fredag den 31. juli 2009

"Restaurant Klidmoster"...

I dag har den fået hele armen i køkkenet. Efter et meget skuffende restaurantbesøg (Klassisk 65) i sidste uge, har jeg drømt om at lave noget der var bedre selv. En ting var sikkert: det skulle være oksemørbrad. Og det skulle være inspireret af 'Nouvelle cuisine'. Det betyder ingen tunge saucer, et minimum af tilberedning og fokus på fancy anretning. Alle råvarene skal kunne smages og være så 'rene' som muligt. 

Det blev til en bøf af oksemørbrad m/røget paprika-smør. Blomkålspuré m/ smørdampede hestebønner & bruniose af gulerod, samt balscamicoglace (gastrik).

Til blomkålspuréen kogte jeg 2 blomkålshovder i grove buketter. Buketterne må ikke være for små, så optager de for meget vand. Det blev kogt lige netop møre i vand uden salt.

Blomkålen afdryppes godt inden den deles op i mindre portioner der vrides i et rent viskestykke.

Det er nemmest hvis man først laver en pølseformet rulle.

Så kan man vride den over vasken til den ønskede mængde vand er vredet fra. Jo mere vand der er tilbage, jo tyndere puré. 

Det lykkedes mig at få pænt meget vand vredet fra, helt uden hjælp. Men jeg kan godt mærke det i armene nu. Ærgeligt at jeg ikke bad om hjælp!

Den vredne kål kommes tilbage i den varme gryde sammen med 1 spsk smør, 2 tsk olivenolie og et godt drys salt. Og så får den en ordentlig omgang med en stavblender. Wroom wroom! Man kan vælge at tilsætte peber, men det 'forstyrrer' den delikate blomkålssmag efter min mening.

Mørbradbøfferne fik et knald på en hed pande og trak færdige i folie (under en thehætte). Hestebønnerne og gulerødderne fik 1 ½ minut i mikroovnen sammen med en klat smør, lidt salt og et par dråber vand. Der kom lige et par dråber gastrik på tallerknerne inden servering. Vi fik en god australsk shiraz til.

Bøfferne var medium-rare og lige i skabet. Der kunne Klassisk 65 godt pakke sammen. 

Selv om vi var på 'restaurant' sad der et par katte med til bords. Uha, jeg kommer til at savne dem. Suk!

15 kommentarer:

 1. Haha det ser bekendt ud med tigge-katte.
  Blomkålspure lyder dødgodt. Det må jeg prøve til min økolet i aften.

  SvarSlet
 2. For sævan da hvor ser det godt ud :-)
  Jeg kan godt forstå, at kattene kigger interesseret med ;-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at læse, som du hygger dig hjemme og forbereder dig på dit spændende "reparationsophold", som jeg glæder mig til at høre mere om, når det er igang.
  Den der ret ser utrolig vellykket og lækker ud - jeg er vild med mørbrad, så det skal vist prøves, selvom jeg er mest til den ovntilberedte model i øjeblikket.

  SvarSlet
 4. Selvom dit ophold sikkert er rigtig godt for helbredet, kan jeg godt forstå, at der er blandet en del tristhed ind i. Maden ser forrygende ud. Jeg gider godt kigge ind til en servering i din restaurant, en eller anden gang.

  Smukke tiggerkatte;)
  God lørdag.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det lækkert ud. Kan nu godt forstå du kommer til at savne selvom du kan komme hjem i week-enderne. Knus og god lørdag.

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Det ser bare skønt ud!
  Kattene er da bare pragtfulde, de burde næsten have haft deres egen tallerkener, - måske uden kniv og gaffel.
  Du må nu have et rigtig godt ophold, jeg håber det vil hjælpe dig!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Den bøf er da bare lige til at sætte tænderne i:) mums det er en dejlig restaurant du har der.

  Det er trist at skulle hjemmefra, men jeg er sikker på at dit ophold kommer til at gavne dig, og der er jo weekendene.

  Knus og dejlig lørdag Malou

  SvarSlet
 8. Kære Malou!

  Det ser rigtig flot ud, hvor er du god til at anrette :-)

  Smukke middagsgæster de har og sikke fine de er i "tøjet"......

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 9. Nøj det ser bare godt ud! Jeg er særligt vild med alle slags puré (så længe man ikke kværner femten kilo blåskimmelsost i). Gemmer lige linket til blomkålen, det lyder rigtig lækkert :-)

  SvarSlet
 10. Var ellers pænt mæt efter en god kyllingesandwich (tak for mad) og alt det andet - plus det posttraumatiske dessert-syndrom - men nu blev jeg helt sulten igen.
  Mmmmmmmmmh!

  SvarSlet
 11. Kære Malou
  De restaurant ville jeg gerne besøge!
  Det ser super, super lækkert ud.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 12. Du er en ENGEL med vinger af røde bøffer på en sky af blomkålspure!
  Må man sms'e dig under dit ophold på Hersted Vester???

  Kraaaaam

  SvarSlet
 13. Det lyder helt vildt lækkert, Malou!
  Men jeg kan godt forstå, du kommer til at savne dine katte.
  God lørdag aften til dig, klem :O)

  SvarSlet
 14. Mums! Den restaurant gad jeg godt besøge ;-).

  Pøj pøj med det fysiske og mentale eftersyn. Glæder mig, til du vender tilbage - det gør kattene nok også ;-).

  SvarSlet
 15. Hej Alle

  Sorry, jeg har været forførdelig langsom med at skrive. Der har været meget stress på inden jeg skulle afsted.

  Det bliver lige til et bunke-svar :-)

  @Sif - ja du må kende det fra Veganerkatten. Blomkålspuréen smelter i munden. Du vil elske den!

  @Piskeris - Tak, jeg rullede mig også helt ud :-)De katte vil bare SÅ gerne være sammen med os. De tiggede kun ganske lidt :-)

  @Nina - Uha, det var vigtigt at stresse godt af den sidste weekend. Jeg prøver at tage mig sammen til at skrive noget om opholdet, men kræfterne svigter. Tak, det var et hit. Mørbrad i ovn er nu heller ikke dårligt.

  @Sifka - Ja, det er sgu en barsk omgang at være væk hjemmefra så længe. Men nu er den første uge allerede vel overstået. Tak, du skal være velkommen til at komme forbi til en bid mad! Så kan du også møde de søde tiggerkatte :-)

  @Anette - Tak, det er jeg glad for :-) Det har været en hård uge og weekenden er gået alt, alt for hurtigt :-) Knus

  @Vibeke - Tusind tak skal du ha´:-) Det er nu hyggeligt når de sidder med til bords. Uha, træningen er hård, men jeg er sikker på at det er det hele værd! Knus

  @Pernille - Tak skal du ha´:-) Det er hårdt at være væk hele ugen og weekenden er fløjet. Men det er godt for mig at træne og komme i form :-)

  @Birthe - Tak Søde, det er jeg glad for at du syntes :-) Det er den slags gæster der aldrig tager hjem og forventer fuld forplejning :-D Knus

  @Nicolai - Tak skal du ha´ :-) Det er en superlækker puré, den er også god lavet på pastinakker. Blåskimmel?, skal du bande :-D

  @Tine - du er godt nok en lækkermund :-) Velbekomme, skulle det være en anden gang!

  @Hanne - Tusind tak :-) Du må hjertens gerne komme forbi og besøge restauranten ;-) Knus

  @Vita - jeg er blevet kalde mange ting i mit liv, men det der tager medaljen :-) ja tak, en sms ville være rar. Teløg mæ føsdagen!

  @Madame - Tak, det var bare guf :-) Uha, det har været en hård uge uden misserne. Men nu kan jeg også se hvor meget de larmer om natten. Klem :0)

  @Bente - Tak :-) Du er velkommen til at aflægge restauranten et besøg! Tak, jeg er allerede i fuld gang med eftersynet. Det er hårdt, men nødvendigt :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...