tirsdag den 7. april 2009

Resteguf...

Nallefar er taget til rollespil og jeg må hellere se at få lavet noget mad til mig selv. Der er heldigvis en masse rester fra i går at trylle med. Så det blev til en kæmpe omgang stegte ris, der er også nok til frokost i morgen.

Blå tallerken: 1 hakket løg, 2 cm finthakket ingefær, 1 chilifrugt og 1 fed hvidløg i tynde skiver. Hvid tallerken: Kylling i strimler, 1 gulerod i tynde skiver, optøede rejer og helbladet spinat. Først stegte jeg gulerødderne sammen med indholdet af den blå tallerken i et par minutter på en knaldhed pande. Så tilsatte jeg ris, kylling, spinat og rejer og stegte videre endnu et par minutter.

De stegte ris blev smagt til med tamari (japansk soya), fish sauce og friskkværnet peber. Nu lader jeg opvasken stå, smækker mig i sofaen med et godt glas rødvin og ser en film. Måske bliver det til lidt Warblade senere. Eller også skal jeg besvare nogle af de mange mails der ligger og venter. Nu får vi se, det kan være jeg snorksover om lidt :-)

18 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Ja, sådan noget mad elsker jeg jo:o)
  Hyg dig i sofaen med film og rødvin. Lyder som en dejlig tirsdag aften.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 2. uuuuhmmmn, siger jeg bare... du kan da virkelig trylle med rester!

  SvarSlet
 3. Mmmm, hvor ser det godt ud - jeg ELSKER stegte ris :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  Det var da en god ide, så blev der ryddet lidt i køleskabet, det ser godt ud, og lyder godt! - Jeg fik samme ide i dag, altså rydde køleskabet, så jeg fik lavet nogle af mine "pizza" lignende flutes, stavlet op med resterne, og dækket til med Mozarella, det var bare godt, og det kunne jeg lige overkomme.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 5. Kære Hanne
  Ja, det er også frit efter dig :-)
  Det var desværre en tam film, men jeg var nød til at se den færdig. Så nu vil jeg blogge lidt og så måske prøve at se en anden.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Huset i Hou
  Ih tak, jeg elsker at trylle :-)
  Det var bestemt ikke dårligt, det kunne dog godt lige ha´ brugt et par dråber sesamolie.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Hej Birthe
  Tak skal du ha´, jeg havde luret at du var til den slags.
  Du kan tro det var guf :-)
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Vibeke
  Ja, du ved jo hvor gerne jeg vil bruge alle mine rester :-)
  Det er altså også nogle lækre brød du laver, en super måde at bruge rester på.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 9. Det ser vildt lækkert ud Malou - smart at komponere sådan en resteret. Vi laver også tit stegte ris, når vi har en rest fra dagen før.

  Klem og ha' en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 10. Lækkert ser det ud.
  Jeg syntes det er sjovt at se hvad man kan få ud af rester og hvad man kan sammensætte.
  Rester en nem mad, som det er synd at smide ud. Kan få helt ondt i maven, når jeg ser vennerne smide rester ud, fordi de ikke helt ved hvad de skal bruge dem til...
  God onsdag, Malou :0)

  SvarSlet
 11. Kære Madame
  Tak, det var rigtig godt. Jeg elsker jo rester :-)
  Det er meget sjældent at vi får hvide ris, så det var så dejligt at kunne lave stegte ris.
  Du må også ha´ en god dag.
  Klem :0)

  SvarSlet
 12. Hej Kari
  Tak, jeg sætter en ære i at få brugt mine rester til noget godt. Du kan tro jeg også har været vidne til meget madsvineri. Her kommer det af sig selv. Det er dyrt at købe økologisk, så det skal i maven - ikke i skraldespanden :-)
  Også god onsdag til dig!
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Hvor ser det lækkert ud, mums :-)

  SvarSlet
 14. Hej Margrethe
  Ih tak, det var også super lækkert :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hej Malou

  Det var da fantastisk inspirerende med en sådanne udnyttelse af alt hvad køleskabet nu måtte gemme :)
  Jeg tror, at jeg må ændre i madplanen for fredagen og prøve sådanne en portion lækre stegte ris med rødvin og det hele,
  Manden er nemlig taget til install-party hos nogle venner fredag, så når poderne er puttet skal jeg rigtig hygge mig med god mad og en chickflick film eller to
  påskehilsner fra Stine

  SvarSlet
 16. Mums det ser lækkert ud (det gør det hele på din blog). Jeg må hellere forsøge mig med stegte ris snart.

  SvarSlet
 17. Hej Stine
  Hvor dejligt at du kan finde inspiration her :-)
  Det lyder som en hyggelig fredag aften. God fornøjelse!
  Glad påskehilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Kathrine
  Tak skal du ha´, det er jeg glad for at du syntes :-)
  Glad påskehilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...