søndag den 12. april 2009

Skønne rester...

Jeg er bare flad i dag, men det er helt selvforskyldt. Vi sad oppe til kl 3 i nat og så Dexter. Nu er vi blevet færdige med sæson 2 og den er mindst lige så god som den første. Der røg også en del rødvin indenbords, så jeg havde lidt ondt i håret da jeg vågnede. Det var dog ikke noget en Whopper og en gåtur ikke kunne klare. Så fik vi også klemt de sidste dråber ud af påskeferien. Her i eftermiddag har jeg 'arbejdet'. Min virksomhedspraktik kører de næste 3 mdr og jeg skal 'arbejde' 14 timer om ugen. Jeg har allerede brugt de 4 i dag, så der er taget godt hul på ugen. Aftensmaden var heldigvis super nem i dag.  

Der var rød grønkål med i kassen, så det ribbede jeg og kogte i 3 min i letsaltet vand.

Efter kogning, ligner kålen helt alm grønkål. Jeg tog halvdelen fra og hakkede den fint, så den kunne røres i mosen. Jeg snittede en squash og 2 gulerødder i skrå strimler. Lammekøllen fra i går blev skåret i tern og skyen blev affedtet. Lam, gulerod og squash blev sauteret i lidt olivenolie og skyen hældt ved. Retten småsimrede i ca 10 min og derefter smagt til med lidt gastrik. Den blev jævnet med lidt majsstivelse og kålen kom i og kogte med et øjeblik.

Det er lige før man kan tillade sig at kalde det lammefrikassé.

Jeg greb den nemme æske i skabet og lavede lidt mos. Der kom hakket grønkål og lidt ekstra mælk i.

Kartoffelmos m/grønkål og lammefrikassé.

15 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det ser godt ud, og lækkert det ved jeg, at det er!
  Jeg tror at det bliver en rugbrødsmad idag, måske et stykke højt smørrebrød med lam, ja det tror jeg!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Er du vimmer, det ser godt ud!

  Vi fik vildtkølle med waldorfsalat og hele gøgemøget til, det var dælme osse godt.

  Snakkes vi ved i morgen?

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke
  Tak, du kan tro det var lækkert :-)
  Et stykke med lam er nu heller ikke nogen dårlig aftensmad. jeg har bare glemt at bage rugbrød, så jeg måtte 'nøjes' med at lave en gryderet :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 4. Kære Lisa
  Tak, det var bare det pureste guf :-)
  Umm, vildtkølle lyder også rigtig godt. Fik I det på farmen?
  Ja, det ville være hyggeligt med en snak i morgen. Hvornår på dagen vil det passe dig?
  Knus, Malou

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  En fantastisk måde at bruge resterne på.
  Mon du er mere frisk i dag? Det kan være lidt hårdt, når man "falder i rødvinen". Her faldt vi i hvidvinen i går... så jeg skal vist hygge på sofaen. Ikke den mest praktiske dag "at falde i". Jeg skal starte på arbejde i morgen efter en næsten 5 måneders sygemelding... Så der skal samles kræfter! Men når man sidder der ved bordet, så ER det bare så hyggeligt;o)
  Dexter - hvad er det for en serie?
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Hanne
  Uha, det var god restemad.
  Jo tak, det går helt fint i dag. Jeg er allerede gået i gang med mit 'arbejde'.
  Jeg håber da også at du er ved at være på toppen. 5 mdr er lang tid at ha´ været væk fra arbejdet. Glæder du dig til at skulle tilbage? Så må du bare slappe af og samle kræfter i dag.
  Der er et link til Dexter i teksten, men det er en serie om en kriminaltekniker der har et 'bijob' som massemorder.
  Den er grov, sjov, spændende og meget blodig. Men som sagt, lige min smag :-)
  Nyd din sidste fridag!
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Det link havde jeg lige overset:o) Fedt med gode serier. Jeg er en hund efter serier.
  Jo, nu glæder jeg mig ret meget. Jeg har jo savnet kollegaerne helt vildt. Der har dog været så mange ændringer de sidste måneder, så det har været lidt svært at overskue. Men nu hvor beslutningen er taget om at starte op, så glæder jeg mig. Er dog også klar over, at det sikkert bliver ret hårdt. Så jeg starter blidt med nogle få timer.
  Jeg vil nyde dagen i fulde drag og ikke lave ret meget andet end at passe min sofa;o)
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 8. Kære Hanne
  Fik du så kigget lidt på Dexter?
  Vi følger med i alt for mange serier efterhånden, ca 25 stk. Så hvis døgnet kunne få lidt flere timer ville vi ikke klage :-D
  Jeg håber at du har haft en god hviledag i sofaens selskab, så du er klar og nyopladet til i morgen.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Malou

  Ja, jeg fik kigget lidt på Dexter-hjemmesiden. Jeg synes bare aldrig, at jeg har set den på tv eller i programmerne. Men måske godt det samme;o) Jeg bliver så hurtigt hooked på en ny serie. I min sygemeldingsperiode har jeg set alle sæsoner af Sex and the city .... 3 gange. Overvejer at starte på den igen;o)
  Jeg havde en skøn dag på sofaen i går. Og har haft en fuldstændig fantastisk dag på arbejde i dag. Det var så dejligt at være tilbage. Må dog indrømme, at jeg igen er havnet på sofaen;o) Kan godt mærke, at det var lidt hårdt at komme igang.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 10. NB...
  25 serier... det var da ellers ikke så lidt;o) Ja, nogle gange ville det være lækkert med nogle flere timer i døgnet.

  SvarSlet
 11. Kære Hanne
  Jeg ved faktisk ikke om Dexter har været vist på dansk tv endnu. Vi har købt vores på nettet. Det er godt nok nemt at falde i serie-fælden :-)
  Sex and the city har jeg også set fra a-z flere gange. Den er så sjov. Dejligt at høre at det gik godt med at vende tilbage til arbejdet!
  Jeg har lige kigget efter, det er faktisk 35 serier vi ser. Men der er jo hele tiden nogen der holder pause. Så et 50 timers døgn, ville være rart :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  35 serier... det er da ret vildt. Jeg skal nok ikke sige for meget;o) Jeg tør slet ikke tælle. Men det er da heldigt, at de ind imellem holder pauser.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 13. Kære Hanne
  Nu skal vi altså heller ikke 'opdage' flere nye serier uden at droppe nogen af de andre. Vi bliver stressede ellers :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Jeg kan se at her skal jeg vende tilbage en dag med god tid, her er meget spændende mad.
  Flot blog

  SvarSlet
 15. Hej Inge
  Du skal være så velkommen.
  Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...