onsdag den 1. juli 2009

Sommermad på altanen...

Argh, varmen er hård ved mig i disse dage. Det er umuligt at sove om natten og hovedpinen lurer konstant under overfladen. Jeg bæller litervis af koldt kildevand, spiser kølig frugt og tænker kølige tanker. I går var jeg inde i byen og fandt i 'Ren Kost' disse øko frys-selv is.

De er 'sukkerfri' ment på den måde at der ikke er tilsat behandlet sukker. Sødmen kommer fra frugt og koncentreret druesaft, som man også kender det fra St. Dalfour marmelade. 

Der er varianterne jordbær, amarena kirsebær, appelsin og citron (10 stk koster 29,95,-) 

Her i sommervarmen er det den store sult der plager os, så det er de lette retter der kommer på bordet. I denne uge har jeg fået 'SommerKassen' som er nem at få brugt. Den kan fåes til og med uge 32, så den skal jeg vist ha´ flere gange.

Ugens kødkasse bød på nakkekoteletter, hakket oksekød og de fantastiske grillpølser.

Konventionelle nakkekoteletter vil jeg simpelthen ikke spise mere. Der kan indeholde medicinrester og knækkede kanyler, da det er der grisen får sine indsprøjtninger. Desuden er de senede, bindevævet er sejt og kødet alt for fedt. Men efter jeg har valgt økologien til har jeg fået smag for nakkekoteletter igen. For de er smagfulde, møre og meget mindre fede. De her blev marinerede i olivenolie, hvidløg, røget paprika og citronsaft.

De fik en tur på Weber´en og blev serverede med resten at perlesbygsalaten. Selv om fredag er officiel 'Bøf-dag' fik jeg ingen klager ☺

Lørdag skulle vi have en let frokost og jeg viste lige hvad det skulle være. Nemlig Birthe´s 'Tunsandwich - the American way', som jeg havde lovet Max. 

Jeg brugte ikke toastbrød, men store bløde pitabrød. Det er en skøn kombination af tun og appetit agurker. Desværre havde vi ingen chips, men jeg kunne levende forestille mig hvor lækkert det ville være med lidt sprødt knas til. 

Lørdag aften skulle det menuen ha´ budt på hel grillet mørbrad, nye kartofler og dampede gulerødder. Men bare tanken om varm mad gjorde mig svimmel, det magtede jeg bare ikke at stå med. Jeg havde en pose øko penne i skabet som jeg kogte og marinerede i pesto. Det blev til en ganske hæderlig pastasalat med gulerod, majs, snackpeber, agurk, cherrytomat, soltørrede tomater og feta. 

Nogle babyblade blev dryppet med citron og salt, lidt græsk yoghurt rørt med pesto,  mørdbraden skåret i små bøffer og marineret i resten af marinaden fra dagen før. Mørbradbøfferne blev kun lige vendt på grillen og trak færdig under folie. De kan let blive knastøre hvis de får for lang tid.

Inden servering dryssede jeg pastasalaten med ristede græskarkerner. Der var rigelig pastasalat, så det fik vi de næste 2 dage med forskelligt tilbehør til.

I går var Max til rollespil og jeg havde lyst til koldskål. Men ak, der var hverken øko eller alm kærnemælk at opdrive i Føtex. Der var nok 5000 andre der havde de samme lyster. Så jeg nuppede en stegt kylling og traskede hjem med den. 

Jeg havde en dåse feta der var åben og som skulle bruges. Den blev rørt med græsk yoghurt, hjemmelavet pesto og ekstra hvidløg.

Jeg lavede en hurtig salat af blandede tomater, agurk og de skønneste timianmarinerede oliven fra Irma.

Babyspinat som bund, salaten ovenpå, strimler af kylling og en klat fetacreme. Lækre langtidshævede oliven-flutes til.    

Klokken blev 22.45 før jeg spiste, varmen skulle lige lette før jeg kunne finde appetitten frem. Jeg sad ude på altanen og nød den lyse aften. Så fik jeg også tændt lys i mine små røde glas fiduser. Det var bare SÅ hyggeligt!

14 kommentarer:

 1. Nam nam nam nam nammenam nam naaaaaaaam nam nam.

  Tak for tippet om frys selv is. Det er lige noget for Dorte. Hvis altså hun kan lide dem ;-)

  Og adw til medicin og kanyler! adw! adw! adw! Der går laaang tid før jeg spiser en nakkekotelet igen.
  Endnu et incitament til at få gang i det økokød!

  Kram!

  SvarSlet
 2. fuck det lyder lækkert!

  I spiser altså godt!

  SvarSlet
 3. Wolla jeg har også en madpost på vej :)

  SvarSlet
 4. Kære Malou

  Hvor ser det hele bare super lækkert ud.

  Har du fået smagt isene - er de gode? Den med kirsebær lyder ret skøn.

  Kødkassen - er det også fra Årstiderne? Alene for at få de gode pølser, kunne jeg få lyst til at bestille sådan en kasse;o) Har virkelig fået smag for de gode pølser efter, jeg fik smagt dem fra fair FOOD.

  Ha' det godt - og jeg håber, at du får en god nats søvn! Det er lidt hårdt med den varme... (ved godt, at vi ikke må brokke, men lidt dansker-brok skal der jo til;o))
  Knus Hanne

  SvarSlet
 5. De der øko-frys-selv-is må jeg vist på jagt efter - de lyder som et godt alternativt til de traditionelle (dødsyge!).

  Og ja, det er ikke den glubende sult, der plager os her i sommerheden ;-) . Men den letter snart - og så kommer du forhåbentlig også til at sove bedre!

  SvarSlet
 6. Uhm... lækker mad - som sædvanligt ;-)

  SvarSlet
 7. Lækker mad - lækkert indlæg - lækker kvinde!

  Håber du får to verdensklasse-dage torsdag og fredag, jeg glæder mig til at snakke med dig efter weekenden!!!

  Knus, Lisla

  SvarSlet
 8. Uhm, det lyder så lækkert alt sammen! Ja, det er bestemt ikke den store sult, der plager en i øjeblikket - det er de lettere retter, der kommer på bordet. Her i huset står der hele tiden jordbær, kirsebær og friske nye ærter på bordet bare lige til at nippe af.

  Varme solskinsklem :O)

  SvarSlet
 9. Hejsa Malou
  Hvor ser det bare lækkert ud det hele :-) Og hvor er det hyggeligt på din terrasse med de små røde lygter (jeg er helt vild med sådan noget- vores kolonihave er også bare fyldt med den slags)
  Og ja - appetitten kan være lidt svær at finde frem her i sommervarmen...Men jeg får spist honningmelon, jordbær og rigelige mængder is for tiden - det er lækkert, når det er så varmt...Ha en dejlig dag. Knus herfra

  SvarSlet
 10. Kære Malou.
  Jeg har også haft lyst til at spise sodavandsis de sidste dage, jeg skal vist overfalde isbilen på lørdag.
  De nakkekoteletter ser de flotte ud, ja også mørbradbøfferne, pastasalat kan jeg ikke spise, jeg er ikke særlig kræsen, men der siger det stop for mit vedkommende, uanset hvad de er vendt i, kan jeg ikke spise de kolde dimser.
  Det ser ud til at være den helt rigtige kasse med grønt, til disse varme dage.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 11. Hvor er det dog et dejligt måltid.
  Jeg må da se om jeg kan finde de is når de ikke er tilsat sukker.:)

  Hvor ser der hyggeligt ud fra jeres altan, hvem der bare havde sådan en :)

  Knus

  SvarSlet
 12. Kære Malou, du er bestemt ikke den eneste der lider i varmen - mine arbejdslokaler svinger i temperaturer efter arbejdsopgave fra 28 til 40 grader med skiftende sol og skygge.

  Men jeg har nu heller aldrig været til den der vilde varme. Så jeg glæder mig til, at temperaruren falder lidt i næste uge.

  Så må jeg jo leve med, at det nok ikke bliver så fint vejr, når jeg endelig får ferie om godt en uge.

  Men når det så er sagt, må jeg sige, at du alligevel får det optimale ud af serveringerne, selvom varmen minimerer appetitten. Det ser umanerligt lækker ud det hele.

  Jeg har jo helt forladt min kassedamestatus, efter at jeg fik fuldtidsarbejde , men vi snakker jævnligt om at genoptage "kasselasten". Det må kunne lade sig gøre at planlægge sig ud af sådan en kasse, også selvom man har arbejde! :o)

  Håber du trods alt få lidt godt ud af de solbeskinnede dage! :o)

  SvarSlet
 13. Kære Malou!

  Mmmmm, frys-selv-is med amarena, det lyder da bare for GODT!. Måske jeg skal overtale kæresten til at flytte til storbyen (mon vi kan få huset med os??!), så jeg også kan komme til at handle i lækre små butikker :-)

  Dit mad ser jo som altid FORRYGENDE ud og jeg glæder mig sådan til at jeg en dag skal smage det........

  Mmmm, jeg glæder mig til de oliven, de ser så lækre ud :-)

  HÅber, at du er kommet godt hjem og mange TAK for idag. Jeg håber, at du har nydt det ligeså meget som mig ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 14. Uha, sikke en masse dejlige kommentare at komme hjem til :-)

  Hej Vita
  Ja, nam - det er bare nogle meget lækre (men meget små) is. Du skulle prøve om du kunne lokke nogle i Dorte :-)
  Ja, det er et glimrende argument for at få gang i økologien.
  Kram!

  Hej Pernille
  Tak, du kan tro vi spiser godt her :-)
  Knus

  Hej Morfar
  Jeg så godt dine fantastiske deller. Jeg er sgu stolt af dig!
  Glad hilsen

  Kære Hanne
  Tak, det er jeg glad for at du syntes :-)
  Ja, jeg har smagt dem alle sammen. Dem med kirsebær er helt klart de bedste, men citron kommer lige efter.
  Yep, det er Aarstidernes 'moderne' kødkasse jeg får. Der er mange spændende slags pølser bla oksemedister med af til. Du kan jo altid se hvad der er med i ugens kasse før du bestiller. De der frankfurtere med ramsløg fra F.F. er altså også virkelig gode :-)
  Tak, lidt søvn blev det da til. Ha ha, lidt 'dansker-brok' skal der jo til. Det er jo vores national-hobby :-)
  Knus

  Hej Bente
  De er helt bestemt værd at gå på jagt efter. De smager af sommer og frugt :-)
  Det er dejligt at det ikke er så varmt om natten mere. Så sover man meget bedre :-)
  Knus

  Hej Kirsten
  Tak, skal du ha´ :-)
  Glad hilsen

  Kære Lisa
  Ha ha, tak skal du ha´ :-)
  Åh, du kan tro jeg havde nogle skønne dage. Det glæder jeg mig til at fortælle dig om. Snart :-)
  Knus

  Ih tak Madame, det var bestemt lækkert :-)
  Ja, det er nu de lette sommerretter skal på bordet. Jeg har sat mig for at grille, så snart vejret er til det. Uh, det er også dejligt med frugt, bær og ærter - det giver også godt på væskebalancen.
  Varme solskinsklem

  Hejsa Grønne pige
  Ih tak, det er jeg glad for at du syntes :-)
  Den altan er bare guld værd, hvis det stod til mig blev den også fyldt med lys og 'daller'. Men nu forsøger jeg forsigtigt med de her røde - så ser vi hvad jeg kan snige mig til at sætte op derude efterhånden som sommeren skrider frem :-)
  Uh, det er også nogle dejlige ting at fylde sig med. Specielt når appetitten ikke er den største.
  Knus

  Kære Vibeke
  Fik du så købt nogle sodavandsis?
  Ja, er det ikke noget flot kød. Jeg så godt nok på Torvet.dk at deres øko kød er billigere, men det var mest hakket og i tern.
  Ha ha, jeg så godt at du ikke er vild med pastasalat. Jeg kan vist også kun lide min egen variant :-)
  Det er en rigtig god kasse her i varmen, desværre kom jeg for sent hjem til at kunne bestille den i den her uge.
  Knus

  Kære Pernille
  Ih tak, jeg er glad for at du kan lide det :-)
  Ja, mon ikke du kan tåle dem lidt bedre. De kan sikkert fås i flere helsekostbutikker. God jagt :-)
  Tak, du kan tro vi er glade for den altan. Du har jo heldigvis den lille hyggelige gårdhave. Du har endda hængekøje - hven der bare havde det :-)
  Knus

  Kære Nina
  Puha, det lyder ikke rart. Hvordan holder du dog det ud? Heldigvis har vi mere normale temperature igen.
  Mon ikke du får lidt solskin i din ferie alligevel :-)
  Tusind tak, jeg gør mit bedste for at få det til at blive lækkert.
  Ja, mon ikke du ville få mest ud af en mix-kasse med både frugt og grønt. Men jeg kan godt forstå det krøver overskud at være 'kassedame' når man også skal passe arbejde, hus og børn. Det er jo ærgeligt at skulle smide det ud, hvis det ikke når at blive brugt.
  Tak, det har været nogle super dejlige dage :-)
  Uha, den altan er så hyggelig om aftenen. Den er vi slemt glade for.
  Knus

  Kære Birthe
  Uh, dem med amerena er bare de bedste is - desværre var det dem der var færrest af (bande, svovle) :-)
  Hmm, den går vist ikke - med mindre i anskaffer hjul til huset. Hvor er det dejligt at skrive til dig, nu ved jeg jo hvor du sidder og læser det :-)
  Tak, det er jeg glad for at du syntes - du får også frit valg på menuen når I kommer herop :-) Uh, også bare nogle dejlige oliven.
  Du kan tro jeg havde en god tur hjem, det gik glat og hurtigt. Også mange gange TAK fordi jeg måtte komme og besøge dig. Jeg havde en forrygende dag og nød det garanteret lige så meget ;-)
  Knus

  Og lige en ekstra portion glade sommerhilsner til alle :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...