tirsdag den 14. april 2009

Blåt er godt...

I dag har jeg bare slappet af. Jeg arbejdede hele dagen i går og sov elendigt i nat. Så jeg har bare ingen kræfter til noget som helst. Men jeg har fået blogget lidt, set serier og hvilet min ømme krop. Nallefar kom træt hjem fra arbejde og fik sig en morfar. Der var ikke rollespil i aften, så vi har hygget og set et par afsnit af Heroes. Aftensmad kunne jeg slet ikke skrabe mig sammen til at lave, så det blev til take-out fra den lokale pizza-pusher. Og så kunne jeg ikke nære mig for at lave noget blåt til dessert :-)

Det var en helt vild god pizza. Bunden og skorpen var tynd og sprød, lige som jeg kan li´ det. Fyldet var tomat, ost, kylling, bacon, pesto og rucola.  

Der findes ikke noget i naturen der er rigtig blåt. Det tætteste man kan komme på er blåbær, som rent faktisk er blåsorte eller blåviolette. Men jeg havde en flaske Rose´s Blue Curaçao i køleskabet fra nytårsaften som jeg tryllede lidt med. Det smager at bitter appelsin og er fantastisk til at blande med vodka og Sprite Zero til en 'Isbjørn'. Desværre er det farvet med E133, som er et farvestof der er kan give allergilignende symptomer - høfeber, nældefeber eller astma hos følsomme samt børneeksem og diarré. Argh, det vælger jeg totalt at ignorere i dag.  Så jeg blandede lidt af det op i vand, kogte det op og jævnede det med lidt majsstivelse og kølede det ned. 

En kugle Mövenpick kom på en tallerken sammen med den blå 'sauce' og pyntet med et par m&m´s. Det var bestemt ikke dårligt.

Hmm, det er nok ikke det der menes med madkunst. Men jeg kunne bare ikke stå for det motiv.

24 kommentarer:

 1. Kære Malou!

  Det er ihvert fald BLÅT - sikke en smuk farve :-)

  Dejligt at få en take-out pizza der er god. Hvis vi endelig får en, synes jeg som regel ikke at den er speciel god og derfor får vi sjældent take-out. Derfor lavede jeg også mad da jeg var syg, fordi der ikke er de store muligheder for take-out her hvor jeg bor - æv :-(

  Jeg har sendt en lille pakke afsted til dig idag, så det kan være at du snart sover bedre - det håber jeg ihvert fald......

  Pas nu på dig selv midt i al det spændende med arbejdet :-)

  mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Det var godt gået med blå, jeg var spændt på om du fandt på noget.
  Pizza er vel også mad.:)
  Jeg har købt en Pizzasten, så jeg laver det en gang imellem, jeg er nødt til at lave dem selv, for at vide hvad der er på, jeg får lynhurtig ondt i maven, hvis det ikke er i orden.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Hvis vi kunne få pizzaer, som ser ud som din, ville jeg heller ikke tøve mange minutter med at benytte mig af det. Desværre kan vi ikke det, så jeg må også benytte mig af pizzastenen som Vibeke.
  Wouw for en dessert. Jeg tænkte nok, at du ville finde på noget;o)
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 4. Smuk blå dessert :D Jeg spiser pizza engang imellem - men det er yderst sjældent jeg kan li købepizzaer så vi plejer at lave det selv. Jeg synes ofte der er alt for meget fedtstof i købe-pizzaerne. God onsdag til dig.

  SvarSlet
 5. Det er da en fantastisk flot dessert - den kan man sikkert dupere sine gæster med, haha ...
  Det lyder rigtig godt at I kan få en god pizza, hvor I bor - jeg synes tit, de smager af ingenting.
  Jeg håber, du er mere frisk i dag - ha' en dejlig dag, varme klem :O)

  SvarSlet
 6. En flot blå farve - det ser rigtig indbydende ud:-) Håber du snart er frisk igen.

  SvarSlet
 7. Hvis ikke der var % i, så ville det da være et hit til børn! Sikke en farve, man kan få ud af det!

  SvarSlet
 8. LOL :o) .
  Du fandt på blå mad (okay, dessert)!

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  De er fantastisk jeg havde slet ikke troet at du kunne komme op med noget blåt. den dessert ser bare flot ud.
  Pizzaen det er også lige mig men nu har jeg også drømt om pizza i flere dage .

  Knus herfra

  SvarSlet
 10. Kære Birthe
  Tak, det blev til en skøn farve :-)

  Vi kan få rigtig meget godt take-out her i Århus. Men det er ikke ret mange steder vi kan få så gode pizzaer som dem her.
  Når du er syg tror jeg også at det er bedst af du får hjemmelavet mad, selv om det er hårdt at lave det.
  Hvad med at ha´ en masse fond i fryseren så du kan lave forskellige supper?

  Tusind tak for pakken, det var virkelig pænt af dig at sende til en hel uge. Og så er de også blå :-)
  Den vil jeg prøve om jeg kan blive venner med i ugen der kommer.
  Tak, skal du ha´. Jeg kan mærke at jeg skal passe på med at stresse op. Det er jo først og fremmest meningen at det skal være en god oplevelse for mig :-)
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke
  Ha ha, jeg kunne ikke lade være :-)
  Jeg er normalt ikke så meget til pizza, men den her var helt fantastisk.
  Jeg har tit tænkt på at købe sådan en sten, men jeg har svært ved at stå med dejen selv. Laver du den på maskinen?
  Hvad er det du ikke kan tåle?
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Hanne
  Uden at blinke kan jeg sige at det var en af de bedste pizzaer nogensinde.
  Næste gang jeg skal ha´ den vil jeg lægge tynde tomatskiver på.
  Det er godt npk også smart med sådan en sten, hvis man har kræfter til at lave dejen.
  Tak, jeg kunne ikke dy mig for at lege med noget blåt. Så Nallefar blev sendt i den lokale efter m&m´s :-)
  Knus fra Malou

  SvarSlet
 13. Hej Anette
  Tak, den var lige i vinkel :-)
  Hjemmelavet pizza kan også være fortræffelig. Og så bestemmer man jo helt selv hvor fed den skal være. Jeg plejer at lægge 2 stykker køkkenrulle på købepizzaer for at suge det overskydende fedt. Det er godt nok meget man kan fjerne på den måde.
  Også god onsdag til dig!
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Kære Madame
  Tak, den vil sikkert tage kegler hos gæster - og børn :-D
  Ikke noget øko-hejs der.
  Uha, hvor er det nogle gode pizzaer. Det er også der vi køber burgere og burritos. De har aldrig skuffet os :-)

  Det går lidt bedre i dag. Jeg har været på jobcenteret og få papir på min praktik :-)
  Du må også ha´ en dejlig dag.
  Jeg håber at det går bedre med halsen.
  Varme klem :0)

  SvarSlet
 15. Hej Irene
  Tak, den blev rigtig klar og fin blå :-)
  Det går lidt bedre i dag. Tak for det :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Nille
  Den er skam helt alkoholfri. Der er vist ikke nogen af de der Rose´s cordials der er sprut i. Orv, man kunne lave en fin glasur af den :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej Bente
  Hæ hæ, selvfølgelig :-)
  Jeg kunne ikke bare lade det ligge.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 18. Kære Pernille
  Tak, jeg måtte bare lave noget blåt :-)
  Men jeg tænkte godt nok på mange skøre ting, før jeg kom på det her.
  Det var også lige en pizza efter mit hoved.
  Kan du ikke få sådan en i Odense?
  God bedring med dit hundebarn.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 19. Kære Malou
  Jeg kan ikke tåle smagsforstærker, det er min værste fjende, og nr. to er noget der ikke er helt friskt, jeg mener ikke gammelt, men hvis det har ligget fremme nogen timer, så er den gal. -Konsistenser, hvis konsisten føles forkert, så er jeg færdig, og det er ikke fordi jeg er kræsen, jeg kan spise brisler, lever o.s.v. det er ok, jeg kender konsistensen, når jeg får noget på en pizza eller i et pitabrød, som ikke har den konsistens som det skal have, så er jeg fuldstændig færdig, det ryger ud igen.
  Det er derfor jeg vil vide hvad jeg spiser.
  En burger med de der mærkelige burgerbøf, der hverken er det ene eller det andet, dem kan jeg ikke klare.
  Så det er næsten umuligt at spise fastfood udefra.
  Når jeg laver franskbrød, kan jeg finde på at tage en klump dej fra til Pizza, jeg har også en opskrift på en god pizzadej, og alt bliver kørt på maskinen, - du må finde en på Qxl, af og til finder man noget godt.
  Knus fra
  VIbeke

  SvarSlet
 20. Kære Vibeke
  Åh ja, det kan jeg godt huske at du har fortalt før. Det er svært med de smagsforstærkere, det er ikke til at vide hvem der bruger dem og hvem der ikke gør.
  Ja, jeg må nok ud og ha´ fat i en eller anden køkkenmaskine.
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 21. Nøj, en fin dessert - og jeg som elsker blå! :D

  Det kan være, jeg skal overveje at investere i en flaske Rose's på et tidspunkt...

  SvarSlet
 22. Hej Piskeris
  Ih tak, det var en hurtig spontan opstået idé :-)
  Det er bestemt ikke dårligt at ha´ sådan en flaske stående på køl. Sikke nogle flotte billeder fra Nice, de sukkerkogte frugter ville jeg ha´ købt et vognlæs af :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 23. Jeg overvejede at købe et par, men min svigermor fortalte, at de smagte skidt, så jeg valgte at udsætte det til næste gang, vi tager derned - altså, jeg er jo nysgerrig nok til at udforske dem, meeen jeg var rimelig overlæsset med ting i forvejen ;-)

  SvarSlet
 24. Hej Piskeris

  Hmm, de er sikker alt for sukrede og søde til danske smagsløg. Men smukke er de :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...