torsdag den 16. april 2009

Noget at glæde sig til...

Wee, så fik vi bord på Malling & Schmidt. Så er det hare at begynde at glæde sig. Maden er bestilt, vi skal ha´ den menu der hedder 'Aroma' som er på 8 retter. "En tasting menu, som bringer dig rundt i nordens gastronomiske skatkammer". Ja tak, det lyder ikke som nogen dårlig rundtur. Ugen forinden, den 13 maj, fylder jeg år og vi har 10 års bryllupsdag. Med ved at vente at fejre det til den 22, får vi et par fridage ud af det også. Jeg glæder mig SÅ meget til at skulle derind. Og jeg har på forhånd fået lov til at tage billeder til bloggen. 

Well, det kan være svært at stave når man er helt oppe og køre.

Nallefar kom hjem fra arbejde med mavsen fuld af boller i karry. Det er godt nok hans intention at spise rugbrød og salat til frokost, men der er altså nogle ting han ikke kan lade være. Det gav mig en undskyldning for ikke at lave varm mad til aften. Heldigvis havde jeg de gode økologiske sandwichbrød som jeg kunne smække noget fyld i.

Der var en pakke røget laks som kunne komme i de lyse brød. Jeg lavede en creme til at komme i også. Den bestod af skyr, fuldkornssennep og minitern af alm agurk, syltet agurk og rød chili. Den blev smagt til med salt, peber og citronsaft.

Den lækre oksemedister fra Hanegal blev stegt og kom i de mørke brød, sammen med hjemmelavet rødkål fra fryseren.

Sandwich m/skyrcreme, røget laks, tomat & agurk.

Sandwich m/oksemedister & rødkål.

24 kommentarer:

 1. Deres menukort ser da skønt ud - kan godt forstå du glæder dig. Du må lige fortælle hvordan det så er. Knus Anette

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå at du glæder dig, det lyder som et skønt sted at spise :-)

  Jeg går stadig og overvejer hvornår vi skal på Falsled, det er rart at have noget at glæde sig til....

  Maden ser - som ALTID - super lækker ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Wouw - jeg er lige en lille anelse misundelig over det restaurantbesøg i skal på;o) Men glæder mig til at høre om det - og ikke mindst se billeder fra det.

  Skyr - hvordan er smagen ift andre surmælksprodukter. Jeg så det i Kvickly Xtra, men har ikke prøvet at købe det.

  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 4. Kan kraftigt anbefale Madklubben eller L´altro Hvis du kommer herover på de Københavnske kanter

  SvarSlet
 5. Superlækker menu de har - kan godt forstå du glæder dig :-) mums.... ;)
  De der sandwiches du har lavet er da helt forrygende... tak for tippet:))

  SvarSlet
 6. Kære Malou
  Jeg kan godt forstå at I glæder jer, nu håber jeg så bare, at de lever op til jeres forventniger, - selvfølgelig gør de det!
  Oksemedister, var det godt?
  det lyder interessant.
  Laver du ikke boller i carry, siden at din mand "stod på hovedet i gryden" :)
  Jeres Sandwich ser dejlige ud, og nu opdagede jeg lige, hvad jeg havde glemt at bestille, røget laks, det har jeg haft lyst til længe.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 7. Hej Anette
  Ja, ser det ikke spændende ud? Du kan tro at der kommer en helt reportage :-D
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Birthe

  Jeg har ønsket mig at komme derind i flere år, men det er jo temlig dyrt. Nu er det jo heldigvis 'Big Red' der betaler det meste :-)

  Uha, Falsled skulle være en KÆMPE oplevelse. Jeg tror at det er lige noget for dig!

  Ih tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Hanne
  Du kan tro jeg også har været misundelig på min veninde. Hun har været der TO gange og roser det til skyerne. Der er ikke noget menukort, men når man går for man udleveret en oversigt over hvad man har fået serveret.
  Du kan tro der kommer en foto-dokumentar uden lige bagefter :-)

  Skyr er et fantastisk produkt. Det er tykt som græsk yoghurt, men har en mere frisk og syrlig smag. Og så indeholder det kun 0,25 g fedt pr 100g.

  Knus fra Malou

  SvarSlet
 10. Hej Morfar
  Tak for anbefalingerne. Desværre er det ikke så meget jeg kommer på de kanter til 'fine dining'.
  Jeg var lige inde og snuse på Madklubben´s hjemmeside og det ser aldeles fornuftigt ud til prisen.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Margrethe

  Ja, det ser rigtig spændende ud. Der er et eller spændende ved ikke at vide hvad det er der bliver serveret. Så det glæder jeg mig helt vildt til at finde ud af :-)

  Tak, det var såmænd bare lige en nødløsning der dog viste sig at vlive til en solidt måltid. Jeg magtede bare ikke sauce og kartofler i dag :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Vibeke

  Jeg er ret sikker på at de lever op til forventningerne. Der går jo en del rygter om deres kunnen. Jeg har tænkt mig at lade de kritiske briller blive hjemme og overgive mig totalt til oplevelsen.

  Du kan tro det var en god medister, den er fra Hanegal og kostede 37 kr i Kvickly. Jeg tror jeg vil købe et par stykker til at ha´ i fryseren. På en dårlig dag vil det være godt på et stykke rugbrød.

  Well, når jeg laver boller i karry er det altid med en masse grøntsager og en hjemmelavet karryblanding. Jeg tror at kantinens minder ham om barndommens version. Bare store kogte kødboller i mild karrysauce og hvide ris :-)

  Tak, de blev helt godt.
  Så må du se at få bestilt noget laks, gør du det ved Torvet eller Skagen?

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Mums, du er en troldmand i et køkken, Malou - det var lækker inspiration til mit ydmyge landkøkken! Det lyder meget spændende, at I skal spise hos Malling & Schmidt. Jeg glæder mig til at se, hvad I skal ha' - det var en god idé at spørge om lov til at lægge billeder på bloggen.

  Varme forårsklem :O)

  SvarSlet
 14. Det er da en skam, at jeg har så langt til Århus, for det ser ualmindelig fristende ud :-)
  Glæder mig til at høre om det - rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
 15. Årh mand!
  Det glæder jeg mig usigeligt til at høre om.
  Kender flere der har spist der og var ved at besviiiime af begejstring bare de talte om det :-)

  Jeg tror bestemt du får indfriet dine forventninger!

  SvarSlet
 16. Kære Malou
  Jeg kan da vildt godt forstå at du glæder dig til jeres restaurantbesøg, jeg var lige inde og kigge hos dem og det ser da lækkert ud, og så en 8 rettes menu, det kan ikke blive bedre.
  Lækkert at du har fået lov at tage billeder derfra .
  God fredag

  SvarSlet
 17. Kære Malou
  Det kan jeg ikke nå mere i denne uge, men jeg skal i Brugsen på mandag, så det kommer på den indkøbsseddel.
  Det er en god ide at lade de kritiske briller blive hjemme, det har jeg gjort de sidste gange, jeg har været ude at spise, og oplevelsen bliver bedre, men ok, restauranterne bliver også valgt ud, jeg er ikke særlig sjov den første gang jeg spiser et sted, alt skal undersøges, det må være en arbejdsskade!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 18. Ih tak, Madame. Jeg tryller det bedste jeg har lært :-)

  Jeg glæder mig SÅ meget til besøget hos Malling & Schmidt. Det var Nallefar der fik mig til at spørge om jeg måtte tage billeder 'til en velbesøgt madblog', så er det helt sikkert at de gør sig umage :-D

  Varme fredagsklem :0)

  SvarSlet
 19. Hej Ellen
  Der går da tog :-)
  Jeg skal nok berette om det i detaljer.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Vita
  Ja, ikke - det er den reaktion jeg selv plejer at komme med når der er nogen der foræller at de skal derind :-)
  Du kan tro du kommer til at høre om det.
  Ha ha, jeg har også en veninde der snakker om stedet mens hun snapper efter vejret :-)

  Jeg er også ret sikker på at forventningerne bliver indfriet til fulde :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 21. Kære Pernille
  Jeg glæder mig også som et lille barn :-)
  Ja, jeg er glad for at jeg fik spurgt på forhånd. Ellers ville jeg gå og tænke alt for meget på om jeg måske fik et nej til at tage billeder.
  Også god fredag til dig.
  Knus

  SvarSlet
 22. Det ser utroligt godt ud - den restaurant skulle være enestående. Synd at Michelin-inspektørerne glemmer alt uden for København.

  Men måske godt, da det så stadig ikke er HELT ublu priser!

  Jeg glæder mig til at læse og se billeder :-)

  SvarSlet
 23. Kære Vibeke
  Du kan tro det er en udfordring for mig at være ude og spise. Jeg bliver gal når det er sjusket med maden. Jeg giver sjældet stedet mere end en chance for at vise hvad de dur til. Og så jeg har en tommelfingerregel der siger at det jeg kan lave bedre hjemme, går vi aldrig ud og får.
  Men jeg tror ikke det bliver noget problem på Malling & Schmidt, der håber jeg endda på at kunne lære noget.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 24. Hej Nille
  Ja, ser det ikke ud til at være et spændende sted. Jeg er spændt på at se hvad det nordiske køkken har at byde på. Den bliver i folkemunde kaldt 'Jyllands NOMA', så det må vi se om de kan leve op til.
  Jeg er faktisk lidt glad for at Michelin-inspektørerne ikke kommer forbi. For så havde den sikkert fået en stjerne = totalt umuligt for 'almindelige' mennesker at få bord på. Og ja, så ville prisen nok også ryge et par takker op :-)

  Der skal nok komme en fyldig billedreportage :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...