fredag den 3. april 2009

Feriestart...

Så begynder vores påskeferie. 10 dage hvor vi bare skal slappe af og hygge os. Det eneste vi har planer om et en tur på Aros og et smut i biffen. Well, og måske en bid mad et sted. Jeg rullede mig helt ud i dag og lavede en ret omstændig middag helt fra bunden. Det gennemgående tema var ramsløg.

Kæmpestore italienske oliven marinerede i olie, peber og ramsløg.

Bøffer af svinemørbrad hyggede sammen med citronskal, peber, rosmarin, hvidløg og ramsløg.

Mens der blev lavet mad og dækket bord, fik vi os et glas liflige bobler. Nu er det bare ferie :-)

Jeg havde også lavet en blandet salat af tomater, majs, agurk, gulerod, feta og ramsløg. Der var lidt grønne blade, en ramsløgstzatziki og den grønne bønnepuré til. 

Mørbradbøffer m/salat, tzatziki, oliven, bønnepuré og foccacia. Så fik jeg også brugt næsten alle mine ramsløg, den sidste rest kommer i en wokret på søndag. Nu står den på rødvin og sofa indtil sengetid, som ikke er langt ude i fremtiden. Sikke en dejlig start på ferien.

14 kommentarer:

  1. Mmm, hvor ser det FANTASTISK ud - jeg bliver helt sulten (igen) :-D

    Rigtig god weekend - og ferie...

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Dejligt at man får så god respons af sin mand.
    Det ser også vildt godt ud!
    Da min mand levede, sagde han til dem der gad at høre på ham, at han var den der spiste bedst på Als, ind imellem mødte han nogle af vore kunder fra restauranten, vi havde haft inden min gigt slog ud, og de gav ham ret, han elskede at komme hjem og fortælle mig det.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  3. Det ser helt utroligt lækkert ud, Malou! Farverne, ingredienserne og hele måden, du sætter ting sammen på. Nallefar må være den heldigste mand i kongeriget.

    Ha' en dejlig forårsdag, kram ;-)

    SvarSlet
  4. Kære Malou

    Det ser bare fuldstændigt forrygende ud. Og Nalle far er tilfreds, kan jeg læse;o) Dejligt.

    Så er ferien skudt i gang med manér, skulle jeg mene.

    I må have nogle dejlige dage. Vejret lover jo godt.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  5. Føj hvor ser det lækkert ud. Jeg måtte nøjes med pizzapusheren, men i dag må jeg kaste mig over noget mere spændende, jeg må vist lige i fryseren.
    Og Nallefar var tilfreds kan jeg se :)
    Ha en god lørdag

    SvarSlet
  6. Det ser super dejligt ud, smuk start på at have forårsfri. Jeg leger også med ramsløg for tiden, bliver inspireret til at bruge dem i marinade med citronskal... og med de store oliven...mmm

    Håber I får en rigtig god ferie!

    mange hilsner
    Kim

    SvarSlet
  7. Tak Nallefar, du bliver sgu så forkælet :-)

    SvarSlet
  8. Hej Birthe
    Ih tak, det var også rigtig lækkert :-)

    Også god weekend til dig (selv om jeg er sent ude og den snart er slut).
    Mange hilsner
    Malou

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke
    Ja, det er dejlilg med god respons fra ham. Ellers kunne han få en håndmad :-)
    Jeg er helt sikker på at din mand var den der spiste bedst på hele Als. Det var da også nogle dejlige tilbagemeldinger han kom hjem med.
    Da jeg stadig arbejdede i storkøkken, spiste vi ikke så godt herhjemme. Jeg orkede ikke at skulle hjem og lave mere mad efter en lang dag. Heldigvis er det ikke sådan mere :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  10. Hej Madame
    Tusind tak, jeg elsker at lave mad så det også behager øjnene.
    Ha ha, du kan tro han er heldig. Og så længe han sætter pris på det flyder forkælelsen i en lind strøm :-D
    Dejlig forårssøndag til dig!
    Kram :0)

    SvarSlet
  11. Kære Hanne
    Tak skal du have, det var ustresset og rigtig god mad.
    Den helt rigtige start på ferien. Du kan tro han blev glad :-)
    Lad os håbe at det godt vejr fortsætter.
    God forårssøndag!
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  12. Hej Pernille
    Din stakkel, jeg håber at din pizzapusher bragte dig noget godt.
    Du andt sikkert noget spændende i fryseren, ikke?
    Nallefar er heldigvis altid tilfreds med det der bliver serveret. Kun 2 gange på 15 år har han rynket på næsen :-)
    God forårssøndag :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  13. Hej Kim
    Ih tak, det var bare godt og dejligt. Perfekt forårsmad. De oliven var bare så lækre.
    Jeg har været inde og lure på dine ramsløg. Hvor er det dejligt at du kar fået et opskriftsarkiv nu :-)
    Tak, vil glæder os til at slappe lidt af :-)
    Mange hilsner
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...