i fryseren og en pose rejer. Det var første gang jeg skulle prøve de her fuldkorns-nudler fra Blue Dragon. 

Jeg brugte 1 squash, 2 gulerødder og 2 løg med top til retten. De blev snittet og lynstegt sammen med kyllingen og indholdet af den blå tallerken. Nudlerne blev kogt i 3 minutter, drænet og vendt i retten. Hele herligheden blev smagt til med fishsauce, soya og sød chilisauce. Rejerne kom i og fik et par minutters varme til sidst.

Ved servering drysses retten med ristede sesamfrø, her de sorte af slagsen. Det var nogle super gode nudler. De var kogefaste og splattede slet ikke ud. Og at det så var fuldkorn, var en ekstra bonus. 

Jeg købte denne 'dåse' øl til Max da jeg var med min søster i Metro. Den går vi i gang med nu!

Den er bare helt gal med mig i de her dage. Jeg betaler prisen for sidste uges vanvittige program. Max påstår det er fordi jeg er ved at komme i undergangsalderen. (jeg ville sparke ham, hvis det ikke var fordi det ville gøre ondt i min fod). ALT gør ondt. Så jeg har svært ved at stå, sidde, ligge og spise. Wee, godt det er ferie! 

Men jeg arbejder da på snart at samle kræfter til at skrive om besøget hos Newyorkerbyheart, frokost hos Piskeriset, turen til Roskilde, mini-ferien hos min søster og Konditorisøndag hos Anarkisten. Det er ikke sikkert at jeg magter det hele, så det er godt at de andre allerede har skrevet deres version ☺

24 kommentarer:

 1. Det var eddermugme en stor øl...

  Maden ser også lækker ud ;-)

  SvarSlet
 2. Det er klart, du ikke kan sparke. Al det øl, manner;)

  SvarSlet
 3. "Bare lige en enkelt øl, tak". :-D

  Det kinesiske ser rigtig lækkert ud. Uhm!

  SvarSlet
 4. hahaha - jeg har lige skudt et indlæg af om stegte ris og grøntsager. De asiatiske vinde blæser.... uuuuuuhhh....

  SvarSlet
 5. Dejligt med kinøjsermad.
  Lige et tip - China Star Grill på Stjernepladsen laver GOD kinesermad og der er masser til en fair pris. Men det er kun takeout, så det er måske for langt væk fra jer... men det er GODT!

  SvarSlet
 6. Hvilket lækkert måltid !! Og bare en enkel øl til :-)

  SvarSlet
 7. Hejsa Malou. Hvor ser det lækkert ud...det vil jeg prøve at lave en dag. snart!
  Håber at du får det bedre i løbet af ugen der kommer... Men jeg kender godt det der med at skulle 'betale' med smerter og træthed, efter et lidt for hårdt program...Men man gør det jo alligevel...:-) Og det skal man også :-) Tanker og grønne hilsner herfra mig.

  SvarSlet
 8. Nogle gange får jeg også en ubændig trang til især Peking-and... men du har ret! Det er tit alt alt for salt - og nogle af dem ser altså lidt skumle ud ;-)

  Men det er også rigtig mange små ting at stå og ordne bare til en person... så for mig bliver det tit ved tanken ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Malou

  Ja jeg får altså lyst til kinesermad når jeg sidder og kigger på det her .
  Godt at jeg snart har ferie så jeg kan få afprøvet noget af alt den mad der er her i blogland.

  Knus og god aften

  SvarSlet
 10. Hej Pernille

  Yep, men den tæller stadig kun for EN ;-D

  Tak, det var kræs!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Sifka

  Ha ha, jeg fik kun et lille glas - Max kvalte resten selv :-)

  Dejligt at du havde en skøn dag nordpå.

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Bibo

  Lige mine ord :-D

  Tak, det smagte endnu bedre dagen efter!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Vita

  Ha ha, snitteren af den gyldne Vitanett :-)

  Det er altså også en dejlig 'tøm-køleskabet' ret.

  Knus
  Kikært

  SvarSlet
 14. Hej Ibber

  Yep, det er en af favoritterne her!

  Tak for tippet, men Stjerne pladsen ligger 50 min i bus herfra :-)

  Men hvis vi lige kommer forbi engang skal det da prøves.

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Miri

  Tak, det var guf! Og en lille øl på 5 liter til :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Hejsa Grønne Pige

  Tak, det er en god ting at lave af rester.

  Uha, det går langsomt fremad. Jeg er stadig noget slap i koderne - men har de dejligste minder om Roskilde :-)

  Hvis jeg ikke kastede mig ud i den slags og levede livet (selv om det koster kræfter jeg ikke har) ville jeg jo bare sidde og glo. Så du har helt ret, det gælder om at få nogle oplevelser - så kan man klappe sammen bagefter :-)

  Glade tanker og sommerhilsner
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej Nille

  Åh, Peking-and. Savle, savle!

  Jeg var så heldig at Birthe lavede en variant af det da jeg besøgte hende. Uha, det var lækkert :-)

  Ja, det er et stort arbejde at lave et kinesisk måltid med alle de små retter. Men ind i mellem er det umagen værd. Det er bare med at lave en stor portion forårsruller til fryseren, så kan man hurtigt bage et par stykker.

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Pernille på 1.

  Nice, dejligt at det frister og inspirerer :-)

  Ja, du må bruge noget af ferien på at kokkerere.

  Knus og god aften
  Malou

  SvarSlet
 19. Ha ha, Pernille - "ja Hr betjent, jeg har kun drukket én genstand"

  SvarSlet
 20. Kære Malou!

  Hvor ser det godt ud dit kinesiske mad! Jeg har været heldig at få god asiatisk mad 2 gange i denne uge og med god mener jeg: når næsten det jeg fik i USA til sokkeholderne *LOL*. Ej, seriøst, det smagte ok

  Du må give ham et lille spark for mig så, sikke noget at sige! Jeg har også ondt, men tror stadig at jeg kan mobilisere et lille spark - og hvis det er fra mig, gør det jo ikke ondt på dig - vel? :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 21. Kære Birthe

  Tak, det var bestemt ille dårligt. Hvor er du heldig, 2 gange på en uge! Wow, 'næsten til sokkeholderne' - så må det være ret godt :-)

  Yep, jeg giver ham et lille spark fra dig. På skinnebenet, med hælen! Men han havde jo lidt ret, jeg var ved at falde fra hinanden af mangel på kræfter, overskud og søvn. Den vanvidsuge har hævnet sig på mig. Men pyt, for jeg ved jo at det langsomt bliver bedre.

  Jeg kan også godt forestille mig at du er godt mør lige nu :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 22. Undergangsalderen - det er altså et fedt udtryk! Men ham Max lever altså livet farligt... havde min gemal sagt det samme, var han blevet kildet, til han vred sig hysterisk ;-)

  SvarSlet
 23. Hej Piskeris

  Jeg syntes også at Max er blevet lige modig nok...

  Desværre er han ikke kilden :-(

  Men et olmt blik og et lille spark - det kan han få :-D

  Hygge
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...