onsdag den 8. april 2009

Av, med av på...

Puha, sikke en dag. Vi havde besluttet os for at cykle i Kvickly xtra for at handle ind til påske. Snu som vi var, tog vi derop lige over middag for at undgå for lange køer. Det kan være et mareridt at handle dagen før et par helligdage, der er mange der hiver ned fra hylderne som om butikkerne aldrig åbner igen. Jeg kunne godt mærke at jeg ikke havde det godt da jeg kom op på cyklen. Det gjorde ondt at sidde på sadlen, træde i pedalerne og holde på styret. Men jeg nægtede at give op og vi fik handlet. Så nu er køleskabet fyldt af gode ting til påsken. Jeg fik fingre i en lækker udbenet lammekølle, som jeg vil lave på fredag. Sådan som jeg havde det besluttede vi os for rigtig nem aftensmad, så jeg kunne komme hjem og ligge ned. I Kvickly´s vindfang er der et lille udsalg af etniske specialiteter. Så vi købte oliven, auberginepuré og et tyrkisk brød med hjem. Så trillede vi langsomt hjem og jeg lå ned indtil det var tid til at få lidt mad. 

Jeg fandt en ny 'feta' i dag. Den var rigtig god, så den vil jeg vælge fremover.

Jeg elsker oliven og havde købt store grønne med mandler og kalamata. Det blev til en blandet salat af: agurk, majs, gulerod, peberfrugt, tomater, spæde blade og feta. Dressing af olivenolie, citronsaft, hakket rosmarin og friskkværnet peber. En pakke hakket oksekød (400g) blev formet til 7 små bøffer og tørstegt. 

Mini-bøffer m/salat, oliven, auberginepuré og brød.

14 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det ser da forrygende ud!
  Ja lidt lammekød, skal man vel have i Påsken, jeg har fået fat i nogle små lammeculotter.
  Det cykleri kan godt være hårdt, hvis man ikke er vant til det, men at det skal gøre rigtig ondt, er ikke fair.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Nam nam siger jeg bare! Nallefar er heldig at have dig til at lave mad. Men det har været en hård indkønbstur, jeg håber, du kan slappe af og bare nyde skærtorsdagen.

  Varme klem :O)

  SvarSlet
 3. Rigtig god påske til dig og Nallefar, Malou.

  Det var skønt at læse om din dejlige oplevelse med bloggertræffet.

  Håber du er kommet dig lidt ovenpå indkøbsstrabadserne. Nu kan du forhåbenlig hvile lidt i helligdagene.

  SvarSlet
 4. Ha ha ... det der påskehandlehelvede er åbenbart så inspirerende, at jeg ikke er ene om at blogge om det :o) .

  Den Thise-feta må jeg se at få opstøvet - har ikke set den nogen steder heromkring (men har på den anden side heller ikke kigget efter den). Er vild med Thises produkter!

  Pas nu på dig og få slappet godt af!

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Jeg håber, at du er kommet til kræfter igen og smerterne er forsvundet.
  Det undrer også mig hvert år, at folk går sådan amok i supermarkederne. På lørdag kan vi være sikre på, at det bliver endnu værre. Butikkerne har så været lukket i HELE 2 dage... altså Bilka, SuperBest, Kvickle Xtra og lignende store butikker. For der er jo altid den lokale Daglig Brugsen og Spar Købmanden, som selvfølgelig ikke holder lukket de næste dage...;o) Men desperationen vil brede sig over det ganske land lørdag formiddag, er jeg sikker på ;o)
  Og maden... som altid ser det lækkert ud.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Vibeke
  Tak, det var hurtigt at få på bordet og smmagte skønt.
  Nallefar insisterede på lammekølle, men jeg var nu ikke alt for svær at overtale :-D
  Jeg elsker at cykle, men i går gjorde alt bare onde. Jeg blev nød til at gå i mine clogs resten af dagen, for det gjorde ondt i fødderne at gå på trægulvet. Så er det slemt og jeg bliver let ked af det. Men det er jo noget jeg skal leve med, så det nytter ikke at bruge energi på at ærge sig for meget over det. Heldigvis går det meget bedre i dag.
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Madame
  Du kan tro det var nam nam, vi elsker den auberginepuré. Jeg har prøvet at gøre den efter mange gange, men den bliver altså ikke lige så god som denne her :-)
  Vi skal langt fra slappe af i dag, for det står oprydning af kælderrummet på programmet. Efter indbruddet er vi blevet enige om at gå det hele igennem. Men jeg skal vist mest lede og fordele :-)
  Du må også ha´ en god skærtorsdag.
  Masnge klem :0)

  SvarSlet
 8. Kære Nina
  Dejligt at 'se' dig, det er så mærkeligt at din blog er væk.
  Tak skal du ha´, jeg håber også at du og din familie får en god påske.
  Det var simpelthen sådan en god oplevelse med der blogtræf, jeg er meget glad for at jeg tog med.
  Jeg har det meget bedre i dag, så nu går vi ned i kælderen og rydder op. I morgen skal vi slappe af, spise lam og drikke rødvin :-)
  Glad påskehilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Bente
  Ja, det er noget af et fænomen :-)
  Det er bare en god feta, bedre en den fra Løgismose jeg plejer at købe. Jeg har aldrig set den føe, så måske er den ret ny på markedet?
  Du må også passe på dig og få hvilet ud!
  Glade påskehilsner
  Malou

  SvarSlet
 10. Kære Hanne
  Jo tak, det går meget bedre i dag.
  Det er faktisk ret sjovt at glo på folk der handler helt vildt ind på den måde. Desværre er der nok meget der havner i skraldespanden. De overdådige påskeborde giver mange rester. Hold da op hvor lyder jeg som nogens mor :-D
  Tak, det var også rigtig lækkert :-)
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 11. Mmmm, det ser vel nok lækkert ud :) Og ja, jeg kender jo til det med smerterne, personlig har jeg svært ved at cykle, fordi det gør ondt og mine hænder sover lige så snart jeg tager om styret........

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 12. Hej Birthe
  Tak, det var også bare super lækkert :-)
  Det plejer ikke at være så slemt at cykle, men i går var det godt nok en pine. Mine hænder bliver også helt følelsesløse. Jeg har lagt mærke til at jeg er begyndt at tabe flere ting. Pludselig kan jeg bar ikke holde fast. Har du det også sådan?
  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 13. Det ser rigtig lækkert ud. Håber det går bedre i dag? Ønsker dig og Nallefar en rigtig god påske

  SvarSlet
 14. Hej Anette.
  Tak, det var bare guffenuf :-)
  Det går heldigvis meget bedre i dag. Jeg håber også at du og familien får en god påske :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...